23-04-2026, 12:41:14

Autor Tema: Kupovina: Alfa GIULIA  (Posjeta: 69079 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Robertino

• Trade Count: (+2)
  • Ovisnik o alfistima
  • Spol: Muški
    • Pazin
Odg: Kupovina: Alfa GIULIA
« Odgovori #30 u: 06-11-2016, 13:41:33 »
Ljudi dosta cekaju jer se boje novih modela...

Boji se ona ekipa koja kupuje novi auto za 15 tisuca eura. Oni koji kupuju auto za 50t eura sigurno ne. oni kupe sto im se sviđa, a cinjenica da je auto nov i da ga nema vec pol susjedstva moze im samo prednost biti

Offline S.M.

• Trade Count: (0)
  • Ovisnik o alfistima
    • Spalato
« Odgovori #31 u: 06-11-2016, 13:45:48 »
Bacio sam malo i pogled na cijene Audia. Pa sa sličnom opremom kao Alfa to postane u čas dosta skuplje. Što bi neki htjeli Alfu za bagatelu ili su ovo pritužbe bez osnova?

Offline Prta

• Trade Count: (+3)
  • Ovisnik o alfistima
  • 155
    • Split
« Odgovori #32 u: 06-11-2016, 13:53:17 »
Bacio sam malo i pogled na cijene Audia. Pa sa sličnom opremom kao Alfa to postane u čas dosta skuplje. Što bi neki htjeli Alfu za bagatelu ili su ovo pritužbe bez osnova?
ljudi su navikli na jeftine jtd i sad kad su izbacili nesto sta slici pravoj alfi, skup je svima i radije ce uzet audija i ekipu jer ce bar za tu cijenu bit face u selu, jer voze "pravo" auto...
Dream. Build. Drive.

James Hunt

• Gost
« Odgovori #33 u: 06-11-2016, 14:19:52 »
Ne...pa otkad je Audi pravi auto?

Offline Prta

• Ovisnik o alfistima
  • 155
    • Split
« Odgovori #34 u: 06-11-2016, 14:24:09 »
Ne...pa otkad je Audi pravi auto?
na brdovitom balkanu, oduvijek  :da:
Dream. Build. Drive.

Offline AriVatanen

• Ovisnik o alfistima
  • Giulietta 1.4 tbi
    • Osijek
« Odgovori #35 u: 06-11-2016, 19:12:07 »
Zanimljivo, čovjek koji je vozio alfe pa nakon 159 odustao od njih, sad bi se vratio i ide kupit Giuliu i kupi Audi jer...

Realno očekivao sam da će auto biti skup ali ovo je brutalno skupo a nemaju neki pedigre već godinama za ovakve cijene, bar ne na HR tržištu.

Pa za 390.000 vec dobijes Veloce q4 sa xsenonima , bolesnim sjedalima i 210ks. Tako da ova za 370.000 nema sta traziti pored Veloce. A da je kolega htio Alfu mogao je tu Veloce uzeti.

Offline jakov

• Član Alfa kluba 14
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • 156 2.0 JTS & 75 3.0 12v & 595 Comp. & Abarth 124
    • Losinj
« Odgovori #36 u: 06-11-2016, 19:28:39 »
ljudi su navikli na jeftine jtd i sad kad su izbacili nesto sta slici pravoj alfi, skup je svima i radije ce uzet audija i ekipu jer ce bar za tu cijenu bit face u selu, jer voze "pravo" auto...

ti nece uzeti nista.
ili mislis mozda da netko tko vozi jtd-a od 3t eura ima sad odjednom 35t eura za platiti?

vozit ce opet jeftinog jtd-a u insigniji

Offline Prta

• Ovisnik o alfistima
  • 155
    • Split
« Odgovori #37 u: 06-11-2016, 19:35:13 »

ti nece uzeti nista.
ili mislis mozda da netko tko vozi jtd-a od 3t eura ima sad odjednom 35t eura za platiti?

krivo san se izrazija, ti koji voze te jtd govore kako je ova nova skupa i neznan ni ja sta, jer za te pare voze nesto iz svetog trojstva a nemaju za opela ka sta s reka :hap:
Dream. Build. Drive.

Offline cava

• Trade Count: (+8)
  • Starosjedioc
    • Split
« Odgovori #38 u: 07-11-2016, 00:20:15 »

ti nece uzeti nista.

:ok:  :lol
Behind the red line

Offline KA2001MR

• Ovisnik o alfistima
    • Duga Resa
« Odgovori #39 u: 07-11-2016, 11:05:47 »
Zanimljivo, čovjek koji je vozio alfe pa nakon 159 odustao od njih, sad bi se vratio i ide kupit Giuliu i kupi Audi jer...

Realno očekivao sam da će auto biti skup ali ovo je brutalno skupo a nemaju neki pedigre već godinama za ovakve cijene, bar ne na HR tržištu.

Tako nebitno, tko je hoce kupiti, ce je kupiti.
On da ju je mislio kupiti bi je i uzeo.
Njegovi novci, ima decko pravo raditi sa njima sto hoce.
Ja neke stvari kupujem, samo i iskljucivo po omjeru cijene i kvalitete, za neke stvari sam spremam platiti i vise, za neke stvari ne zelim platiti vise od osnovnog.
Prioriteti i zelje.
Ja volim aute i kad kupujem auto onda mora biti onaj koji se meni svida i koji ja volim, a sad bio on skuplji ili jeftiniji od konkurencije mi je tak nebitno, jel kad kupim auto onda ga kupim na par godina, a kad vozis isti auto par godina, pad cijene nije tako dramatican od branda do branda, ali ono sto mi je bitno je da tih par godina vozim i provodim vrijeme u onom sto volim i sto mi se svida.
Dok je nekom drugom auto zadnja rupa na svirali, dok vozi dobar je svaki, ako se hoces pokazati susjedu kupis onaj koji se najvise reklamira i za kojeg susjedi znaju.....
Da sad kupujem novi auto u vrijednosti 50 000€, nebi kupio nijedan, jel nema Giulie SW, a da je ima jedino sto bi mi bilo bitno je da uzmem onu sa najboljim motorom i solidnim paketom opreme za cca tu cijenu.
Tako bi.me zabolili sto ima A4, BMW 3, Mercedes C klasa u toj konkurenciji i koji kostaju cca +-xxxxx novaca.
Kupio bi Giuliu jel mi se svida.
Sto se tice reklamacija, ako si notmalan covijek i znas porazgovarati, problema nigdje nebi smjelo biti, ako nejde na normalna nacin, danas se hvala Bogu svasta da u medije, a neznam koliko je to nekom u cilju da ga se povlaci sa losom reklamom u vrijeme kad se radi na vracanju imidza i podizanju na neku novu razinu.
A ocit je napredak kad je vec par ljudi u temi o Autocommerceu pisano da se stvari i pristup mijenjaju.

Zasto se onda zamarati sa time tko je sto kupio, da je mislio uzeti Giuliu, uzeo bi je sigurno, ja mu zelim puno sretnih km u A4
........

Offline Vendetta

• Član Alfa Kluba 5
  • Sa stažom
  • *
  • Montreal Verde Giulia QV
    • Split
« Odgovori #40 u: 07-11-2016, 12:19:19 »
Zna li netko koliko mjesečno izađe neki dobar lizing deal za novo auto tog cjenovnog ranga?

Pretpostavljam da zapadno većina pučanstva tako kupuje nove aute?

Offline Bandit

• Član Alfa Kluba 19
  • Trade Count: (+5)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Stelvio 280 Q4 TI
    • Split
« Odgovori #41 u: 07-11-2016, 12:34:24 »
Tako nebitno, tko je hoce kupiti, ce je kupiti.
On da ju je mislio kupiti bi je i uzeo.
Njegovi novci, ima decko pravo raditi sa njima sto hoce.
Ja neke stvari kupujem, samo i iskljucivo po omjeru cijene i kvalitete, za neke stvari sam spremam platiti i vise, za neke stvari ne zelim platiti vise od osnovnog.
Prioriteti i zelje.
Ja volim aute i kad kupujem auto onda mora biti onaj koji se meni svida i koji ja volim, a sad bio on skuplji ili jeftiniji od konkurencije mi je tak nebitno, jel kad kupim auto onda ga kupim na par godina, a kad vozis isti auto par godina, pad cijene nije tako dramatican od branda do branda, ali ono sto mi je bitno je da tih par godina vozim i provodim vrijeme u onom sto volim i sto mi se svida.
Dok je nekom drugom auto zadnja rupa na svirali, dok vozi dobar je svaki, ako se hoces pokazati susjedu kupis onaj koji se najvise reklamira i za kojeg susjedi znaju.....
Da sad kupujem novi auto u vrijednosti 50 000€, nebi kupio nijedan, jel nema Giulie SW, a da je ima jedino sto bi mi bilo bitno je da uzmem onu sa najboljim motorom i solidnim paketom opreme za cca tu cijenu.
Tako bi.me zabolili sto ima A4, BMW 3, Mercedes C klasa u toj konkurenciji i koji kostaju cca +-xxxxx novaca.
Kupio bi Giuliu jel mi se svida.
Sto se tice reklamacija, ako si notmalan covijek i znas porazgovarati, problema nigdje nebi smjelo biti, ako nejde na normalna nacin, danas se hvala Bogu svasta da u medije, a neznam koliko je to nekom u cilju da ga se povlaci sa losom reklamom u vrijeme kad se radi na vracanju imidza i podizanju na neku novu razinu.
A ocit je napredak kad je vec par ljudi u temi o Autocommerceu pisano da se stvari i pristup mijenjaju.

Zasto se onda zamarati sa time tko je sto kupio, da je mislio uzeti Giuliu, uzeo bi je sigurno, ja mu zelim puno sretnih km u A4

Svaka cast, prvi pravi post nakon isprazne rasprave ciji je veci i ko je veca faca u selu.

Rekao si sve, necu ponavljati +
Postoji Alfa i (ne) postoje drugi automobili.

Online Antonio

• Član Alfa Kluba 11
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • 159 2.4 JTDm TI
    • Crikvenica
« Odgovori #42 u: 07-11-2016, 14:54:15 »
Znaci prodaja Giulije po vama bi se trebala odvijati po principu tko ju zeli kuoit kupit ce ju, makar konkurencija nudila bolje za manje love.

Ja neznam u kakvom vi svemiru zivite, ali konkurencija je danas velika, svi se bore za svakog kupca, ljudi koji voze istu marku vozila 10-20 godina gotovo da i nema.

Offline buzz11

• Ovisnik o alfistima
  • This time, next year, will be millionaire
    • Rapperswil, Switzerland
    • Personal web site
« Odgovori #43 u: 07-11-2016, 21:02:45 »
A koja to konkurencija nudi isto ili bolje za manje novaca???
Ex: AR 33 1.7 16V, Fiat Brava 1.4 12V, AR 156 2.4 JTD, AR Giulietta 1.4 TB, A3 2.0 TFSI, AR 147 1.9 JTDm Q2
Trenutno: AR 147 1.9 JTD, Fiat Bravo 1.4TB MultiAir Sport

James Hunt

• Gost
« Odgovori #44 u: 07-11-2016, 21:15:39 »
Znaci prodaja Giulije po vama bi se trebala odvijati po principu tko ju zeli kuoit kupit ce ju, makar konkurencija nudila bolje za manje love.

Ja neznam u kakvom vi svemiru zivite, ali konkurencija je danas velika, svi se bore za svakog kupca, ljudi koji voze istu marku vozila 10-20 godina gotovo da i nema.
A šta mi ionako imamo od toga da li će se Giulia prodavati dobro ili ne?
Nismo dioničari Fiata, a većina tu na forumu kupuje polovnu Alfu.
Čak i bolje da podbaci pa da ponude neki dobar paket opreme za bagatelu kao što su TI davali za 3000 eur u 159  :tooth

Online Antonio

• Član Alfa Kluba 11
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • 159 2.4 JTDm TI
    • Crikvenica
« Odgovori #45 u: 07-11-2016, 21:18:14 »
A koja to konkurencija nudi isto ili bolje za manje novaca???
Trenutno svaka.

Samo usporedi prodajnu i postprodajnu mrežu i načine financiranja i sve je jasno

A šta mi ionako imamo od toga da li će se Giulia prodavati dobro ili ne?
Nismo dioničari Fiata, a većina tu na forumu kupuje polovnu Alfu.
Čak i bolje da podbaci pa da ponude neki dobar paket opreme za bagatelu kao što su TI davali za 3000 eur u 159  :tooth
Ti shvaćaš da cijela budućnost tvrtke praktički ovisi o Giuliji i dogodine Stelviju i novoj Giulietti. Ako podbace, ključ u bravu.
Al jbg, onda neće biti polovnjaka za 3 godine u pola cijene novog

Offline buzz11

• Ovisnik o alfistima
    • Personal web site
« Odgovori #46 u: 07-11-2016, 21:20:46 »
Trenutno svaka.

Samo usporedi prodajnu i postprodajnu mrežu i načine financiranja i sve je jasno
Ti shvaćaš da cijela budućnost tvrtke praktički ovisi o Giuliji i dogodine Stelviju i novoj Giulietti. Ako podbace, ključ u bravu.

Mozda kod nas. Izvan lijepe nase potpuno druga prica, a na svakom testu koji kod nas izade Giulia je jeftinija od BMW pandana poprilicno tako da ne znam otkuda vadis takve podatke.

Ono sto je izvjesno je to da od naseg trzista niti ce prezivjti niti potonuti. Tamo gdje treba tamo se suludo dobro prodaje.
« Zadnja izmjena: 07-11-2016, 21:23:10 od buzz11 »
Ex: AR 33 1.7 16V, Fiat Brava 1.4 12V, AR 156 2.4 JTD, AR Giulietta 1.4 TB, A3 2.0 TFSI, AR 147 1.9 JTDm Q2

Online Antonio

• Član Alfa Kluba 11
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • 159 2.4 JTDm TI
    • Crikvenica
« Odgovori #47 u: 07-11-2016, 21:23:00 »
Pa tema je valjda kupnja Giulije u RH.

Bmk za inozemstvo

Offline buzz11

• Ovisnik o alfistima
    • Personal web site
« Odgovori #48 u: 07-11-2016, 21:24:20 »
Tema je kupnja Giulie. Nigdje nije specificirano u kojoj drzavi. Ako te bk za inozemstvo sto onda brines oko uspjeha ili neuspjeha??? Vani se prodaje ko alva.

Offline chakija

• Ovisnik o alfistima
  • AR 159 SW 2.4 JTDm
    • Bjelovar/Zaprešić
« Odgovori #49 u: 07-11-2016, 21:40:03 »
hrvatska je potpuno nerelevantna za FCA i to sto se kod nas desava ne pece ih kozica uopce, tak da je prodaju kod nas besmisleno stavljat u kontekst... samo jedan poluvezan primjer, kod nas sam, otkad je izasao, na cesti vidio jednog jedinog tipa... europa, pogotovo it, ih je vjerojatno puno
"There is absolutely no reason for anyone to own a Peugeot!"

"Ja po kočnici, kočnica ne radi... Ja po ručnoj, ručna ne radi... Ja u birtiju, birtija radi!!"

Offline danko0013

• Član Alfa Kluba 12
  • Trade Count: (+7)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GT 1600 Junior X2 Berlina 1750
    • Bjelovar
    • AutoServisJunior
« Odgovori #50 u: 07-11-2016, 21:46:51 »
hrvatska je potpuno nerelevantna za FCA i to sto se kod nas desava ne pece ih kozica uopce, tak da je prodaju kod nas besmisleno stavljat u kontekst... samo jedan poluvezan primjer, kod nas sam, otkad je izasao, na cesti vidio jednog jedinog tipa... europa, pogotovo it, ih je vjerojatno puno
Ma u Srbiji ih ima ko dreka po BG a malo malo kod nas vidim oko zg nekog na stranim tablicama

Poslano sa mog SM-N910C koristeći Tapatalk

Nije bolest sve što boli

Offline chakija

• Ovisnik o alfistima
  • AR 159 SW 2.4 JTDm
    • Bjelovar/Zaprešić
« Odgovori #51 u: 07-11-2016, 21:53:49 »
Ma u Srbiji ih ima ko dreka po BG a malo malo kod nas vidim oko zg nekog na stranim tablicama

a jbg srbija je prica za sebe ipak se tamo radi fiat i na dobrom je glasu...mi smo valjda najveca rupcaga za fiat i losa prodaja kod nas ne znaci za fca nista jer nist ni ne ocekuju od nas
"There is absolutely no reason for anyone to own a Peugeot!"

"Ja po kočnici, kočnica ne radi... Ja po ručnoj, ručna ne radi... Ja u birtiju, birtija radi!!"

James Hunt

• Gost
« Odgovori #52 u: 07-11-2016, 21:54:59 »
Trenutno svaka.

Ne shvaćam  :p

Offline jakov

• Član Alfa kluba 14
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • 156 2.0 JTS & 75 3.0 12v & 595 Comp. & Abarth 124
    • Losinj
« Odgovori #53 u: 08-11-2016, 00:36:30 »
moje misljenje je da ce prodaja u HR biti slabija u odnosu na EU odnose.
po meni najveci razlog za to je pocetna cijena.
odes do bmw-a imas trojku od 260t kn, otvoris od audija imas tdi-a od 270t kn, odes do mercedesa imas C od 250t kn.
odes u autocommerce, bit ce izlozen tamo neki veloce za 350t kn.
nema 316i, nema A4 1.6tdi, nema C 1.6. nema jado-jadni opreme (Anton spec).
jednostavno ljudi nemogu ni sanjati da ce je kupiti i to ce ih odbiti.
to sto ce dobiti vise opreme im ne znaci puno, oni zele nadolplatiti krom oko mjenjaca 1500kn i usb 2t kn i osjecai se vazno.

Offline AriVatanen

• Ovisnik o alfistima
  • Giulietta 1.4 tbi
    • Osijek
« Odgovori #54 u: 08-11-2016, 09:19:19 »
moje misljenje je da ce prodaja u HR biti slabija u odnosu na EU odnose.
po meni najveci razlog za to je pocetna cijena.
odes do bmw-a imas trojku od 260t kn, otvoris od audija imas tdi-a od 270t kn, odes do mercedesa imas C od 250t kn.
odes u autocommerce, bit ce izlozen tamo neki veloce za 350t kn.
nema 316i, nema A4 1.6tdi, nema C 1.6. nema jado-jadni opreme (Anton spec).
jednostavno ljudi nemogu ni sanjati da ce je kupiti i to ce ih odbiti.
to sto ce dobiti vise opreme im ne znaci puno, oni zele nadolplatiti krom oko mjenjaca 1500kn i usb 2t kn i osjecai se vazno.

Onda neka kupe socijalni BMW ili Audi i osjećaju se važno  :gay:  :pivo:

Offline krk4n

• Ovisnik o alfistima
  • 159 tka
    • Zagreb
« Odgovori #55 u: 08-11-2016, 09:28:56 »

I hoce, kupit ce socijalni bmw ili audi. I znas sta, mozemo se mi tome smijati, ali je lova ošla u kontra smjeru, ne u italiju, nego u svabiju, a s lovom razvijas i pravis auto, a ne sa cuore sportivo duhom i praznom blagajnom.

Offline danko0013

• Član Alfa Kluba 12
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Bjelovar
    • AutoServisJunior
« Odgovori #56 u: 08-11-2016, 09:32:51 »
I hoce, kupit ce socijalni bmw ili audi. I znas sta, mozemo se mi tome smijati, ali je lova ošla u kontra smjeru, ne u italiju, nego u svabiju, a s lovom razvijas i pravis auto, a ne sa cuore sportivo duhom i praznom blagajnom.
Nazalost cini me se da to bude samo kod nas problem

Doduse alfa nece tako skoro razbijati rekorde prodaje a po meni ni ne treba samo nek proda onoliko koliko treba da sve funkcionira

Nije bolest sve što boli

Offline krk4n

• Ovisnik o alfistima
  • 159 tka
    • Zagreb
« Odgovori #57 u: 08-11-2016, 09:35:23 »
Nazalost cini me se da to bude samo kod nas problem

Doduse alfa nece tako skoro razbijati rekorde prodaje a po meni ni ne treba samo nek proda onoliko koliko treba da sve funkcionira

Ja najsretniji da to bude samo kod nas, jer smo premalo trziste tak da ce alfa preko toga prijeci ko preko plitkog potoka.

Nek prodaja ide dobro u EU i USA da idu novi modeli na redovitoj bazi, mi smo ionako osudjeni na uvozne i polovne aute, barem vecina nas.

James Hunt

• Gost
« Odgovori #58 u: 08-11-2016, 09:43:55 »
Džabe im kad se ja u Alfi osjećam važnije  :lol

Offline danko0013

• Član Alfa Kluba 12
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Bjelovar
    • AutoServisJunior
« Odgovori #59 u: 08-11-2016, 09:51:00 »
Ja najsretniji da to bude samo kod nas, jer smo premalo trziste tak da ce alfa preko toga prijeci ko preko plitkog potoka.

Nek prodaja ide dobro u EU i USA da idu novi modeli na redovitoj bazi, mi smo ionako osudjeni na uvozne i polovne aute, barem vecina nas.
Ma to je i bila tako

Pogledaj malo oglas vani sa ponudom a onda kod nas i sve ti je jasno pa i giu koja je relano preskupa se prodaje ok

Nije bolest sve što boli