Isto ce biti za 10 godina sa ovim novim turbacima. Tek ce tu biti veselja kad uz mehaniku imas 10 vitalnih senzora radi turba.
Evo cak su i jtdovi dosli u vec u fazu od "nemoguce razvaliti" do skoro pa osjetljivog motora, malo ekologija, malo turbo, malo glava...
Ovo si odlicno sazeo,kad eksploatirana masina zadje u godine, pa malo ovo pa ono, pa pet hiljada el.uredjaja za ovo pa ono...rupa bez dna. Ja sam odustal od jtd-a bas radi toga.
Bas kakite obojica. JTD motor kao motor, blok, radilica, klipnjace, klipovi je gotovo neunistivo. Sve ostalo, turbo, bla bla su prateci agregati i ne mogu se svrstati u kategoriju motor, a nisam bas cuo, barem ja nisam, da nesto puno ljudi ima problema s glavama na JTD-u osim famoznog 2.4 iz 159 sa 200 KS. Kad zbrojimo prolupale radilice na TS, JTS i boxerima i usporedimo sa brojem puknutih glava na JTD-u...jel.
Na kraju price svaki eksploatirani, a ne odrzavani auto ce sljedecem vlasniku zadavat glavobolju. Svaki. 1.4 turbak je stara provjerena masina doradena novom tehnologijom. Naravno da ce nakon 10 godina pocet problemi, al ljudi auto od 10 i vise godina je, ruku na srce, krama. Koji god. 5-7 godina i nakon toga mjenjava osim ako u 7 godina nisi napravio samo 65000 ko ja sa zafirom.
Zamislite situaciju....ja sam u 10 mjeseci sa Bravom napravio 40000 sto je 4000 mjesecno dakle 48000 godisnje. Tim tempom nakon 10 godina taj bi auto imao 480000. Iako ga odrzavam u ovlastenom servisu i radi se sve po knjizi i sa original dijelovima....nakon tih 10 godina i s tom kilometrazom taj auto je jedino za otpad.