20-04-2026, 22:40:41

Autor Tema: Alfa Romeo Giulia  (Posjeta: 1165661 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline tomo AR 159

• Trade Count: (0)
  • Ovisnik o alfistima
  • Spol: Muški
  • Alfa Romeo Giulietta 1.4 turbo benzina
    • Zagreb - Sesvete
Odg: Alfa Romeo Giulia
« Odgovori #12540 u: 16-08-2019, 17:12:31 »
Još jedna...  :sad:

Il cuore ha sempre ragione

Offline Big D

• Trade Count: (+1)
  • Ovisnik o alfistima
  • GTV 2.0 TS Grigio Chiaro
    • Čakovec
« Odgovori #12541 u: 16-08-2019, 19:41:04 »

Offline tomo AR 159

• Ovisnik o alfistima
    • Zagreb - Sesvete
« Odgovori #12542 u: 17-08-2019, 19:45:21 »
 :love:

Offline a.m.alfa

• Administrator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • MG HS
    • Fiume (RI)
« Odgovori #12543 u: 19-08-2019, 09:32:59 »

Offline tomo AR 159

• Ovisnik o alfistima
    • Zagreb - Sesvete
« Odgovori #12544 u: 20-08-2019, 16:07:57 »

« Zadnja izmjena: 20-08-2019, 16:08:50 od tomo AR 159 »

Offline a.m.alfa

• Administrator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • MG HS
    • Fiume (RI)
« Odgovori #12545 u: 21-08-2019, 09:54:36 »
 :Hm :confus:

Offline Atomic

• Učim polako
    • Zagreb
« Odgovori #12546 u: 22-08-2019, 16:06:42 »

Najbolji dio Giulie je dinamika i kako su poslozili te trapove, jebo izgled, to je u oku promatraca  :hap:

Potpisujem, nakon 8000km u 6 mjeseci, Giulia Diesel Q2...auto je uvijek kao na tračnicama... :ok:
« Zadnja izmjena: 22-08-2019, 16:07:24 od Atomic »

Offline Atomic

• Učim polako
    • Zagreb
« Odgovori #12547 u: 22-08-2019, 16:37:02 »
postoji samo u HR i SLO....

Točno, Slovence i nas, Alfa (FCA) doživljava malo čudno.
Giuliu sam kupio kao rabljenu u Njemačkoj u veljači (2017o godište, sa 4 godine jamstva, provjereno prije kupnje uz naznaku da jamstvo vrijedi u cijeloj Europi). Alfa Giulia se u EU (osim kod nas i Sloveniji) prodaje sa 4 godine jamstva i potpunim ROAD Assistance programom (by Mopar).
Kod nas samo 2 godine bez asistencije.

Uz auto dobijem sve papire i International Warranty Number, Code itd...Nakon nekog vremena, skužim da mi malo pušta jedno gumeno crijevo od grijanja, nazovem ovlašteni servis u Zg, ljudi ljubazni, dam im VIN broj...kažu, da vidimo, auto je u jamstvu, ali vi morate platiti, pa Vam u Austriji refundiraju (tad saznam da je auto izvorno bio prvi put prodan u Austriji).
SIC! Pokušam nazvati taj Alfa assistance broj, 0800... ne može iz Hrvatske, blokiran. Preko IP telefona uspijem se spojiti na neki njemački phone gateway, podrška se odmah javi. Predstavim se VIN brojem, sve pronadju, objasnim da sam iz Hrvatske, i kažu odite najbliži servis. Objasnim da traže da im platim garantni servis. Kažu...nemoguće...krivo ste čuli...prvi put to čuju...
Od tad sam poslao preko 50 mailova, i zvao bar 30 puta Alfa International Care, Alfa FCA Austria, Alfa FCA Germany, Mopar (davatelj usluga podrške), prodavača iz Njemačke (kojem su pismeno napisali da jamstvo vrijedi u cijeloj europi)... i još uvijek ništa.
Zadnje što su obećali da će mi refundirati trošak koji sam platio...a to su obećali prije 1 mesec, još ništa...

Generalno, naše tržište doživljavaju podcjenjivački, i očito ako se bilo što desi auto moram voziti u Graz. Na sreću za sad sve funkcionira korektno.
Kod Hr uvoznika su ljubazno objasnili da im Talijani ne plaćaju servise koje bi obavili za auto kupljen van Hr.
Opet, nažalost na štetu vlasnika.
Ukoliko ne uspijem riješiti ovu situaciju, potražit ću podršku od EU ureda za ravnopravnost tržišta, jer ovo je nažalost diskriminacija.

Offline Grdi

• Član Alfa kluba 18
  • Starosjedioc
  • *
    • Sveti Petar U Sumi
« Odgovori #12548 u: 22-08-2019, 17:54:56 »
Kod nas samo 2 godine bez asistencije

Od kuda ti ovo da je garancija samo 2g na Giuliu u AC Hrvatska?
niza i gas!

Offline a.m.alfa

• Administrator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • MG HS
    • Fiume (RI)
« Odgovori #12549 u: 22-08-2019, 18:54:45 »
.

Offline tomo AR 159

• Ovisnik o alfistima
    • Zagreb - Sesvete
« Odgovori #12550 u: 22-08-2019, 20:44:09 »

« Zadnja izmjena: 22-08-2019, 20:45:06 od tomo AR 159 »

Offline Atomic

• Učim polako
    • Zagreb
« Odgovori #12551 u: 22-08-2019, 21:30:13 »
Od kuda ti ovo da je garancija samo 2g na Giuliu u AC Hrvatska?

Informacija od zastupnika a i sa službenog websitea:

Offline Grdi

• Član Alfa kluba 18
  • Starosjedioc
  • *
    • Sveti Petar U Sumi
« Odgovori #12552 u: 22-08-2019, 21:47:33 »
Ne znam da li je ovo genericki za sve modele ali ovo nije tocno za Giuliu.
Ja sam uzeo full novu u AC u veljaci 2017g je isporucena. Garancija 5g ili 100.000km ili cak 150.000 zaboravio sam?
niza i gas!

Offline Atomic

• Učim polako
    • Zagreb
« Odgovori #12553 u: 22-08-2019, 23:34:22 »
Ili je bila akcija, ili su Vam poklonili paket "Alfa Romeo 5 Plus", u naravi potpuna FIAT asistencija by Mopar, (5 godina, 120000km) 0800 0550

Moguće da je to bila ova akcija...

Točno ono što meni ne priznaju u Hrvatskoj... :dontno:

Offline Grdi

• Član Alfa kluba 18
  • Starosjedioc
  • *
    • Sveti Petar U Sumi
« Odgovori #12554 u: 22-08-2019, 23:39:41 »
Da to imam.
Auto je na leasing uz buyback pa je mozda i to razlog da je islo po defaultu
niza i gas!

Offline Vasko

• Moderator
  • Trade Count: (+1)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • 147 FL 1.9 JTDm 8V
    • Pula
« Odgovori #12555 u: 23-08-2019, 00:23:14 »
Ma lako za to što je dvije ili četiri godine. Kako kupiš tako imaš, ali da ti ne priznaju garanciju to je malo bezveze.

Offline Grdi

• Član Alfa kluba 18
  • Starosjedioc
  • *
    • Sveti Petar U Sumi
« Odgovori #12556 u: 23-08-2019, 10:35:17 »
Tko ju ne prizna?
Imas firmu, zastupnik si nekog branda, evo recimo FIAT.
Vendor (u ovom slucaju FIAT) priznaje garanciju ako dodjes na popravak u FIAT servis ali ako tvoja firma (koja je i nekakav FIAT zastupnik) to popravi i ti potrazujes troskove unutar garancije prema vendoru (FIAT), a ovi nedaju...tko tu onda ne priznaje??

Pa naravno ako je to doista slucaj da bi ti kao vlasnik firme rekao, I'm sorry ali mi taj rad moramo naplatiti jer nam vendor ne zeli platiti.
Logicno zar ne?
niza i gas!

Offline krk4n

• Ovisnik o alfistima
  • 159 tka
    • Zagreb
« Odgovori #12557 u: 23-08-2019, 14:28:09 »
Ruku na srce vlasnika vozila za to treba bolit kurac, ali ne sumnjam da će određeni ljudi ovdje već naći objašnjenje kako to tako mora biti.

Offline Role 156

• Trade Count: (+9)
  • Ovisnik o alfistima
  • Alfa 159 2.2JTS SS Ti Beverly tourer 300 ie
    • Požega
« Odgovori #12558 u: 23-08-2019, 17:13:43 »
Točno, Slovence i nas, Alfa (FCA) doživljava malo čudno.
Giuliu sam kupio kao rabljenu u Njemačkoj u veljači (2017o godište, sa 4 godine jamstva, provjereno prije kupnje uz naznaku da jamstvo vrijedi u cijeloj Europi). Alfa Giulia se u EU (osim kod nas i Sloveniji) prodaje sa 4 godine jamstva i potpunim ROAD Assistance programom (by Mopar).
Kod nas samo 2 godine bez asistencije.

Uz auto dobijem sve papire i International Warranty Number, Code itd...Nakon nekog vremena, skužim da mi malo pušta jedno gumeno crijevo od grijanja, nazovem ovlašteni servis u Zg, ljudi ljubazni, dam im VIN broj...kažu, da vidimo, auto je u jamstvu, ali vi morate platiti, pa Vam u Austriji refundiraju (tad saznam da je auto izvorno bio prvi put prodan u Austriji).
SIC! Pokušam nazvati taj Alfa assistance broj, 0800... ne može iz Hrvatske, blokiran. Preko IP telefona uspijem se spojiti na neki njemački phone gateway, podrška se odmah javi. Predstavim se VIN brojem, sve pronadju, objasnim da sam iz Hrvatske, i kažu odite najbliži servis. Objasnim da traže da im platim garantni servis. Kažu...nemoguće...krivo ste čuli...prvi put to čuju...
Od tad sam poslao preko 50 mailova, i zvao bar 30 puta Alfa International Care, Alfa FCA Austria, Alfa FCA Germany, Mopar (davatelj usluga podrške), prodavača iz Njemačke (kojem su pismeno napisali da jamstvo vrijedi u cijeloj europi)... i još uvijek ništa.
Zadnje što su obećali da će mi refundirati trošak koji sam platio...a to su obećali prije 1 mesec, još ništa...

Generalno, naše tržište doživljavaju podcjenjivački, i očito ako se bilo što desi auto moram voziti u Graz. Na sreću za sad sve funkcionira korektno.
Kod Hr uvoznika su ljubazno objasnili da im Talijani ne plaćaju servise koje bi obavili za auto kupljen van Hr.
Opet, nažalost na štetu vlasnika.
Ukoliko ne uspijem riješiti ovu situaciju, potražit ću podršku od EU ureda za ravnopravnost tržišta, jer ovo je nažalost diskriminacija.
Strašno  :fp i onda se čudimo sto se ne prodaju, pa pun je kur.c ljudima te njihove zajebancije i podrške servisa nesposobnih. Kupiš nesto od njemackog trojstva i nemas takvih briga. Moraju propast hoce neće idioti  :wc:
Varijator sekta

Offline Atomic

• Učim polako
    • Zagreb
« Odgovori #12559 u: 23-08-2019, 22:17:35 »
Tko ju ne prizna?
Imas firmu, zastupnik si nekog branda, evo recimo FIAT.
Vendor (u ovom slucaju FIAT) priznaje garanciju ako dodjes na popravak u FIAT servis ali ako tvoja firma (koja je i nekakav FIAT zastupnik) to popravi i ti potrazujes troskove unutar garancije prema vendoru (FIAT), a ovi nedaju...tko tu onda ne priznaje??

Pa naravno ako je to doista slucaj da bi ti kao vlasnik firme rekao, I'm sorry ali mi taj rad moramo naplatiti jer nam vendor ne zeli platiti.
Logicno zar ne?

Hrvatski zastupnik za Alfa Romeo ne priznaje tvorničko jamstvo za vozila kupljena van tertiorija RH.
U ovlaštenom servisu, u sustavu je vidljivo da je auto pod jamstvom, jave zastupniku i isti im odgovori da to moraju naplatiti, jer im zastupnik to neće pokriti, a onda se vlasnik vozila može "refundirati" "tamo gdje ga je kupio".
Potvrdjeno i od AlfaCare International.

Kažu da za Slo i Hr, imaju probleme sa zastupnikom, a zastupnik kaže da ima probleme sa principalom (FCA) od kojeg ne mogu ništa naplatiti.
Za kupca začarani krug...
Otvorio sam preko 10 "ticketa" u ovom peirodu i za sad bez ikakvog rezultata.

Priložit ću dva maila od Alfa Care International, gdje je vidljivo da su dali naputak FCA Austrija za refundiranje troškova (još nije uplaćeno), i da očito nemaju načina da natjeraju zastupnika na korektan jamstveni postupak, već prakticiraju refundiranje troškova (ako ikad bude napravljeno).

U drugom mailu potvrdjuju da je auto pod jamstvom (krivo napisan datum isteka ali nema veze), i da će upoznati Alfa Romeo Managera za Hrvatsku sa problemom. Inače radi se o gospodinu Giorgio Gaggero (FCA, Alfa Romeo division)
Kontaktirao sam zastupnika po pitanju "recall" kampanje (na engleskom forumu sam saznao da nije ništa krucijalno), no prvo bi mi naplatili neke prethodne "update" koje moraju napraviti prije ovog službenog.

Znači trenutno ništa od jamstva... koliko je to daleko od ovog proklamiranog "MAXIMUM CARE"  :fp

Napominjem da je u kupoprodajnom ugovoru sa njemačkim prodavačem definirano EU jamstvo (valjano na području cijele EU), što je i potvrdjeno mailom FCA.

Niti neću napominjati koliko je teško komunicirati sa Alfa Romeo podrškom, jer telefon kriju kao zmija noge, na neki ticket odgovaraju promptno (ako je poslan kroz Great Britain CMS, a ako je direktno napisano obično odgovore tek nakon drugog maila).
Budući da sam veliki zaljubljenik Alfe pokušat ću još neko vrijeme situaciju riješiti u direktnoj komunikaciji.

Ukoliko to ne budem uspio, po savjetu pravnika morat ću se obratiti Europskoj ECC službi za prekogranične prijevare. Jedino u tom slučaju druga stana će biti Njemački prodavač, koji je zbilja bio korektan i nema realnu odgovornost.
Nevjerojatno je da europska garancija ne vrijedi u jednoj EU članici. :dontno:

Ujedno koristim priliku da zahvalim svim članovima na podršci, i nadam se da ću ovo riješiti i radi eventualnih budućih kupaca Alfe, koji se odluče kupiti vozilo sa njemačkim ili austrijskim jamstvom.

Isprika za dugi post.

Offline Grdi

• Član Alfa kluba 18
  • Starosjedioc
  • *
    • Sveti Petar U Sumi
« Odgovori #12560 u: 23-08-2019, 22:46:14 »
Bla bla bla, odi u FIAT servis i bok, zaobidji AC ako ne ide
niza i gas!

Offline Grdi

• Član Alfa kluba 18
  • Starosjedioc
  • *
    • Sveti Petar U Sumi
« Odgovori #12561 u: 23-08-2019, 22:47:21 »
Strašno  :fp i onda se čudimo sto se ne prodaju, pa pun je kur.c ljudima te njihove zajebancije i podrške servisa nesposobnih. Kupiš nesto od njemackog trojstva i nemas takvih briga. Moraju propast hoce neće idioti  :wc:
Koliko si novih vozila kupio u AC?
niza i gas!

Offline Role 156

• Trade Count: (+9)
  • Ovisnik o alfistima
  • Alfa 159 2.2JTS SS Ti Beverly tourer 300 ie
    • Požega
« Odgovori #12562 u: 23-08-2019, 22:54:42 »
Koliko si novih vozila kupio u AC?
Kak bi ti rekao KBK  :hap: klosari i točka za mene, gube i to malo kupaca sto imaju
Varijator sekta

Offline Atomic

• Učim polako
    • Zagreb
« Odgovori #12563 u: 23-08-2019, 23:33:17 »
Bla bla bla, odi u FIAT servis i bok, zaobidji AC ako ne ide

Žao mi je ako sam zasmetao dugim postom, nisam ovo uspio napisati u kraćoj formi.  :dontno:
Meni je ovo problem, pokušavam pronaći rješenje, i podijelio sam situaciju na forumu, i možda će pomoći i nekom drugom tko uveze Alfu sa jamstvom sa zapada.
Ipak sam optimista i vjerujem da će AlfaCare International pronaći rješenje i da neću morati eventualne garancijske servise rješavati u Grazu. 

Sljedeći korisnici su zahvalili na ovom postu: Vasko

Offline mislav

• Sa stažom
  • 159 1.9 JTDM SW
    • ZG
« Odgovori #12564 u: 24-08-2019, 09:40:13 »
Katastrofa zavrzlama. Ja sam 3 auta kupio u AC i zbog servisne podrške i ostalog sam siguran da mi idući auto nažalost neće biti Alfa.
Sretno u daljnjoj borbi.

Sljedeći korisnici su zahvalili na ovom postu: Denis

Offline James

• Starosjedioc
    • OS
« Odgovori #12565 u: 24-08-2019, 12:43:32 »
Kak bi ti rekao KBK  :hap: klosari i točka za mene, gube i to malo kupaca sto imaju
Ja ne kužim kolega Role zašto tebe kolega Grdi pita koliko si ti kupio novih automobila u Autocommercu?  :dontno:

dugiKA

• Gost
« Odgovori #12566 u: 24-08-2019, 17:22:17 »
Ja ne kužim kolega Role zašto tebe kolega Grdi pita koliko si ti kupio novih automobila u Autocommercu?  :dontno:
:good post

Offline Uroš

• Učim polako
    • Slovenija
« Odgovori #12567 u: 24-08-2019, 21:17:25 »
U Sloveniji zastopnik avto Triglav daje 5+ let garancije ne tovarna. Tovarniška 3 leta.

Offline Grdi

• Član Alfa kluba 18
  • Starosjedioc
  • *
    • Sveti Petar U Sumi
« Odgovori #12568 u: 24-08-2019, 22:28:23 »
:good post

Jer su redovno najglasniji u pljuvanju oni koji nisu nikada auto tamo kupili, zato
niza i gas!

Offline danko0013

• Član Alfa Kluba 12
  • Trade Count: (+7)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GT 1600 Junior X2 Berlina 1750
    • Bjelovar
    • AutoServisJunior
« Odgovori #12569 u: 24-08-2019, 22:36:19 »
Meni nisu u ZG uvažili jamstvo iz švabije fca produzeno jamstvo koje kosta ko losija 147 FL ali je ovlašteni fca servis i prodaja nakon isčuđavanja za postupke u AC zg uplatio sve na račun, ne fca nego dealer nakon što sam mu poslao scan računa

Moram reći max korektno od njih a realno mogli su me otkantati imas jamstvo i bok

Btw od njjh svaki mjesec poštom u HR dobivam newsletter sa promocijama i popustima i najradije bih kod njih pikno stelvio kroz godinu dvije

Poslano sa mog Mate10 pro koristeći Tapatalk

Nije bolest sve što boli