21-04-2026, 22:17:14

Autor Tema: Alfa Romeo Giulia  (Posjeta: 1166505 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline KA2001MR

• Trade Count: (0)
  • Ovisnik o alfistima
  • Spol: Muški
    • Duga Resa
Odg: Alfa Romeo Giulia
« Odgovori #750 u: 05-01-2016, 08:05:53 »
Jebote pa vi svi kao da odbijate da vam dode do glave da je vec x puta receno, da je auto trebao biti predstavljen ove godine i ici u prodaju, al je pokazan javnosti kad je pokazan zbog Alfine obljetnice na bas taj dan.

Je da su se nadali da ce nesto prije u prodaju, al se to tako i tako odgodilo koji mjesec, a cini se puno jel su auto predstavili zbog obljetnice ranije.
Bolje da ju testiraju pa valja, nego je posalju novinarima sfusanu, ovi ju popljuju i onda mogu zaboravit prodaju.
Onaj ko se ozbiljno zainteresirao za auto, taj ce ju i sacekati, onaj ko je bio na vagi uzet nju il Bmw-a je i tako onda vise naginjao Bmw-u ako je uzeo njega, da nije strpio bi se jos malo jel ne trosi 5000€ na auto.

Mene kad bi neki auto zaintrigirao i bas mi napravio pomutnju u izboru, a kosta 90 000€, onda bi se strpio malo.

Ima i onih kojima se neda cekati, a mozda bi ju uzeli, ti bi ionako samo cendrali, kako je u Audiu prije bilo ovo, ovak, u benveu oval, zakaj je ovdje tak...
........

Offline jakov

• Član Alfa kluba 14
  • Trade Count: (+3)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • 156 2.0 JTS & 75 3.0 12v & 595 Comp. & Abarth 124
    • Losinj
« Odgovori #751 u: 05-01-2016, 09:58:42 »

Offline danko0013

• Član Alfa Kluba 12
  • Trade Count: (+7)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GT 1600 Junior X2 Berlina 1750
    • Bjelovar
    • AutoServisJunior
« Odgovori #752 u: 05-01-2016, 10:02:00 »
Jebote pa vi svi kao da odbijate da vam dode do glave da je vec x puta receno, da je auto trebao biti predstavljen ove godine i ici u prodaju, al je pokazan javnosti kad je pokazan zbog Alfine obljetnice na bas taj dan.

Je da su se nadali da ce nesto prije u prodaju, al se to tako i tako odgodilo koji mjesec, a cini se puno jel su auto predstavili zbog obljetnice ranije.
Bolje da ju testiraju pa valja, nego je posalju novinarima sfusanu, ovi ju popljuju i onda mogu zaboravit prodaju.
Onaj ko se ozbiljno zainteresirao za auto, taj ce ju i sacekati, onaj ko je bio na vagi uzet nju il Bmw-a je i tako onda vise naginjao Bmw-u ako je uzeo njega, da nije strpio bi se jos malo jel ne trosi 5000€ na auto.

Mene kad bi neki auto zaintrigirao i bas mi napravio pomutnju u izboru, a kosta 90 000€, onda bi se strpio malo.

Ima i onih kojima se neda cekati, a mozda bi ju uzeli, ti bi ionako samo cendrali, kako je u Audiu prije bilo ovo, ovak, u benveu oval, zakaj je ovdje tak...
Bas tak

Nisu to tenisice za 500kn

Poslano sa mog SM-N910C koristeći Tapatalk

Nije bolest sve što boli

Offline Antonio

• Član Alfa Kluba 11
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • 159 2.4 JTDm TI
    • Crikvenica
« Odgovori #753 u: 05-01-2016, 11:06:28 »
Ja mislim da većina na ovom forumu ima krivu predodžbu o Alfi i da je zasljepljena.

Realno, Alfa je danas 0, osim tih 0,0001% luđaka koji ju baš žele, ona običnom puku ne predstavlja apsolutno ništa posebno, ništa pored BMW-a, Mercedesa, Audia, Jaguara, Lexusa, Volva, Infinitya itd itd...konkurencija je velika i nitko ne čeka. Vjerujte mi, ne postoji debeli prišavi amer sa 100 000$ koji si želi priuštit neku sportsku limuzinu i koji je spreman čekati godinu dana na Giuliu QV. Nema. On će do tad uzet 10 puta neki drugi auto.

Jedino što imaju je ogroman brend, ali samo u Europi. A tu danas ne leži lova, već je lova u USA i Aziji. Tamo prodaja mora štimat, za Europu više-manje.

Po meni su isto dosta kiksali s 9 mjeseci otezanja od predstavljanja modela (i to samo QV) do početka prodaje. Ja jednom forumu sam pročitao da je očito neki veći kiks u tvornici, dal sa trakom, al sa dobavljačima, tako da se još uvijek ništa nezna sa sigurnošću.

A činjenica je i da su QV model skrpali brže bolje da se poklopi s obljetnicom, ali očito je da tu ima još puno testiranja i dorada civilnih modela.

Po mom mišljenju, ako se već želi krenuti u agresivnu marketinšku kampanju, onda je trebalo u 2-3 godine predstaviti cjelokupnu gamu modela. Ovo s kapanjem jednog modela 2015, pa jednog 2016, pa 2 najavljena za 2018...to po meni nije dobro, jer konkurencija ne spava.

Eto recimo Mercedes ili Renault. U 2 godine su komplet obnovili gamu, apslutno sve modele...i to je OK. A ne da istovremeno u ponudi imaš novi Giuliu i Giuliettu koja je već u 7 godini prodaje, bez nekih većih promjena, MiTo koji je 9 godinu u prodaju, također bez nekih promjena.

I opet, za kraj, ali po meni najvažnije. Model kao model neće spasiti Alfu. Dobar paket ponude u vidu prodajnih salona, financiranja, postprodajno-servisne mreže, to može spasiti Alfu.
« Zadnja izmjena: 05-01-2016, 11:07:30 od Antonio »

Offline Vasko

• Moderator
  • Trade Count: (+1)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • 147 FL 1.9 JTDm 8V
    • Pula
« Odgovori #754 u: 05-01-2016, 11:19:30 »
Bas tak

Nisu to tenisice za 500kn

Poslano sa mog SM-N910C koristeći Tapatalk

Za razliku od svih drugih automobila što jesu u rangu tenisica od 500kn?

Antonio, slažem se.

Offline jakov

• Član Alfa kluba 14
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Losinj
« Odgovori #755 u: 05-01-2016, 11:43:24 »
Ja mislim da većina na ovom forumu ima krivu predodžbu o Alfi i da je zasljepljena.

Realno, Alfa je danas 0, osim tih 0,0001% luđaka koji ju baš žele, ona običnom puku ne predstavlja apsolutno ništa posebno, ništa pored BMW-a, Mercedesa, Audia, Jaguara, Lexusa, Volva, Infinitya itd itd...konkurencija je velika i nitko ne čeka. Vjerujte mi, ne postoji debeli prišavi amer sa 100 000$ koji si želi priuštit neku sportsku limuzinu i koji je spreman čekati godinu dana na Giuliu QV. Nema. On će do tad uzet 10 puta neki drugi auto.

Jedino što imaju je ogroman brend, ali samo u Europi. A tu danas ne leži lova, već je lova u USA i Aziji. Tamo prodaja mora štimat, za Europu više-manje.

Po meni su isto dosta kiksali s 9 mjeseci otezanja od predstavljanja modela (i to samo QV) do početka prodaje. Ja jednom forumu sam pročitao da je očito neki veći kiks u tvornici, dal sa trakom, al sa dobavljačima, tako da se još uvijek ništa nezna sa sigurnošću.

A činjenica je i da su QV model skrpali brže bolje da se poklopi s obljetnicom, ali očito je da tu ima još puno testiranja i dorada civilnih modela.

Po mom mišljenju, ako se već želi krenuti u agresivnu marketinšku kampanju, onda je trebalo u 2-3 godine predstaviti cjelokupnu gamu modela. Ovo s kapanjem jednog modela 2015, pa jednog 2016, pa 2 najavljena za 2018...to po meni nije dobro, jer konkurencija ne spava.

Eto recimo Mercedes ili Renault. U 2 godine su komplet obnovili gamu, apslutno sve modele...i to je OK. A ne da istovremeno u ponudi imaš novi Giuliu i Giuliettu koja je već u 7 godini prodaje, bez nekih većih promjena, MiTo koji je 9 godinu u prodaju, također bez nekih promjena.

I opet, za kraj, ali po meni najvažnije. Model kao model neće spasiti Alfu. Dobar paket ponude u vidu prodajnih salona, financiranja, postprodajno-servisne mreže, to može spasiti Alfu.

ma o cemu ti?
pa bit ce ove godine neki pristavac koji kupuje auto, bit ce ih svake godine, u cemu je razlika kad ce izaci sto se tice necijeg cekanja?
sta ima konkurencija spavati kad je ovo izgleda ispred konkurencije?

Offline gvija

• Ovisnik o alfistima
  • tristac
    • Zagreb - Medvescak
« Odgovori #756 u: 05-01-2016, 12:19:24 »

znaš da to danas ne drži vodu :tooth:
The Variator Gang
"Ich liebe dihtung."

Offline Božen

• Koordinator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • St_Q4 2021. Giulietta 1.6 1982. Giulietta 1.6 2014
    • Split
« Odgovori #757 u: 05-01-2016, 12:24:03 »
Citat:

Fiat Chrysler Automobiles CEO Sergio Marchionne 04.01.2016.:

New models for the Alfa Romeo and Maserati brands, which were meant to anchor a push into upscale cars, have been delayed as the spending emphasis shifts to fast-growing Jeep.

"Some cars take your breath away"

Offline Antonio

• Član Alfa Kluba 11
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • 159 2.4 JTDm TI
    • Crikvenica
« Odgovori #758 u: 05-01-2016, 12:40:17 »

ma o cemu ti?
pa bit ce ove godine neki pristavac koji kupuje auto, bit ce ih svake godine, u cemu je razlika kad ce izaci sto se tice necijeg cekanja?
Po cemu je to Giulia ispred konkurencije? To laprda za svaku Alfu, a realnost je ra konkurencija prodaje, a Alfa zivotari.

Offline Kuzma

• Sa stažom
  • Moskvitch 412 - Kredenc Plavi
    • Sesvete
« Odgovori #759 u: 05-01-2016, 12:54:24 »
Dok Alfa crta po ploči nove koncepte i igra se sa testnim primjercima BMW je vec 1000 puta otplatio M3 i M5  :hehe:

Offline Role 156

• Trade Count: (+9)
  • Ovisnik o alfistima
  • Alfa 159 2.2JTS SS Ti Beverly tourer 300 ie
    • Požega
« Odgovori #760 u: 05-01-2016, 15:18:39 »
Tko ju hoće cekat će a tko neće kupit će drugo i bok. Jebo vas vise bmw ovo nije tema o njemu  :tongue:
Varijator sekta

Offline a.m.alfa

• Administrator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • MG HS
    • Fiume (RI)
« Odgovori #761 u: 05-01-2016, 15:22:34 »
Tko ju hoće cekat će a tko neće kupit će drugo i bok. Jebo vas vise bmw ovo nije tema o njemu  :tongue:

:respect:    :pivo:

Offline SBAlfista

• Ovisnik o alfistima
  • Alfa Romeo 146 1.6 Twin Spark
    • Slavonski Brod
« Odgovori #762 u: 05-01-2016, 16:14:42 »
I tek sad skužim da se neki genijalac sjetio ugradit elektroničku ručnu kočnicu u Alfu... koda je to neka Renault Laguna..ili neki fini Mercedes za bogate penziće.  :hmmm:  :fp: :bup:

Znači niš od driftanja i okretanja pod ručnom... a dakle svašta.  :funny:

Nadam se da barem servo nije električni...

E ako je tako, onda su debelo kiksali... Nisam iskusan ali mislim da nebi pogrijesio kad bi reko da su servo i rucna na sajlu majka, a ne ove e-izmisljotine koje sve zivo sprijecavaju
« Zadnja izmjena: 05-01-2016, 16:15:19 od SBAlfista »
Always take the road less traveled!! :)

James Hunt

• Gost
« Odgovori #763 u: 05-01-2016, 17:38:38 »
Po cemu je to Giulia ispred konkurencije? To laprda za svaku Alfu, a realnost je ra konkurencija prodaje, a Alfa zivotari.
Nema boljih kola od Alfe.

Offline LOŠA

• Trade Count: (+22)
  • Ovisnik o alfistima
  • Alfa Romeo Brera 2.0 JTDM
    • BJELOVAR
« Odgovori #764 u: 05-01-2016, 17:51:26 »

Ja već dugo govorim da njih muči što rade revolucije (novi model obično nema veze sa prethodnim), dok konkurencija (BMW, Audi, ...) radi evoluciju i svaki novi model je nadogradnja prethodnog (pogledaj samo zadnji A4).

To ima niz prednosti:
- Drže se istog naziva što kupcima odgovara (nekome tko nije "Alfista" brojevi 156/166/147/159 ne znače ništa)
- Dizajn se ne mijenja drastično pa se stari modeli prodaju dobro do samog kraja a rabljeni bolje drže cijenu (kod Alfe je u igri samo prva/druga godina jer svi znaju da dolazi novi model i da neće imati veze sa starim).
- Sve mušice prethodnika se peglaju na novom modelu (zamisli razvoj Giulie, moraš iznova projektirati svaki lim/šaraf/plastiku/žicu/zazor/tiplu... i onda će biti čudo kad nešto sfušaju, kad bude cvrčaka...)

Moje mišljenje je da je bolje da si uzmu vremena i naprave sve kako spada, inače...

Offline alfazara

• Ovisnik o alfistima
  • 155 1.8
    • Zadar
« Odgovori #765 u: 05-01-2016, 17:58:04 »
 Dragi dusebriznici Giulia ce biti auto ipo.  Je kasni par miseci ali testiraju nemilo a i kad je vidis na cesti jednostavno to je to alfa nikad ne pravi primacu sobu nego brutalni auto i kad osjecas cestu kao rjetko u kojem autu il ise smijes ili places ko ima usi neka cuje i razumje a ko ne kuzi neka promini forum :Rock:. ovo je moje skromno misljenje :dick:
Alfa  u <3

Offline LOŠA

• Trade Count: (+22)
  • Ovisnik o alfistima
  • Alfa Romeo Brera 2.0 JTDM
    • BJELOVAR
« Odgovori #766 u: 05-01-2016, 18:05:08 »
Dragi dusebriznici Giulia ce biti auto ipo.  Je kasni par miseci ali testiraju nemilo a i kad je vidis na cesti jednostavno to je to alfa nikad ne pravi primacu sobu nego brutalni auto i kad osjecas cestu kao rjetko u kojem autu il ise smijes ili places ko ima usi neka cuje i razumje a ko ne kuzi neka promini forum :Rock:. ovo je moje skromno misljenje :dick:

Nisam baš ovakav fanatik, i sigurno ne dajem takvu bezrezervnu podršku bez ikakvih informacija/argumenata/iskustava :ne2:

Ali za sada ne mislim promijeniti forum  :hap:

Offline S.M.

• Ovisnik o alfistima
    • Spalato
« Odgovori #767 u: 05-01-2016, 18:34:56 »

E neka si rekao.

Citat:

Bome ih ima, pa čak ih ima koji daju po 80k dolara za nekakve Dodgeovo sa Hellcat motorom.

Citat:

Zapravo jedino što je ostalo da nosi lovu u Europi su premium automobili.

Citat:

Službeno predstavljanje je bilo pred manje od 4 mjeseca i to samo za QV. Za civilku predstavljanje još nismo vidili.

Citat:

Ajde to je, ali tamo je prikazana za posebne goste, čak dobar dio novinara nije mogao doći.

Citat:

Marketinški je samoubojstvo dati novi model svako 3-4 mjeseca. Čak ovih revidiranih svako 6 mjeseci je jako brzo i aktivno.

Citat:

Pričaš gluposti. Nitko ne obnovi komplet gamu za 2 godine. Zapravo njima je novi model u prosjeku svako 7 godina. Zapravi svi premium proizvođači su u prosjeku sa novim modelom van svako 7-8 godina.

Citat:

Jesi vidio novi FCA prodajni salon u Areseu? Jesi vidio tamo di FIAT? Doduše je Jeep tamo skupa sa Alfom no to je primjer kakvi bi salno trebali biti, naravno uz bolju razinu usluge.

Financiranje je druga priča, tu sami moraju riskirat, umjetno stvarati privid da auto drži cijenu. Pa to su radili i Nijemci, nije da je njima držanje cijene palo sa neba. No Nijemci imaju pogodnost da ih banke bolje pokrivaju.

Veličini/volumenu unutrašnjosti s obzirom na dužinu, korištenim materijalima koji su razultirali manjom masom. U biti trik je dobiti malu masu uz što bolju sigurnost i torzijsku krutost.

Offline jakov

• Član Alfa kluba 14
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Losinj
« Odgovori #768 u: 05-01-2016, 18:44:30 »

Pa 156 je bila modificirana 155 platforma, pa je usporedi sad sa konkurencijom iz 98-me. Usporedi 147 sa golfom iz svoje godine, neznam kad je izasla... A to nisu bile nove platforme.

To sta novine financirane njemačkom industrijom nisu "prepoznale" je druga stvar. Sreća pa ne kupujes auto na temelju marusica zar ne?

Kad sam bio mali i kupovao sve sile novina alfe su gubile testove na račun tvrdoce dok se sad hvali audi a5 na 20 voli felgama kao "čvrst"

Giulia će biti top. Samo se nadam da neće proći 10 godina i pojava neke nove 159tke da se to prepozna.

Offline 156 sp1 rosso

• Trade Count: (+1)
  • Ovisnik o alfistima
  • Giulia Veloce
    • ZAGREB
« Odgovori #769 u: 05-01-2016, 18:48:05 »
Ja sam se zaljubio u ovaj auto preko fotki i filmića.  :love: :love: :love: Prekrasan je.
Gubila il dobila......zauvijek si moja voljena. Volim te Hrvatska.

Offline ST-alfija

• Koordinator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • junior,alfetta,147,crosswagon,ducati.
    • Split
« Odgovori #770 u: 05-01-2016, 18:56:53 »
 :da: a možda bude i koja civilna verzija benzinjara (1.4) za naše trziste,s klimom na botune-za cca 35t e   :n065:
ALFA je ALFA i omega svega cega.

Offline S.M.

• Ovisnik o alfistima
    • Spalato
« Odgovori #771 u: 05-01-2016, 20:21:08 »
Pa 156 je bila modificirana 155 platforma, pa je usporedi sad sa konkurencijom iz 98-me. Usporedi 147 sa golfom iz svoje godine, neznam kad je izasla... A to nisu bile nove platforme.

Ta auta, 155 i blizanci, kao i oni jeftiniji Tipo i blizanci i kasniji nasljednici, su u trenutku izlaska, a to je za većinu bilo 80-ih, bila daleko ispred svoga vremena. Kasnije 156 i 147 sa širim tragom kotača i još naprednijim ovjesom su dekadu pa i dekadu i pol kasnije bez problema ne samo držali korak sa konkurencijom nego bila i ispred nje.
Takva evolucija platformi je kasnije postala recept za većinu konkurencije jer razvoj nove ne da samo povlači R&D za platformu nego i velika ulaganja u nove proizvodne linije.

U biti ovo meni samo pokazuje da čak i da naprave npr. novu Giuliettu na osnovi postojeće, a da je pri tome naravno tehnički nešto unaprijede, to može bez problema biti auto koje će jednostavno preskočiti svu postojeću FWD konkurenciju.
Na Compact platformi ostavlja mjesto za SW i sedan pored hatchbacka. Koristi recimo onu verziju sa 271 cm međuosovinskim razmakom, tragom kotača od 158 cm. Sva vrata zamjeni aluminijskim, dodatno HSS i UHSS. Stražnji ovjes može sa Giuliette za hatch, a za sedan i SW kao na C200, prednji na dvostruka ramena. Opet kreni ka manjem prednjem prevjesu i čak za hatchback završi na oko 4.35 metara što su dimenzije aktualne Giuliette. Tu bazu dalje možeš koristiti za Lancia modele u C i D segmentu.
Malo razmišljam na glas ali to je moje mišljenje.

Offline a.m.alfa

• Administrator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • MG HS
    • Fiume (RI)
« Odgovori #772 u: 06-01-2016, 22:55:22 »

Offline stefan

• Trade Count: (+2)
  • Starosjedioc
  • Stelvio Q4
    • Lukovdol - Zagreb
« Odgovori #773 u: 07-01-2016, 17:59:40 »

Prilično vjerni render, čini mi se... serijala, naravno.  :crazy:
« Zadnja izmjena: 07-01-2016, 18:03:31 od stefan »

Offline sfreak

• Ovisnik o alfistima
    • Jadranovo
« Odgovori #774 u: 07-01-2016, 18:51:24 »
Predobrih kombinacija sam vec nasao po netu

Offline jakov

• Član Alfa kluba 14
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Losinj
« Odgovori #775 u: 07-01-2016, 18:57:19 »
a sta ako ne bude stelanje nagiba straga kao na 75ici :?:

@JDMtragedies   :tooth:

Offline sfreak

• Ovisnik o alfistima
    • Jadranovo
« Odgovori #776 u: 07-01-2016, 19:01:23 »
Bit ce camber kitova :)

Offline Mikula

• Ovisnik o alfistima
  • Ubit će me žena
    • Split
« Odgovori #777 u: 07-01-2016, 19:06:02 »
Moze se stelat 75, malo zapilas dedion namistis kako oces i zavaris na optici
I muskarci placu, ali i žene prde

Offline Mikula

• Ovisnik o alfistima
  • Ubit će me žena
    • Split
« Odgovori #778 u: 07-01-2016, 19:36:51 »
Al ko ce pogodit odokativnom metodom
I muskarci placu, ali i žene prde

Offline hrc

• Sa stažom
  • Mi ne pijemo
    • ZG
« Odgovori #779 u: 07-01-2016, 20:03:19 »
A jesu pitali za stelajuce wattsove spone? Jebe ih camber a to sta 75 nakon spuštanja ide u šrek ko pofukana kujica nema veze.