Ja mislim da većina na ovom forumu ima krivu predodžbu o Alfi i da je zasljepljena.
Realno, Alfa je danas 0, osim tih 0,0001% luđaka koji ju baš žele, ona običnom puku ne predstavlja apsolutno ništa posebno, ništa pored BMW-a, Mercedesa, Audia, Jaguara, Lexusa, Volva, Infinitya itd itd...konkurencija je velika i nitko ne čeka. Vjerujte mi, ne postoji debeli prišavi amer sa 100 000$ koji si želi priuštit neku sportsku limuzinu i koji je spreman čekati godinu dana na Giuliu

. Nema. On će do tad uzet 10 puta neki drugi auto.
Jedino što imaju je ogroman brend, ali samo u Europi. A tu danas ne leži lova, već je lova u USA i Aziji. Tamo prodaja mora štimat, za Europu više-manje.
Po meni su isto dosta kiksali s 9 mjeseci otezanja od predstavljanja modela (i to samo

) do početka prodaje. Ja jednom forumu sam pročitao da je očito neki veći kiks u tvornici, dal sa trakom, al sa dobavljačima, tako da se još uvijek ništa nezna sa sigurnošću.
A činjenica je i da su

model skrpali brže bolje da se poklopi s obljetnicom, ali očito je da tu ima još puno testiranja i dorada civilnih modela.
Po mom mišljenju, ako se već želi krenuti u agresivnu marketinšku kampanju, onda je trebalo u 2-3 godine predstaviti cjelokupnu gamu modela. Ovo s kapanjem jednog modela 2015, pa jednog 2016, pa 2 najavljena za 2018...to po meni nije dobro, jer konkurencija ne spava.
Eto recimo Mercedes ili Renault. U 2 godine su komplet obnovili gamu, apslutno sve modele...i to je OK. A ne da istovremeno u ponudi imaš novi Giuliu i Giuliettu koja je već u 7 godini prodaje, bez nekih većih promjena, MiTo koji je 9 godinu u prodaju, također bez nekih promjena.
I opet, za kraj, ali po meni najvažnije. Model kao model neće spasiti Alfu. Dobar paket ponude u vidu prodajnih salona, financiranja, postprodajno-servisne mreže, to može spasiti Alfu.