20-04-2026, 18:10:20

Autor Tema: Alfa Romeo Giulia  (Posjeta: 1165477 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline a.m.alfa

• Administrator
  • Trade Count: (0)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Spol: Muški
  • MG HS
    • Fiume (RI)
Odg: Alfa Romeo Giulia
« Odgovori #330 u: 08-10-2015, 19:35:07 »
Giulia 2.2 Mjet

Offline Antonio

• Član Alfa Kluba 11
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • 159 2.4 JTDm TI
    • Crikvenica
« Odgovori #331 u: 08-10-2015, 19:40:55 »
Lijepe felge.

I nis crno ono auspuha...ne valja to nis :D

Offline S.M.

• Ovisnik o alfistima
    • Spalato
« Odgovori #332 u: 08-10-2015, 20:28:13 »
2.0 TBi 330 KS

Offline alfos

• Sa stažom
  • Red Stelvio Q4 210 ks
    • Osijek
« Odgovori #333 u: 08-10-2015, 20:40:09 »
@ alfos

Debilno pitanje za mene znači da ti isto nije na mjestu, a ne da si ti debil.

Što se Giulie tiče. Pa teško je to iti uspređivati sa Meganeom ili sličnima. Prvo napredniji tip ovjesa omogućava udobniju vožnju uz iste performanse, nije to Megane koji je straga kao kariola. Ne znam jel Megane ima adaptivni ovjes, a QV ga ima. Tako da to je skroz jedan drugi svijet.

Baš sam gledao video sa Calforniom T. Koliko znam i ona ima sličan princip adaptivnog ovjesa. Ti možeš namjestiti hoće li ovjes biti tvrd ili mekan, kako ti paše. Da ne govorim da uz to sve i prepoznaje gdje se nalaziš pa je u biti ovjes pa ne znam bi li to nazvao aktivan.

Naravno sada je pitanje koliko to sve košta ali svima bi preporučio auto sa adaptivnim ovjesom pa po potrebi koristiš što i kako ti treba.

Al da je Giulia pakleno auto svakako stoji. Jer ova priča o malo sporije od 8:00 za 2.0 Turbo sa 330 Ks je zadivljujuća.

I dalje mislim da usporedne testove britanskih, njemačkih i naših medija nije dobro gledati. Timu nećeš naći objektivnu ocjenu. Francuski ili talijanski su u pravilu objektivniji, Nijemci nisu pretplaćeni na prva mjesta.
evo iz prve ruke...vozio sam se u Californiji u modu sport (mislim da ima jos normal, za race nisam siguran 100%-ipak je to ferkan zamisljen za laganini) i prelazak preko rubnika je bio zadovoljavajuce udoban, cak vise od ocekivanog..e sad, to je auto od 200000 € i pitanje je da li ce giulija koja nas zanima( jtdm ili tb) to imati u cijeni do 40000 €, pa cak i kao opciju..drugo, troskovi odrzavanja :rol:...ja iskreno navijam za giuliju i volio bi da uspije na trzistu jer Alfa ne zivi od fanova i alfista, a vec sam u ozbiljnim kombinacijama za kupovinu samo me sekiraju datumi koji se stalno odgadaju i nedostatak bilo kakvih informacija o civilnim modelima..meni bi taman bila TB od 250ks jer se ne vozim puno, a zbog lakseg motora vjerojatno ce biti zabavnija i preciznija u voznji s realnom ocekivanom potrosnjom do 12l sto bi mogao podnijeti...ono sto sam vec napisao je da su sve to previse oduzili...da li zato da auto dovedu do savrsenstva ili zbog neke druge taktike, ne znam...i dok ga izbace konkurencija ce vec cekati sa svojim odgovorima..a vrijeme na ringu ce vec netko sljedece godine potuci, zato je bitan tajming izbacivanja dok je sve to jos "vruce"...vjerujem da bi sad bila pomama da su izbacili sve verzije sa korektnim cijenama, ovako ce se sve nekako razvodniti do, kako su rekli, sljedece jeseni!!! :metak

Offline S.M.

• Ovisnik o alfistima
    • Spalato
« Odgovori #334 u: 08-10-2015, 20:55:52 »
Daju se te stvari riješiti i na daleko jeftinijim autima. Evo čak i Insignia ima u ponudi jedan oblik toga, a neš ti auta.

Mislim da ti čak 2.0 TBi neće biti puno lakši od 2.2 JTD. Zapravo ovaj 2.2 JTD koliko znam je lakši od ovih do sada JTD-ova.

Još nemam točan info kakav je 2.0 TBi sa 330 KS, koja tehnička rješenja koristi. Ako je električni turbo za niske okretaje onda ide utičnica 48v ili je barem poželjna, ali odan je auto od niskih okretaja odlično.

Offline plavi156

• Trade Count: (+1)
  • Ovisnik o alfistima
  • Giulietta 1.4 TB
    • Zagreb
« Odgovori #335 u: 09-10-2015, 08:39:50 »
Svaka sličnost sa konkurencijom je 'slučajna' :hap:

Sad kad gledam ovu sliku vidi se sličnost u boku ali kod alfe su te linijie ipak harmoničnije i ljepše :da:
EX: 156 1.8TS|156 1.9 JTD|164 TS|156 1.6TS|159 1.9 JTS|166 2.0TS LPG|156 2.0 JTS|147 1.6 TS

Online Batina

• Trade Count: (+5)
  • Ovisnik o alfistima
  • 156 2.4 20v
    • Zagorje, Luka
« Odgovori #336 u: 09-10-2015, 12:03:08 »
fizika i aerodinamika diktiraju puno u dizajnu, ali idalje mi je alfa ljepsa..
Can a car ever be art? Most experts say no, but they obviously haven't seen the Alfa Romeo.

Offline Surovi

• Starosjedioc
  • Alfa Romeo Croma 1.9 JTD 16V
    • Zagreb
« Odgovori #337 u: 09-10-2015, 12:25:34 »
fizika i aerodinamika diktiraju puno u dizajnu, ali idalje mi je alfa ljepsa..
...a bome i raspored prostora/putnika. Kad se motor i putnici slože kako treba i kad se ostavi nešto mjesta za prtljagu, nema puno prostora za iskakanje u dizajnu...ako se ne želi zeznut kao što je radio Opel pa su im auti izvana veći, a iznutra manji od konkurencije.

Offline Big D

• Ovisnik o alfistima
  • GTV 2.0 TS Grigio Chiaro
    • Čakovec
« Odgovori #338 u: 09-10-2015, 14:22:09 »
Ja sam veliki ljubitelj BMW-a i zadnja generacija trice je stvarno napravila veliki korak naprijed što se prostranosti na zadnjim sjedalima tiče, ali ovo kak ova QV izgleda je fantastično. Isti dojam je na mene ostavila i 156 kad se pojavila. Vjerujem da bude i civilna verzija Giulie ugodna oku.

Offline S.M.

• Ovisnik o alfistima
    • Spalato
« Odgovori #339 u: 09-10-2015, 18:48:19 »
Što kažu Talijani:

Alfa Romeo Giulia: svelato il posteriore delle versioni meno potenti

Citat:
Alfa Romeo Giulia: svelato il posteriore delle versioni meno potenti

Dei dettagli tecnici ed estetici della versione più potente, la Quadrifoglio, conosciamo ormai tutto. Ma delle versioni meno potenti? Alcuni esemplari camuffati si sono già visti, ma poco si riusciva a capire. Con queste foto siamo in grado di svelarvi l’aspetto definitivo dei paraurti e del baule posteriore. La cosa che balza subito all’occhio è un paraurti dal design più pulito: il vistoso estrattore è stato sostituito da un elemento in plastica grezza che ingloba i due tubi di scarico. Scompaiono anche le prese d’aria laterali e lo spoiler sul baul

Per quanto riguarda i motori destinati alle “standard”, la gamma al momento prevista sarà la seguente:

2.0T 180CV (benzina). La versione d’ingresso di questo 2.0 Turbobenzina a 4 cilindri completamente nuovo dovrebbe mantenersi sotto i 200CV. Le prestazioni comunque saranno di assoluto rilievo. Secondo le nostre fonti i tecnici Alfa Romeo hanno lavorato molto anche sull’efficienza di questo motore, che avrà consumi ed emissioni da record. D’altra parte la concorrenza è molto agguerrita: ci riferiamo al nuovo motore 2.0 TFSI 190CV di Audi, che dichiara un consumo di soli 5,0l/100km (20km/l) quando montato sulla nuova A4.

2.0T 250CV (benzina). Questa variante di potenza non è ancora certa al lancio. Costituirà, escludendo la Quadrifoglio, la scelta intermedia per chi volesse una Giulia con motore a benzina. Come la maggior parte dei motori sarà abbinabile al solito cambio automatico a 8 rapporti e, volendo, alla trazione integrale.

2.2 JTDm 135CV (gasolio). Costituisce la versione d’ingresso, destinata principalmente alle flotte o a chi volesse ridurre al minimo i costi, con una potenza ridotta a circa 135CV. Potrebbe non essere disponibile subito al lancio, ma arrivare dopo qualche mese di commercializzazione.

2.2 JTDm 180CV (gasolio). E’ la versione intermedia di questo motore a gasolio completamente nuovo (lo ricordiamo, è differente dal 2.2 MultiJet appena montato dalla Jeep Cherokee). Sarà disponibile immediatamente al lancio, e rappresenterà un buon compromesso tra costi di gestione contenuti e una buona dose di potenza e coppia, per poter già apprezzare le doti stradali della Giulia. Sarà abbinabile al cambio automatico a 8 rapporti e alla trazione integrale.

2.2 JTDm TwinTurbo 220CV (gasolio). Costituirà il top di gamma tra le versioni a gasolio, per lo meno nel primo periodo di commercializzazione. Grazie al doppio turbo la potenza raggiungerà almeno 220CV. Così tanti da mettere in dubbio l’utilità del 3.0 JTDm, di cui parleremo tra poco. Molto probabile l’adozione del cambio automatico a 8 rapporti mentre non ci è ancora stata confermata la disponibilità della trazione integrale, seppur sia molto probabile.

3.0 JTDm V6 250-300CV (gasolio). Lo diciamo subito: questo motore non era previsto, né è stato confermato. E allora perché ne stiamo parlando? Perché secondo alcune fonti qualche muletto con il 3.0 V6 starebbe girando su strada. La diretta concorrente, la BMW Serie 3, effettivamente propone il motore a 6 cilindri nella sua gamma, con la 330d da 258CV e la 335d da ben 313CV. Questo sarebbe un buon incentivo per l’Alfa Romeo, che non vuole avere complessi di inferiorità rispetto alla rivale bavarese. Secondo noi, ed è una nostra interpretazione personale, se la Giulia avrà successo non passerà tanto tempo prima di vederla in strada con il 3.0 V6. Diversamente non lo vedremo mai.

http://icsphotography.it/2015/10/alfa-romeo-giulia-svelato-il-posteriore-delle-versioni-meno-potenti/

Offline S.M.

• Ovisnik o alfistima
    • Spalato
« Odgovori #340 u: 09-10-2015, 19:14:10 »
Kako sam dao izgled "stražnjice" 2.0 330 KS onda je očito da se ona razlikuje od ovoga.

Kome se neda paliti google translate imam kratki prijevod.

Na startu bi od ovih trebali biti 2.0 benzinac sa 180 KS, 2.2 dizeli sa 180 odnosno 220 KS. Kasnije dolaze 2.2 dizel sa 135 KS i benzinac sa 250 KS dok je 3.0 dizel samo u test fazi.

Koliko se sjećam pisao sam to. Kao što sam najavio najjači dizel je 2.2 bi-turbo i to je podosta po uzoru na OM651(o tome u nastavku), a sam razvoj je suradnja inženjera iz VM-a i FPT-a. Zašto spominjem Mercedesov motor? Pa zato što koliko mi je poznato na njemu su zajedno radili VM i Mercedes.

Offline IvanGT

• Administrator
  • Trade Count: (+2)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • - -
    • Zagreb
« Odgovori #341 u: 09-10-2015, 20:19:41 »
a šta je s 2.0 330KS?   Kad on dolazi?

Offline S.M.

• Ovisnik o alfistima
    • Spalato
« Odgovori #342 u: 09-10-2015, 20:25:38 »
Koliko znam trebao bi odmah.

Offline S.M.

• Ovisnik o alfistima
    • Spalato
« Odgovori #343 u: 09-10-2015, 21:19:50 »
Nije moj izvor ali ovaj piše na jednom talijanskom forumu i to jako rijetko ali uvijek ima točne podatke.

Giulia QV u EU starta sa isporukom u 12. mjesec, a u SAD-u za 1. ili 2. mjesec. Što se tiče komponenti toliko ih je naručeno da bi iduće godine trebalo biti proizvedeno 80k Giulia.

I sada će se alfos šokirati. Ostale verzije dolaze kod dilera, barem talijanskih, prije Ženeve.

Offline Božen

• Koordinator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • St_Q4 2021. Giulietta 1.6 1982. Giulietta 1.6 2014
    • Split
« Odgovori #344 u: 09-10-2015, 21:41:45 »
Da li se pouzdano znaju dimenzije "civilnih" verzija?

"Some cars take your breath away"

Online piquet

• Global moderator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • SYMY
    • Zagreb
« Odgovori #345 u: 09-10-2015, 22:53:49 »
MiTo

Offline alfos

• Sa stažom
  • Red Stelvio Q4 210 ks
    • Osijek
« Odgovori #346 u: 09-10-2015, 23:24:41 »
Nije moj izvor ali ovaj piše na jednom talijanskom forumu i to jako rijetko ali uvijek ima točne podatke.

Giulia QV u EU starta sa isporukom u 12. mjesec, a u SAD-u za 1. ili 2. mjesec. Što se tiče komponenti toliko ih je naručeno da bi iduće godine trebalo biti proizvedeno 80k Giulia.

I sada će se alfos šokirati. Ostale verzije dolaze kod dilera, barem talijanskih, prije Ženeve.
nek samo dođu..cekam ih :batin :clap:

Offline alfos

• Sa stažom
  • Red Stelvio Q4 210 ks
    • Osijek
« Odgovori #347 u: 09-10-2015, 23:29:38 »
jel ima skrga na blatobranu i kod civilki? i hoce biti za narucit QV paket na civilku?

Offline dado

• Ovisnik o alfistima
  • GTV V6 TB
    • Sveta Nedelja/Vinkovci
« Odgovori #348 u: 10-10-2015, 00:08:01 »
(Image removed from quote.)

Na ovoj slici se vidi da će sve felge ispod 19" izgledati premalo...  :Crazy
GTV V6 TB '96

ex: 147, 159 ti, Giulietta, Mito TB 155ks

Offline danko0013

• Član Alfa Kluba 12
  • Trade Count: (+7)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GT 1600 Junior X2 Berlina 1750
    • Bjelovar
    • AutoServisJunior
« Odgovori #349 u: 10-10-2015, 08:37:02 »
Na ovoj slici se vidi da će sve felge ispod 19" izgledati premalo...  :Crazy

bolje da pecaš Ultre 20 od mene nego one 8C 19  :funny:
Nije bolest sve što boli

Offline LOŠA

• Trade Count: (+22)
  • Ovisnik o alfistima
  • Alfa Romeo Brera 2.0 JTDM
    • BJELOVAR
« Odgovori #350 u: 10-10-2015, 11:55:54 »

Dobro, nisu si postavili neostvarive ciljeve.
Ali recimo taj VM-ov 3.0 dizel je tako i u 159 od pocetka bio spominjan ali nije nikada zazivio.

Recimo Ghibli je na mene ostavio puno bolji dojam, no vec nakon godinu dana ne ide bas sve po planu jer ce pocetkom 11/2015 poslati 2000 radnika na "odmor" zbog pada potraznje.

Offline Marin krk

• Ovisnik o alfistima
    • KRK
« Odgovori #351 u: 10-10-2015, 14:21:39 »
politicke igre da od drzave dobiju lovu , svi veliki gazde to rade krajem godine

Offline LOŠA

• Trade Count: (+22)
  • Ovisnik o alfistima
  • Alfa Romeo Brera 2.0 JTDM
    • BJELOVAR
« Odgovori #352 u: 10-10-2015, 16:48:36 »
politicke igre da od drzave dobiju lovu , svi veliki gazde to rade krajem godine

:ne2:

Od 03/2015  smanjuju kapacitete, a ukupno u odnosu na proslu godinu imaju pad -8.2%.

Nije to tako strasno jer su i Ghibli i Quattroporte ispucali "hit period" kada prodaja najbolje ide, ali minus nije bio u planu...

Offline Marin krk

• Ovisnik o alfistima
    • KRK
« Odgovori #353 u: 10-10-2015, 18:19:21 »
:ne2:

Od 03/2015  smanjuju kapacitete, a ukupno u odnosu na proslu godinu imaju pad -8.2%.

Nije to tako strasno jer su i Ghibli i Quattroporte ispucali "hit period" kada prodaja najbolje ide, ali minus nije bio u planu...

imaju pad zbog politicke situacije u italiji, trebalo bi mi 10 stranica da ti napisem . uglavnom legalna muljavina sa radnicima i firmama. samo ti reku da od ponedjeljka vise nisi ta firma vec neka druga.  :roll: :fp: :kosa:
zatvori jednu firme jer kao radi u minusu i onda radnike prebaci u drugu pa na taj nacin dobije popust od drzave da za radnike ne mora placat 2-3 godine davanja i ostale popuste
ja radim 11 godina za istog gazdu a vec sam promjenio na papiru 3 firme.

Offline dado

• Ovisnik o alfistima
  • GTV V6 TB
    • Sveta Nedelja/Vinkovci
« Odgovori #354 u: 10-10-2015, 18:51:21 »
Evo i video civilne verzije, iako piše da je to dizlo...po zvuku ne bih rekao...

GTV V6 TB '96

ex: 147, 159 ti, Giulietta, Mito TB 155ks

Offline mareo

• Administrator
  • Trade Count: (+33)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GT Blackline Q2
    • Zgb
« Odgovori #355 u: 11-10-2015, 15:16:51 »
Evo i video civilne verzije, iako piše da je to dizlo...po zvuku ne bih rekao...

...zašto ne? pa tak i moja sikće... ::)

*ebo mene mali pas, kak' si? pa tak'...

Offline S.M.

• Ovisnik o alfistima
    • Spalato
« Odgovori #356 u: 13-10-2015, 11:50:17 »
Dobro, nisu si postavili neostvarive ciljeve.
Ali recimo taj VM-ov 3.0 dizel je tako i u 159 od pocetka bio spominjan ali nije nikada zazivio.

Recimo Ghibli je na mene ostavio puno bolji dojam, no vec nakon godinu dana ne ide bas sve po planu jer ce pocetkom 11/2015 poslati 2000 radnika na "odmor" zbog pada potraznje.

Nije to sve tako jednostavno.

No ajmo krenuti sa 3.0 dizelom. Sve je to super ali u Italiji je sve preko 250 KS paprenije za voziti, a nije da će 2.2 biti slab. Onda je situacija da jednostavno oni u SAD-u sa Ramom 1500 imaju toliku potražnju 3.0 dizela da ih ne mogu dovoljno proizvesti. I za kraj, rekli su da će u Alfi svi motori biti aluminijski, a ovi ima CGI blok. Koliko znam 3.0 dizel sa aluminijskim blokom kojeg bi im Teksid mogao raditi je u razvoju.

Što se tiče Ghiblia i potražnje. Najveći kamen spoticanja je Kina, ne znam jesu li dizali carinu za uvozne automobile no činjenica je da je prodaja istih ove godine u padu. Pokušali su napraviti offset ulaskom Masera u Indiju no dugo će trebati da uhvate korijene. SAD u zadnje vrijeme pada, a prodaja u Europi raste.

Premještaj radnika je još jedan mogući razlog, transfer iz Grugliasca u Mirafiori na proizvodnju Levantea.

No realno taj Ghibli je podgrijan proizvod. Stop razvoja Alfinog V6 da bi se koristio američki V6 blok. Korištenje stare iako dorađene no ipak stare Chrysler LX platforme kao osnove. Korištenje Chrysler infotainment systema za što su na većini testova bili popljuvani.
Giulia je daleko zreliji i promišljeniji proizvod.

Offline a.m.alfa

• Administrator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • MG HS
    • Fiume (RI)
« Odgovori #357 u: 13-10-2015, 20:18:47 »

Offline S.M.

• Ovisnik o alfistima
    • Spalato
« Odgovori #358 u: 14-10-2015, 14:18:37 »
E da. Giulia bi trebala imati drugu generaciju ZF 8HP automatika. Istekao je ekskluzivan rok od 12 mjeseci što ga je imao BMW. FCA ima ugovor o licenciranju i kupnji istih. U Chryslerovim pogonima će se raditi verzija 8HP50 poznatija kao 850RE dok će se 8HP75 kupovati.

Alfa Romeo ima novog glavnog dizajnera. To je Nijemac Klaus Busse i sada je glavni za sve talijanske brandove u grupi osim Ferraria i Lancie.

Offline S.M.

• Ovisnik o alfistima
    • Spalato
« Odgovori #359 u: 14-10-2015, 17:38:25 »
Kažu 7000 narudžbi za Giulu QV:
http://www.autoedizione.nl/alfa-romeo-giulia-quadrifoglio-al-7000-keer-besteld/
, a onda dalje o 12000 ozbiljnih upita.