Dobro, nisu si postavili neostvarive ciljeve.
Ali recimo taj VM-ov 3.0 dizel je tako i u 159 od pocetka bio spominjan ali nije nikada zazivio.
Recimo Ghibli je na mene ostavio puno bolji dojam, no vec nakon godinu dana ne ide bas sve po planu jer ce pocetkom 11/2015 poslati 2000 radnika na "odmor" zbog pada potraznje.
Nije to sve tako jednostavno.
No ajmo krenuti sa 3.0 dizelom. Sve je to super ali u Italiji je sve preko 250 KS paprenije za voziti, a nije da će 2.2 biti slab. Onda je situacija da jednostavno oni u SAD-u sa Ramom 1500 imaju toliku potražnju 3.0 dizela da ih ne mogu dovoljno proizvesti. I za kraj, rekli su da će u Alfi svi motori biti aluminijski, a ovi ima CGI blok. Koliko znam 3.0 dizel sa aluminijskim blokom kojeg bi im Teksid mogao raditi je u razvoju.
Što se tiče Ghiblia i potražnje. Najveći kamen spoticanja je Kina, ne znam jesu li dizali carinu za uvozne automobile no činjenica je da je prodaja istih ove godine u padu. Pokušali su napraviti offset ulaskom Masera u Indiju no dugo će trebati da uhvate korijene. SAD u zadnje vrijeme pada, a prodaja u Europi raste.
Premještaj radnika je još jedan mogući razlog, transfer iz Grugliasca u Mirafiori na proizvodnju Levantea.
No realno taj Ghibli je podgrijan proizvod. Stop razvoja Alfinog V6 da bi se koristio američki V6 blok. Korištenje stare iako dorađene no ipak stare Chrysler LX platforme kao osnove. Korištenje Chrysler infotainment systema za što su na većini testova bili popljuvani.
Giulia je daleko zreliji i promišljeniji proizvod.