krenuo pisati pa odustao da se GTA owneri ne uvrijede
ja sam uvjeren da je GTA bio porez na budale u odnosu na 3.2 V6 GT i 166...ok dobio si vanjski i unutarnji vizalni vallue add ali kaj se tice motora, tu smo...
iako ima ih koju su se kleli da su bregaste kos GTA drugacije :
Sve znate i gotovo, sad su deseci vlasnika gta na stranim forumima kreteni jer su na valjcima mjerenja sva cca 250ks
dok se istodobno nitko nije drznija dokazat suprotno ali bitno da se tamo negdi pričalo, nije bitno ni da je gta brža u svim
režimima, u ubrzanju, u medjuubrzanju, itd i sad su se alfini inžinjeri urotili protiv ostatka svita i prodaju marketinške trikove !!!!
Naravno da su kod gta usisne bregaste drukčije, naravno da gta ima olakšan zamajac čak i u odnosu na 2,5, naravno da gta ima 1 cm veći hod klipa u odnosu na 3,o
pa i usis ima manje restrikcije kao i ispuh.
Usput kako niste sigurni da nije marketinški trik 240 ks u gt-u, ja sam čuja da je u gt-u 3,0 dorađeni motor sa usisnim bregastima od gta a šta ćemo sad, oćemo skidat glave i mirit hod klipa, dajte ne pričajte
gluposti,
svi blokovi su 3,0 isti je provrt jedino je kod gta 1 cm duži hod i radilica onda ima neke razlike sigurno , dokažite da nisam u pravu.
A ovome u prilog ide i sami rad motora kod gta u odnosu na ostalo a i nm naravno da je tome i mapa prilagođena..
Usput GT nema 240 ks nego 237 ili 177 kw.
I još nešto GT ima 288 nm a gta 300 nm to neka razlika ili nije.