04-07-2026, 17:02:18

Autor Tema: Razzova Marea Weekend HLX 20V  (Posjeta: 23163 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline joe957al

• Trade Count: (0)
  • Starosjedioc
  • Spol: Muški
    • Našice
Odg: Razzova Marea Weekend HLX 20V
« Odgovori #270 u: 19-01-2015, 20:58:51 »
(Image removed from quote.)

Ovo crveno je graničnik, da ne možeš pretjeranim dotezanjem spljoštit brtvu.
Ali je postavljen sa unutarnje strane šarafa. I onda ako nastaviš dotezat i kad je taj graničnik već sjeo na glavu, radiš polugu preko tog graničnika i negdje mora puknut.
imam auto za tebe...sigurno je u boljem stanju nego ovaj
Those who dares, wins

Fiuman

• Gost
« Odgovori #271 u: 19-01-2015, 21:25:01 »

Ovo crveno je graničnik, da ne možeš pretjeranim dotezanjem spljoštit brtvu.
Ali je postavljen sa unutarnje strane šarafa. I onda ako nastaviš dotezat i kad je taj graničnik već sjeo na glavu, radiš polugu preko tog graničnika i negdje mora puknut.
raz ne kontaš ti mene , nema graničnik kolko moreš stisnut vidu jer pukne a na plastičnom poklopcu je unutar rupe metalna piksna i ona spriječava da vida spljošti poklopac tj. pukne ga
to ča ti pokazuješ je graničnik za brtvu al ne spriječava da vida "navuče "poklopac i pukne na rubu

Offline Raziel

• Trade Count: (+3)
  • Ovisnik o alfistima
  • 01' Mazda MX-5 (NB) 1.6 16V 94' AR 146 1.7 16V
    • Sv. Klara, Kutina
« Odgovori #272 u: 19-01-2015, 21:30:37 »
raz ne kontaš ti mene , nema graničnik kolko moreš stisnut vidu jer pukne a na plastičnom poklopcu je unutar rupe metalna piksna i ona spriječava da vida spljošti poklopac tj. pukne ga
to ča ti pokazuješ je graničnik za brtvu al ne spriječava da vida "navuče "poklopac i pukne na rubu

Kužim!  :ok:
Pričamo o različitim stvarima.  :tooth:

imam auto za tebe...sigurno je u boljem stanju nego ovaj

Nije ni ovaj tako loš... Samo je imao loše vlasnike u prošlosti.
    "...if in doubt, flat out..."   

Offline Raziel

• Ovisnik o alfistima
    • Sv. Klara, Kutina
« Odgovori #273 u: 10-02-2015, 11:30:16 »

Offline Raziel

• Ovisnik o alfistima
    • Sv. Klara, Kutina
« Odgovori #274 u: 16-02-2015, 23:11:31 »
Nakon 3 pokušaja, jutros napokon rješen tehnički.
Sve je bilo ok, osim ekotesta naravno.

Po onome što sam vidio na ekotesteru u STP, zaključio sam da bi mogao biti problem u lambda sondi.
Prvo je bio malo CO previsok na okretajima, a onda konstantno siromašna smjesa na svim okretajima.
Naravno, lambda sonda paše sa boxera 16V, tako da je moja Boxerica izgubila još jedan dio u korist Mare...  :000:
BTW, sondu sam kupio novu, orginal BOSCH prije 5, 6 godina i napravila je 30ak tisuća km. A na Marei je bila neka jadna, no name zamjenska lambda, koja je još k tome bila u koso ušarafljena, tako da je sad sheban navoj na auspuhu i jedva sam ju uspio skinut i namontirat drugu gore... Stvarno, tko god da je radio po ovom autu, bolje da nije radio ništa. Što god pipnem - sve je u banani zbog nečije gluposti.  :roll:
Sa orginal sondom, ekotest ok!  :ok:

Uglavnom, vozimo se još bar godinu dana.  ::)
« Zadnja izmjena: 16-02-2015, 23:15:48 od Raziel »

Offline Raziel

• Ovisnik o alfistima
    • Sv. Klara, Kutina
« Odgovori #275 u: 16-02-2015, 23:14:50 »
Da, zaboravih napomenut da mi je zadnja desna čeljust počela blokirat, tako da je i to zamjenjeno.
Iskopali smo kod šogora jednu ispod pola metra snijega, oprali u nafti, namontirali i problem rješen.  ::)

Thanks Radge!  :Hugs:

Offline darkoqv

• Ovisnik o alfistima
  • Alfa Romeo 145 QV
    • Crna Gora,Sutomore
« Odgovori #276 u: 16-02-2015, 23:17:47 »
 :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Cuore Sportivo

Offline Raziel

• Ovisnik o alfistima
    • Sv. Klara, Kutina
« Odgovori #277 u: 06-04-2015, 21:08:48 »
Ufff... Imao sam prvi problem sa Fiatom, umalo me ostavio na cesti. Ali ajmo redom.

Prošli tjedan sam složio neku vrstu DRL releja tako da više ne moram paliti svjetla po danu i da nemoraju bezveze sve žarulje u autu raditi. Sada se maglenke pale kada auto upali (ne na kontakt, nego baš kad motor upali), a gase se čim upalim poziciju ili kratka svjetla. Naravno, maglenke i dalje mogu raditi normalno preko svog prekidača.

Onda sam složio klapnu recirkulacije, stavio drugi motorić (thanks Stivi  :love: ). Trebalo mi je nekih 2 sata, ruke sam si razrezao, prste polomio, ali isplatilo se jer stvar sad funkcionira!  :Rock:

U petak bio kod Lastovčića na ugradnji zadnjeg protočnog lonca. Ipak sam zasada ostavio katalizator na autu. I dobro da jesam jer je i ovako prebučan..  :kosa: Ustvari nije toliko prebučan koliko ovaj zadnji lonac između 2500 i 3000 rpm stvara duboki rezonantni zvuk koji je malo too much. Na 3000, kad otprilike i varijator uključuje, totalno mjenja zvuk, stišava se i onda je baš fino i do izražaja dolazi zvuk petaka.  :da:
Gore je sad katalizator, odmah iza njega srednji sistem lonac (ima pregradu u sredini), iza toga nova cijeva fi 55mm pigana bez smanjenja presjeka i zadnji protočni fi 60mm. Stara cijev je bila koma. Jako loše pigana koljena sa velikim suženjima. Sa ovim setupom se puno lakše razvrtava u višim okretajima, a to sam i očekivao jer sam vidio i prije kakva je ta cijev i da je zadnji lonac prilično restriktivan.

Nakon ugradnje auspuha u petak zapalio do Crikve, a u nedjelju na Uskrs odlučio se odvest do vrha Učke. Preko noći je gore napadalo dosta snijega tako da su uvjeti bili zimski, temperatura oko 0°C. I tako sam zbog uvjeta laganini vozio prema gore, temperatura motora je zbog spore vožnje i opterečenja dosta porasla i nekih 500 m prije samog vrha, buka, zvuk izljevanja vode, para na šajbu, u 2 sekunde pun auto pare, stajem, gasim auto, cura bježi van, panika... Znao sam odmah šta je... Puknulo nešto kod malog kilera (ili on sam) i Marea je odlučila ispustiti sav svoj antifriz sebi u kabinu... Unutarnje krvarenje... Super situacija. Bogu iza nogu, snijeg, hladno, uska cesta, ne mogu se ni okrenut na cesti. Pričekao malo da me šok prođe, upalio auto, pomaknuo se još par metara unaprijed i na stranu da mogu auti eventualno proći i telefon u ruke jer nisam znao šta drugo da radim. Zovi najbližeg Alfistu!  ::) Nazvao Fiumana, čestitao Uskrs, objasnio gdje sam i šta sam, a Fiuman kao iz topa izbacuje riješenje: premosti mali kiler kod termostata! Potpuno logično, ali se ja toga u tom trenutku nisam sjetio!  :metak  Zahvalio se, u gepek po alat, skalpel u ruke, odrezao crijevo povrata iz kabine prema motoru i nataknu ga na termostat. Stvar riješena, samo što je sistem prazan! Imao sam litru antifriza kod sebe. Prolazilo je par auta pa sam od njih žicao tekućine, otopio nešto snijega... Uglavnom, oko 2.5 litre sam ulio u sistem, što nije dovoljno, ali morao sam se maknut od tamo jer sam se već počeo smrzavat lagano. A i znao sam da moram napravit samo oko 3 km nizbrdo do restorana, pa da ulijem vode koliko treba. Upalio, krenuo lagano prema gore, naišao na proširenje, okrenuo se i lagano u leru prema dolje. Stao 2 puta kada se kazaljka temperature krenula dizati preko pola da se malo ohladi. Stigao do restorana, ulio vode koliko treba i to je to... Marea vozi dalje kud god treba ali bez grijana... I sa odvratnim, masnim, antifrizom natopljenim tepihom...  :fp: Katastrofa!
Sad me čeka fin posao... Ići će sve iz kabine van da mogu vani oprati tepih. A moram i vidjet što se točno dogodilo, gdje je pustilo i to složiti naravno. Neće mi biti dosadno.  :000:
Uglavnom, moglo je biti i gore. Ovaj put sam dobro prošao. Još jednom hvala Fiumanu na telefonskoj podršci! :Hugs:

Ajmo dalje!  :ok:

Offline goran86

• Trade Count: (+5)
  • Starosjedioc
    • Zabok
« Odgovori #278 u: 06-04-2015, 21:28:00 »
Ah,poznata sranja sa tim kilerom grijanja u marei.bravu-bravi...

Oko 200kn je novi,zamjeni to i miran si...

Offline Stiv

• Trade Count: (+20)
  • Ovisnik o alfistima
  • 156 Busso SW & 147 1.9jtdM
    • Samobor
« Odgovori #279 u: 06-04-2015, 21:52:54 »
Bome fino putovanje sa puno kilometara a i jos vise dogodovstina  :drive:  :Crazy

Znaci uspio si rjesiti motorić recirkulacije...eto sad znam da smo si obojica prste izrezuckali...ja vadeci van iz smrskane ventilacije a ti dok si stari motoric izvadio i ovaj alfin ugradio....pazi se sada da ti 5tak ne prorokće jer ima i JTD dio na sebi  :funny:

Aj dobro da te dr.mr.sc.Fiuman uspio usmjeriti u brz popravak grijanja u extra hlađenje  :Crazy i uspio te spasiti smrzavanja i extra troška vučne službe.

Ako unutarnji kiler pase od alfe imam ti 2komada....znam gdi stanujes pa ti jednog dofuram :ok::pivo:
:mahm QVMember of  U B OQV

Offline Raziel

• Ovisnik o alfistima
    • Sv. Klara, Kutina
« Odgovori #280 u: 06-04-2015, 22:03:41 »
Šta je najgore, u papirima što sam dobio sa autom sam našao da je kiler grijanja mjenjan prije par godina...  :what:
Ali, i od kad imam auto stalno osjetim miris antifriza u kabini. Tak da je vjerovatno negdje slinilo, slinilo i sad odlučilo pustit do kraja.

Stivi, mislim da ne paše hladnjak od Alfe. A moram i prvo to sve raskopat da vidim što se uopće dogodilo.
A motorić recirkulacije radi ko beba! Thanks!!  :Hugs:
« Zadnja izmjena: 06-04-2015, 22:05:26 od Raziel »

Fiuman

• Gost
« Odgovori #281 u: 08-04-2015, 08:55:27 »
 :hello: glavno da si stigo živ i zdrav bez dodatnih troškova doma  :hap:

Offline Mike20

• Ovisnik o alfistima
  • Lancia Delta t-jet
    • Varaždin-Zagreb
« Odgovori #282 u: 08-04-2015, 14:29:29 »
Ja sam mijenjao kiler preventivno, da se to ne dogodi, uzeo neki kineski za 200kn, smrdio je još danima, trebalo ga je prije oprati izvana s odmaščivačem.

Al preporučam Marellija, mislim da je 400tinjak kuna

Taj mali kiler sam zamijenio bez skidanja table, izvuče se bočno sa strane gdje je pretinac suvozača. Jedino je bio problem jedan šraf koji drži plastiku za usmjeravanje zraka prema stražnjoj klupi, kad sam njega skinuo, sve je išlo lagano.
A

Offline STILO M

• Pripravnik
  • **
    • Ivanic Grad
« Odgovori #283 u: 08-04-2015, 16:40:49 »

Kad je vidim,odmah se svoje prisjetim
Marea je jako dobar auto,jos u ovoj motorizaciji  :love:

Jako lijepo izgleda

Offline Raziel

• Ovisnik o alfistima
    • Sv. Klara, Kutina
« Odgovori #284 u: 08-04-2015, 18:28:55 »
Ja sam mijenjao kiler preventivno, da se to ne dogodi, uzeo neki kineski za 200kn, smrdio je još danima, trebalo ga je prije oprati izvana s odmaščivačem.

Al preporučam Marellija, mislim da je 400tinjak kuna

Taj mali kiler sam zamijenio bez skidanja table, izvuče se bočno sa strane gdje je pretinac suvozača. Jedino je bio problem jedan šraf koji drži plastiku za usmjeravanje zraka prema stražnjoj klupi, kad sam njega skinuo, sve je išlo lagano.
A

Jučer sam to sve rašarafio, ali nisam uspio cijevi iščupat van iz kilera. Skinuo sam ona tri vijka i onu pločicu što drži cijevi, ali cijevi ne idu van. Pao je već mrak pa sam odustao, danas kiša pada tak da nastavljam sutra.
Jel ima neka caka, ili da ih nasilim van?  :?:

Kad je vidim,odmah se svoje prisjetim
Marea je jako dobar auto,jos u ovoj motorizaciji  :love:

Jako lijepo izgleda

Thanks!  :ok:

Offline Mike20

• Ovisnik o alfistima
  • Lancia Delta t-jet
    • Varaždin-Zagreb
« Odgovori #285 u: 08-04-2015, 18:55:32 »
Ak je isti princip, cijev je samo utaknuta u kiler i ima jednu diht gumicu

Offline Raziel

• Ovisnik o alfistima
    • Sv. Klara, Kutina
« Odgovori #286 u: 08-04-2015, 19:31:21 »
Ak je isti princip, cijev je samo utaknuta u kiler i ima jednu diht gumicu

Ma je, samo je utaknuto... Očekivao sam da će ići lakše van. Budem valjda uspio nekako iščupat, nema baš puno mjesta za manevre.  ::)

Offline Raziel

• Ovisnik o alfistima
    • Sv. Klara, Kutina
« Odgovori #287 u: 15-04-2015, 18:37:22 »

Because race car!  :craz
Sve počupano iz kabine i obrisan mulj od antifriza. Tepih se suši zajedno sa izolacijom vani. Trebat će sve oprat par puta i bude ok.

A evo i krivca! Pukotina cjelom dužinom! :wal:
Ne znam jel to zbog kvalitete hladnjaka, ili imam preveliki tlak u sistemu... Al čudi me da bi baš tu bila najslabija točka i da bi baš tu prvo pustilo...

Offline Stiv

• Trade Count: (+20)
  • Ovisnik o alfistima
  • 156 Busso SW & 147 1.9jtdM
    • Samobor
« Odgovori #288 u: 15-04-2015, 19:15:11 »
Zamor materijala od starosti....ja na nubiri promjenio do 200tkm 3komada ali su komplet aluminijski i svaki puta je pustilo na nekom spoju a za izvadit kiler van treba pol armature raskopat :((
:mahm QVMember of  U B OQV

Offline Mike20

• Ovisnik o alfistima
  • Lancia Delta t-jet
    • Varaždin-Zagreb
« Odgovori #289 u: 16-04-2015, 06:53:38 »
Vjerojatno je zamjenski neki jeftini

Offline Raziel

• Ovisnik o alfistima
    • Sv. Klara, Kutina
« Odgovori #290 u: 29-04-2015, 22:29:20 »
Prošli vikend prvo malo isprobao kuku. Nije loša stvar za imat na autu!  :ok:

A onda se uhvatio posla... Ubačen novi mali hladnjak, novi antifriz. Sve odzračeno i sve štima.
Usput promjenio i obje spone balans štange.

Stavljen i ljetni set. Napokon nabavio ove felge. Meni osobno naj felge iz ere 145/6, 155.
Mislim da i Marei odlično stoje!  :da:

U pozadini se vidi tepih i izolacije. Sve se još pere na kiši i suši na suncu. Imam još dvije sitne rupice za riješit na podu kad je već tepih vani, i onda sastavljanje unutrašnjosti.
Jučer skužio da mi lagano slini gorivo na dolaznom crijevu do raila i čini mi se da i na prvom injektoru. Ali ne stalno, samo ponekad...  :?:  Uglavnom, riješavat će se za vikend.

Anton

• Gost
« Odgovori #291 u: 29-04-2015, 22:32:19 »
Pfff... Takvu Mareu ja i Sanjin rastavimo za 8 sati  :tooth:

Fiuman

• Gost
« Odgovori #292 u: 29-04-2015, 22:33:45 »
uz kavu i puš pauzu  :funny:

Offline Raziel

• Ovisnik o alfistima
    • Sv. Klara, Kutina
« Odgovori #293 u: 29-04-2015, 22:39:36 »
Takvu, al ne ovu...  ::)  Ova će odvozit još koji kilometar prije nego dospije u vaše ruke.  :hehe:

Anton

• Gost
« Odgovori #294 u: 29-04-2015, 22:40:14 »
uz kavu i puš pauzu  :funny:

I jedno gubljenje kljuca na wc-u  ::)

Offline STILO M

• Pripravnik
  • **
    • Ivanic Grad
« Odgovori #295 u: 29-04-2015, 23:45:12 »
odlicno joj stoje ove alfine felge

Offline Italofan

• Starosjedioc
  • Bravo Sport, 33 1.5 ie S
    • SLO - Il. Bistrica
« Odgovori #296 u: 30-04-2015, 12:51:14 »
Super stoje ove nove felge  :da: :ok: :love:. A i one za zimski set super pašu... I ja planiram ovakve nabavit za zimu...  :ok: :mah:
Fan Italianskih Avtomobila Također :drive: / / / / /   i    QV

http://alfisti.hr/forum/index.php?topic=70755.0

Offline Raziel

• Ovisnik o alfistima
    • Sv. Klara, Kutina
« Odgovori #297 u: 07-06-2015, 13:44:44 »
2 mjeseca nakon pizdarije, unutrašnjost napokon posložena.  :sleep:
Izolacije i tepisi oprani, jedna (da, samo jedna) rupa na podnici pokrpana, nešto malo površinske hrđe na podnici rješeno sa drotkefom i nekoliko slojeva boje nanešene pemzlom...
Našao sam i razlog zašto je nastala ova jedna rupa na podnici. Na jednom mjestu podnica nije bila dobro zavarena za ostatak karoserije i postojao je procjep širine par milimetara. Dovoljno da voda koja šprica od prednjeg kotača ulazi u auto i zadržava se pod nogama suvozača. Zato je na toj strani bilo puno površinske hrđe i ta jedna rupa gdje je lim jednostavno protrunuo od nakupljanja vlage. Pošto više nisam imao pristup aparatu za varenje, taj mali procjep je zapunjen sa heavy duty silikonskom masom. Bitno da više voda ne ulazi...

Stavljen i novi termoprekidač jer mi se činilo da stari baš i ne odrađuje posao kako treba.

Pokušavam osposobiti klimu, ali zasada neuspješno. No uspio sam pronači mjesto gdje se čini da gubi plin. I uspio sam nači mjesto gdje je bio loš kontakt pa kompresor nije palio ni kada je sustav napunjen.
Usput sam skužio da mi fali jedna komponenta, a to je timer koji varira između prve i druge brzine ventilatora motora, a preko kojega klima pali ventilator motora. Inače, taj timer izgleda kao običan relej, pa je kod mene umjesto njega i bio stavljen običan relej koji nije radio ništa. Stvar izgleda ovako:

Ubacio sam ga, istestirao, i funkcionira kako treba. Isto tako istestiran i kompresor, tj. spojka koja isto ukapča kako treba. Sada bi trebao kod majstora da sanira curenje plina (spoj cijevi i hladnjaka, pretpostavljam da je o ring loš), da napuni klimu pa da vidimo hoće li napokon počet hladiti ili ne.  :wait: 
BTW, ako netko zna strpljivog majstora za klime kojem se da malo poigrati oko ovoga, neka mi da podatke na PP.

E da, stavljeni i novi zadnji zvučnici. Na orginalnima probile membrane. Zvučnici su 87mm i uzeo sam nove Magnat u Chipoteci za nekih 140 kn/par.

Eto, toliko u ovom javljanju.  ::)

Dosta ovoga ne bi bilo moguče bez prijatelja i kolega. Hvala Radgeu na ustupljenom vremenu i CO2 aparatu i što je uspio pronači traženi timer i Fiumanu što mi je pomogao da skužimo što je uopče taj timer i na kojim se sve autima može pronači... I što mi je poslao plastike koje sam potrgao dok sam raskopavao unutrašnjost.  :tooth:
Hvala dečki!  :Hugs:

Anton

• Gost
« Odgovori #298 u: 07-06-2015, 14:38:15 »
Aaaaa... Za to vam je trebao moj relej  :funny:

Offline Raziel

• Ovisnik o alfistima