Hey narode pozdrav svima!

Neko vrijeme stalkam forum jer se nalazim u situaciji da kupujem novi auto. Dugo već vozim švabe (audi, VW, trenutno golf V 2.0TDI) iako, kao većina riječana, sam italiano indottrinato i gledam alfu još od kada sam se ko klinjo vozio u Alfetti GTV6 ja mislim, ostalo urezano u glavi. :speer:
Kako sada prodajem relativno novi A4 razmišljam o kupnji alfe. Naravno da sve što volim je il zabranjeno il se više ne proizvodi pa tako wet dream 159 mi je nekako sve dalji s obzirom da će s godinama bit sve teže se s djelovima zezat AKO uopće pronađem nešto normalno. Tako da sam skoro pa odustao od tog sna no gledam malo Giulettu koja mi je do nedavno bila nekakvi čudni izrod no što više visim po forumu sve mi je bolja i bolja i mislim da sam na dobrom putu da to odaberem ko slijedeće vozilo.
Sad, pošto sam se rijetko vozio u alfama i pošto sam stvarno laik oko alfi, tražim neke savjete, smjernice glede toga što očekivati (osim sumnjivih bludnih radnji sa vozilom) ukoliko krenem u tu Giulettu. Dakle, koji motori (pikiram na dizel pa s tim na umu onda 2.0 od 150 ili 170, nemam pojma što je uopće kod nas dostupno)?
Što još treba znati netko naviknut na golfa ili audija u vidu razlika u vožnji, potrošnje i sl? Na kraju, gdje se kod nas najviše isplati uzimati vozilo? U Rijeci ili u Zg te u kojoj kući?
Unaprijed hvala svima koji imaju strpljenja neš suvislo komentirat!
Cheerz!
Edit naslova