25-07-2026, 04:37:39

Autor Tema: BOSE  (Posjeta: 85766 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline amar147

• Trade Count: (+1)
  • Starosjedioc
  • Spol: Muški
  • Ex 145 boxer & 147 jtd
    • Sarajevo, BiH
Odg: BOSE
« Odgovori #60 u: 01-02-2013, 15:21:53 »
Iskreno meni BOSE nije nista specijalno...u svojoj 147 imam obicnu fabricku muziku i fabricki cd i vise sam nego zadovoljan... pojedine pjesme ne smijem previse pojacati jer je nepodnosljivo jako a ne krce...neke opet suprotno...zavisi i od kvaliteta pjesme koju pustis i kako ti je nastiman equalizer... ja sam ga sebi nastimao po svom ukusu i bass ubi a i zvuk je odlican... mislim da nemas potrebe bacati pare na BOSE, a mozes npr kupiti samo one poklopce od zvucnika na kojima pise BOSE i rijesio problem  :)

Offline TSHead

• Trade Count: (0)
  • Pripravnik
  • **
    • Rijeka
« Odgovori #61 u: 01-02-2013, 16:15:13 »
pustite se muzike, samo gas i slušat motor kako prede...  O0

Offline amar147

• Starosjedioc
  • Ex 145 boxer & 147 jtd
    • Sarajevo, BiH
« Odgovori #62 u: 01-02-2013, 16:15:30 »

:good post :good post

Offline Bandit

• Član Alfa Kluba 19
  • Trade Count: (+5)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Stelvio 280 Q4 TI
    • Split
« Odgovori #63 u: 01-02-2013, 16:23:36 »
Po meni nista posebno, tvornicki. Meni je u 156 prvi vlasnik bio stavio svojevremeno sve zvucnike RCF, a sub je bio Rockford-Fosgate, 2 pojacala i kondenzator. HU je bio Clarion, kojeg sam ja poslije zamijenio s Alpine.
Moze se iskombinirari bolji sistem od originala...
Postoji Alfa i (ne) postoje drugi automobili.

Offline Marin krk

• Ovisnik o alfistima
    • KRK
« Odgovori #64 u: 02-02-2013, 09:15:38 »

alo kod nas treba muzika, ipak je ferguson - torpedo ispod haube

Offline Robertino

• Trade Count: (+2)
  • Ovisnik o alfistima
    • Pazin
« Odgovori #65 u: 02-02-2013, 09:35:19 »

ma jok, ja ne mogu uopce vozit bez muzike, cim sjednem za auto automatski prst poleti prema tipkici power :)

Luka daj koji Bose...ja sam pukao od smijeha pred 10-12 godina kad sam vidio da 147 ima u serijali odvojene sisteme, a uz nadoplatu dobijas koaksijalce,lol. Mozda ce ti malo bolje svirat zbog vece snage ali izgubit ces prostornost i zvucnu sliku totalno,jer ce ti visoki tonovi svirat u koljena.

Ljepo jedne solidne sisteme stavi,dampiraj prednja vrata i to je nebo i zemlja...svirat ce jace i imat ces puno bolji kick i bass

Offline jakov

• Član Alfa kluba 14
  • Trade Count: (+3)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • 156 2.0 JTS & 75 3.0 12v & 595 Comp. & Abarth 124
    • Losinj
« Odgovori #66 u: 02-02-2013, 10:56:01 »
alo kod nas treba muzika, ipak je ferguson - torpedo ispod haube

:craz

jel ti dosadilo?  :craz

BOSE je dobar za poslusati stanje na cestama

Offline Marin krk

• Ovisnik o alfistima
    • KRK
« Odgovori #67 u: 02-02-2013, 12:48:06 »
:craz

jel ti dosadilo?  :craz

:ne2: mazut power  :cigara: :cigara:   :hehe:

BOSE je dobar za poslusati stanje na cestama

nije ni za to. skinuo sam jarbol od antene , pa mi nije neki prijem  ::)

Offline yoke

• Sa stažom
  • 147 jtdm 8V
    • Split
« Odgovori #68 u: 03-02-2013, 14:44:51 »
Imao sam 147 s boseom...necu reci da je to bilo lose ali najveca prednost je bio sub...
Nakon tog je dosla standardna alfa,hu cd bez aux ulaza, u prednjim vratima imam visokotonce u straznjim ne...
Sviralo lagano suplje...ali mi je nedostajao mp3...kako nisam mogao dodati nikakav ulaz ubacio sam svoju staru alpinu s kojom se popravio i zvuk...
medjutim jos uvijek fali basa,donjih tonova opcenito a prednja vrata rezoniraju cim malo pojacam...
Ne patim od neke glasnoce...ali...

Uglavnom, razmisljao sam o ugradnji bose sustava ali nakon sto sam vidio kakvi su drajveri u pitanju odustao sam od tog.
Jedino sam razmisljao da uzmem samo sub od njega,cisto radi tog sto ne zauzima puno mjesta...

Sad sam promjenio koncepciju i idem na izmjenu prednjih zvucnika i dampiranje vrata te ugradnja suba u dupli pod...
Kupio sam si drajver koji zahtjeva manji volumen kutije (phase linear aliante 12si - 20tak litara) tako da necu izgubiti puno mjesta...
Izbacit cu kutiju s alatom iz rezervne gume, naparviti dupli pod unutar kojeg idu sub,pojacala,prva pomoc,alat...izgubit cu 10cm visine portapaka...

Ovo cisto kao primjer...

Kao sto su svi napisali...bose nije neki pomak naprijed...vise ces dobiti ugradnjom vanserijske opreme...ali ce te i izaci skuplje...

Offline nixa

• Starosjedioc
  • 156 1.9 JTD
    • Nasice/Osijek/Zagreb
    • Nema zime za pingvine
« Odgovori #69 u: 05-02-2013, 23:13:51 »
Prilikom voznje mi se cuje zujanje u zvucnicima i cini mi se da ima veze s time koliko stinem gas. Kao da negdje nesto probija. To traje vec dosta dugo no nikako da nadjem nekog tko bi to pogledao malo i rijesio.

Imate mozda preporuku za nekog elektricara koji bi mi to pogledao? U Zagrebu po mogucnosti.

Offline Argor

• Administrator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Giulietta QV_line + 33 Imola
    • Koprivnica
« Odgovori #70 u: 05-02-2013, 23:33:34 »
Prilikom voznje mi se cuje zujanje u zvucnicima i cini mi se da ima veze s time koliko stinem gas. Kao da negdje nesto probija. To traje vec dosta dugo no nikako da nadjem nekog tko bi to pogledao malo i rijesio.

Imate mozda preporuku za nekog elektricara koji bi mi to pogledao? U Zagrebu po mogucnosti.

http://alfisti.hr/forum/index.php?topic=47901.0

Offline nixa

• Starosjedioc
  • 156 1.9 JTD
    • Nasice/Osijek/Zagreb
    • Nema zime za pingvine
« Odgovori #71 u: 19-02-2013, 16:49:20 »
Da, gledao sam to. No ja to sam ne znam popraviti sigurno, nego bi trebao otici kod nekog da to rijesi. Spominjao sam to kod Bertola i u Osijeku u Autocommercu no ocito se nikad nikom nije dalo zafrkavati s tim.

Offline filip147SS

• Pripravnik
  • **
    • Pula
« Odgovori #72 u: 19-03-2013, 22:53:18 »
 :mah:

Evo da se ja malo ubacim u temu.  :hehe:
Ja mislim da sam postigao najbolje sto se moze od Bose muzike u autu, pa cu malo opisati..
Ugradio sam Kenwood Dvd sa navigacijom (komande na volanu rade i sve 5), na mjesta o kojima je bilo govora na pocetku teme di dolaze visokotonci ugradio sam bose visokotonce i spojio ih na posebno pojacalo za visokotonce takoder marke Bose. Woofer i ostali zvucnici ostali su spojeni na original pojacalo od Alfe. Nakon toga, kolega koji mi je i dobavio pojacalo i visokotonce dosao je sa laptopom i spojio ga direktno na Dvd te sve lijepo ustimao tocno onako kako treba. Na svakom sicu se muzika isto cuje i ima savrseno cist zvuk. Investicija nije puno kostala i stvarno se isplatila. Muzika mi svira preko iPoda (6.gen). Sve je spojeno iza na Dvd tako da nema nikakvih zica koje vire po autu.

Sada trenutno imam mali problemcic sa zvucnikom u vratima (presjekla mi se zica najvjerovatnije) ali to ce se jako ubrzo rijesiti .  :happ:

:drive:
Keep calm and drive Alfa Romeo :)

Offline Bandit

• Član Alfa Kluba 19
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Stelvio 280 Q4 TI
    • Split
« Odgovori #73 u: 19-03-2013, 23:03:32 »
:mah:

Evo da se ja malo ubacim u temu.  :hehe:
Ja mislim da sam postigao najbolje sto se moze od Bose muzike u autu, pa cu malo opisati..
Ugradio sam Kenwood Dvd sa navigacijom (komande na volanu rade i sve 5), na mjesta o kojima je bilo govora na pocetku teme di dolaze visokotonci ugradio sam bose visokotonce i spojio ih na posebno pojacalo za visokotonce takoder marke Bose. Woofer i ostali zvucnici ostali su spojeni na original pojacalo od Alfe. Nakon toga, kolega koji mi je i dobavio pojacalo i visokotonce dosao je sa laptopom i spojio ga direktno na Dvd te sve lijepo ustimao tocno onako kako treba. Na svakom sicu se muzika isto cuje i ima savrseno cist zvuk. Investicija nije puno kostala i stvarno se isplatila. Muzika mi svira preko iPoda (6.gen). Sve je spojeno iza na Dvd tako da nema nikakvih zica koje vire po autu.

Sada trenutno imam mali problemcic sa zvucnikom u vratima (presjekla mi se zica najvjerovatnije) ali to ce se jako ubrzo rijesiti .  :happ:

:drive:

Kad uhvatis vremena, ubaci kakvu sliku HU i ostalog u autu, javi kako radi navigacija... koje karte si ubacio i tako to....

Offline filip147SS

• Pripravnik
  • **
    • Pula
« Odgovori #74 u: 19-03-2013, 23:14:58 »
Navigacija radi perfektno. Pitati cu kolegu koji mi je sve to radio pa cu napisati vise informacija.  :pivo:

Offline filip147SS

• Pripravnik
  • **
    • Pula
« Odgovori #75 u: 21-03-2013, 12:16:33 »
Evo ja sam rekao kolegi da mi sve lijepo objasni sta mi je radio pa ajmo redom.

Navigacija: radio nije imao original Gps pa se to moralo kupiti, imao je samo konektor za gps. On ga je narucio preko neta jer ga nije mogao naci u ducanu. kada je to doslo, stavio je unutra karte (tomtom, mislim da mi je rekao). Radi perfektno.

Muzika: 4 visokotonca koji su ugradeni u vrata gdje su i predvideni. I malo 4kanalno pojacalo za njih. Pojacalo je spojeno direktno na radio. Pošto smo to naknadno ugradivali, morali smo staviti nove zice, stavili smo Hertz zice jer druge nismo mogli naci. Kada je sve to bilo ugradeno, provukli smo instalaciju za iPod koji je bio umjesto pepeljare (dock station ugraden unutra u pepeljaru da se ne vidi. Tu instalaciju sam prodao tako da sada iPod ustekam u prednji USB ulaz.  ::) Ipod je spojen preko usb-a iz razloga sto ga tako mogu kontrolirati na volanu i na radiju, da je preko Aux-a bi trebao preko njega mjenjati pjesme itd itd..
Kada je sve to bilo ugradeno, radio je spojen na laptop i preko nekog programa za Kenwood sve je lijepo ustimano. Prezadovoljan sam.
Točnu cijenu svega toga stvarno nebih znao.. iPod sam imao, radio je kostalo 4000kn sa adapterom za tipke na volanu, dock za iPod nekih cca 100kn, Gps nisam ja platio kao ni zice tako da stvarno sve skupa nezz koliko je doslo. Ugl koliko je da je, investicija se definitivno isplati.  :cool-smiley-027: :pusi :ok: :clap:

Offline dpastuh1

• Na probi
  • *
  • Ar 156 sw Ti 175hp
    • Sisak
« Odgovori #76 u: 23-03-2013, 16:09:56 »
evo ovako stvari stoje uzeo sam bose komplet sve osim radija iz alfe 147,to bi stavljao sve u svoju 156 sw 2004 god,zad me zanima jel ko to probao raditi i dali to ide jednostavno i zanima me dali mora i radio biti original od toga bose seta i moze par detalja jer za 156sw nema za naci a i to sta ima ko dragi kamen skupo
hvala

I jel se isplati stavljati bose u auto  thx
Pavo

Offline Dama 166

• Ovisnik o alfistima
  • AR 166 2,4/159ti 2,4/Spider 3.0 24V/ 159ti 1750tbi
    • Njemacka, Stuttgart
« Odgovori #77 u: 18-04-2013, 23:29:39 »
Bose uz Harman Kardon, Infinity i tako neke Premium marke, uvjek ima smisla ko voli dobar zvuk u autu.
A cuj nije ti neki problem spojis pojacalo na radio, i evtl. posebno napajanje na pojacalo i to je to. Nisam ni sam nikad radio al mislim da nebi smjelo biti pre kompl.
Ako si samo uzeo zvucnike bez pojacala nece ti puno koristiti jer neces dobiti taj zvuk ko sto je sa pojacalom, jer je podeseno na zvucnike i daje drugu Frequenziju od radia na zvucnike.
A za svaki slucaj ako si nesiguran i nikad nisi radio, odi kod Auto elektricara neka ti sredi i miran si nakon sto platis.

Offline Seb

• Član Alfa Kluba 5
  • Trade Count: (+2)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Velika Mlaka
« Odgovori #78 u: 24-04-2013, 14:00:06 »
u mojoj GTejki se BOSE čuje OPAKO!!!! :icon_twisted: ja sam prezadovoljan  :icon_1:
SEBastijan Bertol 091 62 22 223
BERTOL Seb servis - Specijalizirani servis za Fiat, Lancia, Alfa Romeo, Abarth vozila

Offline ziko2306

• Pripravnik
  • **
  • 156 sw 1.9 jtd
    • Sisak,Budaševo
« Odgovori #79 u: 05-08-2013, 19:27:20 »
dali je žica napajanja od bose zvučnika pretanka za neki drugi,čini mi se tanka....da neprovodim druge žice kad su več tamo
 :icon_question:
Ž I K 0

Offline TSHead

• Pripravnik
  • **
    • Rijeka
« Odgovori #80 u: 05-08-2013, 23:26:59 »
kako vam je spojena muzika, da se gasi skroz kad nema kontakta ili svira i kad je auto ugašen?

Offline ziko2306

• Pripravnik
  • **
  • 156 sw 1.9 jtd
    • Sisak,Budaševo
« Odgovori #81 u: 06-08-2013, 07:18:15 »
gasi se al mogu ju upalit onda
Ž I K 0

Offline gogi25

• Na probi
  • *
    • Slavonska Orahovica
« Odgovori #82 u: 07-01-2014, 21:34:38 »
Dali je moguće prebaciti u 147 iz 156 ice jer su veći zvučnici? Također ih je osam,u 147 ici nemam zadnja dva u gepeku? Dali znate nekog tko to radi uopće?

Offline Alfa_gtv

• Global moderator
  • Trade Count: (+7)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GTV V6 TB, GIULIETTA, SF1098S
    • ZG
« Odgovori #83 u: 08-01-2014, 23:44:56 »
mislim da ne barem onaj dio pojačalo i woofer, jer je drugačijeg oblika i nebude sjelo kako spada u bunker od 147... lakše nabaviti original za 147..
moja AR GTV 2.0 V6 TB

"Many of the technical solutions you'll find in a Ferrari, are also often used in an Alfa Romeo"

ivan1

• Gost
« Odgovori #84 u: 09-01-2014, 18:54:37 »
Ja sam imao u 156ici BOSE i ne bi ti savjetovao jer nije ništa posebno, daleko od toga.... Savjetuj se s nekim tko se bolje razumije i složiš za razuman novac kvalitetnije ozvučenje....

Offline Marin krk

• Ovisnik o alfistima
    • KRK
« Odgovori #85 u: 09-01-2014, 18:57:43 »
Ja sam imao u 156ici BOSE i ne bi ti savjetovao jer nije ništa posebno, daleko od toga.... Savjetuj se s nekim tko se bolje razumije i složiš za razuman novac kvalitetnije ozvučenje....

:ok:
ja imam u 147 bose, 0 bodova

Offline buzz11

• Ovisnik o alfistima
  • This time, next year, will be millionaire
    • Rapperswil, Switzerland
    • Personal web site
« Odgovori #86 u: 09-01-2014, 19:31:21 »
:ok:
ja imam u 147 bose, 0 bodova

Sva original muzika u 156/147 je drek. Bio to Bose ili onaj jeftilen koji je u većini njih ugrađen kao tvornički. Zvuka nigdje, a izobličenja katastrofa.
Ex: AR 33 1.7 16V, Fiat Brava 1.4 12V, AR 156 2.4 JTD, AR Giulietta 1.4 TB, A3 2.0 TFSI, AR 147 1.9 JTDm Q2
Trenutno: AR 147 1.9 JTD, Fiat Bravo 1.4TB MultiAir Sport

Offline gogi25

• Na probi
  • *
    • Slavonska Orahovica
« Odgovori #87 u: 09-01-2014, 21:52:34 »
Ja sam ga imao u 156 Ti i vrhunski je radio,zato bih ga i htio prebaciti, imam ga komplet u ormaru sa instalacijom....Zanima me sto se posla tiče koliko je porebno i dali ima puno kemijanja,koliko ce me netko oderati da to prebaci:

Offline Bandit

• Član Alfa Kluba 19
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Stelvio 280 Q4 TI
    • Split
« Odgovori #88 u: 09-01-2014, 21:58:31 »
Sva original muzika u 156/147 je drek. Bio to Bose ili onaj jeftilen koji je u većini njih ugrađen kao tvornički. Zvuka nigdje, a izobličenja katastrofa.

:da: :da:

Prihvatljivo za upotrebu, ali daleko je to od neke klase....

Ja u 156icu kad sam stavio samo novi HU (ipak se u 7-8 god na tom polju puno toga unaprijedilo) bila je drastična razlika. U 147ici imam BOSE, ali daleko je to od neke ozbiljnije akustike...

Offline Bavarac

• Ovisnik o alfistima
  • 147 GTA, 155 1.8 TS 16V S
    • Zadar
« Odgovori #89 u: 09-01-2014, 22:00:46 »

:da: :da:

Prihvatljivo za upotrebu, ali daleko je to od neke klase....

Ja u 156icu kad sam stavio samo novi HU (ipak se u 7-8 god na tom polju puno toga unaprijedilo) bila je drastična razlika. U 147ici imam BOSE, ali daleko je to od neke ozbiljnije akustike...
Na Boseu u Alfi 147 valja samo izgled mrezica. Ostalo je smjeh... Serijska muzika u Alfama je nula. Jedna od gorih stvari. U mojoj je promjenjeno sve. Sad je jako solidno...
Viva Italia