Molim mišljenje u vezi slijedećeg problema
Vozim ALFU 1,6 twinspark.
Jučer sam uredno vozila i parkirala. Tijekom poslijepodneva bila je parkirana na ulici.
Kada sam pokrenula vozilo (oko 18 h) , nakon cca km počela sam osjećati čudnu trešnju, pa lupanje, pa sve jače lupanje ... pomislila sam da se otkačio auspuh, pa ležaj....
Ukratko, lupnja je bila sve jača i okrenula sam Alfu i otišla do majstora za auspuh koji je pregledom ustanovio da su mi sva 4 vijka na prednjem kotaču kod šofera odvijena. Bila su još na kotaču ali kotač je bio totalka odvijen i to sva 4 vijka.
I to je bio razlog buci.
Od jučer to me jako muči.
Pitala sam na par mjesta i odgovori su da nije moguće da se vijak sam otvori, pogotovo ne sva 4 odjednom.
Dobila sam dve moguće varijante odgovora.
Da je netko namjerno to napravio iz obijesti, gluposti ili zato jer je htio ukrasti kotač.
Moja pitanje je konkretno slijedeće - Da li je moguće, da li ste ikada čuli da su se vijci sami otvorili?
Da li je moguće ukrasti gumu ,a da auto stoji na cesti, bez da ga se "digne" u zrak?
Napominjem - da sam zadnji put mijenjala prednje gume pred 8 mjeseci te da sam jučer ujutro uredno vozila auto i nije bilo nikakve buke.
Auto se uredno servisira
Hvala na sugestijama odgovora
Hvala na odgovoru