11-06-2026, 12:43:41

Autor Tema: Pitajte Seba  (Posjeta: 2256380 vremena)

0 Članova i 3 Gostiju pregledava ovu temu.

JTD_Hunnter

• Gost
  • Trade Count: (0)
Odg: Pitajte Seba
« Odgovori #750 u: 07-05-2007, 21:36:36 »
@ Enver
Kad ukucam tvoj broj šasije u ePer javlja mi prvo da izaberem između dva motora koji se javljaju na istu šasiju, običan i oslabljen za Fransuko tržište :?:...

Inače oprema ti je BASE
Unutrašnjost je zeleno platno
Motor 1.6 TS
Proizveden je u 11. mjesecu 1997.

FIAT ePER

Evo ti link pa pogledaj u ePer
« Zadnja izmjena: 07-05-2007, 21:37:47 od JTD_Hunnter »

Enver

• Gost
« Odgovori #751 u: 07-05-2007, 21:46:41 »
Imam ePER i na isto naletio, pa pomislih da SEB moze razrijesit to  :)))
Btw, jel se moze promijenit jezik u njemu sa ITA u ENG ?
A i ocekivao sam vise info, il mozda nema kaj napisat, kad nema nist od opreme.

Kako jedan VIN mogu imat dva auta  :?: Jel to moguce  :?:
Hvala sto si pogledao.

JTD_Hunnter

• Gost
« Odgovori #752 u: 07-05-2007, 21:50:51 »

Hvala sto si pogledao.

Može se mijenjat, ako je na talijanskom onda pod configurazione - lingua...ako je to isti eper...

Pa valjda prvo sklepaju šasiju, pa onda motor stavljaju ovisno o tržištu...dva auta nemaju istu šasiju zicer...vjerojatno zbog dijelova se mora to odabrati motor, jer nije u eperu pohranjeno koji je točno išao...nagađam...

:alfisti: :mah:

Offline Seb

• Član Alfa Kluba 5
  • Trade Count: (+2)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Spol: Muški
    • Velika Mlaka
« Odgovori #753 u: 08-05-2007, 07:32:49 »

Hvala sto si pogledao.

nemrem vidjet ništa više od ovog kaj ti je rećeno
SEBastijan Bertol 091 62 22 223
BERTOL Seb servis - Specijalizirani servis za Fiat, Lancia, Alfa Romeo, Abarth vozila

Enver

• Gost
« Odgovori #754 u: 08-05-2007, 11:19:44 »
I jel mogu sad kako znat ako stvarno nemam tu oslabljenu verziju  :?: Ako ju imam, kako su ju oslabili, sto treba mjenjat, al mi cudno, pa auto ide normalno na visim okretajima.

JTD_Hunnter

• Gost
« Odgovori #755 u: 08-05-2007, 11:25:50 »
I jel mogu sad kako znat ako stvarno nemam tu oslabljenu verziju  :?: Ako ju imam, kako su ju oslabili, sto treba mjenjat, al mi cudno, pa auto ide normalno na visim okretajima.

Pogledaj si na autu (ispod haube) koja ti je oznaka motora na pločici gdje ti piše i broj šasije...

Ako je AR 67601  onda je normalan...
Ako je  AR 32102 onda je oslabljen...

Boxer

• Gost
« Odgovori #756 u: 08-05-2007, 13:11:01 »

Rekel sam ti odma da to ne kupuješ, tek si kupil već tražiš debimetre i tak dalje :wal: :wal: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap:

Enver

• Gost
« Odgovori #757 u: 08-05-2007, 13:24:01 »
Pa to i je bila namjera, da se sredi i sigurn sam da mi nece stat, cim dodjem doma odoh trazit broj. Do kraja tjedna auto ce radit ok. Moram si uzet slobodno jedan dan kaj stignem pokupovat djelove. Lonac i debimetar su prioriteti.

Boxer

• Gost
« Odgovori #758 u: 08-05-2007, 13:25:24 »
A ovaj lonac prodaš meni da s boxerom budim ljude po međimurju :))) :)))

Marac_21

• Gost
« Odgovori #759 u: 08-05-2007, 14:54:07 »
A Sebe neznam točno, ali daj ti meni reci cijenu jednoga i drugog.
Znači koliko bi me došlo da moraš skidat sve, a koliko da skidaš samo zupčasti???
E ali to je meni na suprotnoj strani od zupčastog.

Offline Seb

• Član Alfa Kluba 5
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Velika Mlaka
« Odgovori #760 u: 08-05-2007, 15:33:27 »

kakvu oslabljenu verziju? :?:
BERTOL Seb servis - Specijalizirani servis za Fiat, Lancia, Alfa Romeo, Abarth vozila

Offline Seb

• Član Alfa Kluba 5
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Velika Mlaka
« Odgovori #761 u: 08-05-2007, 15:37:06 »
A Sebe neznam točno, ali daj ti meni reci cijenu jednoga i drugog.
Znači koliko bi me došlo da moraš skidat sve, a koliko da skidaš samo zupčasti???
E ali to je meni na suprotnoj strani od zupčastog.

onda je to zadnji...ispod zamajca...1500 kn + pdv + semering...preporučam i kuplung onda promineit jer se tak i tak skida

JTD_Hunnter

• Gost
« Odgovori #762 u: 08-05-2007, 15:50:06 »

Pa kad se upiše njegov broj šasije u ePer, javlja da se izabere između dva motora...običan 1.6 TS 120KS i neki 1.6 TS depotenziato za francusko tržište... :?:

Ludo :crazy:

Offline Seb

• Član Alfa Kluba 5
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Velika Mlaka
« Odgovori #763 u: 09-05-2007, 07:46:46 »

Pa kad se upiše njegov broj šasije u ePer, javlja da se izabere između dva motora...običan 1.6 TS 120KS i neki 1.6 TS depotenziato za francusko tržište... :?:

Ludo :crazy:

da...može se znat po tom: ak ima centralinu u autu onda je ova jača verzija...ak mu je na usisinoj grani onda je to ova fr tržište...bosch M2.10.4. i bosch 1.5.5.

Tom I

• Gost
« Odgovori #764 u: 09-05-2007, 14:45:34 »
Seb,

Kad stisnem kočnicu ništa se ne čuje. Kad pustim kočnicu (toplije vrijeme) onda se čuje kao neki cvilavi zvuk.
Je to neka boljka koja je već poznata na 156-tici iz 1997?

Ak je kak to rješit?
Ak nije onda dolazim k tebi da čuješ....

Pozdrav
« Zadnja izmjena: 09-05-2007, 14:46:32 od Tom I »

Offline Seb

• Član Alfa Kluba 5
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Velika Mlaka
« Odgovori #765 u: 09-05-2007, 18:17:44 »
Seb,

Kad stisnem kočnicu ništa se ne čuje. Kad pustim kočnicu (toplije vrijeme) onda se čuje kao neki cvilavi zvuk.

Ak je kak to rješit?

Pozdrav

pretpostavljam da su diskovi dobili rub i onda se disk pločica kajla u njega pa cvili...vidi stanje bremzi

Enver

• Gost
« Odgovori #766 u: 09-05-2007, 19:08:32 »
da...može se znat po tom: ak ima centralinu u autu onda je ova jača verzija...ak mu je na usisinoj grani onda je to ova fr tržište...bosch M2.10.4. i bosch 1.5.5.

nema na usisnoj.  :happ:
debimetar ispravan, stovise, izgleda da je nedavno mjenjan, kaze majstor.  :ok:
isprobao danas jednu drugu 1.6 TS 156 - isti osjecaj - dakle, samo ja panicarim, auto je malo tromiji na nizim okretajima, dakle, teska je 156-ica i auto ide skroz normalno, kak bi i trebao.

Pitanje Seb;
da promijenim granicnike moram skinut tapecirung sa vrata (plastiku...)  :?:

usput smo se malo vrtili oko auta, puno toga na ovjesu mjenjano, a remenje ko novo, tak da se bude tek sljedeci mjesec remenje mjenjalo. sad je prioritet ovjes i lonac, a to je mala narucena mehanicaru za drugi tjedan. Ima jos nesto sto bi se trebalo radit ? Servis naravno da bude, nego ovak, vanredno a da im je mana.
Btw, jel stvarno 8 kom svjecica za nju stoji 1 500kn  :o000: - manje me stajalo za V8 motor  :hehe:

BigSaint

• Gost
« Odgovori #767 u: 09-05-2007, 20:45:38 »
Za svjećice; možda nisu 1500 kn, ali 1300+ sigurno! :song:

Tom I

• Gost
« Odgovori #768 u: 10-05-2007, 09:55:32 »
Seb,

Ak je kak to rješit?

Pozdrav

pretpostavljam da su diskovi dobili rub i onda se disk pločica kajla u njega pa cvili...vidi stanje bremzi

Sory na nejasnom pitanju. Zvuk dolazi iz same pedale kočnice, a ne od diskova i zvuči kao da potiće od gume, a ne od metala.

Zvuk je jako sličan zvuku koji sam znao čuti na prošloj alfi, a čuo se je kod stiskanja i puštanja pedale kuplunga. Zvuk je dolazio iz one valjkaste gume s rupom u sredini, na kojoj se pedala spaja s cilindrom klipića.
Kaj ima nešto slično i na pedali kočnice?

« Zadnja izmjena: 10-05-2007, 10:20:19 od Tom I »

Offline LOŠA

• Trade Count: (+22)
  • Ovisnik o alfistima
  • Alfa Romeo Brera 2.0 JTDM
    • BJELOVAR
« Odgovori #769 u: 10-05-2007, 12:56:46 »
(Image removed from quote.)

Onda ti je otišla ona gumeno/metalna piksa (postoji na kvačilu i na kočnici), kad se guma rasklima onda cvrljuga (probaj podmazati sa masti pa se neće više čuti...  :da:

Ako se da zamjeniti, možda ima i za kupiti taj drugi dio, a prema slici pretpostavljam da je ta piksa 2 ili 3  :rolll:

Offline Seb

• Član Alfa Kluba 5
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Velika Mlaka
« Odgovori #770 u: 10-05-2007, 15:34:19 »

nema na usisnoj.  :happ:
debimetar ispravan, stovise, izgleda da je nedavno mjenjan, kaze majstor.  :ok:
isprobao danas jednu drugu 1.6 TS 156 - isti osjecaj - dakle, samo ja panicarim, auto je malo tromiji na nizim okretajima, dakle, teska je 156-ica i auto ide skroz normalno, kak bi i trebao.

Pitanje Seb;
da promijenim granicnike moram skinut tapecirung sa vrata (plastiku...)  :?:

usput smo se malo vrtili oko auta, puno toga na ovjesu mjenjano, a remenje ko novo, tak da se bude tek sljedeci mjesec remenje mjenjalo. sad je prioritet ovjes i lonac, a to je mala narucena mehanicaru za drugi tjedan. Ima jos nesto sto bi se trebalo radit ? Servis naravno da bude, nego ovak, vanredno a da im je mana.
Btw, jel stvarno 8 kom svjecica za nju stoji 1 500kn  :o000: - manje me stajalo za V8 motor  :hehe:

Mora se skidat tapecirung...
zna škripat vilica ,balansica ,seleni,...
1 sviječica 169 kn x 8

Offline Seb

• Član Alfa Kluba 5
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Velika Mlaka
« Odgovori #771 u: 10-05-2007, 15:35:33 »
Seb,

Ak je kak to rješit?

Pozdrav

Sory na nejasnom pitanju. Zvuk dolazi iz same pedale kočnice, a ne od diskova i zvuči kao da potiće od gume, a ne od metala.

Zvuk je jako sličan zvuku koji sam znao čuti na prošloj alfi, a čuo se je kod stiskanja i puštanja pedale kuplunga. Zvuk je dolazio iz one valjkaste gume s rupom u sredini, na kojoj se pedala spaja s cilindrom klipića.
Kaj ima nešto slično i na pedali kočnice?

kak je rečeno...ak je iz mehaničko dijela treba podmazat

Enver

• Gost
« Odgovori #772 u: 10-05-2007, 21:15:19 »
1 sviječica 169 kn x 8

stvari stavljene na popis  :ok:

jel mozda znas kolko treba bit kompresija na 1.6 TS-u ? Kolko je na novom motoru, jer mu mjerimo drugi tjedan pa da vidimo razliku.

Otvorena vrata, iskljucim gore svijetlo u unutrasnjosti (OFF) i naprijed se ugasne ali iza i dalje gori, jel to normalno ?

Papucica gasa mi nema onu podlogu kamo se stiska vec je nesto naknadno stavljano, na kocnici i kvacilu se na papucicama guma moze mjenjat, kako to ide na papucici gasa, imam dakle polugu i neki vijak gore, jel se moze narucit samo taj dio, ili trebam neki komplet  :?:

(ono kaj sam pitao neki dan, zvuk struganja detaktiran i uklonjen, kreten koji je montirao branik nije dobro pricvrstio plastiku ispod blatobrana koja je u uzasnom stanju i strugalo mi po gumi kad sam ga full okrenuo, plastika ispala sama dole i mjenja se uskoro.)

Offline Seb

• Član Alfa Kluba 5
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Velika Mlaka
« Odgovori #773 u: 11-05-2007, 07:30:41 »
1 sviječica 169 kn x 8

stvari stavljene na popis  :ok:

jel mozda znas kolko treba bit kompresija na 1.6 TS-u ? Kolko je na novom motoru, jer mu mjerimo drugi tjedan pa da vidimo razliku.

Otvorena vrata, iskljucim gore svijetlo u unutrasnjosti (OFF) i naprijed se ugasne ali iza i dalje gori, jel to normalno ?

Papucica gasa mi nema onu podlogu kamo se stiska vec je nesto naknadno stavljano, na kocnici i kvacilu se na papucicama guma moze mjenjat, kako to ide na papucici gasa, imam dakle polugu i neki vijak gore, jel se moze narucit samo taj dio, ili trebam neki komplet  :?:

(ono kaj sam pitao neki dan, zvuk struganja detaktiran i uklonjen, kreten koji je montirao branik nije dobro pricvrstio plastiku ispod blatobrana koja je u uzasnom stanju i strugalo mi po gumi kad sam ga full okrenuo, plastika ispala sama dole i mjenja se uskoro.)

Oko 11-12....
normalno je...
ne kužim kaj me pitaš za gas

Schox

• Gost
« Odgovori #774 u: 11-05-2007, 17:03:02 »
ne znam da li češ mi to htjeti reći ,a li svejedno da pitam....
kako se točno zove program za autodijagnostiku koji podržava moju alfu: 156 1.9 jtd SW 115ks 2003 unutarnji redizajn ( mislim da to nije bitno,ali...) ?

Offline Seb

• Član Alfa Kluba 5
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Velika Mlaka
« Odgovori #775 u: 11-05-2007, 19:08:12 »
kako se točno zove program za autodijagnostiku koji podržava moju alfu: 156 1.9 jtd SW 115ks 2003 unutarnji redizajn ( mislim da to nije bitno,ali...) ?

slabo se kužim oko PC-ova...znam osnove ali ovo ostalo...tester radi u windovsima,cd je zaštićen i piše samo ime testera i koja je edicija na omotu...ak mi možeš dat neka uputstva kak da i di to da vidim bum pogledo pa ti javim

Offline ErrAseR

• Pripravnik
  • **
  • 156 1.9SW 03`
    • Zagreb
    • zeljeznice.net
« Odgovori #776 u: 11-05-2007, 20:31:56 »

slabo se kužim oko PC-ova...znam osnove ali ovo ostalo...tester radi u windovsima,cd je zaštićen i piše samo ime testera i koja je edicija na omotu...ak mi možeš dat neka uputstva kak da i di to da vidim bum pogledo pa ti javim

examiner ver??? (piše na omotu) :clap:
nego ima cijeli sijaset programa za alfe i fiate, problem je u kablu, večina ih ide preko serijskog porta a moderni laptopi nemaju serijski već samo usb... ak neko kabel nek mi se javi a ja cu nać program za mase  :ok:

kolko vidim na e-muli ima examiner ver 5.5 cca 18mb...
« Zadnja izmjena: 11-05-2007, 20:37:04 od ErrAseR »
elektromobili idu u čistilište na ugradnju dizel motora....

Offline Uzzy

• Ovisnik o alfistima
    • Solin
    • GTV
« Odgovori #777 u: 11-05-2007, 20:36:41 »

examiner ver??? (piše na omotu) :clap:
nego ima cijeli sijaset programa za alfe i fiate, problem je u kablu, večina ih ide preko serijskog porta a moderni laptopi nemaju serijski već samo usb... ak neko kabel nek mi se javi a ja cu nać program za mase  :ok:

Imas za kupit sarial na usb kabel

Offline ErrAseR

• Pripravnik
  • **
  • 156 1.9SW 03`
    • Zagreb
    • zeljeznice.net
« Odgovori #778 u: 11-05-2007, 20:38:16 »
Imas za kupit sarial na usb kabel

ma problem je u EBD konektoru, ovo se da pripasat... di da nabavim EBD za spojit na auto.....
elektromobili idu u čistilište na ugradnju dizel motora....

Schox

• Gost
« Odgovori #779 u: 11-05-2007, 20:48:51 »
Nije ti dosta samo konektor taman da ga i nabaviš, treba ti i interface. A za njega ako se kužiš u elektroniku imaš na internetu sheme za samogradnju.
No mene ne zanima da si sam radim dijagnostiku nego zato kaj se u tim programima najčešće nalaze opširne sheme kompletne elektronike , mehanike , elektrike itd.. pa bih prosurfao po tome iz čiste znatiželje.
I nisam znao da nove alfe imaju EBD konektor...kaj to nije za vw familiju  :?: :?:

Seb, ne znam ni ja kako da pogledaš ali eto kad eraser reče provjerit ču taj program ,
 Hvala ti na dobroj volji u svakom slučaju  :ok: