18-12-2017, 17:41:53

Autor Tema: Pitajte Seba  (Posjeta: 1423190 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

AA-lfa

  • Gost
  • Trade Count: (0)
Odg: Pitajte Seba
« Odgovori #300 u: 22-01-2007, 12:11:47 »
pridruzujem se i ja cestitkama makar sa zakasnjenjem  :mah:

nego...jel bi mogli u servisu napravit izmjenu serva kocnica na 145 boxer u kojoj je ugradjen plin? nesto se bunio jedan meh da on to nece dirat pa...?
 

Offline Seb

  • Donator
  • Trade Count: (+2)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Postova: 14883
  • Karma: 533
  • Spol: Muški
  • Alfa GT 1.9 Q2
    • Velika Mlaka
Odg: Pitajte Seba
« Odgovori #301 u: 22-01-2007, 12:21:58 »
mogu

Offline Mario

  • Trade Count: (0)
  • Učim polako
  • Postova: 19
  • Karma: 5
  • Spol: Muški
    • Sisak
Odg: Pitajte Seba
« Odgovori #302 u: 22-01-2007, 19:59:54 »
Seb jesi li chipirao koju 159/147 120 MJET? Imam 147 a sad sam blizo kupnji 159 ali nisam siguran kak to ide. Kak stoje stvari sa chipiranjem 150 MJET? Cijene ili neki detaliji mogu i na mail. Hvala. :mah:
 

Offline LOŠA

  • Trade Count: (+21)
  • Ovisnik o alfistima
  • *****
  • Postova: 4144
  • Karma: 144
  • Spol: Muški
  • Alfa Romeo 146 1.9TD, Alfa Romeo 156 JTD 16V M-JET
    • BJELOVAR
Odg: Pitajte Seba
« Odgovori #303 u: 23-01-2007, 06:26:40 »
Seb je li po katalogu ovo zapravo prazan nenarezan Master ključ za 145/146/155, ili sam ja nešto pobrkao  :?:

60779282

Offline Seb

  • Donator
  • Trade Count: (+2)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Postova: 14883
  • Karma: 533
  • Spol: Muški
  • Alfa GT 1.9 Q2
    • Velika Mlaka
Odg: Pitajte Seba
« Odgovori #304 u: 23-01-2007, 07:43:15 »
Seb je li po katalogu ovo zapravo prazan nenarezan Master ključ za 145/146/155, ili sam ja nešto pobrkao  :?:

60779282


da...iz svog mastera moraš prebacit chip...i naerzat ga po nekom ključu starom

Offline mareo

  • Administrator
  • Trade Count: (+33)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Postova: 14446
  • Karma: 975
  • Spol: Muški
  • 156 1.9 Q2
    • Zgb
Odg: Pitajte Seba
« Odgovori #305 u: 23-01-2007, 19:27:57 »
...nego, seb ili netko sa slichnim iskustvom, jedno pitanje:

...kad palim auto, u trenutku verglanja i samog pochetka rada motora (1-2 sek), motor ima preveliku vibraciju (tochno u jednom trenutku na full niskim okretajima)...na ler gasu se normalno chuje i vibrira (s obzirom da je diesel motor, zachudo full tiho radi  :ok:), kad dodam gas i dalje je ok (klasika vibracije), ali kad se pusti gas i dodje na oko 700-800 okr (otprilike, bubam napamet, uglavnom mrvu vishe od ler gasa) u trenutku opet jache zavibrira pa se smiri i dalje normalno radi "bez gasa"...ista stvar se deshava kada gasim motor, imam osjechaj da motor oche iskochit van kolika se vibracija stvori, sve dok se skroz ne ugasi... :?

...inache, promjenjen je natezach staznog remena koji je na oko full vibrirao (mislio sam da je to jedini razlog), ali ovo se i dalje deshava...

...pada mi na pamet, da su "prdnuli" nosach/i motora...ili?... :rolll:

*ebo mene mali pas, kak' si? pa tak'...
 

Offline Niko

  • Član Alfa Kluba***
  • Trade Count: (0)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Postova: 3361
  • Karma: 222
  • Spol: Muški
    • ŠIBENIK
Odg: Pitajte Seba
« Odgovori #306 u: 23-01-2007, 21:37:04 »
Ajde Seb...ako imas odgovor na ovo.....dobro bi dosao  :ok: :ok:

Kociona Kljesta 156
 

Offline Seb

  • Donator
  • Trade Count: (+2)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Postova: 14883
  • Karma: 533
  • Spol: Muški
  • Alfa GT 1.9 Q2
    • Velika Mlaka
Odg: Pitajte Seba
« Odgovori #307 u: 24-01-2007, 07:36:32 »
...nego, seb ili netko sa slichnim iskustvom, jedno pitanje:

...kad palim auto, u trenutku verglanja i samog pochetka rada motora (1-2 sek), motor ima preveliku vibraciju (tochno u jednom trenutku na full niskim okretajima)...na ler gasu se normalno chuje i vibrira (s obzirom da je diesel motor, zachudo full tiho radi  :ok:), kad dodam gas i dalje je ok (klasika vibracije), ali kad se pusti gas i dodje na oko 700-800 okr (otprilike, bubam napamet, uglavnom mrvu vishe od ler gasa) u trenutku opet jache zavibrira pa se smiri i dalje normalno radi "bez gasa"...ista stvar se deshava kada gasim motor, imam osjechaj da motor oche iskochit van kolika se vibracija stvori, sve dok se skroz ne ugasi... :?

...inache, promjenjen je natezach staznog remena koji je na oko full vibrirao (mislio sam da je to jedini razlog), ali ovo se i dalje deshava...

...pada mi na pamet, da su "prdnuli" nosach/i motora...ili?... :rolll:

pred. desni nosač motora ima u sebi jedan olovni uteg koji se zna raspunktirat

Offline Seb

  • Donator
  • Trade Count: (+2)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Postova: 14883
  • Karma: 533
  • Spol: Muški
  • Alfa GT 1.9 Q2
    • Velika Mlaka
Odg: Pitajte Seba
« Odgovori #308 u: 24-01-2007, 07:41:23 »
Ajde Seb...ako imas odgovor na ovo.....dobro bi dosao  :ok: :ok:

Kociona Kljesta 156
nemaju svi ista klješta...

Offline tom147

  • Trade Count: (0)
  • Starosjedioc
  • ****
  • Postova: 759
  • Karma: 57
  • Spol: Muški
  • 147 JTD
    • Strmec Samoborski
Odg: Pitajte Seba
« Odgovori #309 u: 24-01-2007, 21:45:39 »
Bok Seb,
na 147ici mi je nestalo na displayu gdje je kilometraža onaj pokazivač visine svjetala i od tada ni ne spušta ni ne diže svjetla. Kad stišćem te gumbiće za pomicanje ne čuje se "bip" a pošto se ne sjećam dal se prije čulo pitao bansia pa mi kaže da se čuje "bip" kod pritiskanja.

Koji bi bio problem, prekidač ili :?:

unaprijed hvala :ok:
 

Offline AR

  • Trade Count: (0)
  • Pripravnik
  • **
  • Postova: 237
  • Karma: 11
  • Spol: Muški
  • 156 V6
    • Pula
Odg: Pitajte Seba
« Odgovori #310 u: 24-01-2007, 22:29:07 »
na 146 1.4 ts od kunjada od kad je montiro plin, u 4 i 5 brzini preko 5000 giri ne želi iči šta to može biti?
 

Offline Seb

  • Donator
  • Trade Count: (+2)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Postova: 14883
  • Karma: 533
  • Spol: Muški
  • Alfa GT 1.9 Q2
    • Velika Mlaka
Odg: Pitajte Seba
« Odgovori #311 u: 25-01-2007, 07:47:09 »
Bok Seb,
na 147ici mi je nestalo na displayu gdje je kilometraža onaj pokazivač visine svjetala i od tada ni ne spušta ni ne diže svjetla. Kad stišćem te gumbiće za pomicanje ne čuje se "bip" a pošto se ne sjećam dal se prije čulo pitao bansia pa mi kaže da se čuje "bip" kod pritiskanja.

Koji bi bio problem, prekidač ili :?:

unaprijed hvala :ok:

hm...čudno da je nestalo sa display-a...budem maloškicno u knjigu prije nego nekaj velim

Offline Seb

  • Donator
  • Trade Count: (+2)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Postova: 14883
  • Karma: 533
  • Spol: Muški
  • Alfa GT 1.9 Q2
    • Velika Mlaka
Odg: Pitajte Seba
« Odgovori #312 u: 25-01-2007, 07:48:08 »
na 146 1.4 ts od kunjada od kad je montiro plin, u 4 i 5 brzini preko 5000 giri ne želi iči šta to može biti?

na plin ili benzin?kakav susatv je stvaio...mono ili direkt?koji motor?

Offline AR

  • Trade Count: (0)
  • Pripravnik
  • **
  • Postova: 237
  • Karma: 11
  • Spol: Muški
  • 156 V6
    • Pula
Odg: Pitajte Seba
« Odgovori #313 u: 26-01-2007, 20:15:41 »
inače je 1.4 ts na plin šteka na benz sve ok, dal mono ili direkt neznam, nisam znao da ima razlike pa ču ga pitat, nešto su valjda rekli da možda radi varijatora faze koji malo grokče?
 

Offline Seb

  • Donator
  • Trade Count: (+2)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Postova: 14883
  • Karma: 533
  • Spol: Muški
  • Alfa GT 1.9 Q2
    • Velika Mlaka
Odg: Pitajte Seba
« Odgovori #314 u: 28-01-2007, 19:47:05 »
inače je 1.4 ts na plin šteka na benz sve ok, dal mono ili direkt neznam, nisam znao da ima razlike pa ču ga pitat, nešto su valjda rekli da možda radi varijatora faze koji malo grokče?

ili nije dobro programiran ili je negdje nešto zaštopano ili premala cjev....nek se obrati onom ko mu je montiro...varijator sigurno nije niti ništa od auta...ako ide dobro na benzin a na plin ne onda nešto ne valja sa plinskim sustavom

Offline tom147

  • Trade Count: (0)
  • Starosjedioc
  • ****
  • Postova: 759
  • Karma: 57
  • Spol: Muški
  • 147 JTD
    • Strmec Samoborski
Odg: Pitajte Seba
« Odgovori #315 u: 28-01-2007, 21:42:49 »
Bok Seb,
na 147ici mi je nestalo na displayu gdje je kilometraža onaj pokazivač visine svjetala i od tada ni ne spušta ni ne diže svjetla. Kad stišćem te gumbiće za pomicanje ne čuje se "bip" a pošto se ne sjećam dal se prije čulo pitao bansia pa mi kaže da se čuje "bip" kod pritiskanja.

Koji bi bio problem, prekidač ili :?:

unaprijed hvala :ok:

hm...čudno da je nestalo sa display-a...budem maloškicno u knjigu prije nego nekaj velim

dal je moguće da je do ručica za paljenje svjetala, jer se to vidi samo ako su svjetla upaljena a sa pozicijom i ugašenim svjetlima toga ionako nema
 

Offline Seb

  • Donator
  • Trade Count: (+2)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Postova: 14883
  • Karma: 533
  • Spol: Muški
  • Alfa GT 1.9 Q2
    • Velika Mlaka
Odg: Pitajte Seba
« Odgovori #316 u: 29-01-2007, 07:47:37 »
Bok Seb,
na 147ici mi je nestalo na displayu gdje je kilometraža onaj pokazivač visine svjetala i od tada ni ne spušta ni ne diže svjetla. Kad stišćem te gumbiće za pomicanje ne čuje se "bip" a pošto se ne sjećam dal se prije čulo pitao bansia pa mi kaže da se čuje "bip" kod pritiskanja.

Koji bi bio problem, prekidač ili :?:

unaprijed hvala :ok:

hm...čudno da je nestalo sa display-a...budem maloškicno u knjigu prije nego nekaj velim

dal je moguće da je do ručica za paljenje svjetala, jer se to vidi samo ako su svjetla upaljena a sa pozicijom i ugašenim svjetlima toga ionako nema

moguče...nisma jednostavno stigo pogledat u manual malo o tom

Offline LOŠA

  • Trade Count: (+21)
  • Ovisnik o alfistima
  • *****
  • Postova: 4144
  • Karma: 144
  • Spol: Muški
  • Alfa Romeo 146 1.9TD, Alfa Romeo 156 JTD 16V M-JET
    • BJELOVAR
Odg: Pitajte Seba
« Odgovori #317 u: 29-01-2007, 21:33:22 »
Pitanjce u vezi kvačila, i kako to riješiti:

Kada sam mijenjao kvačilo primjetio sam da mi se poluga kvačila (dakle vilica ili kako ćemo to već nazvati) teško pomiče i čak škripi, uezeo sam wd-a malo to našpricao i onda je išlo vrlo lako, i tu sam pogriješio jer sam mislio da s tim više nebude problema  :redf:

Nakon 2/3 tjedna opet sam primjetio da mi zna zaškripiti i osjetio da je kvačilo tvrđe pa sam opet odozgo malo pošpricao, i tako sam već par puta napravio preventivno čim osjetim da je kvačilo malo tvrđe  :rolll:

E sad što sam trebao napraviti kad je bila getriba dolje, da li se na toj osovini može nešto poderati, ili je neka plastična piksa, jesam li trebao to rastaviti i podmazati i s čim  :?:

I što je sada izvana moguće napraviti, s čim podmazati a da dulje traje (ulje, mast...)  :?:

Offline Seb

  • Donator
  • Trade Count: (+2)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Postova: 14883
  • Karma: 533
  • Spol: Muški
  • Alfa GT 1.9 Q2
    • Velika Mlaka
Odg: Pitajte Seba
« Odgovori #318 u: 29-01-2007, 21:47:43 »
da...trebo si je izvadit,očistit i stavit mast

Matija

  • Gost
  • Trade Count: (0)
Odg: Pitajte Seba
« Odgovori #319 u: 02-02-2007, 16:23:38 »
Evo jedno kratko...Moji super mrak roditelji koji su prodali auto sad voze moj. I oni su dosad imali automatik i nekaj su ocito scimali s mjenjačem. Mozda i nisu ali. Problem je sljedeci. Mjenjac "visi" na lijevj u stranu te mi nece ubaciti u prvu i drugu. Krecem u trecoj i sve ostale brzine sljakaju..

kaj bi to moglo biti? Kolko je to posla cca? neka procjena troskova. Eto, fala :)