Pozdrav Seb
Trebam tvoje mišljenje vezano za problem sa Puntom 1,2 8V MK2 2001 g.
Na tehničkom su mi rekli da mi negdje slini ulje sa gornjeg dijela motora, vrlo vjerojatno semering bregaste. Odvezem auto na servis (neću im raditi antireklamu, za sada) da mi to riješe jer sam primjetio da auto troši ulje (cca 1l/1000 km) ali mi je bilo čudno jer ništa ne dimi. Nakon nekog vremena su me nazvali i rekli mi da mi je glava napukla na dijelu gdje je na nju fiksiran gornji nosač motora i da bi mi najpametnije bilo naći drugu glavu. Tako sam i napravio, i u njihovom aranžmanu je glava odnešena na pregled, pobrušena, sređeni sicevi ventila, promjenjene sve gumice, semerinzi, brtve i sve ostalo što ide u paketu. Preuzmem auto, upalim, a auto dimi ko parna lokomotiva. Njihovo objašnjenje je bilo da je vjerojatno u ispušnu granu iscurilo ulja i rashladne tekućine dok su radili i da bi to trebalo prestati dimiti. Odem sa autom dom, ali ni u slijedećih par dana stvar sa dimljenjem se nije promjenila. Ono što me najviše zabrinjavalo je to što je dim ičio više na paru nego na dim od ulja. Nakon 4 dana i pređenih nešto više od 300 km šipka od ulja je bila suha. Osim toga auto je trokirao i povremeno radio na 3 cilindra. Vratio sam auto na servis i rekao im da to srede. ponovo su sve raskopali, ponovo ispitali glavu, sve opet složili ali auto i dalje dimi ko parna lokomotiva, trokira i ne vuče. Nakon kruga po njihovom parkingu vratim auto i tražim da riješe problem. Vratili su za probu nazad moju originalnu glavu ali rezultat je bio isti. Na moj stav da ne želim preuzeti auto sa servisa u 5 puta gorem stanju nego je bio prije servisa od njih dobijem slijedeći odgovor: Problem je u donjem dijelu motora, karike su istrošene i sada kad nova glava bolje brtvi ulje probija na karikama i izgara. Nisam mehaničar, ali mi to zvuči malo nevjerojatno. Ako je motor sa lošim karikama i lošom glavom trošio 1 litru ulja na 1000km, kako sad sa sređenom glavom može trošiti 3 litre ulja na 300 km? Drži li njihova priča vodu? Imaš kakav savjet?
Unaprijed hvala na odgovoru.