Bok Seb,
na dijagnostici mi javlja grešku:
P0380 - Board relay, thermostarter or preheat. ECU.
Glow Plug/Heater Circuit Malfunction
The reason for this fault is that ECU has received very low signal from the sensor. The fault is present now. Take appropriate action to fix this sensor fault. Dashboard warning light was not activated for this fault.
Kada dam kontakt, upali se lampica grijača, ugasi se...a onda nakon 10-ak sekundi počne blinkati...i tako neko vrijeme, onda se ugasi. Auto normalno pali.
Jučer sam tražio relej kratkih svjetala ispod volana, čuo sam da škljoca kada se svjelta pale/gase, i tamo su 2 releja od po 50A. Jednog sam bio skinuo ali sam skužio da to nije taj koji se pali sa kratkim svjetlima...pa sam ga vratio natrag. Ovog drugog nisam ni vadio. E sad ne znam od kad se ta greška javlja, ali pretpostavljam da bih primjetio ovo blinkanje lampice grijača, tako da pretpostavljam da se greška javlja nakon skidanja/vraćanja releja. Probao sam ga ponovo skinuti vratit...i dalje isto. Kad se da kontakt taj relej uključi i ostane uključen, znači očito da relej radi.
E sad, zanima me čemu služi taj relej i da li je povezan sa ovom gore greškom? Ako nije, gdje se nalazi relej od grijača da ga provjerim?
Auto je 156 JTD 1.9. 115KS 2005.g.
Tnx.