13-05-2026, 15:56:43

Autor Tema: Pitajte Seba  (Posjeta: 2248865 vremena)

0 Članova i 2 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline Seb

• Član Alfa Kluba 5
  • Trade Count: (+2)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Spol: Muški
    • Velika Mlaka
Odg: Pitajte Seba
« Odgovori #13620 u: 27-12-2012, 07:09:09 »
Seb šta može biti uzrok ako se u vožnj auto na sekundu uguši i upali se lampica od grijača uz još jednu lampicu ali nisam siguran koja je bila. Mislim da je od akumulatora ali nisam siguran. Nakon toga sve normalno.  :thanks
jesi siguran da ej lampica od grijača? daj probaj vidjet koaj je još lampica...najbolje bi bilo spojit ga tester...odokativno bi reko kao da ode u safety mode zbog nećeg
SEBastijan Bertol 091 62 22 223
BERTOL Seb servis - Specijalizirani servis za Fiat, Lancia, Alfa Romeo, Abarth vozila

Offline Seb

• Član Alfa Kluba 5
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Velika Mlaka
« Odgovori #13621 u: 27-12-2012, 07:10:15 »
Pozdrav...

Na 156 1.8 zadnja 4 dana mi se pali lampica od ABS-a i rucne kocnice i kad se upali ne radi mi brzinomjer...
To mi se prvi put desilo nakon sto sam auto preuzeo u autopraonici(ne znam dali to ima veze ili je samo slucajnost) i od tad mi se pali cim se motor zagrije...znaci pro jutarnje paljenje nista ne svijetli,brzinomjer radi,ali cim temperatura dode do 90,upali se ABS lampica,lampica rucne i prestane radit brzinomjer...
zbog nećeg prestaje radit ABS...možda je negdje probila vlaga...u konektor ABSa ili negdje drugdje
BERTOL Seb servis - Specijalizirani servis za Fiat, Lancia, Alfa Romeo, Abarth vozila

Offline Alen166

• Pripravnik
  • **
  • alfa 166 2.4 jtd
    • Velika Gorica
« Odgovori #13622 u: 27-12-2012, 09:35:24 »
Bok Seb, bio sam prošli tjedan kod tebe na servisu trebam promjeniti ulje,antifriz i vilicu jednu na 166-ci ali bila je gužva posla preko glave pa sam dogovorio s dečkima za sljedeči tjedan da dođem al imam mali problem stakla mi se magle s unutarnje strane,gledao sam i skužio sam da mi poslije svake jače kiše kao nočas da mi je dno filtera kabine mokro i kad ga izvadim van s nosašem na dnu kučišta ima malo vode,prije mi se to nije dešavalo pa sam gledao na netu i koliko vidim stvar je u zaćepljenim kanalima za odvodnju vode ispod vjetrobrana i brisača...mogu li ja to sam očistiti kad skinem onu plastiku kod brisača pa da ih odštopam ili se mora dignuti auto na dizalicu pa od ispod da se očisti jer je na 166 kao na sredini točno ispod kučišta filtera naka kadica u kojoj se nakupi voda ili slabo otječe pa voda ulazi u kučište filtera.Polijevao sam vodom staklo i kad gledam ispod auta curi voda kod blatobrana samo sa strane a na sredini auta ništa ispod motora.Malo mi je to magljenje nezgodno pa eto mogu li to sam ili ču morati doći na dizalicu kod tebe????

bagzi

• Gost
  • Trade Count: (0)
« Odgovori #13623 u: 27-12-2012, 10:40:05 »
a možda je više natočeno...sad prati pa ako se povečava treba vidjet zašto
Nadam se da je tako. Pozdrav

Offline tool75

• Ovisnik o alfistima
    • RI
« Odgovori #13624 u: 27-12-2012, 11:04:04 »
Seb, jesi imao kad ovakav slučaj: 147 2.0, upalim hladnu ili djelomično ohlađen motor i pustim da radi na minimumu. Kad prebaci na plin počne prduckat na auspuh i trest motor, postepeno trese, prvo malo pa sve jače i jače. Onda dam gasa i kad padne na ler radi normalno, kao da se pročistilo negdje, ali opet počinje postepeno trest ako ju pustim na minimumu da radi.
Inače, trese kao da prekida nesto,  prducka na auspuh kao kad je smjesa loša, ali nije da trese u onoj mjeri kao kad ne radi 1 cilindar. Probao sam stavit druge bobine i isto je, svjećice imaju nekih 30 000. Mislio sam da je nesto do plina, ali vidim da radi i na benzinu ponekad taj problem, ali rjeđe.

Offline zoki156

• Trade Count: (+1)
  • Pripravnik
  • **
  • 1.3 boxerrr
    • Sisak
« Odgovori #13625 u: 27-12-2012, 11:08:05 »
jesi siguran da ej lampica od grijača? daj probaj vidjet koaj je još lampica...najbolje bi bilo spojit ga tester...odokativno bi reko kao da ode u safety mode zbog nećeg
99% da je od grijača. Ili lampica od grijača ili ona ispod. Izgleda kao neka žuta posudica ali sumnjam da je ona. Nisam napisao da mi ne radi termostat ako to može imati kakve veze.  :mah:

Online danko0013

• Član Alfa Kluba 12
  • Trade Count: (+7)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GT 1600 Junior X2 Berlina 1750
    • Bjelovar
    • AutoServisJunior
« Odgovori #13626 u: 27-12-2012, 11:20:26 »
samo da te podsjetim za 159 obavjesti  :thanks
Nije bolest sve što boli

Offline Seb

• Član Alfa Kluba 5
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Velika Mlaka
« Odgovori #13627 u: 27-12-2012, 13:15:48 »
Bok Seb, bio sam prošli tjedan kod tebe na servisu trebam promjeniti ulje,antifriz i vilicu jednu na 166-ci ali bila je gužva posla preko glave pa sam dogovorio s dečkima za sljedeči tjedan da dođem al imam mali problem stakla mi se magle s unutarnje strane,gledao sam i skužio sam da mi poslije svake jače kiše kao nočas da mi je dno filtera kabine mokro i kad ga izvadim van s nosašem na dnu kučišta ima malo vode,prije mi se to nije dešavalo pa sam gledao na netu i koliko vidim stvar je u zaćepljenim kanalima za odvodnju vode ispod vjetrobrana i brisača...mogu li ja to sam očistiti kad skinem onu plastiku kod brisača pa da ih odštopam ili se mora dignuti auto na dizalicu pa od ispod da se očisti jer je na 166 kao na sredini točno ispod kučišta filtera naka kadica u kojoj se nakupi voda ili slabo otječe pa voda ulazi u kučište filtera.Polijevao sam vodom staklo i kad gledam ispod auta curi voda kod blatobrana samo sa strane a na sredini auta ništa ispod motora.Malo mi je to magljenje nezgodno pa eto mogu li to sam ili ču morati doći na dizalicu kod tebe????
Vjerojatno je zacepljen odvod kondezata klime ali posto imam covjeka koji mi to radi u servisu osobno neznam di je na 166

Offline Seb

• Član Alfa Kluba 5
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Velika Mlaka
« Odgovori #13628 u: 27-12-2012, 13:16:45 »
Seb, jesi imao kad ovakav slučaj: 147 2.0, upalim hladnu ili djelomično ohlađen motor i pustim da radi na minimumu. Kad prebaci na plin počne prduckat na auspuh i trest motor, postepeno trese, prvo malo pa sve jače i jače. Onda dam gasa i kad padne na ler radi normalno, kao da se pročistilo negdje, ali opet počinje postepeno trest ako ju pustim na minimumu da radi.
Inače, trese kao da prekida nesto,  prducka na auspuh kao kad je smjesa loša, ali nije da trese u onoj mjeri kao kad ne radi 1 cilindar. Probao sam stavit druge bobine i isto je, svjećice imaju nekih 30 000. Mislio sam da je nesto do plina, ali vidim da radi i na benzinu ponekad taj problem, ali rjeđe.
Kak radi na benzin?

Offline Seb

• Član Alfa Kluba 5
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Velika Mlaka
« Odgovori #13629 u: 27-12-2012, 13:17:56 »
99% da je od grijača. Ili lampica od grijača ili ona ispod. Izgleda kao neka žuta posudica ali sumnjam da je ona. Nisam napisao da mi ne radi termostat ako to može imati kakve veze.  :mah:
Po opisu neznam sta bi moglo bit nego bi dobro spojit ga na tester i vidjet o cemu je rijec

Offline Mladen

• Ovisnik o alfistima
  • AR 159 JTDm 8v
    • Valpovo
« Odgovori #13630 u: 27-12-2012, 13:38:10 »
seb, di bi bilo najbolje blokirat EGR ventil, auto je 159tka 1,9jtdm 8v :?: planiram ga danas zatvorit posto mi je iskljucen

:Horse: :mehanic

Offline tool75

• Ovisnik o alfistima
    • RI
« Odgovori #13631 u: 27-12-2012, 14:54:04 »
Kak radi na benzin?

Isto trese, ali rjeđe. U vožnji je sve ok i na benzin i na plin, problem je samo na min. kad pustim da auto radi u mjestu ili ako stojim duže na semaforu, a gotovo uvijek nakon paljenja kad prebaci s benzina na plin počne tako postepeno trest sve jače i jače. I to prestane samo od sebe, valjda ecu odreagira i korigira smjesu, jer onako sam digne okretaje i kad padnu na min. radi glatko. Ili ako sam dam gasa kad padnu na min. isto radi ok. I sto je motor zagrijaniji sam skužio da to prije sam ispravi rad. Mozda da je zblesirana mapa plina pa se precrtava na benzinsku pa ponekad i na benzinu loše radi?

Offline Seb

• Član Alfa Kluba 5
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Velika Mlaka
« Odgovori #13632 u: 27-12-2012, 16:41:41 »
seb, di bi bilo najbolje blokirat EGR ventil, auto je 159tka 1,9jtdm 8v :?: planiram ga danas zatvorit posto mi je iskljucen

1 ili 2

Offline Seb

• Član Alfa Kluba 5
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Velika Mlaka
« Odgovori #13633 u: 27-12-2012, 16:42:48 »
Isto trese, ali rjeđe. U vožnji je sve ok i na benzin i na plin, problem je samo na min. kad pustim da auto radi u mjestu ili ako stojim duže na semaforu, a gotovo uvijek nakon paljenja kad prebaci s benzina na plin počne tako postepeno trest sve jače i jače. I to prestane samo od sebe, valjda ecu odreagira i korigira smjesu, jer onako sam digne okretaje i kad padnu na min. radi glatko. Ili ako sam dam gasa kad padnu na min. isto radi ok. I sto je motor zagrijaniji sam skužio da to prije sam ispravi rad. Mozda da je zblesirana mapa plina pa se precrtava na benzinsku pa ponekad i na benzinu loše radi?
Svjecice,lulice,bobine,ecu,....

Offline tool75

• Ovisnik o alfistima
    • RI
« Odgovori #13634 u: 27-12-2012, 17:35:43 »
Svjecice,lulice,bobine,ecu,....

Svjećice, bobine i lulice sam probao s drugog auta koji radi, problem ostaje.

Nego, spojio sam se s kompom i graf lambdi ne valja, jedna stoji na 0.9-1 cijelo vrijeme dok auto frflja i trese, a druga ima oscilaciju, ali puno manji interval nego sto je normalno. Kad se auto umiri, sam od sebe, onda pocnu obje imat donekle normalnu oscilaciju bilo na plinu ili benzinu.
Je to samo posljedica lošeg rada ili su baš lambde loše? Greške ne izbacuje nikakve.
« Zadnja izmjena: 27-12-2012, 17:37:23 od INTCP »

Offline sale67

• Starosjedioc
  • Alfa 156 2.4 20v SW
    • Osijek
« Odgovori #13635 u: 27-12-2012, 18:57:15 »
Mali problem sa mareom 2.4jtd.Promjenio sam filter goriva i očistio kompletan plovak .Na onoj mrežici kod pumpe u rezervoaru je bilo poprilično prljavštine,Nije mi prvi put da to radim,ali nikad nisam imao ovakve piz*arije.Auto ubrzava normalno ali čim pustim gas on ga izgubi i ugasi se.Oduzmem kontakt i nakon par sekundi čujem klik negdje od suvozačevih nogu i mogu upaliti auto.Taj klik čujem i par sek prije gubitka gasa i gašenja auta.
Auto istim gasom mogu voziti kilometrima bez problema ,ali čim ga malo otpustim on se gasi.Na tabli mi se upali dizna. Sumnjam da je nešto s tim filterom goriva i sutra ću i to još jednom provjeriti,ali bi svejedno trebao savjet nekog pametnijeg.. :mah:

Offline Seb

• Član Alfa Kluba 5
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Velika Mlaka
« Odgovori #13636 u: 28-12-2012, 06:52:51 »
Mali problem sa mareom 2.4jtd.Promjenio sam filter goriva i očistio kompletan plovak .Na onoj mrežici kod pumpe u rezervoaru je bilo poprilično prljavštine,Nije mi prvi put da to radim,ali nikad nisam imao ovakve piz*arije.Auto ubrzava normalno ali čim pustim gas on ga izgubi i ugasi se.Oduzmem kontakt i nakon par sekundi čujem klik negdje od suvozačevih nogu i mogu upaliti auto.Taj klik čujem i par sek prije gubitka gasa i gašenja auta.
Auto istim gasom mogu voziti kilometrima bez problema ,ali čim ga malo otpustim on se gasi.Na tabli mi se upali dizna. Sumnjam da je nešto s tim filterom goriva i sutra ću i to još jednom provjeriti,ali bi svejedno trebao savjet nekog pametnijeg.. :mah:
nisam tako nešto nikad imo ali treba ga spojit na tester da se vidi greška koaj se jvalja u trenu kad ti se pali ta lampica

Offline Seb

• Član Alfa Kluba 5
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Velika Mlaka
« Odgovori #13637 u: 28-12-2012, 06:53:54 »
Svjećice, bobine i lulice sam probao s drugog auta koji radi, problem ostaje.

Nego, spojio sam se s kompom i graf lambdi ne valja, jedna stoji na 0.9-1 cijelo vrijeme dok auto frflja i trese, a druga ima oscilaciju, ali puno manji interval nego sto je normalno. Kad se auto umiri, sam od sebe, onda pocnu obje imat donekle normalnu oscilaciju bilo na plinu ili benzinu.
Je to samo posljedica lošeg rada ili su baš lambde loše? Greške ne izbacuje nikakve.
može bit da ona dobro ne radi ali može bit da i očitava taku smjesu...probaj ju zamjenit

Offline tool75

• Ovisnik o alfistima
    • RI
« Odgovori #13638 u: 28-12-2012, 10:01:32 »
može bit da ona dobro ne radi ali može bit da i očitava taku smjesu...probaj ju zamjenit

:ok: tako sam i mislio, probam onda

Offline LBD

• Na probi
  • *
  • 156 V6
    • ZG
« Odgovori #13639 u: 28-12-2012, 10:27:17 »
Pozdrav Seb!

Trebao bi redovni servis na 156-ici V6(ulje, filteri, ...), a imam i neke kvarove koje bi htio riješiti(trebati će skidati glave...)  Na koji mail ti mogu opisati o čemu se radi, pa da mi složiš ponudu da vidim okvirni trošak?

Bilo koji termin nakon nove godine mi odgovara.

Hvala!!

Offline rezervni

• Na probi
  • *
    • Zadar
« Odgovori #13640 u: 28-12-2012, 10:35:18 »
seb alfa 2,4 jtd 103kw, počeo dimiti crni dim u zadnje vrime puno pri dodavanju gasa,  dok ga vozim normalno nema problema al išao sam da ću ga malo propuhati pa gas do kraja 3 brzina pa 4-ta pa opet 3 gas do poda i odjednom mi je izgubio snagu i neće preko 3200 djiri, ali ništa mi nije upalilo od lampica da je neki safe mod. isti slučaj i jučer i danas. šta bi moglo biti?

Offline Seb

• Član Alfa Kluba 5
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Velika Mlaka
« Odgovori #13641 u: 28-12-2012, 11:20:51 »
Pozdrav Seb!

Trebao bi redovni servis na 156-ici V6(ulje, filteri, ...), a imam i neke kvarove koje bi htio riješiti(trebati će skidati glave...)  Na koji mail ti mogu opisati o čemu se radi, pa da mi složiš ponudu da vidim okvirni trošak?

Bilo koji termin nakon nove godine mi odgovara.

Hvala!!
sebastijan.bertol@bertol-automobili.hr

Offline Seb

• Član Alfa Kluba 5
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Velika Mlaka
« Odgovori #13642 u: 28-12-2012, 11:22:11 »
seb alfa 2,4 jtd 103kw, počeo dimiti crni dim u zadnje vrime puno pri dodavanju gasa,  dok ga vozim normalno nema problema al išao sam da ću ga malo propuhati pa gas do kraja 3 brzina pa 4-ta pa opet 3 gas do poda i odjednom mi je izgubio snagu i neće preko 3200 djiri, ali ništa mi nije upalilo od lampica da je neki safe mod. isti slučaj i jučer i danas. šta bi moglo biti?
zbog dima. puknuta cjev turba, egr,maf
to što je izgubio snagu je bio neki safety mode ali neznam zbog čega tj dali ima veze sa ovim dimnjenjem

Offline Paso

• Član Alfa kluba 14
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GTV 3.0, GT 1.9, Giulia 2.2 JTDM, Giulia 2.0 Turbo
    • Zaljev, Rijeka
« Odgovori #13643 u: 28-12-2012, 11:25:28 »
Seb je pun pitanja u zadnje vrijeme! :)

Evo i jedno od mene:

156 1.9JTD 2004 osam ventila, u zadnja dva tjedna je počela ne paliti iz prve, tj. upali se na sekundu i odmah se ugasi. Nakon 3-4 verglanja upali i radi normalno. Trenutno ne palli uopće. Spojio mi je Žigić komp i nema errora. Glavna pumpa u tanku radi dobro, naprijed gorivo stiže, senzor očitava tlak goriva od 800 bara. Dijagnostika je javila i vodu u filteru goriva.

Možda nevezano, ali možda i da, imali smo u pola godine i 3 puta error koji se povremeno javi kod kick-downa pod punim opterečenjem kada javi "diesel pressure control" grešku i ode u limp mode. Nakon restarta bude sve normalno.

Što prvo gledati osim naravno filtera?

Offline Seb

• Član Alfa Kluba 5
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Velika Mlaka
« Odgovori #13644 u: 28-12-2012, 11:50:08 »
Seb je pun pitanja u zadnje vrijeme! :)

Evo i jedno od mene:

156 1.9JTD 2004 osam ventila, u zadnja dva tjedna je počela ne paliti iz prve, tj. upali se na sekundu i odmah se ugasi. Nakon 3-4 verglanja upali i radi normalno. Trenutno ne palli uopće. Spojio mi je Žigić komp i nema errora. Glavna pumpa u tanku radi dobro, naprijed gorivo stiže, senzor očitava tlak goriva od 800 bara. Dijagnostika je javila i vodu u filteru goriva.

Možda nevezano, ali možda i da, imali smo u pola godine i 3 puta error koji se povremeno javi kod kick-downa pod punim opterečenjem kada javi "diesel pressure control" grešku i ode u limp mode. Nakon restarta bude sve normalno.

Što prvo gledati osim naravno filtera?
bojim se da ti ne možeš ništa...ako je filter ok onda ili pupa u rezervaru, jet pumpa, regulaor tlaka goriva, injektori,....treba vidjet neko ko to kuži

rokidjano

• Gost
« Odgovori #13645 u: 28-12-2012, 18:56:29 »
iman alfu 2.4 jtd 2000 god.neznan vise sta da gledan jer nemogu prokuzit kvar,a cini mi se da je skroz sitni kvar koji nemogu ustanovit..........valjda cete me svatit!?znaci vozin normalno amo rec 4 brzinon jer zna mi se to desavat u bilo kojoj brzini uglavnom vozin 4 brzinom 60 na sat i u jednom trenu upali se lampica save mod kao ona mala crvena sprica na tabli i auto naglo izgubi snagu cilu i padaju diri a ne prima gas nikako ili ga skroz slabo prima da auto ide 20 na sat i nece povise toga da dize!e sad...kupija san novi mjerac zraka  ali magnet marelli i auto je radilo misec dana u redu i opet ista stvar nece da vuce i zna trzat u tim momentima pa san malo dublje gurniju ruku u djep i kupin bosh-ov znaci kako kazu original i stavin taj novi komad sa novim filterom i opet ista stvar odma cin upalin auto krenem i nakon 300 metara upali se lampica i nece da vuce ...!i da naglasin da je akumulator bija istekan uru vrimena prije  nego se stavija novi komad bosh mjerac zraka!ja bi postavija par gresaka koje mogu biti logicki ali volija bi da mi vi prvi date neke opcije..hvala

Offline irsq4

• Sa stažom
    • Vinkovci
« Odgovori #13646 u: 28-12-2012, 23:54:50 »
Poštovanje!

Dali se može preko dijagnostike vidjeti koliki je tlak ulja (motora). Konkretno, za 156 2.4 Giurgiaro.

Ispod koliko bar-a se pali lampica?

P.S. Sve najbolje za blagdane!

rokidjano

• Gost
« Odgovori #13647 u: 29-12-2012, 18:46:12 »
jutros san bija u servis fiata i nasli su mi kvar...problem je u papucici gasa(nekakvi senzor).sad jeli samo kontakt kakvi ili je otisa skroz to ce se jos vidit kad budu gledali dublje ovih dana ....eto samo da znaju neki koje zeza slicna situacija pa da ubace i opciju senzora gasa......tolko od mene....i usput ako budu imali problem sa senzorom gasa samo da znaju da im nije skup..nekih 6000 kuna pa ko voli nek izvoli hehehhe .....nemoze on popit kolko ga ja mogu ulit ;) he...ovo se veze s ovom alfom ispod 2.4 jtd 156 2000 god.koja kazuje gresku i nece da ide a sve drugo prominjeno i original mjerac zraka.
« Zadnja izmjena: 29-12-2012, 18:47:58 od rokidjano »

Online danko0013

• Član Alfa Kluba 12
  • Trade Count: (+7)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GT 1600 Junior X2 Berlina 1750
    • Bjelovar
    • AutoServisJunior
« Odgovori #13648 u: 30-12-2012, 21:53:33 »
jel ti možda poznata, sutra je ide kolega kupiti ako je sve ok pa svaki info je dobrodošao

http://www.njuskalo.hr/auti/alfa-romeo-gt-1.9-jtd-m-jet-oglas-6754819
Nije bolest sve što boli

Offline plavi156

• Ovisnik o alfistima
  • Giulietta 1.4 TB
    • Zagreb
« Odgovori #13649 u: 30-12-2012, 23:06:59 »
Šta je ovo, samo JTD-ovci spamaju temu, mogla bi tema promjenit naziv u 'Muke po JTD-u"  ::)

Seb, jel trebaš pomoćnika ovdje?

:mah:
EX: 156 1.8TS|156 1.9 JTD|164 TS|156 1.6TS|159 1.9 JTS|166 2.0TS LPG|156 2.0 JTS|147 1.6 TS