Postovanje Sebb

, vec sam par puta Vas pitao za misljenje, i par puta ste mi dobro pomogli, jel moze broj ziro racuna
Imam jos jedno pitanje, naime nedavno kupim alfu 147 1.9 jtd, cim sam je uzeo, cuo sam da turbina ima jaci i duzi pisak, (zvizdi), tamo vamo, i odem na auto put, stisnem je preko 130 kmh, odma mi upali gresku na motoru, i izgubi auto vucu, (nesto kao safe mode) neda preko 4 hiljade obrtaja, znaci laganica voznja samo. Cim dodzem kuci ugasim auto, malo hladne, upalim, opet se upali ta lampica kvara (engine sistem error) na motoru, al auto ima vucu i moze preko 4 hiljade obrtaja sve dok je opet nestisnem preko 130 kmh onda opet izgubi vucu i neda preko 130 kmh ... raspitivao sam se tu u gradu sta kako, svak svoju pricu prica ... naime na auto je zamjenjo sve nedavno, od termostat do kocionog sistema, stvarno bubo sam u nju najmanje 2000 km jos, sve uraio tip top, sad kontam sta cu za taj kvar/ odnosno sumnjam na turbinu jer inace ona dobro vuce ljepi za sjediste bas podera asfalt al cim preko 130 kmh predzem odma se upali ta lampica i neda mi mrdnut preko 4 hiljade obrtaja ... sta je ljek, mozel se to sta pravit reparirat ili da kupujem nov turbo, da izvines raspametio sam se, hajd kupi nov turbo nije problem al zamislim samo da mozda nije do njega dzaba pare bacio ... hvala unaprijed na odgovoru ....
lp semir Visoko Bih