pitanjce..
156 2.4 JTD 100kw
jutros vani -16 i dam kontakt, a lampica za grijače se nije ni pokušala upaliti ( baš sam gledao da li će se upaliti)... pokušao sam kresnuti, akumulator je lijepo vrtio , ali "u prazno".. ni trc ni mrc... izvadio sam ključ i ponovio davanje kontakta i tad se lampica grijača upalila na sekundu, međutim opet ni trc ni mrc ( lijepo vergla, ali ne pali)... nekoliko puta sam ponovio vađnje ključa i ponekad se lampica grijača upalila ( nikada duže od sekunde-dvije), a ponekad ne... s obzirom da je bila tako niska temperatura, rekao bih da je trebala paliti se svaki put... nakon nekoliko pokušaja je kresnuo bez problema i muke, kao da ništa nije bilo... ( grijače si mi gledao pred cca mjesec dana i zamijenio mi jedan koji je bio neispravan) .... pitanjce:
1. što bi mogao biti uzrok gornjem problemu?
2. neovisno o problemu, kada su ovako niske temperature, kada krenuti sa paljenjem? da li čim se ugasi lampica grijača ili pričekati još malo ( znam da na mnogim dizelima relej drži grijače duže nego lampicu pod strujom, ali ne znam kako to ovaj ima riješeno)? Ako treba pričekati malo, koliko je to malo?
3. Da li se može skuriti grijač ili napraviti neka druga šteta na autu ako se višekratno daje i oduzima kontakt ( pale se grijači), a ne krene se u paljenje auta?
Pozz