pozdrav seb, može jedan mali savjet?
radi se o lanciji dedri 2.0T... nekad mi na semaforu desi auto neće upadne u prvu...tj išlo bi ali na silu...ako ga samo malo popustim da se jedva kotrlja upadne ko u maslo. sa neke brzine mu je ušaltat prvu nepoznat pojam al nećemo cjepidlačit, nek mu bude. druga brzina mi recimo na topal motor kad je prešaltam samo mrvicu brže upadne skoro pa savršeno. ako idem šaltat sporije, malo padnu okretaji, javi se nakakav otpor pri šaltanju i više neide tako meko. problem se javlja kod šaltanja niže brzine, dakle iz treće u drugu...jednostavno neće da lipo upadne glatko kad je motor u okretajima, kad bi je iša odma ubost pruža otpor, dakle šalta se ona, ali sporo, međugas mrvicu popravi situaciju, ali opet ne skroz...treća je isto blaži oblik druge brzine, sa istim simptomima. četvrta upada kao u maslo u svim mogućim situacijama šta bi trebalo bit normalno. peta nije toliko bitna i više manje se dobro šalta, mada i ona kao da ima nekakav mali zub kad je se sporije prešalta. znači brzine ne krče kad se šaltaju, samo zapinju, tj. pružaju otpor
problem je šta dolaze zimski dani i kad je auto hladno ti simptomi su baš izraženi, prva neće dok ne stanem, druga dosta teško, treća da mrvicu otpora. kad se malo ugrije, sve radi kao šta je gore opisano. sa ugašenim motorom se brzine šaltaju normalno, bez zapinjanja
ulje u mjenjaču je novo, tutela 80w90 po preporuci, šaltung nema nimalo lufta, sve gumice promjenjene i sve podmazano.
meni sve smrdi na to da je problem u nečemu oko kumpluga, mada šta se tiče odvajanja ponaša se normalno...počne odvajat na nekih 1/3, nije tvrdo i ne kliže.
imaš li ti kakav savjet u vezi ovog...nešto oko kumpluga, getriba ili oboje pomalo?