Pozdrav, evo jedan prilicno opasan problem:
Alfa 156 2,4 JTD redizajn 2002 godiste, gasi mi se prilikom velikog okretaja motora, dakle ili kada bas agresivno ubrzam, prilikom pretjecanja ili pak na autocesti kada se dignu okretaji preko 3000, brzina 160 km/h pa naviše
Jednostavno ga kompjuter ugasi, ne mogu vidjet sta pise na sredisnjoj konzoli, jer se naravno vise ne vidi sta pise, ali zapišti dva puta i ugasi ga. Usporim, normalno se upali i vozi dalje kao da nista nije bilo...
Sad, mehaničar mi tu na Rabu kaže da Bosch pumpa malo cicka i da je moguce da kada se da jaci gas, da previse goriva pusti i da onda kompjuter ugasi auto....da prvo riješim to pa da vidim da li ce se rijesit problem...I tako svi vise manje vrte priču, jer kompjuter ne javlja nikakvu gresku i po tome se ne može vidjeti ništa.
Nisam bas u uvjeren u tu teoriju, jer pumpa cicka bas malo, nista problematicno jos.
Naletio sam na jedno drugo misljenje koje kaze kako bi problem mogao biti ne u glavnoj pumpi vec u pumpi koja je u rezervoaru, da ona radi na premalom pritisku i ne opskrbljuje sistem sa dovoljno goriva. Ona se navodno moze štelati i da se treba pojacati pritisak na kojem radi.
Imate li iskustva sa ovakvim slučajevima možda?