Svakako da istražuju tržište, zato se Alfe tako dobro prodaju - polovne i kad dosegnu 1/3 početne cijene.
A i za 159 je već spreman vjerojatno buljooki nasljednik.
Neznam zašto bi bilo koji proizvođač auta mario za cijenu rabljenih (njihovu cijenu definira tržište).
Radi se istraživanje prije proizvodnje (da procjene kapacitet proizvodnje i tu se fula do 20%), a na osnovu reakcija se na tekućim modelima rade razne modifikacije (kojih kroz vijek trajanja ima dosta).
Za 159 je več bio spreman nasljednik (na bazi 159), ali Marchione je to obustavio. Očito je procjena tržišta govrila da je isplativija opcija proizvodnja Giulie u USA (potencijal njihovog tržišta je ogroman, lakše je Amerikancima prodati Američki auto, i omjer tečaja USD/EUR omogućava bolju zaradu)
Pogriješio sam-trebalo je pisati 155 i 159 nisu bile namijenjene Hrvatskom tržištu.
Čuo sam za proizvodnu traku i za proizvodnju u istoj tvornici.
Nego kojem ?
Proizvođači koji rade velike serije rade jedan model na jednoj liniji.
Alfa je jedno vrijeme u Pomiglianu na istoj linij sklapala 156 SW, 159, 159 SW, 147, GT.
Žao mi je što misliš da ne znam koje su razine opreme...
Moja se usporedba odnosi za isti paket opreme.
Pa onda reci koji paket opreme je imala ta tvoja 147 (ili broj šasije).
Ili su kupio pokrpani karambol kad su sve plastike unutra bile spucane i škripile.
Razlika u cijeni dijelova u servisu u HR i EU je oko 30 %.
Cijena kod nas je:
cijena u eurima za talijansko tržište prema ePER-u x 10 = cijena u AC u kunama
Cijene u eper-u su bez marže, i svi servisi (U EU ili HR) imaju neku maržu 20-30-40% kako na koji dio.
Za moj nestručni neukus Q4 izvrsno funkcionira u 159.
Ne zamara.
Drago mi je da je napokon netko zadovoljan što je Alfa zapravo Fiat odnosno Opel i što ima prednji pogon - nisam to primjetio čitajući forum.
Šteta da se ne može ugraditi plin u dizelaše...
Funkcionira OK, ali nije nešto zbog čega se kupovala 159. Tek kad su izbacili Q$ 156 3.2 V6 je mogla potegnuti 250.
Ja nisam rekao da sam prezadovoljan time. A ti kažeš da si zadovoljan sa 159 Q4, a ona je duboko ukorjenjena u Opel.
Dizelašima ne treba plin, oni su sami sebi dovoljni