11-06-2026, 23:46:32

Autor Tema: Rasprava o kvaliteti Alfi  (Posjeta: 104487 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Anton

• Gost
  • Trade Count: (0)
Odg: Rasprava o kvaliteti Alfi
« Odgovori #60 u: 16-03-2012, 10:02:42 »
Ja to gledam ovako...

Auto ti je nakon stambenog pitanja druga najveca investicija u zivotu. ( svaka cast onima koji zive s mamama i tatama jer ja to psihicki nebi mogao ). Dajes poprilicnu kolicinu novaca za nesto sto je izlozeno ulici, prometu, tudoj nepaznji, klincima s kosarkaskim loptama i vremenskim uvjetima... Dakle uz maximum truda i paznje svejedno propada, neki brze neki sporije...
Ja ukljucim emociju i razum. Obozavam alfe, to je poseban auto neovisno o modelu i vrsti pogona. Razlikuje se od sveha na cesti i to 99% u pozitivnom stilu a i vozi se isto tako. S razumne strane, polovnu dobijem strasno jeftino ( mislim na polovnjaka do 5 god koji nije unisten ) dakle mogu si ju priustiti kupiti i odrzavati pa cak malo i usminkati... Za mene je moja 156 JTD bila savrsen izbor. Nasljedit ce ju jednom 159 JTDm, od koje unaprijed ocekujem nesavrsenstvo i pomiren sam s time. Sta krepa ja cu popravit i dalje uzivati kad ju parkiram da se po 2/3 puta okrenem pogledati ju....
« Zadnja izmjena: 16-03-2012, 10:03:32 od Anton »

Offline kizo

• Trade Count: (+1)
  • Ovisnik o alfistima
  • Spol: Muški
    • Zagreb
« Odgovori #61 u: 16-03-2012, 11:39:17 »
Ja to gledam ovako...

Auto ti je nakon stambenog pitanja druga najveca investicija u zivotu. ( svaka cast onima koji zive s mamama i tatama jer ja to psihicki nebi mogao ). Dajes poprilicnu kolicinu novaca za nesto sto je izlozeno ulici, prometu, tudoj nepaznji, klincima s kosarkaskim loptama i vremenskim uvjetima... Dakle uz maximum truda i paznje svejedno propada, neki brze neki sporije...
Ja ukljucim emociju i razum. Obozavam alfe, to je poseban auto neovisno o modelu i vrsti pogona. Razlikuje se od sveha na cesti i to 99% u pozitivnom stilu a i vozi se isto tako. S razumne strane, polovnu dobijem strasno jeftino ( mislim na polovnjaka do 5 god koji nije unisten ) dakle mogu si ju priustiti kupiti i odrzavati pa cak malo i usminkati... Za mene je moja 156 JTD bila savrsen izbor. Nasljedit ce ju jednom 159 JTDm, od koje unaprijed ocekujem nesavrsenstvo i pomiren sam s time. Sta krepa ja cu popravit i dalje uzivati kad ju parkiram da se po 2/3 puta okrenem pogledati ju....
sve potpisujem samo što ja trenutačno vozim Lanciu Lybru 2.4jtd i volio bi Alfu 159 ti 2.4 jtdm ako Bog da kroz par godina naravno voziti i gledati kroz prozor na parkingu
« Zadnja izmjena: 16-03-2012, 11:40:19 od kizo »

Offline zoranm

• Sa stažom
  • alfa 166,159
    • Nova Gradiška
« Odgovori #62 u: 16-03-2012, 11:44:21 »
Ja to gledam ovako...

ovo kao da sam ja pisao  :ok: i nikad mi nije bio problem ulagati u alfu i više nego što treba,već me komšije zahebavaju da kad dođu ja uvijek nešto šarafam...sad mi je logično da poslje 166 pređem na 159,ali sada imam prvi put nekakav osjećaj straha koji je jači nego emocije...dali je to zbog ove recesije ili zato što imam dvoje male dijece jednostavno nemogu se odlučiti na taj korak,kupiti auto za 13-14000 eura i onda nakon par mjeseci doživjeti nekakv kvar od 1-2000 eura a očito sa 159 moraš biti jako sretan ako ti se to ne dogodi.Zasad ostajem na 166 a svima koji misle kupiti 159 želim puno sreće... :mah:

Offline plavi156

• Ovisnik o alfistima
  • Giulietta 1.4 TB
    • Zagreb
« Odgovori #63 u: 16-03-2012, 11:59:11 »
ovo kao da sam ja pisao  :ok: i nikad mi nije bio problem ulagati u alfu i više nego što treba,već me komšije zahebavaju da kad dođu ja uvijek nešto šarafam...sad mi je logično da poslje 166 pređem na 159,ali sada imam prvi put nekakav osjećaj straha koji je jači nego emocije...dali je to zbog ove recesije ili zato što imam dvoje male dijece jednostavno nemogu se odlučiti na taj korak,kupiti auto za 13-14000 eura i onda nakon par mjeseci doživjeti nekakv kvar od 1-2000 eura a očito sa 159 moraš biti jako sretan ako ti se to ne dogodi.Zasad ostajem na 166 a svima koji misle kupiti 159 želim puno sreće... :mah:

svi najbolje znamo koje su nam financijske mogućnosti, jedino što ponekad zbog emocija zanemarimo te mogućnosti i damo više love za auto nego nam financije dopuštaju...

kad se radi o obitelji, koliko kod mi auto bio drag, višak love radije trošim na obitelj nego na njega :ok:

EX: 156 1.8TS|156 1.9 JTD|164 TS|156 1.6TS|159 1.9 JTS|166 2.0TS LPG|156 2.0 JTS|147 1.6 TS

Offline Viktor

• Global moderator
  • Trade Count: (+21)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GT
    • Solin
« Odgovori #64 u: 16-03-2012, 12:04:27 »
Pogledati anketu, ako netko nije glasao neka glasa http://alfisti.hr/forum/index.php?topic=13635.0

Meni su rezultati ankete mjerodavni za opću sliku. I rezultati kažu da su ljudi u pravilu zadovoljni sa Alfom sa rijetkim iznimkama.
I to bi bilo to, samo vi nastavite  :cigara:

Offline mane

• Ovisnik o alfistima
  • Na skuteru
    • Karlovac
« Odgovori #65 u: 16-03-2012, 12:17:28 »
svi najbolje znamo koje su nam financijske mogućnosti, jedino što ponekad zbog emocija zanemarimo te mogućnosti i damo više love za auto nego nam financije dopuštaju...

kad se radi o obitelji, koliko kod mi auto bio drag, višak love radije trošim na obitelj nego na njega :ok:
:clap2: :clap2:
zato ja vozim 33-jku koju mogu održavat sa svojim financijama, da vozim nekakvog TS- ili JTD-a i da se nedaj bože nešto pokvari mogu slobodno stavit štrik(uže) oko vrata
Bolje umrijeti od litre nego od kapi

Još nitko nije umro od pive, a u vodi su se mnogi utopili

Anton

• Gost
« Odgovori #66 u: 16-03-2012, 12:29:32 »

Kako da si oprostim da ne budem jednom vlasnik ovog pogleda.... Kako....

ivankrnic

• Gost
« Odgovori #67 u: 16-03-2012, 13:05:26 »
Evo da i ja svoja dva centa stavim u raspravu. Puno stvari koje su ovdje već rečene ću samo potvrditi.

Prije mog trenutnog automobila, bio sam vlasnik opel Astre iz 2000. Super auto, zlostavljao sam je redovno, zagratao, ogrebao, amortizere ne promjenio niti nakon godine dana od kad mi je mehaničar rekao mjenjaj to i otkad sam počeo luti da škripe (čašice) i uz sve to, Astra je uredno vozila, nije pravila nikakve probleme. Astra je bila kupovina koju sam tada (prije 3,5 godina) mogao ostvariti tj. auto koji sam si mogao priuštiti i koji sam kupio upravo zato da bude jeftin, da održavanje bude jeftino i da me odveze od točke A do točke B.

Nedavno sam kupio novu polovnu Alfu 159 koja je u iznimno dobrom stanju i na kojoj je veliki servis napravljen prema servisnoj knjižici prije 10k km. Bez obzira platio sam ponovni veliki servis, izmjenio nanovo sve što je makar mirisalo do bi se moglo promjeniti, jer sam želio paziti taj auto i naravno jer si to sada ipak mogu priušiti. Alfa je naravno kupljena kao čista impulzivna kupnja takoreći "ženska" kupnja jer mi se sviđa. Nikakvi razlozi kao npr. servis, djelovi, (ne)kvaliteta me nebi otjerali jer mi se auto jednostavno sviđa.

Poanta koju pokušavam izvući iz vlastitih primjera Opel Astra i Alfa je da određene automobile ljudi kupuju jer su jednostavno zaljubljeni u te automobile, druge zato što su funkcionalni, treće zato što su snažni/brzi itd. Alfe nisu najbrzi ili najfunkcionalniji auti na svjetu, ali očito je već godinama da je određena sorta ljudi zaljubljena u te aute i spremna je podnositi i gore stvari od ponekog škripanja...

Offline LOŠA

• Trade Count: (+22)
  • Ovisnik o alfistima
  • Alfa Romeo Brera 2.0 JTDM
    • BJELOVAR
« Odgovori #68 u: 16-03-2012, 13:11:09 »
Svakako da istražuju tržište, zato se Alfe tako dobro prodaju - polovne i kad dosegnu 1/3 početne cijene.
A i za 159 je već spreman vjerojatno buljooki nasljednik.
Neznam zašto bi bilo koji proizvođač auta mario za cijenu rabljenih (njihovu cijenu definira tržište).
Radi se istraživanje prije proizvodnje (da procjene kapacitet proizvodnje i tu se fula do 20%), a na osnovu reakcija se na tekućim modelima rade razne modifikacije (kojih kroz vijek trajanja ima dosta).
Za 159 je več bio spreman nasljednik (na bazi 159), ali Marchione je to obustavio. Očito je procjena tržišta govrila da je isplativija opcija proizvodnja Giulie u USA (potencijal njihovog tržišta je ogroman, lakše je Amerikancima prodati Američki auto, i omjer tečaja USD/EUR omogućava bolju zaradu)

Pogriješio sam-trebalo je pisati 155 i 159 nisu bile namijenjene Hrvatskom tržištu.
Čuo sam za proizvodnu traku i za proizvodnju u istoj tvornici.
Nego kojem ?
Proizvođači koji rade velike serije rade jedan model na jednoj liniji.
Alfa je jedno vrijeme u Pomiglianu na istoj linij sklapala 156 SW, 159, 159 SW, 147, GT.

Žao mi je što misliš da ne znam koje su razine opreme...
Moja se usporedba odnosi za isti paket opreme.
Pa onda reci koji paket opreme je imala ta tvoja 147 (ili broj šasije).
Ili su kupio pokrpani karambol kad su sve plastike unutra bile spucane i škripile.

Razlika u cijeni dijelova u servisu u HR i EU je oko 30 %.
Cijena kod nas je:
cijena u eurima za talijansko tržište prema ePER-u x 10 = cijena u AC u kunama
Cijene u eper-u su bez marže, i svi servisi (U EU ili HR) imaju neku maržu 20-30-40% kako na koji dio.

Za moj nestručni neukus Q4 izvrsno funkcionira u 159.
Ne zamara.
Drago mi je da je napokon netko zadovoljan što je Alfa zapravo Fiat odnosno Opel i što ima prednji pogon - nisam to primjetio čitajući forum.
Šteta da se ne može ugraditi plin u dizelaše...
Funkcionira OK, ali nije nešto zbog čega se kupovala 159. Tek kad su izbacili Q$ 156 3.2 V6 je mogla potegnuti 250.
Ja nisam rekao da sam prezadovoljan time. A ti kažeš da si zadovoljan sa 159 Q4, a ona je duboko ukorjenjena u Opel.
Dizelašima ne treba plin, oni su sami sebi dovoljni :hap:

Offline tool75

• Trade Count: (+2)
  • Ovisnik o alfistima
    • RI
« Odgovori #69 u: 16-03-2012, 13:14:57 »
Licno vozim 1.9 JTS, i to je odlican motor,  i ne treba ga brkati sa starijim verzijama JTS motora iz 156 ili 1.8 MPI iz Fijat-a ( koji se ugracivao u 159 ), GM-ov blok i lanac su tu, manje vise sve isto kao i u 2.2 jts, ogromna predost je ta sto je motor jako lagan, i auto se mnogo bolje ponasa u krivinama nego sa preteskim 2.4 jtd, ipak je prednja vuca, i naravno mnogo brze stradaju nosaci motora.... 

Zao mi je sto ti se ovo desilo, moze svakom da se desi...  :rolll:

Taj 1,8 MPI iz 159 je 100% Opel, nema veze s fiatom 1.8.

Offline Isus

• Trade Count: (+9)
  • Ovisnik o alfistima
  • 156
    • ZG Pešča
« Odgovori #70 u: 16-03-2012, 13:54:02 »

Nema Alfi za ovo ili ono tržište (sve su se proizvodile na istoj liniji u istoj tvonici, a obzirom koliko malo proizvode tako nešto im se ne bi ni isplatilo).

Varaš se i to grdo.

igica je raskopao 146icu ispostavilo se za  HR tržište i pisalo je ispod obloge airbaga :" Marcetto della croatia all basic".

Fiumanova srebrna qv također. auto 99 god a ima staru masku i stare felge, nema airbaga suvozačkog. Isti natpis ispod tapecirunga.

Moj punto 55 za hr tržište S oprema, nema ništa, imao tomek istog takvog za njemačko tržište, s opremom desni retorvizor serija, vozački airbag serija, bobine pokrivene s plastičnim poklopcem, tepih ispod haube, podizači na struju, ( u hr se to za 55s verziju nije uopće nudilo niti uz nadoplatu!)

Prošvrljam o njemačim forumima i nađem katalog, i zanimlivo kod njih je osnovna oprema sve kaj mi nadoplačujemo ( famozni desni retrovizor).

Svaki proizvođač ima kontolu kvalitete i uvjeren sam da kad auto prođe prvu razinu kontrole a ne drugu ga šiknu na neko "jeftino tržište".

Ista je priča s odjećom, informatičkom opremom.
Kockasti auto, najbolji auto.

Anton

• Gost
« Odgovori #71 u: 16-03-2012, 14:00:05 »
:" Marcetto della croatia all basic".

ovo je "figure of speech" ili zaozbiljno  :?:
jer ako je istina....pa ja sam polaskan da u alfi rade naljepnice s Croatia natpisom  :craz

Anton

• Gost
« Odgovori #72 u: 16-03-2012, 14:08:43 »
 :o000:

kakvi kraljevi  :funny:
kaj onda rade za ove kaj im nisu susjedi... "marcetto della tanguzija odpado"
ili smo im MI dno dna...
nismo valjda  :rolll:

Offline LOŠA

• Ovisnik o alfistima
    • BJELOVAR
« Odgovori #73 u: 16-03-2012, 14:22:52 »
Ja samo mogu reći da sam imao 145 koja je bila rađena za CH i od tamo sam si je uvezao...dok su kružile priče i slike o raspadanju tapecirunga s vratiju, s krova, škripanju i lošoj kvaliteti sive plastike, poderanim šavovima na sjedalima meni je to sve bilo nezamislivo jer je auto bio sastavljen daleko bolje nego mi je sada recimo 156. Tržište za koje je auto rađen jaaaaaaako diktira očigledno i materijale i klasu kvalitete istih. Nemogu svi auti stići s trake savršeno i jednako napravljeni i tu nekakvo soritranje postoji i ti auti onda idu vjerojatno na tržišta s nižim kriterijima kod homologacija i ostalog :da:

Ljudi brkate pakete opreme i bajke o autima za ovo ili ono tržište.
Alfa sigurno namjerno proizvodi lošije aute za HR tržište gdje godišnje proda cca 100 auta (pogotovo u vrijeme devedesetih kada su prodavali još manje), ta selekcija bi ih koštala više nego ušteda :hehe:

145/146
- "Base" je bio paket opreme za 145/145. I normalno je da nema opremu kao skuplji modeli (Lusso, Junior, QV, Ti...)
- Na nekim godištima/serjama je taj tapecirung na krovu jednostavio bio lošiji (bez obzira na opremu i tržište).
- M.Y.97 se proizvodila do 03/1999 i normalno da ima auta iz 1999 sa starim branicima.

Naravno postoje modeli prilagođeni za neka tržišta:
- sa smanjenom snagom zbog cijena osiguranja (Belgija...)
- ili zbog homologacije (Brazil, Argentina...)
- ili zbog strane volana (UK, Australija, JAR...)
Ali ne pričamo o tome.

istina, i burazova ima tu oznaku na suvozačevom poklopcu armature gdje inače bude airbag :da:

Možda kod auta po narudži u tvornici i znaju kuda ide, ali kod auta koji se kupuju sa lagera :rolll:

Baš me zanima kako bi tvornica znala gdje će završiti auto kad u HR AC sve aute uzima sa lagera iz SLO, a samo one po narudžbi dobivaju direktno iz IT.

Offline Isus

• Ovisnik o alfistima
  • 156
    • ZG Pešča
« Odgovori #74 u: 16-03-2012, 14:29:41 »
:o000:

kakvi kraljevi  :funny:
kaj onda rade za ove kaj im nisu susjedi... "marcetto della tanguzija odpado"
ili smo im MI dno dna...
nismo valjda  :rolll:
ne za tunguziji je oznaka Marectto della tunguzija bolje nego croazia"

loša, objasni onda kako ta da piše marcetto della croazia? Vrlo vjerojatno je stvar u kontoli kvalitete, ono što prođe više razina ide na bolja tržišta ono što prođe samo prvu ili drugu ide na lošija.

Ako se ne varam fiumanova je 12/99...

Isto tako se označava nakon kontrola kvalitete.

Pogledaj elektoniku nokia za HR tržište se proizvodi u rumunjskoj, mađarskoj itd, a za austriju je to njemačka i finska.

Uvjeren sam da auti koji diu na istok nisu prošli svu kontorlu kvaliete ko ovi za zapadno. Moguće da više nema hr tržišta od kad je AC kupio Zadarkomerc/AIC al sigurno idu auti za "slavensko tržište". A izraz "slavi" je talijanima slično ko cigan ( namjerno nisam napisao rom) malo bolje ali ne puno.

Offline Plavac

• Pripravnik
  • **
  • Alfa Romeo GT
    • Karlovac
« Odgovori #75 u: 16-03-2012, 14:30:53 »
            Postoje klase u proizvodnji (to već i tići znaju) i tržišta po opremi i naravno kvaliteti tih djelova i cijelokupnog auta. Hrvatska je u Ž segmentu a napr. D, CH, F su A seg. E sad jel treba nekog od vas  :batin ili  :smijeh stvarno neznam. :?:

Offline LOŠA

• Ovisnik o alfistima
    • BJELOVAR
« Odgovori #76 u: 16-03-2012, 14:59:14 »

loša, objasni onda kako ta da piše marcetto della croazia? Vrlo vjerojatno je stvar u kontoli kvalitete, ono što prođe više razina ide na bolja tržišta ono što prođe samo prvu ili drugu ide na lošija.

Pogledaj elektoniku nokia za HR tržište se proizvodi u rumunjskoj, mađarskoj itd, a za austriju je to njemačka i finska.

Uvjeren sam da auti koji diu na istok nisu prošli svu kontorlu kvaliete ko ovi za zapadno. Moguće da više nema hr tržišta od kad je AC kupio Zadarkomerc/AIC al sigurno idu auti za "slavensko tržište". A izraz "slavi" je talijanima slično ko cigan ( namjerno nisam napisao rom) malo bolje ali ne puno.

Kao što rekoh baš ću provjeriti na svojoj da li piše za koje je tržište.

Možda brkate datum prve registracije i datum proizvodnje, ali ovo je točan podatak za Fiuman-ov auto:

Nije auto mobitel, svi prolaze istu kontrolu, i ako nešto ne valja vraćaju se na doradu.

Postoje klase u proizvodnji (to već i tići znaju) i tržišta po opremi i naravno kvaliteti tih djelova i cijelokupnog auta. Hrvatska je u Ž segmentu a napr. D, CH, F su A seg. E sad jel treba nekog od vas  :batin ili  :smijeh stvarno neznam. :?:

Evo ti proizvodne linije iz Pomigliano d'arco (tamo su se donedavno proizvodile Alfe).
Kao što vidiš na istoj liniji imaš 156SW, 159, 147, GT.
Zbilja misliš da neke aute sklapaju lošije ili da zažmire kada ne prolazi na testu kvalitete, ovisno je li naručen iz HR, ili iz CH, ili se radi za lager :?:

Alfa Romeo 159 Production Video

Offline 156 sp1 rosso

• Ovisnik o alfistima
  • Giulia Veloce
    • ZAGREB
« Odgovori #77 u: 16-03-2012, 19:10:09 »
Ma ja sam čuo i sve najbolje o 159 i dosta toga lošega..... istina je negdje između..

Baš neki dan dolazim prema autu i neki lik hoda oko auta i razgledava.

I tako uđemo u priču i ja mu kažem da ako bi mijenjao auto da bi išao na 159 ti.

Kaže on ni u ludilu da ne prodajem 156 pogotovo kad sam mu pokazao auto......Uglavnom imao je 156 19jtd i kaže da je bio prezadovoljan ,a sad ima 159 i da nije nešto zadovoljan s obzirom da je dosta nadoplatio . Nabrojao mi je par problema koje je imao sa 159 nisam zapamtio baš :rolll:

Uglavnom žali za 156. Naravno ne želim uspoređivati 156 i 159 ..........,ali eto jedna priča..

Prijatelj je imao 159 onu 120ks i nikad ništa u 170000km.

Danas 159ti 19 jtdm pitah čovjeka kako služi ......fenomenalno, prezadovoljan 3 godine ju vozi.....

Ali recimo prednji znak izbljedio.....da za to nemaju riješenje već 20 godina nemoj me hebat :wal:
Gubila il dobila......zauvijek si moja voljena. Volim te Hrvatska.

Offline Isus

• Ovisnik o alfistima
  • 156
    • ZG Pešča
« Odgovori #78 u: 16-03-2012, 19:15:26 »
Danas 159ti 19 jtdm pitah čovjeka kako služi ......fenomenalno, prezadovoljan 3 godine ju vozi.....

Ali recimo prednji znak izbljedio.....da za to nemaju riješenje već 20 godina nemoj me hebat :wal:

imaju, trebaju raditi kvalitetne kao što su bili na 33, 75, 164. Ko i varijator na IE i TS motorima nika dporblema dođe 16V ts i eto sranja.

Offline GTzadar

• Ovisnik o alfistima
  • Gt 1.9 jtdm
    • Zadar
« Odgovori #79 u: 16-03-2012, 19:20:30 »
Meni znak nije izblidija 2006ta godina auto ..... prednji je istuckan od kamenčića , al nije blid  :craz

... eto valjda su to onda bili popravili malo .... :mah:
.... sempre gilles ....

33QO

• Gost
« Odgovori #80 u: 16-03-2012, 23:28:35 »

Ponovo sam ušao u svijet alfi, jer mi je žena gledajući me kako balim po 159-ki u autocomerca rekla: Oduvjek si bio alfist, i bilo bi glupo da voziš nešto drugo, a da na semaforu sliniš svaki put kad vidiš tu alfu!

Ista ta svaki put kad zabeštimam alfu kaže: Je, mazda je super auto, nikad kvara sa njom, ali dok si vozio mazdu, u tih devet godina, nisi imao ovakvo društvo, nisi bio na nikakvom forumu, nisi išao na susrete, niti si se zbog auta sa ikim sprijateljio.

Eto, to vam je moja žena.  :love:

Offline Stanko

• Predsjedništvo
  • Trade Count: (+5)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GTV6 2.5; Berlina 1750; 156 1.9 16v jtdm
    • balkon s pogledom na Kvarnerski zaljev RI
« Odgovori #81 u: 16-03-2012, 23:34:51 »
ali eto...sad se možeš napokon pohvaliti da si napokon kupio predzanju kvalitetnu alfu...zadnja je moja...dakako... :funny:
SPASIMO ZEMLJU!...to je jedino mjesto u svemiru gdje ima čokolade...

33QO

• Gost
« Odgovori #82 u: 16-03-2012, 23:36:25 »
ali eto...sad se možeš napokon pohvaliti da si napokon kupio predzanju kvalitetnu alfu...zadnja je moja...dakako... :funny:

Kriomice od žene  :funny:

Offline Stanko

• Predsjedništvo
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GTV6 2.5; Berlina 1750; 156 1.9 16v jtdm
    • balkon s pogledom na Kvarnerski zaljev RI
« Odgovori #83 u: 16-03-2012, 23:44:21 »
nije bitno...bitno da je imaš  :funny:
SPASIMO ZEMLJU!...to je jedino mjesto u svemiru gdje ima čokolade...

Offline Alfista145

• Trade Count: (+2)
  • Ovisnik o alfistima
  • 147 1.6 TS 2001 - Volvo V60 RD4 2018
    • Istra
« Odgovori #84 u: 17-03-2012, 00:29:41 »

Je je istina je nazalost, kada sam bio iso u IT ko sta inace idem svako toliko, dode mi frend tamo evo stigo je polu cigan, i zbog toga sam mu skoro nos razbio, a sada uvjek muci kada dodem tamo. I tako nije samo on nego dosta od njih tako misle nazalost.  :rolll: :off
Alfa u srcu, Volvo u garazi.

Offline GTzadar

• Ovisnik o alfistima
  • Gt 1.9 jtdm
    • Zadar
« Odgovori #85 u: 17-03-2012, 09:04:05 »

Ponovo sam ušao u svijet alfi, jer mi je žena gledajući me kako balim po 159-ki u autocomerca rekla: Oduvjek si bio alfist, i bilo bi glupo da voziš nešto drugo, a da na semaforu sliniš svaki put kad vidiš tu alfu!

Ista ta svaki put kad zabeštimam alfu kaže: Je, mazda je super auto, nikad kvara sa njom, ali dok si vozio mazdu, u tih devet godina, nisi imao ovakvo društvo, nisi bio na nikakvom forumu, nisi išao na susrete, niti si se zbog auta sa ikim sprijateljio.

:care :care :care :care ...

Moja nikako nije mogla shvatiti zašto ja rađe vozim raspadnutu 33ojku,u to vrime, nego novog punta kojeg smo bili kupili  :rolll: ...
Sad malo više kuži ,al prije bi reka da se pomirila s činjenicom nego što kuži  :craz :hehe: :hehe: ... al što ću, isto mi je draga  iako je ljubomorna na alfu , i onda svaki kvar iskoristi da pokuša umanjiti  :love: prema alfi ...
 :craz :hehe: :hehe: :hehe:
.... sempre gilles ....

33QO

• Gost
« Odgovori #86 u: 17-03-2012, 09:17:07 »
:care :care :care :care ...

Moja nikako nije mogla shvatiti zašto ja rađe vozim raspadnutu 33ojku,u to vrime, nego novog punta kojeg smo bili kupili  :rolll: ...
Sad malo više kuži ,al prije bi reka da se pomirila s činjenicom nego što kuži  :craz :hehe: :hehe: ... al što ću, isto mi je draga  iako je ljubomorna na alfu , i onda svaki kvar iskoristi da pokuša umanjiti  :love: prema alfi ...
 :craz :hehe: :hehe: :hehe:

:hehe: :hehe:

Offline Plavac

• Pripravnik
  • **
  • Alfa Romeo GT
    • Karlovac
« Odgovori #87 u: 17-03-2012, 09:24:13 »
                  Zbog ovakvih tema na ovom forumu ja DOĐOH među vas. Jeste li vi ljubitelji ili alfomrzci. Čitajući ove postove ja bih slobodno rekao "nije za guske sjeno".
                  Žao mi je dotičnog gospodina i žao mi je što se to desilo na alfi (tko zna čijom krivnjom) a cifra za popravak od soma eura je u najmanju ruku ugodna za tak nešto. Na autu koji je prešao 150 tkm svakog trenutka može otkazati bilo koji dio ( zamajac , turbina, kvačilo, dif, getriba) pa priče o povoljnim kupovinama istih po DOMAĆIM cijenama su zamene jako upitne (naročito ovih od 200 KS bilo koje marke) Moje razmišljanje i savjet bi bio svakom onom tko razmišlja na kupovinu istog a nema doma u jastuku par tisuća eura onak i na banci još toliko da mu ostane poslije kupovine da od iste i odustane jer ................................ :da:
                  Poznaniku advokatu na golfu 5 se razletila turbina na 70 tkm (nova turbina + skidanje glave )
                  Direktorici jedne firme na 6 ici na 120 tkm isto. Nitko ne pljuje, plače ili cvili pogodite zašto (a voze obične golfove od 100-tinjak konja). :da:
                  Cijenjeni kolege ako propadamo - propadajmo sa stilom!

Offline darkoqv

• Ovisnik o alfistima
  • Alfa Romeo 145 QV
    • Crna Gora,Sutomore
« Odgovori #88 u: 17-03-2012, 09:52:59 »

Samo da ti kazem da ti je zena kraljica!!!! :care :care
Cuore Sportivo

Offline Bandit

• Član Alfa Kluba 19
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Stelvio 280 Q4 TI
    • Split
« Odgovori #89 u: 17-03-2012, 10:01:06 »
                  Zbog ovakvih tema na ovom forumu ja DOĐOH među vas. Jeste li vi ljubitelji ili alfomrzci. Čitajući ove postove ja bih slobodno rekao "nije za guske sjeno".
                  Žao mi je dotičnog gospodina i žao mi je što se to desilo na alfi (tko zna čijom krivnjom) a cifra za popravak od soma eura je u najmanju ruku ugodna za tak nešto. Na autu koji je prešao 150 tkm svakog trenutka može otkazati bilo koji dio ( zamajac , turbina, kvačilo, dif, getriba) pa priče o povoljnim kupovinama istih po DOMAĆIM cijenama su zamene jako upitne (naročito ovih od 200 KS bilo koje marke) Moje razmišljanje i savjet bi bio svakom onom tko razmišlja na kupovinu istog a nema doma u jastuku par tisuća eura onak i na banci još toliko da mu ostane poslije kupovine da od iste i odustane jer ................................ :da:
                  Poznaniku advokatu na golfu 5 se razletila turbina na 70 tkm (nova turbina + skidanje glave )
                  Direktorici jedne firme na 6 ici na 120 tkm isto. Nitko ne pljuje, plače ili cvili pogodite zašto (a voze obične golfove od 100-tinjak konja). :da:
                  Cijenjeni kolege ako propadamo - propadajmo sa stilom!

Kad je bal, ma nek' je maskembal :-))
Postoji Alfa i (ne) postoje drugi automobili.