12-06-2026, 01:36:21

Autor Tema: Rasprava o kvaliteti Alfi  (Posjeta: 104493 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline aaarrr

• Trade Count: (+9)
  • Starosjedioc
  • Spol: Muški
  • 159 V6 Q4, 155 TS, Giulietta Q2, MiTo Imola
    • Sisak
Odg: Rasprava o kvaliteti Alfi
« Odgovori #30 u: 15-03-2012, 17:00:46 »
ne kužim kako si jedan proivođač može dozvolit da za određeno tržište dostavlja sfušarene modele pa makar bili na akcijskim cijenama? što nije u interesu svakog proizvođača da zadobiju povjerenje svakog kupca, pa bio on u njemačkoj ili pak u makedoniji?

I zar se te alfe za istočno tržište ne proizvode u istoj tvornici sa istim djelovima? mislim čitam ovakve stvari i nema mi to previše smisla, ono što mi eventualno ima smisla da neko naleti na neki 'sfušaren' primjerak kojeg je šarafio neki digić dok je gledo u dupe kolegice preko puta...ili se radi npr. o primjerku koji je sklapan u petak u pol 4 :)

ali opet takvih primjeraka ima kod svake marke..

Mislim da nije stvar u namjernoj proizvodnji auta za istočno tržište, nego su dvije stvari u pitanju.
Prvo jako je važno kad je auto proizveden ( prije ferragosta, prije Božića itd. ), a drugo vjerojatno i talijani imaju nekakav oblik "kontrole kvalitete", pa auti koji ne zadovolje idu za istočnoeuropsko tržište.

Offline haky

• Trade Count: (0)
  • Sa stažom
  • lancia y-GT
    • ZAGABRIA-sesvete
« Odgovori #31 u: 15-03-2012, 18:33:02 »
ja sam prodao 156 i 155 jer sam žarko želio 159 i kupio je i iz svog iskustva mogu reć da je obićno klepetalo rješio sam je se prije par dana i u mjesec dana izgubio preko 2000 eura al mi je drago što je više nemam :da:
možda je bila izvožena,možda je imala skrivene zamke u svakom slučaju ne volim je više :sad:
VOLIM SVE ŠTO MLADI VOLE

Offline 156 sp1 rosso

• Trade Count: (+1)
  • Ovisnik o alfistima
  • Giulia Veloce
    • ZAGREB
« Odgovori #32 u: 15-03-2012, 20:19:24 »
Ma ja sam čuo i sve najbolje o 159 i dosta toga lošega..... istina je negdje između..

Baš neki dan dolazim prema autu i neki lik hoda oko auta i razgledava.

I tako uđemo u priču i ja mu kažem da ako bi mijenjao auto da bi išao na 159 ti.

Kaže on ni u ludilu da ne prodajem 156 pogotovo kad sam mu pokazao auto......Uglavnom imao je 156 19jtd i kaže da je bio prezadovoljan ,a sad ima 159 i da nije nešto zadovoljan s obzirom da je dosta nadoplatio . Nabrojao mi je par problema koje je imao sa 159 nisam zapamtio baš :rolll:

Uglavnom žali za 156. Naravno ne želim uspoređivati 156 i 159 ..........,ali eto jedna priča..

Prijatelj je imao 159 onu 120ks i nikad ništa u 170000km.
Gubila il dobila......zauvijek si moja voljena. Volim te Hrvatska.

33QO

• Gost
« Odgovori #33 u: 15-03-2012, 20:26:53 »

Ono što sigurno znam je da će mi slijedeće auto nakon 159-ke biti BMW 52o ili 525. Obožavam alfe, volim ih oduvijek, ali tolike novce više ne dam dok se nešto ozbiljno ne promjeni u kvaliteti.

Offline plavi156

• Ovisnik o alfistima
  • Giulietta 1.4 TB
    • Zagreb
« Odgovori #34 u: 15-03-2012, 20:38:33 »
Mislim da nije stvar u namjernoj proizvodnji auta za istočno tržište, nego su dvije stvari u pitanju.
Prvo jako je važno kad je auto proizveden ( prije ferragosta, prije Božića itd. ), a drugo vjerojatno i talijani imaju nekakav oblik "kontrole kvalitete", pa auti koji ne zadovolje idu za istočnoeuropsko tržište.

ovo mi također ne drži vodu, jer stavi npr. sebe u ulogu proizvođača, mislim da ti ne bi palo na pamet da takve aute uopće puštaš u prodaju pa da danas sutra netko pljuje po tvom brendu i da se auto razvlači kao trakavica po forumima u negativnom kontekstu...

kolko god profit bio imperativ ovo nema smisla jer se tako gubi kupac a samim tim i profit...
EX: 156 1.8TS|156 1.9 JTD|164 TS|156 1.6TS|159 1.9 JTS|166 2.0TS LPG|156 2.0 JTS|147 1.6 TS

Offline plavi156

• Ovisnik o alfistima
  • Giulietta 1.4 TB
    • Zagreb
« Odgovori #35 u: 15-03-2012, 20:42:43 »
ja sam prodao 156 i 155 jer sam žarko želio 159 i kupio je i iz svog iskustva mogu reć da je obićno klepetalo rješio sam je se prije par dana i u mjesec dana izgubio preko 2000 eura al mi je drago što je više nemam :da:
možda je bila izvožena,možda je imala skrivene zamke u svakom slučaju ne volim je više :sad:

čekaj malo, kad si prije kupio 159? pa nedavno si prodao onu 155-icu...

i ako sam dobro skužio već si i prodao 159?!?
EX: 156 1.8TS|156 1.9 JTD|164 TS|156 1.6TS|159 1.9 JTS|166 2.0TS LPG|156 2.0 JTS|147 1.6 TS

33QO

• Gost
« Odgovori #36 u: 15-03-2012, 20:50:36 »
Znači ni ti nisi oduševljen?

Oduševim se svaki put kad sjednem u nju i stisnem gas ili "zalomim čošu", ali previše me novo auto izj*balo za te pare  :rolll: . Večina problema je bila u prve dvije godine. Zapitam se šta će biti za koju godinu  :rolll:

Offline haky

• Sa stažom
  • lancia y-GT
    • ZAGABRIA-sesvete
« Odgovori #37 u: 15-03-2012, 20:52:27 »

Ono što sigurno znam je da će mi slijedeće auto nakon 159-ke biti BMW 52o ili 525. Obožavam alfe, volim ih oduvijek, ali tolike novce više ne dam dok se nešto ozbiljno ne promjeni u kvaliteti.
meni je 159 bio najljepši auto,sad da ne pričam zašto sam se razočarao htio bi reć da mi je 155ica bila više alfistička,kuplung pedala rasklimana do bola,klima se pali sama,podizači štekaju...sad vozim 330xd ,4god stariji od alfe sa puno više konja i za manje novaca :rolll:dok ne padne cjena giulieti
VOLIM SVE ŠTO MLADI VOLE

Offline dumpors

• Ovisnik o alfistima
  • 147 1.9 JTD
    • Mostar, BiH
« Odgovori #38 u: 15-03-2012, 21:01:21 »
Nije problem u Alfi nego u nama, ocekujemo previse jer smo zaljubljeni u svoje aute,bar ja.
Apsolutno ne priznajem da alfa ZNACAJNO odstupa u kvalitetu u odnosu na druge proizvodjace.
Na ovom forumu sam procitao epove o gumi koja se guli sa rukohvata na 147-ici, kao talijansku fuserski materijal, a u gospodaru klase golfu 4 je potpuno isto sr..nje,pa oni ne kukaju nego se dive crvenom TDI na gepeku :rolll:
...and did you exchange a walk on part in the war for a lead role in a cage...

Offline damir 166

• Starosjedioc
  • 166 2.4 JTD 20 V
    • Domaljevac, BIH
« Odgovori #39 u: 15-03-2012, 21:09:04 »
Nije problem u Alfi nego u nama, ocekujemo previse jer smo zaljubljeni u svoje aute,bar ja.
Apsolutno ne priznajem da alfa ZNACAJNO odstupa u kvalitetu u odnosu na druge proizvodjace.
Na ovom forumu sam procitao epove o gumi koja se guli sa rukohvata na 147-ici, kao talijansku fuserski materijal, a u gospodaru klase golfu 4 je potpuno isto sr..nje,pa oni ne kukaju nego se dive crvenom TDI na gepeku :rolll:
definitivno je problem u nama ja npr. imam cvrčka nekoga u armaturi zbog kojeg ću dobiti slom živaca uskoro,dok sam se neki dan vozio sa direktorom u njegovom golfu 4 TDI a unutra sve škripi lupa izlizano naspram moje 166 smiješno,a jaš mislim da je moja razjebana totalno. QV

Offline 156 sp1 rosso

• Ovisnik o alfistima
  • Giulia Veloce
    • ZAGREB
« Odgovori #40 u: 15-03-2012, 21:11:52 »
definitivno je problem u nama ja npr. imam cvrčka nekoga u armaturi zbog kojeg ću dobiti slom živaca uskoro,dok sam se neki dan vozio sa direktorom u njegovom golfu 4 TDI a unutra sve škripi lupa izlizano naspram moje 166 smiješno,a jaš mislim da je moja razjebana totalno. QV

Ma čovječe ti si direktor ,a ne ovaj u golfu 4.. :craz :off
Gubila il dobila......zauvijek si moja voljena. Volim te Hrvatska.

Offline aaarrr

• Starosjedioc
    • Sisak
« Odgovori #41 u: 15-03-2012, 21:12:34 »
ovo mi također ne drži vodu, jer stavi npr. sebe u ulogu proizvođača, mislim da ti ne bi palo na pamet da takve aute uopće puštaš u prodaju pa da danas sutra netko pljuje po tvom brendu i da se auto razvlači kao trakavica po forumima u negativnom kontekstu...

kolko god profit bio imperativ ovo nema smisla jer se tako gubi kupac a samim tim i profit...

Alfe vozim već skoro 20 godina i vjeruj mi da otkad znam za tu marku nisam nikad imao dojam da je ikog u toj tvrtki briga tko što misli, a posebno forumaši.
147 koju sam kupio u AC je bila toliko loša u svakom pogledu ( motor benzinac koji nov rokće hladan kao dizel, bučan mjenjač, hrpa popucalih plastika u unutrašnjosti ) da sam sretan što sam je se riješio na vrijeme.
Sa 155 i 159 nemam nikakvih problema jer nisu rađene za naše tržište.
Dijelovi koje kupujem u AC i kod Bertola svaki, ali BAŠ SVAKI ima neku ogrebotinu, udubljenje, manje oštećenje, a košta besramno puno!
Dijelove koje kupim na eBayu nemaju nikakvu grešku.
Kako je to moguće?
Da sam ja proizvođač Alfa Romea, ne bi bio prednji pogon, ne bi proizveo AR 145/146/155 koji su svi Fiat Tipo, ne bi 159 izgledala kao redizajnirana preteška 156 koja je trebala zadovoljiti publiku koja kupuje Audi ili BMW i vjerojatno ( iako to opet tržište zahtijeva ) ne bi sveo Alfu na 80% dizelaša.

Offline damir 166

• Starosjedioc
  • 166 2.4 JTD 20 V
    • Domaljevac, BIH
« Odgovori #42 u: 15-03-2012, 21:22:15 »
Ma čovječe ti si direktor ,a ne ovaj u golfu 4.. :craz :off
:craz ja sam se samo slatko nasmijao kad je počeo hvaliti opremu i sve to 130 konja bla bla.jedna meni smiješna scena kad smo se vozili samnom a on hoće da pomjeri sjedalo i pipka ispod kao gdje se pomjera,ja samo kažem da imaš dugmiće sa strane  :hap:

Offline Agneza

• Ovisnik o alfistima
  • Spol: Ženski
  • 147 1.9 JTDm
    • Zagreb
« Odgovori #43 u: 15-03-2012, 21:34:37 »

:da: :da: :da:  ja se tu i tamo vozim u ovim ipak klasa višim autima tipa A5, A6 uvijek ful oprema i sad odnedavno BMW5 i mogu ti reći, s obzirom da znam koliko ta sranja koštaju i koliko košta održavanje, kad to usporedim sa svojom alfom, mogu joj se samo klanjat  :care . Mada je kupljena na akciji  :craz

Offline Plavac

• Pripravnik
  • **
  • Alfa Romeo GT
    • Karlovac
« Odgovori #44 u: 15-03-2012, 21:42:35 »
    Lijepo, a ja kanio na 159  :?:  Možda ipak al sa 30% rabata :hehe: Naglašavam da alfa nije auto, to je STIL života :craz

Offline LOŠA

• Trade Count: (+22)
  • Ovisnik o alfistima
  • Alfa Romeo Brera 2.0 JTDM
    • BJELOVAR
« Odgovori #45 u: 15-03-2012, 21:58:06 »
Alfe vozim već skoro 20 godina i vjeruj mi da otkad znam za tu marku nisam nikad imao dojam da je ikog u toj tvrtki briga tko što misli, a posebno forumaši.
Jasno da neće čitati forume.
Ali svaka firma ima istraživanje tržišta i oni dobro znaju kako tržište reagira.

147 koju sam kupio u AC je bila toliko loša u svakom pogledu ( motor benzinac koji nov rokće hladan kao dizel, bučan mjenjač, hrpa popucalih plastika u unutrašnjosti ) da sam sretan što sam je se riješio na vrijeme.
Sa 155 i 159 nemam nikakvih problema jer nisu rađene za naše tržište.
Nema Alfi za ovo ili ono tržište (sve su se proizvodile na istoj liniji u istoj tvonici, a obzirom koliko malo proizvode tako nešto im se ne bi ni isplatilo).
Ono što postoji je razlika u kvaliteti interijera između raznih paketa opreme
- Progressin i Distinctive imaju kvalitetnije matrijale interijera od siceva na dalje (i u zapadnim zemaljama to najčešće ide)
- Impression imaju lošije matrijale i slabu opremu (recimo AC je prodavao takve 147 sa ponešto dodatne opreme i nazivao ih Passione/Emozine/Maranello/... jer je rijetko tko posebno naručivao skuplje Progression/Distinctive)

Dijelovi koje kupujem u AC i kod Bertola svaki, ali BAŠ SVAKI ima neku ogrebotinu, udubljenje, manje oštećenje, a košta besramno puno!
Dijelove koje kupim na eBayu nemaju nikakvu grešku.
Nisam to primjetio, a inače ako kupuješ u servisu nema velike razlike u cijeni dijelova u HR ili EU.
Svi dijelovi u AC HR ionako dolaze iz skladišta AC SLO ili FIAT IT...

Kako je to moguće?
Da sam ja proizvođač Alfa Romea, ne bi bio prednji pogon, ne bi proizveo AR 145/146/155 koji su svi Fiat Tipo, ne bi 159 izgledala kao redizajnirana preteška 156 koja je trebala zadovoljiti publiku koja kupuje Audi ili BMW i vjerojatno ( iako to opet tržište zahtijeva ) ne bi sveo Alfu na 80% dizelaša.
Bilo je dosta Alfi sa zadnjim i sa Q4 pogonom, pa se nijedna nije proslavila.
Ne vidim loše što su 145/146/155 na platformi Tipa, auti su sasvim OK, a interijer je daleko od FIAT-a.
Ako te to zamara, onda je i 147/156-Tipo, Gulietta-Bravo, MiTo-Punto, 159-Signum, 8c-Gransport, 4c-KTM...
159 izgleda dobro i to nije njen problem, problem je što je masom/dimenzijama prerasla klasu, što u startu nije imala poštene benzince, i što nije imala jače dizele da se bore sa tom masom.
Kakve ima veze koliki je udio dizelaša, i BMW prodaje možda i preko 80% dizelaša, ali tko želi ima u ponudi hrpu benzinaca.

Offline plavi156

• Ovisnik o alfistima
  • Giulietta 1.4 TB
    • Zagreb
« Odgovori #46 u: 15-03-2012, 22:13:52 »
@Loša, slažem se sa tobom, komentirao sam ovu temu jer su mi smiješne i dijetinjaste priče tipa "ova alfa je za zapadno tržište a ova je za istočno", još kad po oglasima vidim pametnjakoviće  da pišu "rađena za talijansko tržište..."  i slično :metak

druga je stvar što AC uvozi većinom modele sa slabijim paketima opreme, a ako hoćeš top model najčešće moraš čekat par mjeseci i to se ljudima koji se napale na nov auto baš i neda...

Offline aaarrr

• Starosjedioc
    • Sisak
« Odgovori #47 u: 15-03-2012, 22:30:29 »
Jasno da neće čitati forume.
Ali svaka firma ima istraživanje tržišta i oni dobro znaju kako tržište reagira.

Svakako da istražuju tržište, zato se Alfe tako dobro prodaju - polovne i kad dosegnu 1/3 početne cijene.
A i za 159 je već spreman vjerojatno buljooki nasljednik.

Nema Alfi za ovo ili ono tržište (sve su se proizvodile na istoj liniji u istoj tvonici, a obzirom koliko malo proizvode tako nešto im se ne bi ni isplatilo).

Pogriješio sam-trebalo je pisati 155 i 159 nisu bile namijenjene Hrvatskom tržištu.
Čuo sam za proizvodnu traku i za proizvodnju u istoj tvornici.

Ono što postoji je razlika u kvaliteti interijera između raznih paketa opreme
- Progressin i Distinctive imaju kvalitetnije matrijale interijera od siceva na dalje (i u zapadnim zemaljama to najčešće ide)
- Impression imaju lošije matrijale i slabu opremu (recimo AC je prodavao takve 147 sa ponešto dodatne opreme i nazivao ih Passione/Emozine/Maranello/... jer je rijetko tko posebno naručivao skuplje Progression/Distinctive)

Žao mi je što misliš da ne znam koje su razine opreme...
Moja se usporedba odnosi za isti paket opreme.

Nisam to primjetio, a inače ako kupuješ u servisu nema velike razlike u cijeni dijelova u HR ili EU.
Svi dijelovi u AC HR ionako dolaze iz skladišta AC SLO ili FIAT IT...

Razlika u cijeni dijelova u servisu u HR i EU je oko 30 %.
Cijena kod nas je:
cijena u eurima za talijansko tržište prema ePER-u x 10 = cijena u AC u kunama

Bilo je dosta Alfi sa zadnjim i sa Q4 pogonom, pa se nijedna nije proslavila.
Ne vidim loše što su 145/146/155 na platformi Tipa, auti su sasvim OK, a interijer je daleko od FIAT-a.
Ako te to zamara, onda je i 147/156-Tipo, Gulietta-Bravo, MiTo-Punto, 159-Signum, 8c-Gransport, 4c-KTM...
159 izgleda dobro i to nije njen problem, problem je što je masom/dimenzijama prerasla klasu, što u startu nije imala poštene benzince, i što nije imala jače dizele da se bore sa tom masom.
Kakve ima veze koliki je udio dizelaša, i BMW prodaje možda i preko 80% dizelaša, ali tko želi ima u ponudi hrpu benzinaca.

Za moj nestručni neukus Q4 izvrsno funkcionira u 159.
Ne zamara.
Drago mi je da je napokon netko zadovoljan što je Alfa zapravo Fiat odnosno Opel i što ima prednji pogon - nisam to primjetio čitajući forum.
Šteta da se ne može ugraditi plin u dizelaše...
« Zadnja izmjena: 15-03-2012, 23:28:30 od aaarrr »

Offline Božen

• Koordinator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • St_Q4 2021. Giulietta 1.6 1982. Giulietta 1.6 2014
    • Split
« Odgovori #48 u: 15-03-2012, 22:38:21 »
Mogao sam kupiti BMW-3, C_klasu, VW passata, ...

Ali za odabir 159-tke, je bila presudna činjenica da bi se vozeči gore navedene, uvijek okretao za "Njom"  :volim i uzdisao tj. bio "nesretan". Ovako sam sretan, pa makar me nekad naljuti poneka mušica. Jer da mi se iste "mušice" dogode na nekom gore navedenom (a događaju se!) - pop**dio bi na sebe! Ovako je "neko drugi kriv"  :craz

Malo san uša u OT. Izgleda da je sazrilo vrijeme za otvaranje topica "159tka - odličan auto ili mit ili ...?"  :hehe:

Arles, nadam se da ćeš ovu neugodnost i trošak brzo zaboravit i godinama nadalje uživat u vožni "kraljice"  :mahm

"Some cars take your breath away"

Offline aaarrr

• Starosjedioc
    • Sisak
« Odgovori #49 u: 15-03-2012, 22:50:10 »
komentirao sam ovu temu jer su mi smiješne i dijetinjaste priče tipa "ova alfa je za zapadno tržište a ova je za istočno", još kad po oglasima vidim pametnjakoviće  da pišu "rađena za talijansko tržište..."  i slično :metak

Slažem se da je smiješno i djetinjasto raspravljati o tome kad sam pametnjaković koji nema pojma o čemu raspravlja.  :metak

Offline alfist@

• Sa stažom
  • Alfa Romeo 166 2.4 JTD FL / 159 1.9 JTS 160ks Full
    • Beograd/Zadar
« Odgovori #50 u: 16-03-2012, 03:40:57 »
Alfa romeo 159 je ozbiljniji i cvrsci auto od 156, cak i od 166, prosto to se vidi cim se sedne na mesto vozaca, oseti ce cvrstina kao kod nemaca u elementima zavrsne obrade i kvalitetu celog enterijera, da tu nista ne klepce, ne zvekce i td...  Govorim o alfi koja nije presla 200k+  km i izakana samo tako.  Ali ceo auto kao auto i sklop karoserije jeste skakutalo i tandrkalo u usporedbi sa alfom 166, cak i moja devojka je primetila da je 166 dosta cvrsci i sigurniji auto, prosto odaje takav utisak, vrata su kao od sefa teska, sedis kao u fotelji... 159 je dosta krhka u karoseriji, jednostavno su vrata prelagana, i imam osecaj da bi se raspala u direktnom sudaru sa 166. 

Sve u svemu za te pare je dobar auto,  ipak bmw je auto koji je za 30-40% skuplji od nje, pa cak i vise....   

Jednostavno, 159 nije auto za porodice, za starije ljude i td... To je mladalacki auto u dusi, i kao takav je fenomenalan picomagnet.   :hehe:
« Zadnja izmjena: 16-03-2012, 03:46:53 od alfist@ »

Anton

• Gost
« Odgovori #51 u: 16-03-2012, 06:53:22 »
Ajme boze koja hrpa neistina  :rolll:
« Zadnja izmjena: 16-03-2012, 09:41:29 od Anton »

33QO

• Gost
« Odgovori #52 u: 16-03-2012, 07:15:34 »

Antone, molim bez vrijeđanja!

Offline bobi getriba

• Starosjedioc
  • živčana baba (Eleanor)
    • kraljevica
« Odgovori #53 u: 16-03-2012, 07:17:58 »
Alfa romeo 159 je ozbiljniji i cvrsci auto od 156, cak i od 166, prosto to se vidi cim se sedne na mesto vozaca, oseti ce cvrstina kao kod nemaca u elementima zavrsne obrade i kvalitetu celog enterijera, da tu nista ne klepce, ne zvekce i td...  Govorim o alfi koja nije presla 200k+  km i izakana samo tako.  Ali ceo auto kao auto i sklop karoserije jeste skakutalo i tandrkalo u usporedbi sa alfom 166, cak i moja devojka je primetila da je 166 dosta cvrsci i sigurniji auto, prosto odaje takav utisak, vrata su kao od sefa teska, sedis kao u fotelji... 159 je dosta krhka u karoseriji, jednostavno su vrata prelagana, i imam osecaj da bi se raspala u direktnom sudaru sa 166. 

Sve u svemu za te pare je dobar auto,  ipak bmw je auto koji je za 30-40% skuplji od nje, pa cak i vise....   

Jednostavno, 159 nije auto za porodice, za starije ljude i td... To je mladalacki auto u dusi, i kao takav je fenomenalan picomagnet.   :hehe:
ja neznam o cemu ti pricas ali evo ti mislim da ovih pet zvjezdica iz crash testa sve govori .......ne lupaj gluposti! Crash Test EuroNCAP Alfa 159 (2006) www.sicurauto.it a sta se tice mehanike moje misljenje ......cista komercijala  :rolll: kazem moje misljenje ......ipak to je fiat neznam koliko tu ima srca!

Offline GTzadar

• Ovisnik o alfistima
  • Gt 1.9 jtdm
    • Zadar
« Odgovori #54 u: 16-03-2012, 08:19:32 »

:da: :da: :da:  ja se tu i tamo vozim u ovim ipak klasa višim autima tipa A5, A6 uvijek ful oprema i sad odnedavno BMW5 i mogu ti reći, s obzirom da znam koliko ta sranja koštaju i koliko košta održavanje, kad to usporedim sa svojom alfom, mogu joj se samo klanjat  :care . Mada je kupljena na akciji  :craz

Slažem se ...

Alfa ima mušica , ali imaju i drugi,i to puno skuplji auti sa puuunoo skupljim održavanjem ....
Isto mislim da za cijenu koliko košta , morala bi kvaliteta bit bolja ... ali općenito , ni drugi ti danas ne nude ništa bolje , sve su to sitne nijanse .... i to se ne odnosi samo na aute nego općenito na sve danas.

Tko god je sija samnom u alfu od nealfista , sad u GT , nekad u 33 1.5 .... gotovo svi su samo  :care alfi ...
A kvarovi ...a imaju ih i drugi ....

.... sempre gilles ....

Offline mislav

• Sa stažom
  • 159 1.9 JTDM SW
    • ZG
« Odgovori #55 u: 16-03-2012, 08:36:59 »
ja sam osobne obadvije alfe kupio čisto pokretan emocijama, bez imlo razuma. to mi i nije problem ukoliko je auto osobni pa  imaš vremena hodat po servisima i bavit se njime, ali kao poslovni auto više nikada jer nisu bitni samo troškovi već i to što dosta vremena gubim po servisima, kombiniram kako bez auta i što je najgore - izgubio sam povjerenje u nju i neda mi se više s njom ići na neke duže relacije. sada razmišljam o bmw 320 d touring-u a alfica ostaje za gušt jer ju se ne isplati prodavat a i ipak me veseli. :drive:

Offline SALE-82

• Trade Count: (+2)
  • Ovisnik o alfistima
    • Mainz (DE)
« Odgovori #56 u: 16-03-2012, 08:55:32 »
ja mislim da je veći problem u nama alfistima zbog toga što su nam auta većinom čista i uglancana pa tako očekujemo da bude i sa mehanikom. Npr. netko tko vozi auto drgugog proizvođača i ne mari toliko za estetski čistim i uglancanim autom njemu ne smetaju te sitnice(popravci) jer se to podrazumjeva u normalni i svakodnevi kvar. Svi auti imaju svojih problema i mušica bez obzira na proizvođača samo što nitko o tome ne priča i to se čuva kao javna tajna.Kada netko kaže da je alfa skupa za održavanje samo mu se lagano nasmijem jer vidim da je čovjek neupućen.
za jedan 1.9tdi ili sdi veliki servis košta po priči vlasnika oko 2800kn jer imaju koliko znam četiri španera i to je normalna cifra za njih,a ja veliki servis napravim za 2400kn. Šta bi tek rekli da vozite mazdu DITD od 90ks na kojoj bi se trebali svakih 30tkm štelati ventili  :metak i za koju veliki servis dođe u ovlaštenom 7000kn a kod lokalno meštra 4500kn.Ljudi moji pa trebamo biti realni i sagledati stvari iz različitih kuteva
Meni kad krene u životu, toliko se zalaufa, da krene bez mene.

Anton

• Gost
« Odgovori #57 u: 16-03-2012, 09:51:54 »

Antone, molim bez vrijeđanja!

u pravu si, ispricavam se i editiram  :ok:

jednom sam vec negdje to napisao... kroz moje ruke je unatrag zadnje 3 godine proslo oko 40 autiju od kojih sam neke vozio mjesecima i napravio s njima preko 10 tkm pojedinacno... Bilo je tu audija, toyota, nissana, bmw-a, renaulta, fiata...svega vraga...
cinjenica jest, alfa nije nista losija kvalitetom od ostatka ponude... glede armature, laka, spojeva, razmaka na karoseriji i troskova odrzavanja...sve je u razini klase. nekoliko primjera:

Auris koji je u svojih 3 godine i 50 tkm promjenio 2 letve volana i vec jednu garnituru diskova a bilo je i opoziva zbog kemijske reakcije presvlaka koje bi u doticaju s vlagom izbacivale svijetle mrlje
Yaris koji D4D motor prekomjerno trosi ulje i neravnomjerno radi ( nekoliko slucajeva, auti ispod 100 tkm )
Passat ( 2.0 TDI injektori odlaze masovno, cijena boli glava ) letve, zamasnjaci, EGR....
BMW E36, na autima se fizicki odvaja zadnji most ( kompletan ) od karoserije....
Nissan, problemi ms korozijom na autima starima 5 godina...
Suzuki SX4, diferencijali, elektronika, potrosnja koja za 50% prelazi deklariranu....

itd, itd... To je ono sta sam ja gledao kod kuma na servisu u Multibrandu, dakle nije rekla kazala...
Moja polovna 156 JTD me u 3 godine i 65 tkm kostala, termostata i cilindra kvacila ( spone i vilice nisam istaknuo, to znamo svi...) stoga ju smatram odlicnim autom iako ponekad ima neke musice koje se same pojave i nestanu ( cudni zvukovi, zapinjanje kvake, spontano paljenje maglenki itd....)

33QO

• Gost
« Odgovori #58 u: 16-03-2012, 09:55:23 »
 :o000: :o000:   

Zaključak: Sve je otišlo u pi**u materinu, a ne samo alfa!

Offline GTzadar

• Ovisnik o alfistima
  • Gt 1.9 jtdm
    • Zadar
« Odgovori #59 u: 16-03-2012, 09:58:25 »
:o000: :o000:   

Zaključak: Sve je otišlo u pi**u materinu, a ne samo alfa!

:da: :da: :da: ... mislim da je došlo takvo vrime
.... sempre gilles ....