Antone, molim bez vrijeđanja!
u pravu si, ispricavam se i editiram

jednom sam vec negdje to napisao... kroz moje ruke je unatrag zadnje 3 godine proslo oko 40 autiju od kojih sam neke vozio mjesecima i napravio s njima preko 10 tkm pojedinacno... Bilo je tu audija, toyota, nissana, bmw-a, renaulta, fiata...svega vraga...
cinjenica jest, alfa nije nista losija kvalitetom od ostatka ponude... glede armature, laka, spojeva, razmaka na karoseriji i troskova odrzavanja...sve je u razini klase. nekoliko primjera:
Auris koji je u svojih 3 godine i 50 tkm promjenio 2 letve volana i vec jednu garnituru diskova a bilo je i opoziva zbog kemijske reakcije presvlaka koje bi u doticaju s vlagom izbacivale svijetle mrlje
Yaris koji D4D motor prekomjerno trosi ulje i neravnomjerno radi ( nekoliko slucajeva, auti ispod 100 tkm )
Passat ( 2.0 TDI injektori odlaze masovno, cijena boli glava ) letve, zamasnjaci, EGR....
BMW E36, na autima se fizicki odvaja zadnji most ( kompletan ) od karoserije....
Nissan, problemi ms korozijom na autima starima 5 godina...
Suzuki SX4, diferencijali, elektronika, potrosnja koja za 50% prelazi deklariranu....
itd, itd... To je ono sta sam ja gledao kod kuma na servisu u Multibrandu, dakle nije rekla kazala...
Moja polovna 156 JTD me u 3 godine i 65 tkm kostala, termostata i cilindra kvacila ( spone i vilice nisam istaknuo, to znamo svi...) stoga ju smatram odlicnim autom iako ponekad ima neke musice koje se same pojave i nestanu ( cudni zvukovi, zapinjanje kvake, spontano paljenje maglenki itd....)