Rezultat rješavanja problema s potrošnjom
Posjetio ovlašteni servis Tomas,pregledao sve i po njegovom sve je ispravno da nemože biti ispravnije,podesio mapu plina kaže bila malo bogata u leru ,malo siromašna u okretajima i to je to,plati 300 kn.
Letim na pumpu sipam pun tank i vožnja.
Vozim umjereno,do 3000 o/min i potrošnja ista,18-20 l na 100 km.
Vraćam se nazad u servis,majstor klima glavom i kaže to je sve u redu ljeto klima i bla bla.
Na pitanje da li predlaže što samo klima glavom i kaže da je sve u redu.
Iznerviran takvim ponašanjem odlazim kod drugog,neću ga imenovati,čovjk mi je odmah rekao da sve što radim radim bez veze jer je imao takav skučaj na svom autu i nikada nije rješio problem ,ali predlaže mi da zamjenim dizne.
Rekoh pa mijenjaj,1600 kn i to je to.
Opet pun tank,opet vozanje do vukovara na kavu pa nazad da vidim koliko će biti kombinirano kad nisam skroz u gradu.Nakon 250 km ostajem bez plina tenkiram ,potrošnja poražavajuća 21,20 na 100 km ,znači viša nego prije.
Vraćam stare dizne ponovo pregledana mapa plina,majstor pregledao isparivač maltretirao se dva sata nije naplatio ništa,dizne mi ostaju za uspomenu.
Dana sipam pun tank,gradski ciklus,nema klime zima je,prosjek 17,1 litara.
U razgovoru s poznanikom preporuča mi da pogledam da nije slučajno kod mijenaja remenja promašeno za zub kaže iz svog iskustva da je imao takav slučaj.
To ću slijedeće napraviti ovaj tjedan iako motor radi izuzetno dobro.Da je promašeno paljenje to bi se osjetilo u radu,ali probat ću i to uzet ću novi set remenja da se uvjerim i u tu priču.
Razmišljam ili sam ja lud ili ljudi lažu o potrošnji jer nemoguće je da bude tolika razlika.
Razmišljam i o tome da nema pravog majstora na ovom terenu.
Kome otići na servis kad zbog posla ne mogu osim vikendom a tada nitko ne radi.
Ukratko nemam rješenje pa opet moli vlasnike 166-ica 2,0ts da mi iskreno jave potrošnju da ne investiram novac ako je ta potrošnja normalna za taj model s 6 brzinskim mjenjačem.
Unaprijed hvala i pozdrav svima.