13-06-2026, 04:36:00

Autor Tema: LPG  (Posjeta: 366047 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Antonijo

• Trade Count: (+1)
  • Sa stažom
  • Spol: Muški
  • 166
    • Zagreb
Odg: LPG
« Odgovori #2790 u: 04-11-2016, 17:11:15 »
PROBLEM S PLINOM RIJEŠEN!!!!!
Prodao sam Alfu.
Svi moji pokušaji nisu urodili plodom,naslušao sam se takvih gluposti kakve nism mogao niti sanjati.
Najjači mi je lik iz vukovara koji prodaje alfu 166 2.5 koji kaže da prodaje alfu samo zato jer ima jedan problem:auto mu u gradu troši 11 litara a vani 9.
Nakon prodaje slučajno sam upoznao dva britanaca na proputovanju kroz Hrvatsku,koji su mi jedini iskreno odgovorili na pitanje vezano za potrošnju.
Ovo pišem ne da bih vrijeđao sve one koji su na ovom forumu navodili potrošnju svoji Alfi već za informaciju onih drugih koji imaju dileme da li njihova Alfa troši puno.
Potrošnja u gradskom ciklusu od17-18l je NORMALNA
Potrošnja na otvorenoj cesti od 10-13 je NORMALNA
U ljetnom periodu s klimom potrošnja do 20l je NORMALNA.
HVALA SVIMA KOJI SU MI POKUŠALI POMOĆI,HVALA NA SAVJETIMA,ALI DAJTE CIJENJENE KOLEGE PIŠITE ISTINU I SAMO ISTINU.
ZAHVALJUJUĆI GLUPOSTIMA PRODAO SAM ISPRAVAN AUTOMOBIL.

Mora da mi se gospodin koji je kupio moju Alfu,slatko smijao kada sam mu pričao o problemu potrošnje jer nije ni trepnio,isplatio me i pozdravio i odjurio u posljednjem automobilu koji mi se sviđao.
Bit ću pošten i reći i ovo,prodao sam je za dobru cijenu,ali prodao auto koji je ,bez pretjerivanja bio u izuzetno dobrom stanju i što je najvažnije ISPRAVAN 100%
Pozdrav svima i hvala svima koji su mi pokušali pomoći

Auto si prodao i dobio dobru cijenu, sada je tvoj problem riješen  :ok:
Potrošnja koju sam naveo za svoj auto je istinita i nemam potrebu išta uljepšavati  :mah:

Offline Darkside

• Trade Count: (0)
  • Starosjedioc
  • Nemam alfu
    • Varaždin
« Odgovori #2791 u: 04-11-2016, 17:45:29 »
Auto si prodao i dobio dobru cijenu, sada je tvoj problem riješen  :ok:
Potrošnja koju sam naveo za svoj auto je istinita i nemam potrebu išta uljepšavati  :mah:
Ako kazem da moj auto trosi 10 l plina mjesovite, sto ja imam od toga da ti lazem i uvjeravam da trosi 6 l

Offline Face_Off

• Trade Count: (+4)
  • Ovisnik o alfistima
  • Alfa Romeo 156 1.8 TS + Honda CBR600RR
    • Vrgorac
« Odgovori #2792 u: 04-11-2016, 18:49:21 »
20l normalne voznje je puno da je v6, kamoli TS.
Da ne moze trosit ako ga se gazi-moze, al veca vjerovatnost da ode radilica nego da ima takvu potrosnju 500km zaredom  :gay:
Mika Hakkinen, Spa 2000: "...and it was great, great overtaking...
I loved it! I'm not sure if the Michael did.."

Šime

• Gost
« Odgovori #2793 u: 04-11-2016, 19:35:11 »
PROBLEM S PLINOM RIJEŠEN!!!!!
Prodao sam Alfu.
Svi moji pokušaji nisu urodili plodom,naslušao sam se takvih gluposti kakve nism mogao niti sanjati.
Najjači mi je lik iz vukovara koji prodaje alfu 166 2.5 koji kaže da prodaje alfu samo zato jer ima jedan problem:auto mu u gradu troši 11 litara a vani 9.
Nakon prodaje slučajno sam upoznao dva britanaca na proputovanju kroz Hrvatsku,koji su mi jedini iskreno odgovorili na pitanje vezano za potrošnju.
Ovo pišem ne da bih vrijeđao sve one koji su na ovom forumu navodili potrošnju svoji Alfi već za informaciju onih drugih koji imaju dileme da li njihova Alfa troši puno.
HVALA SVIMA KOJI SU MI POKUŠALI POMOĆI,HVALA NA SAVJETIMA,ALI DAJTE CIJENJENE KOLEGE PIŠITE ISTINU I SAMO ISTINU.

Mora da mi se gospodin koji je kupio moju Alfu,slatko smijao kada sam mu pričao o problemu potrošnje jer nije ni trepnio,isplatio me i pozdravio i odjurio u posljednjem automobilu koji mi se sviđao.
Bit ću pošten i reći i ovo,prodao sam je za dobru cijenu,ali prodao auto koji je ,bez pretjerivanja bio u izuzetno dobrom stanju i što je najvažnije ISPRAVAN 100%
Pozdrav svima i hvala svima koji su mi pokušali pomoći

Sad kupi drugu 166-cu 2.0 TS koja ne trosi toliko   :D
« Zadnja izmjena: 04-11-2016, 19:39:45 od Šime »

Offline maXonja

• Trade Count: (+7)
  • Ovisnik o alfistima
  • 159 SW 2.0 JTDm | GTV 3.0 V6 | Spider 2.0 TS
« Odgovori #2794 u: 04-11-2016, 20:56:11 »
Ovoliko gluposti vec dugo nisam procitao u jednom postu...

Imao sam dosad 2 komada 156-ica sa 2.0 TS motorom i prosjecno mi niti jedna nije trosila vise od 11 litara kad je sve sljakalo kako treba
Najnizu prosjecnu sam izmjerio 9.1l, ali to je bilo 90% otvorene ceste

Kad mi lamda sonda nije radila onda je porasla potrosnja na 14l

Offline Alfistic

• Ovisnik o alfistima
  • Alfa romeo world
    • Čakovec
« Odgovori #2795 u: 04-11-2016, 21:23:28 »
čovjek je odustao od auta jer nije našao kompetetnog mehaničara ali sam sebe uvjerava da je auto kriv
Rasprave s budalama nemaju nikakvog smisla, prvo te navuku na svoj nivo a onda dotuku iskustvom.

Offline Face_Off

• Ovisnik o alfistima
  • Alfa Romeo 156 1.8 TS + Honda CBR600RR
    • Vrgorac
« Odgovori #2796 u: 05-11-2016, 01:17:05 »
Ne nego su mu forumasi krivi jer kriju potrosnju ko zmija noge i lazu ga, al se dva engleza nisu pravili englezi i sve mu objasnili... Tako nekako  :dontno:
Mika Hakkinen, Spa 2000: "...and it was great, great overtaking...
I loved it! I'm not sure if the Michael did.."

Offline Darkside

• Starosjedioc
  • Nemam alfu
    • Varaždin
« Odgovori #2797 u: 05-11-2016, 06:41:21 »
Mene samo zanima ako je za 166 2.0 normalna potrosnja 20 l, kolika je normalna kod ferraria. Izgleda 40-50. Uostalom usporedjivat potrosnju u engleskoj i kod nas isto smisla nema.
Ali dragi kolega ukoliko mislis da je to ok potrosnja i da smo te pokusali lagati nemogu drugo reci nego sretno.

Offline Mike20

• Trade Count: (+5)
  • Ovisnik o alfistima
  • Lancia Delta t-jet
    • Varaždin-Zagreb
« Odgovori #2798 u: 05-11-2016, 11:41:20 »
Grdo je kad nemaš sposobnog mehaničara da ti nađe grešku očitanjem nekih vrijednosti preko dijagnstike ili tako što. možda je greška u lošem spoju, ispala licna iz nogice konektora, pa i miš pregrizao neku žicu.
Nešto vjerojatno banalno.
Samo ne kužim vijednosti sonde/omjera zraka i goriva, LTFT/STFT itd u normalnoj vožnji potrošnje od 20l/100km tj. skoroduplo većoj od "normalne".
Neke od tih vrijednosti moraju biti u "nebesima"

Offline Big D

• Ovisnik o alfistima
  • GTV 2.0 TS Grigio Chiaro
    • Čakovec
« Odgovori #2799 u: 05-11-2016, 14:23:23 »

Znači, ovdje na forumu ti gomila ekipe govori da takva potrošnja nije normalna i to ne prihvaćaš, a 2 Engleza ti vele da je to sve OK i onda forum ne valja i za.ebali smo te, te si prodao normalan auto  :fp  Valjda smo bili ljubomorni na tebe. Jbt, vozio sam 80k km BMW e34 525i (2500 ccm 6 cilindara 192 KS) s tko zna koliko stvarnih kilometara, auto mi je trošio 12-13 litara plina. Gradske u Zagrebu (bez divljanja) oko 15. BMW e39 540i sa 350k km (4400 ccm 8 cilindara 286 KS ručni mjenjač 6 brzina) po Čakovcu oko 16, u Zagrebu 19-20.  Ej, više nego duplo kubika, duplo cilindara, skoro duplo konja, kilaža tu negdje kao 166, 20 litara po Zagrebu. Ali ne, tebi su Englezi rekli da je potrošnja normalna i ajmo sad oplesti po forumu i ekipi da te laže.

Offline 123zec

• Na probi
  • *
    • Zagreb
« Odgovori #2800 u: 05-11-2016, 23:24:20 »
Ja sam vozil 2 godine bmw e 32(sedmica) iz 90 sa 3.5 motorom i 211 ks automatik sa plinom i po gradu je trošil(plina) 17 i pol -18 a otvorene do vodica po staroj 10-11 dobre vožnje tak da definitivno ova njegova nije u redu i nekaj ne valja sa autom ili majstorom

Offline Stripi ri

• Učim polako
  • Život je prekratak da ga trošimo na svađu sa bu...
    • Rijeka
« Odgovori #2801 u: 06-11-2016, 09:56:32 »
Moja 147 2.0 T.S  nema još ni 100ooo Km i ne ide ispod 10 l  po auto putu.
Mani po gradu se mota 12-13 l  a žena kad je gusla znala napisat prosjek 18l po gradu .
Uglavnom sada ču ovih dana ugurat LPG pa neka cucla  :tooth

Offline Greba-ST

• Koordinator
  • Starosjedioc
  • *
  • 147 1.6 TS ▪️ Mito 1.3 jtdm ▪️ Giulietta 2.0 jtdm
    • Split, Dubrovnik
« Odgovori #2802 u: 08-11-2016, 12:44:32 »
Jel se neko od vas susrea sa Autronik starija tipa kompa od plina. Jer navodno jucer kad san bia na servisu i atestu plina, kad ga je spojia na dijagnostiku, znaci ugasi plin na 3. cilindru i tu onda pusta samo gorivo. Al kad se resetira, upali taj cilindar i sve bude normalno. Kaze mestar da jedina opcija je novi komp ili cin vidin da pada kazaljka od goriva,  da mu se javin opet ga spojin i reset. Al novi komp je 1800 kn sa radom.  :roll:

Offline Darkside

• Starosjedioc
  • Nemam alfu
    • Varaždin
« Odgovori #2803 u: 08-11-2016, 12:49:54 »
Jel se neko od vas susrea sa Autronik starija tipa kompa od plina. Jer navodno jucer kad san bia na servisu i atestu plina, kad ga je spojia na dijagnostiku, znaci ugasi plin na 3. cilindru i tu onda pusta samo gorivo. Al kad se resetira, upali taj cilindar i sve bude normalno. Kaze mestar da jedina opcija je novi komp ili cin vidin da pada kazaljka od goriva,  da mu se javin opet ga spojin i reset. Al novi komp je 1800 kn sa radom.  :roll:

To ti je neisplativo mjenjati komp. Probaj u srbiji naći ako imaju.
Ako ne nazovi Tidala Zabok i raspitaj se ima puuuno bolju opciju. Nije ti blizu ali...

Offline kile

• Sa stažom
    • Sveta Nedelja
« Odgovori #2804 u: 09-11-2016, 09:11:42 »
 :mah: :mah:

ekipa kakva je sad situacija s ugradnjom plina u 1.9 i 2.2 JTS motore?
Znam da se pisalo već da je cijena velika... e sad, da li je možda pala cijena, kolika bi trenutno bila, i kako se ponašaju ti motori na plinu?  :thanks
....sine, kada sudjeluješ u sportu, nije važno da li si pobjedio ili izgubio, već koliko se napiješ poslije svega....

Offline Darkside

• Starosjedioc
  • Nemam alfu
    • Varaždin
« Odgovori #2805 u: 09-11-2016, 11:20:03 »
:mah: :mah:

ekipa kakva je sad situacija s ugradnjom plina u 1.9 i 2.2 JTS motore?
Znam da se pisalo već da je cijena velika... e sad, da li je možda pala cijena, kolika bi trenutno bila, i kako se ponašaju ti motori na plinu?  :thanks
Nikakva

Offline maXonja

• Ovisnik o alfistima
« Odgovori #2806 u: 09-11-2016, 13:06:33 »
Pitanjce

Kako dobiti defaultnu plinsku mapu koja je identična benzinskoj?

Na ovo mislim:

Takve su vrijednosti bile već u kompjuteru, plinska instalacija je bila na 147-ici 2.0 TS i spremio sam tu mapu
Kad napravim reset kompjutera onda vrijednosti dosta padnu, neznam sad na koje on to vrijednosti vraća, nebih htio da mi bude presiromašna smjesa

I obje lamde su bile isključene u kompjuteru i žice su bile prerezane par cm od samog izlaza iz kompjutera, izgleda da nisu bile u upotrebi. Sad sam ja spojio na lamdu žicu i kompjuter čita signal sa nje, jel on ima kakve koristi od toga ili to netreba?
« Zadnja izmjena: 09-11-2016, 13:44:14 od maXonja »

Offline Darkside

• Starosjedioc
  • Nemam alfu
    • Varaždin
« Odgovori #2807 u: 09-11-2016, 14:50:47 »
Lambda naravno da treba pod obavezno. Jedino ako nije na benzinskom kompu ugašen da traži taj podatak. Navodno se to može.

A ovo sa plinom ti je zajebancija. Morao bi negdje imati autokalibraciju. Tada sam posloži mapu prema benzinskoj, međutim na leru ispadne savršena ali u vožnji presiromašna.

Treba se znati igrati sa tim. Ima dosta faktora. Rađe odi nekome da ti po posloži kak spada. Tada si spremiš tu mapu a onda se igraj koliko hoćeš. Ako nešto i zezneš imaš tu ispravu koju možeš vratiti kada hoćeš.

Offline maXonja

• Ovisnik o alfistima
« Odgovori #2808 u: 09-11-2016, 14:59:05 »
Hmm, da, postoji autokalibracija, ali mi neće odraditi jer mi krivo očitava okretaje motora
Kad mi je auto na leru on očitava 1600 okretaja, neznam zašto, a za početak autokalibracije bi auto trebao biti na leru no dijagnostika smatra da nije s obzirom da čita 1600 okretaja pa neće pokrenuti automatsku kalibraciju

Offline Darkside

• Starosjedioc
  • Nemam alfu
    • Varaždin
« Odgovori #2809 u: 09-11-2016, 15:09:16 »
Čudno.
Odi ti do nekog. Nešta tu ne šljaka.

Offline maXonja

• Ovisnik o alfistima
« Odgovori #2810 u: 09-11-2016, 15:14:21 »
Čudno.
Odi ti do nekog. Nešta tu ne šljaka.

Šljaka šljaka, napravio 200km na plinu  :clap:

Ti se držiš one iz Two and Half Men kad je trebalo popraviti antenu na krovu: "Just call the guy"

A ja hoću sve sam znati napraviti  :craz
« Zadnja izmjena: 09-11-2016, 15:15:34 od maXonja »

Offline Darkside

• Starosjedioc
  • Nemam alfu
    • Varaždin
« Odgovori #2811 u: 09-11-2016, 15:17:49 »
Šljaka šljaka, napravio 200km na plinu  :clap:

Ti se držiš one iz Two and Half Men kad je trebalo popraviti antenu na krovu: "Just call the guy"

A ja hoću sve sam znati napraviti  :craz

Ma nije baš tako. Nego da bi nešto znao pogotovo u elektronici mora ti netko pokazati.

Offline maXonja

• Ovisnik o alfistima
« Odgovori #2812 u: 09-11-2016, 15:19:51 »
Pa naravno, zato i postoji ova tema da se pita

Kaže mi ovaj tu u Daruvaru, uzmi benzinsku mapu, pojačaj ju za 10% na plinu i to je to

Offline Darkside

• Starosjedioc
  • Nemam alfu
    • Varaždin
« Odgovori #2813 u: 09-11-2016, 15:39:22 »

Kaže mi ovaj tu u Daruvaru, uzmi benzinsku mapu, pojačaj ju za 10% na plinu i to je to

I nebude dobro  :D

Offline Alfistic

• Ovisnik o alfistima
  • Alfa romeo world
    • Čakovec
« Odgovori #2814 u: 09-11-2016, 16:20:45 »

Recept za fail i ponovo raskopavanje motora
Rasprave s budalama nemaju nikakvog smisla, prvo te navuku na svoj nivo a onda dotuku iskustvom.

Offline maXonja

• Ovisnik o alfistima
« Odgovori #2815 u: 09-11-2016, 17:23:32 »
Idem idući tjedan jedan dan do Tidale, sad se čuo sa čovjekom, pa neka on to napravi kako treba da imam pravu polaznu defaultnu mapu  :ok:

Offline Alfistic

• Ovisnik o alfistima
  • Alfa romeo world
    • Čakovec
« Odgovori #2816 u: 09-11-2016, 17:27:10 »
 :ok:  najbolje ali prvo nek ispita auto, maf, lambde, sve mora biti 101 posto, faza pogotovo

Offline M.G.III

• Pripravnik
  • **
  • alfa 156 1.8
    • Pula
« Odgovori #2817 u: 09-11-2016, 17:56:40 »
Moje skromno mišljenje je da biš trebao odvoziti bar jedan pun tank konstantno na benzinu kako bi se mapa benzina dobro uštimala i tek onda se možeš nadati da će autokalibracija uroditi plodom.
Način koji mi vozimo na plin tj.  vožnja na benzin samo dok ne prebaci na plin daje za rezultat da benzinska mapa bude u klincu.
Zadnja autokalibracija s moje strane je dovela do toga da auto uopće ne vuče preko 3000 okretaja i onda sam loadao prethodnu koja je bila relativno OK.
Jednom sam čudom imao savršenu plinsku mapu na kojoj je auto vozio praktički 99% kao na benzin, ali je nažalost nemam save-anu!
Nakon svih borbi sa plinom sam si dao truda da shvatim koji bi bili idealni okretaji da s plina opet prebacuje na benzin i došao dao zakjučka da je 4100 okretaja na 156 1.8 TS prava granica.
To znači da do nekih 140 km/h u 5. brzini voziš na plin, a preko toga na benzin.
Na ovaj način te ne boli srce kad ga odlučis zakucati u crveno jer znaš da u visokim okretajima radi na benzin, a ako želiš voziti light economy vožnju držiš se ispod granice od 4100 okretaja.

Offline sale 75

• Ovisnik o alfistima
  • 156 JTDm Q2
    • aljmaš
« Odgovori #2818 u: 09-11-2016, 17:58:48 »
kakvo prebacivanje nazad na benzin,samo po gasu na plin,terao sam ''osjetljivog'' boxera i preko blokade na plinu pa nikad ništa osim par polomljenih mjenjača,samo gas  :drive:

Offline cava

• Trade Count: (+8)
  • Starosjedioc
    • Split
« Odgovori #2819 u: 09-11-2016, 18:03:34 »
previse se tu komplicira, meni oba v6 pune do blokade na plinu i nema nikakve razlike plin benzin.. prebacivanje na plin je na 20stupnjeva i vrijeme poceka 5sec.. nikad nikakvog problema, nema trokiranja, gusenja, cukanja, velike potrosnje... u ciloj prici najbitnije je nac i platit pravog covika koji zna obavit posal.
prije ova dva v6 sam ima 1.8ts i uvik je sve bilo super s plinom, prije toga sam vozija rovera sa plinom na flanđu, cim bi upalia auto momentalno bi mu da gas do 2500 i momentalno bi prebacija na plin, naravno, ni sa tim autom nisam ima problem. Moje misljenje je da je vozit benzinca a ne imat plin = porez na budale. Sad ce neki udarat kontru al prije toga bi ih molija da provozaju auto na lpg pa na benz i ako skuze razliku, kapa dole i imaju pravo. LPG dozivljavam kao sredstvo koje mi omogucava da vozim aute koje inace nebi moga vozit i uzivat. Imas sve cari benzinca uz potrosnju manju nego 100ks slabiji dizel.
« Zadnja izmjena: 09-11-2016, 18:10:14 od cava »
Behind the red line