25-07-2026, 08:29:07

Autor Tema: Alfa Romeo 4C  (Posjeta: 238741 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Prta

• Trade Count: (+3)
  • Ovisnik o alfistima
  • Spol: Muški
  • 155
    • Split
Odg: Alfa Romeo 4C
« Odgovori #1140 u: 07-11-2013, 18:26:31 »
Dream. Build. Drive.

Offline bestija

• Ovisnik o alfistima
  • karavan
    • Vrgorac
« Odgovori #1141 u: 08-11-2013, 21:19:50 »
''Adding power makes you faster on the straights. Subtracting weight makes you faster everywhere''.

Offline Greco

• Trade Count: (+2)
  • Starosjedioc
  • 156 sp 2.4 m-jet
    • Apsyrtides
« Odgovori #1142 u: 08-11-2013, 22:46:29 »
"There's nothing the world needs less and there's, nothing I want more..."

Offline fubabob77

• Trade Count: (0)
  • Sa stažom
    • SLUNJ
« Odgovori #1143 u: 09-11-2013, 09:21:10 »
Bomba od auta!  :o000: Još k tome nek je crvena  :love3:  :love:

Offline a.m.alfa

• Administrator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • MG HS
    • Fiume (RI)

Offline a.m.alfa

• Administrator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • MG HS
    • Fiume (RI)
« Odgovori #1145 u: 13-11-2013, 18:06:03 »

Offline Sesta166

• Ovisnik o alfistima
  • 166 2.4 20V ex i Giulietta 2.0 ex i Stelvio Q4
    • Zenica
« Odgovori #1146 u: 13-11-2013, 18:12:35 »
Owning an Alfa Romeo is like having a supermodel as a girlfriend. Yes, she is a bit stupid. Yes, she is expensive but fuck it! She is soo damn HOT!!!

Offline KA2001MR

• Ovisnik o alfistima
    • Duga Resa
« Odgovori #1147 u: 14-11-2013, 01:07:29 »
Malo su je popljucali u EVO Coty ,ali kad je opet malo pogledas ,sve joj  brzo oprostis  :hap:

Inace slike sa predstavljaja u UAE..lipo uvaćena
http://www.crankandpiston.com/on-the-road/2013-dubai-motor-show-alfa-romeo-4c/

Citam EVO vec par godina, svaki broj od korica do korica i kad vidim kakve su sve kontradiktorne stvari pisali o porscheu 911, shvatim da mi bas nisu relevantni vise i da im je misljenje dosta recimo to sponzorirano od strane porschea.

Sto se tice 4c onaj chris harris je navodno brutalno iskren lik i navodno relevantan(cak je neko vrijeme i pisao za EVO al su se brzo nekak razisli, neznam razlog) on ju je dosta nahvalio, a po ovom iz EVA auto je totalni promasaj, pa tko tu koga onda?

Na svakom testu je svaki novi 911 super i rijesio je neke mane proslog modela(koji nije imao nikakvih mana u njihovom testu i bio je naravno savrsen kao i svaki novi 911) tu i tamo je samo sitni problem taj motor na zadnjoj osovini, al je to najbolji auto za vozit na svijetu.
Onda testiraju caymana i zakljuce da je auto puno vozniji od 911 i da je ustvari to auto sa najboljim balansom i nema nikakvih problema jel motor nije na zadnjoj osovini kao kod 911(koji je uvijek na svakom testu auta godine najbolji auto za voznju).
Pa dode novi model i taj je jos savrseniji rijesio apsolutno sve probleme prijasnjeg modela(koji nisu u testu spominjani jel je auto savrsen) itek taj model je gust za vozit.

Pa porsche slavi neki rodendan okupe ih sve na jednom mjestu i shvate da su bas svi savrseni i da je taj motor na zadnjoj osovini ustvari prednost i razlog zasto je taj auto tako dobar za vozit(sto je naravno testom novog caymana opet opovrgnuto jel je taj auto pronasao nove nivoe balansa kod voznje i najbolji auto je sto porache ima u ponudi kad je u pitanju osjecaj voznje jel nema taj teret motora na zadnjoj osovini, jel je centralno smjesten), a ustvari zakljuce da je onaj od pred 3 generacije najbolji od svih bez obzira sto je svaka nova generacija rijesavala bas te njegove probleme....

Ono wtf ko tu koga i zasto?

Meni osobno auto nije bas neki vrh, izgleda ko buba kojoj je u tvornici opao motor sa dizalice na zadnji kraj i tako je ostao, al sam ga respektirao zbog toga sto ga svi hvale da je super za vozit, dok nisam citao godinama kontradiktorne rijeci, sad samo neznam koliko je ustvari taj auto dobar, a koliko ga placeno hvale.

Na coty-u je novi gt3 pogodili ste savrsen, ako je prijasnji imao ikakve probleme, ovaj je to rijesio, jedino(nebi vjerovali) ima par mana, elektricni servo je zamjenio hidraulicni, oni bi htjeli da nije jel nije bas osjecajan i precizan ko hidraulicni, al ustvari je savrsen i pase tom autu i bas je servo odlican, pdk mjenjac je uzeo car gt3-ke jel nema vise one povezanosti sa autom i cestom, ma ustvari i on je savrsen jel auto nebi bio dobar sa rucnim ko sto je sa pdk i uz te 2 sitne manice kao sto su volan i mjenjac je auto ustvari najbolji od svih na testu jel ga izvlaci kaj ima super motor koji u srednjem djelu okretaja nije bas dobar ko stari mezger motor, al je ustvari super.

Znaci prvi put napisu da bi novi model bio bolji da ima volan, mjenjac i motor sa starog, al ustvari je po svemu bolji zbog aktivnih nosaca motora koji sad napokon rijesavaju osjecaj motora na zadnjoj osovini(koji ustvari po njima nije problem nego je bas to car 911-ice) i auto prianja izvrsno i bas je pogoden pa je eto opet to njihov car of the year.

Znam da sam sad tu napisao cijeli roman, al morao sam to izbacit iz sebe jel ocito im nije jasno da nisu svi njihovi stalni citatelji takvi obozavatelji 911-ice pa se tope na svaki test di ju hvale i zaboravljaju prije napisano i zbog toga meni vise nisu mjerodavni uopce, ali cu ih i dalje nastavit citati jel mi se svida kad se pise prica o autu i voznji, a ne puko nabrajanje specifikacija ala auto klub.

Taj dio imaju i oni (vozismo) gdje je npr. Seat Leon super auto super se vozi, nije da im je to bitno jel su evo fahreri al zna puno trosit u nekim rezimima voznje, niti im je bitno sto ima velik prtljaznik, al koliko unutra stane fotica.
Ocjena auta 3 od 5 zvijezdica jel puno trosi(al to im nije bitno) i presiguran je na cesti.
Seat Leon sam uzeo bez veze za primjer, nije da je to pisalo u testu, al je za neki auto, nemogu se sjetit koji.
........

Offline jakov

• Član Alfa kluba 14
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • 156 2.0 JTS & 75 3.0 12v & 595 Comp. & Abarth 124
    • Losinj
« Odgovori #1148 u: 14-11-2013, 01:15:05 »
i meni isto to ne ide u glavu sa evom. sve je bilo ok u onim prvim hrvatskim brojevima dok su se stavljali raznorazni utisci voznje nekih super sutomobila, skoro se moglo to opipati... ovo sa porshejevima i renaultima je i meni pocelo dizati zivac. pa ako je najbolji, zasto ga uopce vise testirati? zasto ga imati u testu i ponovno citati da je najbolji... sve to u medijima me pocelo zivcirati sve vise. u svim novinama se godisnji testovi guma rade na continentalovoj razvojnoj stazi. i koja guma bude najbolja??? nemoj zaboraviti onaj dio gdje svakih 3-4 mjeseca dizu pedigre boxteru.... sad je to vec vozacki porsche a ne za zene

sta su popljuvali 4c?

Offline KA2001MR

• Ovisnik o alfistima
    • Duga Resa
« Odgovori #1149 u: 14-11-2013, 02:08:15 »
Ma sve 5 ako je zbilja najbolji, ali kontradiktorne stvari pisu za taj porsche, renault hvale i ne pisu toliko kontradiktorne stvari, al kod porschea je prvo problem taj motor straga, onda nije u svakom testu auto je savrsen i nema nikakvih mana, dok ne izide novi model koji je ispravio mane proslog modela(koje mane ako ih nije bilo, barem u testu se ne spominju), kakve mane je onda popravio novi model.
Vjerujem da je auto zbilja dobar za vozit, al ne vjerujem da je uvijek najbolji.
Evo sad u sadasnjem broju testiraju usporedno novi gt3 i nissan gt-r, na pocetku testa je auto vrhunski i pitaju se jesu dofurali krivi auto na usporedbu(gt-r), da bi se mogao nositi cak i sa 458 italiom i mclarenom, a u car of the year je bolji cak i od f12 za koji su svi novinari ukljucujuci harrisa zakljucili da je fantastican i naravno bolji od 458.
Pa dalje u tekstu zakljucuju da se gt3 doima dosadnim uz gt-r i prestabilan prejednostavan i presmiren, nedovoljno eksplozivan, da bi na kraju teksta bas zbog toga bio bolji auto.
Cekaj jel to onda prednost ili mana, na kraju svega uz sve to sto je mezger bio karizmaticniji motor sto je elektricni servo zbilja ispao dobar(al nije kao stari hidraulicni) i sto je pdk vrhunski podesen i pase tom autu(al stari rucni je bolji i bio bi povezaniji sa autom) je to po njima najbolji auto.

Nema previse smiala i ruse si kredibilitet po meni, tj. vec su ga u mojim ocima izgubili i ne drzim ih relevantnima sto se tice ocjena nekog auta, ponajprije porschea i mogucih konkurenata istima(4c>cayman), ali volim citati price kako su vozili neki auto, kroz koji krajolik..... povuce te prica i na trenutak se mozes uziviti i cisto zbog toga ih kupujem, ali smatram da su placena porsche reklama
........

Offline Roko

• Ovisnik o alfistima
  • 159 Ti
    • Zadar
« Odgovori #1150 u: 14-11-2013, 02:23:50 »
Razmin te 100%.  U pocetku nisan volia porsche i 911 , ali kroz puste godine citanja i gledanja koliko je to dobro auto ,jednostavno si prisiljen "volit ga ", tj bar stekes ogroman respekt prema autu .
Cayman je uvik "bolji" od 911 ,ali na kraju  prevlada taj manjak snage ..uvik ista prica
Ova ti je na mistu za "virujen da je dobar ali sto svake godine mora biti porsche na vrhu usporednog testa.."
Mislin stvarno .Vec vidim COTY 2014 911 GT3RS / GT2 ,sto vec izadje prije  :rolll: .
Taj recept evolucije ,a ne revolucije je savrseno pogodjen svake godine i to ce biti tako i narednih 50g   ::)
A to da su placena reklama, se nebi slozia ,jer onda bi cili svit bia potplacen  :craz
Evo ove godine je i americkom MotorTrendu COTY Porsche 911 4S , medju SLS Black , F12 Berlinetta , I pazi ovo C7 Corvette Z51. Kad je amerima 911 bolji od punokrvnog americkog proizoda onda znas koja je ura.. sto bi bilo da su imali GT3  :hehe:

...

evo Car of the Year 2013: Part 1 | evo TV

evo Car of the Year 2013: Part 2 | evo TV
« Zadnja izmjena: 14-11-2013, 02:30:47 od Roko »
Stirling Moss: "Quite frankly, Kimi Raikkonen is the fastest driver in the world"
Ron Dennis: "Kimi is so incredibly cool that I think that aspect of his personality surpasses even Mika.
Fernando Alonso: "Spa only earns the best"

Offline KA2001MR

• Ovisnik o alfistima
    • Duga Resa
« Odgovori #1151 u: 14-11-2013, 02:42:21 »
Jedno je malo varat, al nitko bas nije lud, corvetta je super auto, al bas da u tom drustvu pobijedi, pa nitko ih nebi uzimao iole ozbiljno za misljenje.
To kao da Dinamo osvoji ligu prvaka, nesto ipak mora bit u granicama moguceg  :craz
........

Offline danko0013

• Član Alfa Kluba 12
  • Trade Count: (+7)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GT 1600 Junior X2 Berlina 1750
    • Bjelovar
    • AutoServisJunior
« Odgovori #1152 u: 14-11-2013, 06:38:32 »
marketing  :wal: prodaje proizvod  :rolll:
Nije bolest sve što boli

Offline Mika

• Trade Count: (+6)
  • Ovisnik o alfistima
  • 159 SW 1.9 JTDm
    • Krapina
« Odgovori #1153 u: 14-11-2013, 08:01:27 »
Citam EVO vec par godina, svaki broj od korica do korica i kad vidim kakve su sve kontradiktorne stvari pisali o porscheu 911, shvatim da mi bas nisu relevantni vise i da im je misljenje dosta recimo to sponzorirano od strane porschea.

Sto se tice 4c onaj chris harris je navodno brutalno iskren lik i navodno relevantan(cak je neko vrijeme i pisao za EVO al su se brzo nekak razisli, neznam razlog) on ju je dosta nahvalio, a po ovom iz EVA auto je totalni promasaj, pa tko tu koga onda?

Na svakom testu je svaki novi 911 super i rijesio je neke mane proslog modela(koji nije imao nikakvih mana u njihovom testu i bio je naravno savrsen kao i svaki novi 911) tu i tamo je samo sitni problem taj motor na zadnjoj osovini, al je to najbolji auto za vozit na svijetu.
Onda testiraju caymana i zakljuce da je auto puno vozniji od 911 i da je ustvari to auto sa najboljim balansom i nema nikakvih problema jel motor nije na zadnjoj osovini kao kod 911(koji je uvijek na svakom testu auta godine najbolji auto za voznju).
Pa dode novi model i taj je jos savrseniji rijesio apsolutno sve probleme prijasnjeg modela(koji nisu u testu spominjani jel je auto savrsen) itek taj model je gust za vozit.

Pa porsche slavi neki rodendan okupe ih sve na jednom mjestu i shvate da su bas svi savrseni i da je taj motor na zadnjoj osovini ustvari prednost i razlog zasto je taj auto tako dobar za vozit(sto je naravno testom novog caymana opet opovrgnuto jel je taj auto pronasao nove nivoe balansa kod voznje i najbolji auto je sto porache ima u ponudi kad je u pitanju osjecaj voznje jel nema taj teret motora na zadnjoj osovini, jel je centralno smjesten), a ustvari zakljuce da je onaj od pred 3 generacije najbolji od svih bez obzira sto je svaka nova generacija rijesavala bas te njegove probleme....

Ono wtf ko tu koga i zasto?

Meni osobno auto nije bas neki vrh, izgleda ko buba kojoj je u tvornici opao motor sa dizalice na zadnji kraj i tako je ostao, al sam ga respektirao zbog toga sto ga svi hvale da je super za vozit, dok nisam citao godinama kontradiktorne rijeci, sad samo neznam koliko je ustvari taj auto dobar, a koliko ga placeno hvale.

Na coty-u je novi gt3 pogodili ste savrsen, ako je prijasnji imao ikakve probleme, ovaj je to rijesio, jedino(nebi vjerovali) ima par mana, elektricni servo je zamjenio hidraulicni, oni bi htjeli da nije jel nije bas osjecajan i precizan ko hidraulicni, al ustvari je savrsen i pase tom autu i bas je servo odlican, pdk mjenjac je uzeo car gt3-ke jel nema vise one povezanosti sa autom i cestom, ma ustvari i on je savrsen jel auto nebi bio dobar sa rucnim ko sto je sa pdk i uz te 2 sitne manice kao sto su volan i mjenjac je auto ustvari najbolji od svih na testu jel ga izvlaci kaj ima super motor koji u srednjem djelu okretaja nije bas dobar ko stari mezger motor, al je ustvari super.

Znaci prvi put napisu da bi novi model bio bolji da ima volan, mjenjac i motor sa starog, al ustvari je po svemu bolji zbog aktivnih nosaca motora koji sad napokon rijesavaju osjecaj motora na zadnjoj osovini(koji ustvari po njima nije problem nego je bas to car 911-ice) i auto prianja izvrsno i bas je pogoden pa je eto opet to njihov car of the year.

Znam da sam sad tu napisao cijeli roman, al morao sam to izbacit iz sebe jel ocito im nije jasno da nisu svi njihovi stalni citatelji takvi obozavatelji 911-ice pa se tope na svaki test di ju hvale i zaboravljaju prije napisano i zbog toga meni vise nisu mjerodavni uopce, ali cu ih i dalje nastavit citati jel mi se svida kad se pise prica o autu i voznji, a ne puko nabrajanje specifikacija ala auto klub.

Taj dio imaju i oni (vozismo) gdje je npr. Seat Leon super auto super se vozi, nije da im je to bitno jel su evo fahreri al zna puno trosit u nekim rezimima voznje, niti im je bitno sto ima velik prtljaznik, al koliko unutra stane fotica.
Ocjena auta 3 od 5 zvijezdica jel puno trosi(al to im nije bitno) i presiguran je na cesti.
Seat Leon sam uzeo bez veze za primjer, nije da je to pisalo u testu, al je za neki auto, nemogu se sjetit koji.

Slažem se s ovim od riječi do riječi... Već sam se pitao dali to samo meni 911 ide polako na živce... Na svakom testu je savršen, ali sljedeća generacija je bolja i popravi mane prošle generacije...
Daleko od toga da ne vjerujem da je 911 odličan auto, ali da je baš tolko dobar da svake godine pobijedi na tim testovima, to ne vjerujem...

Offline boris

• Član Alfa Kluba 19
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • 147 Q
    • Rijeka
« Odgovori #1154 u: 14-11-2013, 09:46:39 »
Ja sam prestao kupovati EVO. Ispočetka mi se činio OK, a onda su mi malo dosadili sa filozofiranjem, da ne upotrebim neku drugu riječ..

Offline boris

• Član Alfa Kluba 19
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • 147 Q
    • Rijeka
« Odgovori #1155 u: 14-11-2013, 10:07:02 »
Sve više sam razočaran u EVO, opet su se pokazali kao skorojevići...
Zašto? oni više NE ZNAJU kako je to voziti auto bez serva i kakav su zvuk auspuha/motora imali auti prije 20-tak i više godina...
Trebalo bi im dati u ruke sportski auto prije 20-30 godina, a ne ove high tech aute... koje stalno voze

Bole159

• Gost
« Odgovori #1156 u: 14-11-2013, 13:15:34 »
Kao sto rece Danko, marketing prodaje proizvod. Ovo sto oni prezentuju je zali boze, ali stvarno. Ne sporim da je Porsche dobar auto, ali kad se nisam vozio u niti sam vozio doticni auto, ne mogu reci svoj sud o njemu, al ajd da im verujem na ''rec'', po principu nemoguce bas da svi lazu. Taj koncept je u samom startu bio pogresan i trebalo im je 50 godina da naprave nesto cestito od tog poluproizvoda, a usput su napravili lepezu modela koju niko ne moze pohvatati, svaka performansa svakog modela u picinu dlaku je proracunata i pruza zadovoljstvo proporcionalno praznjenju opranih para sa bankovnog racuna. Dakle koliko para, toliko muzike...

Svet je propao, a s njim i pravljenje automobila kad su ga preuzeli tzv. menadzeri, marketing direktori i ostali paraziti koji zaradjuju na magli. Automobili se ne prave iz zelje i ljubavi vec radi obrta kapitala. Uopste mi se gade novi auti. Jedino je ova 4c unela neki novi vetar na kojem bih mogao jedriti u perspektivi, ako se ne odlucim za nesto starije i brutalnije...

P.S. Ovaj sto prezentuje ima spektar od 3-4 karakteristike koje vrti, ocigledno je bivsi ili jos aktvini trkac koji je uz to ,gle cuda i logoreican. Sve u svemu, ovaj nazovi test sto su sproveli niti je test niti bilo sta, vec obicno proseravanje da izvinete na izrazu. 4c nije mesto ovde jer je ''samo'' prava igracka za one koji vole da voze i igraju se ponekad, ne za umisljene trkace, neiskoriscene talente, neostvarene Sumahere, Buttone, Senne...

Offline velikimedo

• Starosjedioc
  • Giulietta2.0JTDMRossoDiavolo&Mito1,4BiancoElegante
    • Kutina
« Odgovori #1157 u: 14-11-2013, 15:32:22 »
Kao sto rece Danko, marketing prodaje proizvod. Ovo sto oni prezentuju je zali boze, ali stvarno. Ne sporim da je Porsche dobar auto, ali kad se nisam vozio u niti sam vozio doticni auto, ne mogu reci svoj sud o njemu, al ajd da im verujem na ''rec'', po principu nemoguce bas da svi lazu. Taj koncept je u samom startu bio pogresan i trebalo im je 50 godina da naprave nesto cestito od tog poluproizvoda, a usput su napravili lepezu modela koju niko ne moze pohvatati, svaka performansa svakog modela u picinu dlaku je proracunata i pruza zadovoljstvo proporcionalno praznjenju opranih para sa bankovnog racuna. Dakle koliko para, toliko muzike...

Svet je propao, a s njim i pravljenje automobila kad su ga preuzeli tzv. menadzeri, marketing direktori i ostali paraziti koji zaradjuju na magli. Automobili se ne prave iz zelje i ljubavi vec radi obrta kapitala. Uopste mi se gade novi auti. Jedino je ova 4c unela neki novi vetar na kojem bih mogao jedriti u perspektivi, ako se ne odlucim za nesto starije i brutalnije...

P.S. Ovaj sto prezentuje ima spektar od 3-4 karakteristike koje vrti, ocigledno je bivsi ili jos aktvini trkac koji je uz to ,gle cuda i logoreican. Sve u svemu, ovaj nazovi test sto su sproveli niti je test niti bilo sta, vec obicno proseravanje da izvinete na izrazu. 4c nije mesto ovde jer je ''samo'' prava igracka za one koji vole da voze i igraju se ponekad, ne za umisljene trkace, neiskoriscene talente, neostvarene Sumahere, Buttone, Senne...
:handclap: :handclap: :handclap: