14-06-2026, 14:21:32

Anketa

Mislite li da bi bilo bolje da VW preuzme Alfu

Da
88 (26%)
Ne
251 (74%)

Ukupno Glasova: 275

Autor Tema: VW kupi redom sve sto valja -opet glasine za Alfu  (Posjeta: 181033 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

anarayana

• Gost
  • Trade Count: (0)
Odg: VW kupi redom sve sto valja -opet glasine za Alfu :(
« Odgovori #90 u: 02-08-2010, 13:36:38 »
Ovako...autoindustrija nije obuhvačena klasičnim sistemom zaštite putem patentiranja te davanja punih ili ograničenih licenci za korištenje ili proizvodnju proizvoda o kome je riječ. Postoji patent u smislu da se zna ko je prvi proizveo tehniku, tj. ko je izmislio ali ne postoje restrikcije u korištenju proizvedenog. Tako se recimo zna da dosta novih tehnologija u auto industriji dolazi od strane porschea, zna se da je prvi sistem direktnog ubrizgavanja goriva patentirao bosch pa se u narodu većina sistema direktnog ubrizgavanja zove "boš pumpa"....zna se da je volvo prvi primjenio pojas za vezivanje u tri  tačke, itd itd
Poenta je da se tehnologija u autoindustriji ne licencira na klasičan način plačanja licence na tehnologiju kao što je recimo u hemijskoj industriji, u literaturi, muzici itd itd....to je neki dogovor na nivou patentnih ureda po svijetu.
Izvor svega ovoga je Autorsko pravo...standardni predmet koji se izučava na drugoj godini pravnih studija....

Za sve ostalo "google is your friend"   :mah:

hmm... vidis upravo si potvrdio moje misljenje o forumskim postovima koji me nerijetko podsjecaju na lovacke price... svi su jaaako pametni i pisu o svemu poput velikih znalaca a onda kada se trazi dokaz o tome o cemu pisu – guglaj…
ali ‘ajmo ovako… jedan daimler chrysler ima podnesenih 50-ak medjunarodnih prijava patenata za prakticki sve drzave u kojima postoji mogucnost zastite.
primjer
 http://www.wipo.int/pctdb/en/fetch.jsp?LANG=ENG&DBSELECT=PCT&SERVER_TYPE=19-10&SORT=11309333-KEY&TYPE_FIELD=256&IDB=0&IDOC=1808204&C=10&ELEMENT_SET=B&RESULT=1&TOTAL=1&START=1&DISP=25&FORM=SEP-0/HITNUM,B-ENG,DP,MC,AN,PA,ABSUM-ENG&SEARCH_IA=IB2008002099&QUERY=%28IN%2f%22daimler+chrysler%22%29+
zasto to cini? znas li uopce koliko kosta takav posao? nitko ne ulaze novce u nesto sto mu nece donijeti profit. pa jedan od razloga udruzivanja proizvodjaca u  konzorcije je izbjegavanje mogucih susreta na sudovima zbog povrede intelektualnog vlasnistva…stoga bih zaista voljela procitati relevantan text koji potvrdjuje ono sto si napisao.
takodjer, voljela bih znati od kud ti podatak o dogovoru patentnih ureda vezano uz licenciranje patenata? da li si uopce upoznat s radom jednog takvog ureda? patentni uredi ne uredjuju sadrzaj licenci u smislu sto, na koliko dugo, na kojem podrucju i za koje novce ce se licencirati! oni ih samo evidentiraju na zahtjev nositelja patenta (i to samo u onim zemljama koje su to regulirale zakonom).  zasto? pa radi zastite od trecih osoba.
vezano uz standardni predmet koji se izucava na drugoj godini prava - patent i autorsko pravo su dva razlicita prava koja, istina, oba pripadaju pravu intelektualnog vlasnistva no njihov opseg zastite,  postupak stjecanja a samim time i njihovo licenciranje su razliciti.
 :mah:

Offline sale 75

• Trade Count: (+4)
  • Ovisnik o alfistima
  • Spol: Muški
  • 156 JTDm Q2
    • aljmaš
« Odgovori #91 u: 02-08-2010, 14:08:56 »
 :care :care :care

Offline pingo

• Član Alfa Kluba 8
  • Trade Count: (+1)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • 156 sw & 33 serija 1
    • kamen/split
« Odgovori #92 u: 02-08-2010, 21:12:55 »
Uopce ne ulazim ko je upravu, ali za ovakav post  :clap2: :clap2: :care :care jer i meni je puna kapa forumskog prosipanja mudrosti bez argumenata
Prijatelja mozes odgurnuti:
a. rukama b. djelima
Ova druga varijanta je za cili zivot

Offline Uzzy

• Ovisnik o alfistima
    • Solin
    • GTV
« Odgovori #93 u: 03-08-2010, 00:47:56 »
Ja se apsolutno ne slazem i stajem u obranu forumskih gluposti bez argumenata,pogotovo zato sta anarayana nije nista pojasnila nego samo pokusava pokazat svoju nadmoc u pisanju dugih nejasnih recenica  :hehe: :hehe: :hehe:

superfly tnt

• Gost
« Odgovori #94 u: 03-08-2010, 08:24:31 »
niste vi skuzili kolegu Tareta al dobro, samo se vi klanjajte.  vidite, navodno su ljudi iz mezopotamije  izmislili kotac, a svi auti ih koriste. nemaju licencu nit je zasticen autorskim pravima. e tako je sa vecinom dijelova na autima.

Offline Isus

• Trade Count: (+9)
  • Ovisnik o alfistima
  • 156
    • ZG Pešča
« Odgovori #95 u: 03-08-2010, 08:24:56 »
Autorsko pravo nije predmet druge godien prava ( bar ne u ZG)  :craz

S vecinom, no neke specificne stvari su zasticene, odnosno patentirane te ostali moraju placati nakdanu za njihovo koristenje.

Commonrail tehnlogija je razvijena od fita no kako su bili u guzvi prodali su prava na proizvodnju iste boschu.

nemres sad stavit patent na volan tj. postojao je sigurno ali je istekao, ali na nove tehnologiej kojima bi mogao ostavraiti presdnost u odnosu na konkurenciju ces sigurno prijaviti patent i zastiti ih jer cemu si ulagao novce u razvoj ako ih svatko moze jednostavno uzeti.
« Zadnja izmjena: 03-08-2010, 08:35:29 od Isus »
Kockasti auto, najbolji auto.

Offline Viktor

• Global moderator
  • Trade Count: (+21)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GT
    • Solin
« Odgovori #96 u: 03-08-2010, 08:55:33 »
Koliko ja znam obični patent ima vijek 20 godina, a industrijski dizajn 10 godina. Oni faceliftinzi nisu bez veze, tako se dobiva novih 10 godina ekskluzivne proizvodnje branika, blatobrana, svjetala....
E da je autoindustrija javno dobro, pa i nije baš, tako da ne vjerujem da se prava na patente dijele besplatno. Prije bih rekao da je proizvodnja lijekova javno dobro, pa je i tamo patent na lijek 20 godina bez pardona. Pliva je od Amerikanaca za licencu na Sumamed dobivala oko 800 milijuna eura godišnje (ugovor je bio na postotak prodaje). Prije 2 godine je istekao patent i ne dobivaju ni centa. Možda u auto industriji prakticiraju razmjenu patenata kao i u IT industriji.

Offline sale 75

• Ovisnik o alfistima
  • 156 JTDm Q2
    • aljmaš
« Odgovori #97 u: 03-08-2010, 13:30:47 »
isus je to ljepo objasnio  :da:

Offline a.m.alfa

• Administrator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • MG HS
    • Fiume (RI)
« Odgovori #98 u: 04-08-2010, 12:55:09 »
već neki zamišljaju alfu pod vw :craz

XariX

• Gost
« Odgovori #99 u: 04-08-2010, 13:05:30 »
već neki zamišljaju alfu pod vw :craz

Ak ce je ovak zamisljat, samo GO! GO! GO!

Ovo fino zgleda za SUV, i nikog nije briga tko na kraju paru skuplja, ak je vozilo primamljivo oku, i dobre tehnike.

33QO

• Gost
« Odgovori #100 u: 04-08-2010, 13:11:09 »
 :love3:

Offline Tare071

• Ovisnik o alfistima
  • ima kolekciju auta :-)
    • Sarajevo
« Odgovori #101 u: 04-08-2010, 13:29:07 »
hmm... vidis upravo si potvrdio moje misljenje o forumskim postovima koji me nerijetko podsjecaju na lovacke price... svi su jaaako pametni i pisu o svemu poput velikih znalaca a onda kada se trazi dokaz o tome o cemu pisu – guglaj…
ali ‘ajmo ovako… jedan daimler chrysler ima podnesenih 50-ak medjunarodnih prijava patenata za prakticki sve drzave u kojima postoji mogucnost zastite.
primjer
 http://www.wipo.int/pctdb/en/fetch.jsp?LANG=ENG&DBSELECT=PCT&SERVER_TYPE=19-10&SORT=11309333-KEY&TYPE_FIELD=256&IDB=0&IDOC=1808204&C=10&ELEMENT_SET=B&RESULT=1&TOTAL=1&START=1&DISP=25&FORM=SEP-0/HITNUM,B-ENG,DP,MC,AN,PA,ABSUM-ENG&SEARCH_IA=IB2008002099&QUERY=%28IN%2f%22daimler+chrysler%22%29+
zasto to cini? znas li uopce koliko kosta takav posao? nitko ne ulaze novce u nesto sto mu nece donijeti profit. pa jedan od razloga udruzivanja proizvodjaca u  konzorcije je izbjegavanje mogucih susreta na sudovima zbog povrede intelektualnog vlasnistva…stoga bih zaista voljela procitati relevantan text koji potvrdjuje ono sto si napisao.
takodjer, voljela bih znati od kud ti podatak o dogovoru patentnih ureda vezano uz licenciranje patenata? da li si uopce upoznat s radom jednog takvog ureda? patentni uredi ne uredjuju sadrzaj licenci u smislu sto, na koliko dugo, na kojem podrucju i za koje novce ce se licencirati! oni ih samo evidentiraju na zahtjev nositelja patenta (i to samo u onim zemljama koje su to regulirale zakonom).  zasto? pa radi zastite od trecih osoba.
vezano uz standardni predmet koji se izucava na drugoj godini prava - patent i autorsko pravo su dva razlicita prava koja, istina, oba pripadaju pravu intelektualnog vlasnistva no njihov opseg zastite,  postupak stjecanja a samim time i njihovo licenciranje su razliciti.

ccccc.....Nije me bilo par dana tako da nisam baš pratio tok događanja na ovu temu....no idemo po redu.
Mlada dama zaista ima dara za kompleksne misli u pisanoj formi s tim da obično pisana forma izražena rečenicom ima svoj početak i kraj....što ovde nije slučaj. Početak je tu ali kraj barem u nekoj koherentnoj (smislenoj) formi  se ne nazire, no nebitno.
Ja sve što sam napisao stojim uz to, ono što sam pokušao-neuspješno,  da kažem je izgleda samo kolega TNT shvatio no dobro. Također Kolegice forum nije mjesto na kome se traže dokazi ili se traži da te neko nečemu pouči ili da ti nešto pokaže, možeš tražiti savjet ili mišljenje a za sve drugo tu su knjige i net pa se potrudi. Generalno znanje se i plaća, ako ti nije problem platiti da ti neko servisira turbinu na autu onda u čemu je razlika da platiš za znanje? Ja sam svoj studij poprilično platio...no nebitno da ne odemo preširoko. Znam kako funkcionišu patentni uredi jer je i to u okviru  jednog od 37 pravnih predmeta koji se uče na studiju. Ja sam ti konkretno rekao odakle crpim svoju tvrdnju tako da lako možeš provjeriti, u biblioteku pa iznajmiš knjigu "autorsko pravo i ostala srodna patentna prava" a i da proguglaš našla bi je u PDFu pa izbjegla i iznajmljivanje knjige iz biblioteke.  Evo ti link pa se malo zabavi ako želiš išta više od prazne priče http://manuals-search-pdf.com/all/autorsko-pravo.html
Nadalje ja nisam student zagrebačkog pravnog fakulteta što se da primjetiti kad se pogleda moja lokacija, no i to je nebitno, princip isti sve su ostalo nijanse barem za one koji hoće da razmišljaju.
Ima mala razlika između priznavanja prava na patent, gdje se pronalazaču priznaje da je baš on to nešto izmislio a ima opet druga stvar a to je kako se i pod kojim uslovima u ovisnosti o vrsti patenta i industriji taj patent licencira i koristi. Opet kažem, autoindustrija ima najliberalniji sistem patentiranja gdje je pravo priznato ali se daje pravo ostalim proizvođačima da tehnologiju koriste s tim da je nesmiju nazvati istim imenom kao što je naziv originalnog patenta. Zato recimo VW ima TDI motor, ford ima DTI ili DIT ne znam tačno, u hondi drugovoj je DITD4 motor...a u principu je tehnika "pumpa-dizna" na svim.....to bio bio recimo laički primjer. Ista stvar je i sa DSG mjenjačem na koji sam se več referirao i neću se ponavljati.
Na kraju opet kažem, što je izgleda samo kolega TNT shvatio, postoji razlika u odnosu na priznavanje pronalazačkog prava osobi X ali postoje i razlike u daljenjem licenciranju-upotrebi prava opet u ovisnosti o kojoj vrsti patenta se radi, ovo nije ni mjesto ni vrijeme da ja objašnjavam koje sve vrste patenata imaju a sve se može zaštiti od intelektualnog vlasništva, pisane riječi, izgovorene riječi, snimljene riječi (patenti na fonografske zapise), snimljene riječi emitovane u emisiji, slika, skulptura pa nadalje do industrijskog vlasništva gdje spadaju patenti autoindustrije.....
Stojim uz sve što sam rekao, pa ko shvati dobro za njeg

« Zadnja izmjena: 04-08-2010, 13:30:42 od Tare071 »
"Rightous infliction of retribution manifested by an appropriate agent"

anarayana

• Gost
« Odgovori #102 u: 04-08-2010, 16:01:25 »
ccccc.....Nije me bilo par dana tako da nisam baš pratio tok događanja na ovu temu....no idemo po redu.
Mlada dama zaista ima dara za kompleksne misli u pisanoj formi s tim da obično pisana forma izražena rečenicom ima svoj početak i kraj....što ovde nije slučaj. Početak je tu ali kraj barem u nekoj koherentnoj (smislenoj) formi  se ne nazire, no nebitno.
Ja sve što sam napisao stojim uz to, ono što sam pokušao-neuspješno,  da kažem je izgleda samo kolega TNT shvatio no dobro. Također Kolegice forum nije mjesto na kome se traže dokazi ili se traži da te neko nečemu pouči ili da ti nešto pokaže, možeš tražiti savjet ili mišljenje a za sve drugo tu su knjige i net pa se potrudi. Generalno znanje se i plaća, ako ti nije problem platiti da ti neko servisira turbinu na autu onda u čemu je razlika da platiš za znanje? Ja sam svoj studij poprilično platio...no nebitno da ne odemo preširoko. Znam kako funkcionišu patentni uredi jer je i to u okviru  jednog od 37 pravnih predmeta koji se uče na studiju. Ja sam ti konkretno rekao odakle crpim svoju tvrdnju tako da lako možeš provjeriti, u biblioteku pa iznajmiš knjigu "autorsko pravo i ostala srodna patentna prava" a i da proguglaš našla bi je u PDFu pa izbjegla i iznajmljivanje knjige iz biblioteke.  Evo ti link pa se malo zabavi ako želiš išta više od prazne priče http://manuals-search-pdf.com/all/autorsko-pravo.html
Nadalje ja nisam student zagrebačkog pravnog fakulteta što se da primjetiti kad se pogleda moja lokacija, no i to je nebitno, princip isti sve su ostalo nijanse barem za one koji hoće da razmišljaju.
Ima mala razlika između priznavanja prava na patent, gdje se pronalazaču priznaje da je baš on to nešto izmislio a ima opet druga stvar a to je kako se i pod kojim uslovima u ovisnosti o vrsti patenta i industriji taj patent licencira i koristi. Opet kažem, autoindustrija ima najliberalniji sistem patentiranja gdje je pravo priznato ali se daje pravo ostalim proizvođačima da tehnologiju koriste s tim da je nesmiju nazvati istim imenom kao što je naziv originalnog patenta. Zato recimo VW ima TDI motor, ford ima DTI ili DIT ne znam tačno, u hondi drugovoj je DITD4 motor...a u principu je tehnika "pumpa-dizna" na svim.....to bio bio recimo laički primjer. Ista stvar je i sa DSG mjenjačem na koji sam se več referirao i neću se ponavljati.
Na kraju opet kažem, što je izgleda samo kolega TNT shvatio, postoji razlika u odnosu na priznavanje pronalazačkog prava osobi X ali postoje i razlike u daljenjem licenciranju-upotrebi prava opet u ovisnosti o kojoj vrsti patenta se radi, ovo nije ni mjesto ni vrijeme da ja objašnjavam koje sve vrste patenata imaju a sve se može zaštiti od intelektualnog vlasništva, pisane riječi, izgovorene riječi, snimljene riječi (patenti na fonografske zapise), snimljene riječi emitovane u emisiji, slika, skulptura pa nadalje do industrijskog vlasništva gdje spadaju patenti autoindustrije.....
Stojim uz sve što sam rekao, pa ko shvati dobro za njeg

eh... ako je moj post imalo nejasan ne znam sto bi se reklo za tvoj... vrtis se u krug oko jednog te istog. na konkretna pitanja nisi dao konkretan odgovor! jedino sto se moze zakljuciti je da odgovore – ne znas! (sto se vidi iz linka koji si dao...  :funny:)
 „mlada dama“, svoje godine ne skriva i ne pravi se pametna u podrucju koje zna povrsno poput tebe mladicu. iza onoga sto ja pisem stoji znanje i iskustvo, da ne spominjem strucne kvalifikacije u podrucju intelektualnog vlasnistva. ja, naime, radim taj posao! i ne prepricavam rekla-kazala price s interneta ili povrsno procitane udžbenike.
ovdje bih sada mogla napisati toliko toga o autorskom pravu i pravu industrijskog vlasnistva (zigovima, patentima, industrijskom dizajnu, zemljopisnim oznakama) ali smatram da ovo nije mjesto za to. no ipak moram reagirati na nesto... dok nema patenta, nema licenciranja patenta, sto ti cijelo vrijeme pises kao da se radi o dvije razlicite stvari. isto tako, naravno da ne smiju koristiti nazive, zato ih stite zigovima da zive i nakon isteka patenta.
na primjer, poznat ti je tempomat?

http://www.wipo.int/romarin/detail.do?ID=542

gle cuda, zasticeno ime od 1975. od strane Daimler AG... (uzimam daimler cesto za primjer jer su najjaci u zastiti svog intelektualnog vlasnistva; fiat koncern je po tom pitanju jako los)

ovdje se nisam ukljucila da bih prodavala svoju pamet (da, u pravu si, to kosta) nego da ispravim krive podatke koji su ovdje izneseni. na kraju svega, svaka automobilska kompanija koja stiti nesto cini to preko tvrtke u kojoj ja radim pa... btw ako zelis nesto nauciti o intelektualnom vlasnistvu slobodno se obrati, ali molim, s konkretnim pitanjima.

a forum... pa na njemu se moze doznati mnogo toga zanimljivoga... i lijepo je kad ono sto procitas bude tocno i korisno za osobni razvoj.

Anton

• Gost
« Odgovori #103 u: 04-08-2010, 16:27:41 »
 :rol:

jako ste zanimljivi, medutim u vasom medusobnom dokazivanju inteligencije, koja me nadasve impresionirala, ja i dalje ne uspijevam vizualizirati giuliu na passatovoj platformi  :craz

medutim, mozda GTA modeli dijele porscheov boxer motor, imagine that  :clap:

Offline Tare071

• Ovisnik o alfistima
    • Sarajevo
« Odgovori #104 u: 04-08-2010, 16:38:54 »
eh... ako je moj post imalo nejasan ne znam sto bi se reklo za tvoj... vrtis se u krug oko jednog te istog. na konkretna pitanja nisi dao konkretan odgovor! jedino sto se moze zakljuciti je da odgovore – ne znas! (sto se vidi iz linka koji si dao...  :funny:)
 „mlada dama“, svoje godine ne skriva i ne pravi se pametna u podrucju koje zna povrsno poput tebe mladicu. iza onoga sto ja pisem stoji znanje i iskustvo, da ne spominjem strucne kvalifikacije u podrucju intelektualnog vlasnistva. ja, naime, radim taj posao! i ne prepricavam rekla-kazala price s interneta ili povrsno procitane udžbenike.
ovdje bih sada mogla napisati toliko toga o autorskom pravu i pravu industrijskog vlasnistva (zigovima, patentima, industrijskom dizajnu, zemljopisnim oznakama) ali smatram da ovo nije mjesto za to. no ipak moram reagirati na nesto... dok nema patenta, nema licenciranja patenta, sto ti cijelo vrijeme pises kao da se radi o dvije razlicite stvari. isto tako, naravno da ne smiju koristiti nazive, zato ih stite zigovima da zive i nakon isteka patenta.
na primjer, poznat ti je tempomat?

http://www.wipo.int/romarin/detail.do?ID=542

gle cuda, zasticeno ime od 1975. od strane Daimler AG... (uzimam daimler cesto za primjer jer su najjaci u zastiti svog intelektualnog vlasnistva; fiat koncern je po tom pitanju jako los)

ovdje se nisam ukljucila da bih prodavala svoju pamet (da, u pravu si, to kosta) nego da ispravim krive podatke koji su ovdje izneseni. na kraju svega, svaka automobilska kompanija koja stiti nesto cini to preko tvrtke u kojoj ja radim pa... btw ako zelis nesto nauciti o intelektualnom vlasnistvu slobodno se obrati, ali molim, s konkretnim pitanjima.

a forum... pa na njemu se moze doznati mnogo toga zanimljivoga... i lijepo je kad ono sto procitas bude tocno i korisno za osobni razvoj.

Ti Damo očito imaš nekih problema koji nažalost nadilaze pitanje patenata.....samim tim nisi osoba za bilo kakvu smislenu priču, ja lično izbjegavam bilo kakve mentalne egzibicije sa osobama koje do podne imaju problem sa sobom a od podne sa ostatkom svijeta.

Sretno, trebat će ti  :mah:

XariX

• Gost
« Odgovori #105 u: 04-08-2010, 16:47:26 »
Ljubicaste  carape.  :happ:

:sado:

Anton

• Gost
« Odgovori #106 u: 04-08-2010, 16:50:01 »
pa bude novi rekord u klasi 159 sw, motor straga i gepek od 70 litara :hehe: :hehe: :hehe: :hehe: karavan sa gepekom napred :funny: pa ide spreha: vozio sam cement i razvalio vilice... :craz :craz

ma neeeeeee, ampak se bude to prebacilo naprijed a pogon straga, something like transaxle.... kuis i onda to patentiraju pa se nasi doticni intelektualci imaju novu priliku obracunati....  :craz

Anton

• Gost
« Odgovori #107 u: 04-08-2010, 16:57:42 »
u malog porsica koji planiraju radit 211 ili tak nekak ic ce alfin 17 16v boxer, to je fer razmjena,ne  :?:

anarayana

• Gost
« Odgovori #108 u: 04-08-2010, 16:59:36 »
Ti Damo očito imaš nekih problema koji nažalost nadilaze pitanje patenata.....samim tim nisi osoba za bilo kakvu smislenu priču, ja lično izbjegavam bilo kakve mentalne egzibicije sa osobama koje do podne imaju problem sa sobom a od podne sa ostatkom svijeta.

glec' decec, vredjali se ne bumo!!!
drago mi je sto si ovom forumu pokazao tko si i sto si kad se susretnes s argumentiranom istinom o vlastitom neznanju. jos k tome kad ti to podastre pred nos - zena. bravo! :clap2:

Offline sale 75

• Ovisnik o alfistima
  • 156 JTDm Q2
    • aljmaš
« Odgovori #109 u: 04-08-2010, 17:07:26 »
zanimljive price o boxerima,ali ja bi najvise volio vidit 159fl 4.7 v8 transaxle GTA  :song:

Offline Narayan

• Ovisnik o alfistima
  • The One and Only
    • Zagreb
« Odgovori #110 u: 04-08-2010, 17:14:30 »

Gle, ja sam uvijek za dobru i argumentiranu raspravu ali ne i za bezobrazluk i vrijeđanje bez obzira što se ovdje radi o mojoj ženi...
Dok pametniji popuštaju, budale vladaju svijetom...

Anton

• Gost
« Odgovori #111 u: 04-08-2010, 17:15:05 »
zanimljive price o boxerima,ali ja bi najvise volio vidit 159fl 4.7 v8 transaxle GTA  :song:

ooooo kolega vi ste vec poceli audiju krasti v8-ice  :rolll:

me like  :craz

Offline Alfa_gtv

• Global moderator
  • Trade Count: (+7)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GTV V6 TB, GIULIETTA, Z750, SF1098S
    • ZG
« Odgovori #112 u: 04-08-2010, 17:16:39 »
ma da nakeljit gore 8.6 V92 i na kraju se žalit što troši 27L  :craz
moja AR GTV 2.0 V6 TB

"Many of the technical solutions you'll find in a Ferrari, are also often used in an Alfa Romeo"

Offline Alfa_gtv

• Global moderator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • ZG
« Odgovori #113 u: 04-08-2010, 17:19:18 »
 :hehe:  u bunkeru obavezno 10L ulja sa sobom za svaki slučaj  :craz 
moja AR GTV 2.0 V6 TB

"Many of the technical solutions you'll find in a Ferrari, are also often used in an Alfa Romeo"

Anton

• Gost
« Odgovori #114 u: 04-08-2010, 17:21:20 »
fauvejci vole trosit ulje, al budemo imali ovjes iz škode- nepoderivo  :ok: bye, bye vilice, balans stange i ostale gluposti  :craz

Offline a.m.alfa

• Administrator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • MG HS
    • Fiume (RI)
« Odgovori #115 u: 04-08-2010, 17:22:51 »

Zamolio bi bez vrijeđanja na javnom djelu foruma,ako imate šta riješiti koristite P.P,SMS,Mail itd
Hvala!

Offline Alfa_gtv

• Global moderator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • ZG
« Odgovori #116 u: 04-08-2010, 17:23:53 »
fauvejci vole trosit ulje, al budemo imali ovjes iz škode- nepoderivo  :ok: bye, bye vilice, balans stange i ostale gluposti  :craz

je i ljuljanje kao u octaviji  :craz  a problema sa vilicama i slična čudesa hvala bogu ne poznajem  :hap:
moja AR GTV 2.0 V6 TB

Offline Tare071

• Ovisnik o alfistima
    • Sarajevo
« Odgovori #117 u: 04-08-2010, 17:26:30 »
glec' decec, vredjali se ne bumo!!!
drago mi je sto si ovom forumu pokazao tko si i sto si kad se susretnes s argumentiranom istinom o vlastitom neznanju. jos k tome kad ti to podastre pred nos - zena. bravo! :clap2:

da da....bitno je da je tvoj najveći argument da si žena....vrlo inteligentno samo teško odbranjivo i nebitno za priču. Da pojednostavimo uz izvinjenje na OTu, ti si arogantna i još diskusiju zaključuješ argumentom da si žena koja je "dječaka" naučila pameti. Mislim da u stvarnom životu nisi baš previše prihvačena te da autoritet teško ostvaruješ i u svojoj kući, iako ako bih se morao kladiti rekao bih da živiš sama, teški ljudi tvog kalibra još teže nalaze partnere....mačka možda ili cuko, papagaj  bi bio previše - znaju da krešte a to remeti tvoj mir i disciplinu.....tipujem na ribice dovoljno su pasivne sve ostalo nabrojano se neuklapa u iskazanu aroganciju. Višak arogancije krije neznanje i neadekvatnost, vjerovatno obavljaš neki krajnje nezanimljiv i neispunjavajući "šalterski" posao, možda kakav low-level činovnik kojeg se ne pita, a ti bi tako rado da te se pita. Način na koji iznosiš argumente i konstrukcija tvojih opaski odaje srednju stručnu spremu, neuspjeli student možda? Iako da ne bude zabune fakultet nije sve, ipak se čovjek u toku školovanja nauči gdje dođe subjekt a gdje predikat.....
Da li dječak pogađa, jesam li blizu?  :hello: :hello:

« Zadnja izmjena: 04-08-2010, 17:27:14 od Tare071 »

Anton

• Gost
« Odgovori #118 u: 04-08-2010, 17:27:53 »
Tare, fakat si mi bio simpatican ali sad si pretjerao, banirao bih te momentalno na tjedan dana  :rolll:

Offline Narayan

• Ovisnik o alfistima
  • The One and Only
    • Zagreb
« Odgovori #119 u: 04-08-2010, 17:28:39 »
Molio bih ban za dotičnog Tare071
Dok pametniji popuštaju, budale vladaju svijetom...