09-05-2026, 12:06:09

Autor Tema: Aditivi za ulje  (Posjeta: 23278 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Dream

• Gost
  • Trade Count: (0)
Aditivi za ulje
« u: 13-07-2007, 12:32:11 »

Dakle, ljudi sta mislite o dotičnom CPL dodatku za ulje..???
Preporučio mi frenrd, bio sam malo na njihovoj stranici, same pohvale :)...
Jel mozda netko to ipak isprobao?

...

Offline LOŠA

• Trade Count: (+22)
  • Ovisnik o alfistima
  • Spol: Muški
  • Alfa Romeo Brera 2.0 JTDM
    • BJELOVAR
Odg: Aditivi za ulje
« Odgovori #1 u: 13-07-2007, 12:41:18 »
Tema već postoji

Ceramic power liquid

Offline Dama 166

• Ovisnik o alfistima
  • AR 166 2,4/159ti 2,4/Spider 3.0 24V/ 159ti 1750tbi
    • Njemacka, Stuttgart
« Odgovori #2 u: 13-07-2007, 12:48:44 »
evo ovak, ja sam tu stvar prvi puta stavio u motor u Hondi Accord 2.2i. Kupio sam preko Televizije onaj "Motor Up". Moje iskustvo sa time je bilo da mi je po Stuttgartu trosio izmedju 0,5-0,75 litre manje. Dosao sa Tankom od 65L Stutgart- ZG s time da je Honda bila 1991 Godina i imala 240000km. Motor je tise radio i sa uljem koje je djelomicno bilo do 25000km u motoru (Castrol 10-60) ja mogu samo reci da sam osjetio veliku promjenu. Sad zavisi sta se ocekuje. Motor radi tise, mirnije, manja potrosnja, itd. Nedugo sam mjenjao  na 166-ci ulje i opet stavio isto samo sa (Mobil 5-40). Na potrosnji se nije nista puno na bolje promjenilo, ali su decki na Meetu rekli da jako tiho radi za Dizela sto sam i ja primjetio. Normalno kad je hladan nesto malo glasniji, ali daleko tisi nego sto je bio. U zagrijanom stanju je tisi nego puno Benzinaca. Sa moje strane uzmi i stavi, ja mogu samo Pricati za taj "Motor Up". Na televiziji su skinuli karter i spricali sa vodom radilicu i klipove sa doljnje strane, Zaledili motor u kosku leda i samo ostavili lufta za ventilator i motor kresno iz prve. Resto je na tebi da se odlucis. 

cico38

• Gost
« Odgovori #3 u: 16-01-2009, 15:18:12 »
Ima netko ko je u svoju alfu bilo koji model stavio aditiv CERAMIC POWER LIQUID i kakva su iskustva sa tim! Baš me zanima! :rolll:

Offline stararaga

• Ovisnik o alfistima
  • The Night Rider
    • Pula
« Odgovori #4 u: 16-01-2009, 15:33:44 »
Pisalo se o tome već negdje na forumu, potraži malo... :ok:

Pogledaj ovdje, ali mislim da je bila još jedna tema negdje...

STP aditivi...
« Zadnja izmjena: 16-01-2009, 15:35:59 od stararaga »
I am The Night Rider. I am a fuel injected suicide machine. I am the rocker, I am the roller, I am the out-of-controller!

http://marsildoo.wix.com/marsil

Offline Igica

• Trade Count: (+7)
  • Ovisnik o alfistima
  • Alfa 146
    • Varaždinske toplice - Varaždin
« Odgovori #5 u: 27-01-2009, 12:29:41 »
Moram zamjeniti ulje u motora pa me zanima dal ima ko iskustva sa aditivima za čišćenje motora (STP, Liqui Moly)? Onaj koji se ulije u motor kad se staro ulje ispusti van. Koliko je to dobro, dal pomaže? Ili samo štetu može napraviti...?

Hvala

Offline Mike20

• Trade Count: (+5)
  • Ovisnik o alfistima
  • Lancia Delta t-jet
    • Varaždin-Zagreb
« Odgovori #6 u: 27-01-2009, 12:41:59 »
Najbolji aditiv za čišćenje motora je kvalitetno motorno ulje koje u sebi ima aditive za čišćenje motora+eventualno češća izmjena ako ne radiš puno km=čist motor.
U karteru se skupljaju nečistoće koje ne odu skroz van kod ispuštanja ulja, pa ga nije loše tu i tam skinuti, posebno ako brtva slini na njemu i očistiti Ivasolom ili nečim sličnim
Nisam pobornik nikakvih dodataka samom motoru bez obzira o čemu se radi-osim Selenie HPX koja provjereno smanjuje potrošnju ulja kod rasturenog motora hehe

Offline Stiv

• Trade Count: (+20)
  • Ovisnik o alfistima
  • 156 Busso SW & 147 1.9jtdM
    • Samobor
« Odgovori #7 u: 27-01-2009, 12:42:49 »
Where is Hesus, on zna sve o Liqviju, mislim da ga je i koristil u svojoj QV jci  :da:

E sad, ja tebe pitam, kak si dugo sretan sa alfom, ako si i do sada mjenjal redovito ulje onda tak i nastavi, netreba ti neko nepredviđeno sr...je tipa propišal mi je semering na radilici kod glavne remenice te kod zamajca, a i nekak su počeli sliniti semerinzi na bregastima  :hap: :hap:

To ti može samo otopiti eventualni talog stare prljavštine sa uglova bloka, a vjerovatno ga ima u manjim postocima, pa nebi bilo baš pametno da ta nečistoća proputuje svim uljnim kanalima, to bi radil osbono samo u nekoj renomiranoj firmi koja bi mi dala garanciju na ispravnost mašine nakon takvog tretmana barem 50tisuća km, a to ti neće dat nitko sigurno.  :ne2: :ne2: :ok: :mah:
:mahm QVMember of  U B OQV

Offline Igica

• Ovisnik o alfistima
  • Alfa 146
    • Varaždinske toplice - Varaždin
« Odgovori #8 u: 27-01-2009, 12:51:09 »
@ Mike: Tak si i ja mislim da je sama izmjena ulja najbolja za motor,a li svaki put kad dođem u dučan gledam te aditive i mislim si bi, ne bi... :wal: ma najbolje ne ništ kemijat...

@ Stiv: Kak sam dugo zadovoljan alfom?? Tak dugo dok me ne za*ebe!! Onda sam još sretniji jer se moram zavlačiti pod nju :craz :craz

Offline Stiv

• Trade Count: (+20)
  • Ovisnik o alfistima
  • 156 Busso SW & 147 1.9jtdM
    • Samobor
« Odgovori #9 u: 27-01-2009, 13:17:10 »
Bježi od toga, napravi čišćenje motorVac-om za 500 kn i 5 godina ne diraš. Izbjegavaj ove kemije, pogoto na TS-ima :da: :da: Ako baš hoćeš počistit motor na brzinu najbolje je zamjenit ulje pa opet to napravit nakon parsto km dok ulje na sebe povuče nečistoće ako ih ima u motoru :da: Al aditive izbjegavaj :da:

Eto Speeed, slušaj riječ svog suseda alfiste Boxera, on sigurno ne laprda bezveze, dok ti mašina radi bez ikakvih nepravilnosti, a radi stvarno lepo, ne diraj u nju, osim ako imaš neku 1.8 ili 2.0 sa strane pa se hočeš ove riješit pošto-poto  :funny: :funny: :funny:
:mahm QVMember of  U B OQV

Offline reddevill

• Trade Count: (+2)
  • Ovisnik o alfistima
  • 147 1.6 TS , BMW E60
    • Njemacka - Stuttgart
« Odgovori #10 u: 27-01-2009, 13:20:59 »
ja ti predlažem da ga ne čistiš, ak radi sada bude i dalje  :ok:
C2H5OH U KRVI/ THE VARIATOR GANG

Offline Viktor

• Global moderator
  • Trade Count: (+21)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GT
    • Solin
« Odgovori #11 u: 27-01-2009, 13:25:00 »
Moj prijatelj je radio u firmi koja je bila zastupnik za TEC 2000 aditive za ulja i goriva. Ima TEC 2000 za pranje motora iznutra. Ulije se limenka u ulje i auto radi pola sata, izlije se i ulije se normalno ulje poslije. U par navrata sam mu mjerio kompresiju prije tretmana i poslije. Poslije tretmana bi se digao tlak za 1 bar u prosjeku. recimo sa 11 bi skočio na 12.
Baš smo radili eksperiment  na šurjakovoj alfi 155 2.0 T.S. (stariji tip mortora), prešla je bila 220.000 km, kompresija je prije tretmana bila 11,5 i digla se na 12,5 poslije tretmana. Najintersantnije od svega mi je bila boja ulja. Pošto je u Alfi imao skoro novo sintetičko ulje, bila je šteta, pa smo ga izlili i spremili (kasnije vratili unutra). Kupili smo najjeftinije ulje (ne sjećam se koje) i ulili u motor zajedno sa limenkom TEC 2000, nakon pola sata i nakon izlijevanja ulje je bilo tamno smeđe kao da je prešlo 20.000 km. Znači stvar djeluje, otopi naslage i poveća kompresiju.
Jedino je bila preporuka da se ne stavlja u turbo motore, jer mu padne viskozitet pa da ne bi centralni ležaj od turbo punjača platio. Moglo bi se i to riješiti sa viskoznijim uljem recimo SAE 20W50.

Offline reddevill

• Ovisnik o alfistima
  • 147 1.6 TS , BMW E60
    • Njemacka - Stuttgart
« Odgovori #12 u: 27-01-2009, 13:59:33 »
Moj prijatelj je radio u firmi koja je bila zastupnik za TEC 2000 aditive za ulja i goriva. Ima TEC 2000 za pranje motora iznutra. Ulije se limenka u ulje i auto radi pola sata, izlije se i ulije se normalno ulje poslije. U par navrata sam mu mjerio kompresiju prije tretmana i poslije. Poslije tretmana bi se digao tlak za 1 bar u prosjeku. recimo sa 11 bi skočio na 12.
Baš smo radili eksperiment  na šurjakovoj alfi 155 2.0 T.S. (stariji tip mortora), prešla je bila 220.000 km, kompresija je prije tretmana bila 11,5 i digla se na 12,5 poslije tretmana. Najintersantnije od svega mi je bila boja ulja. Pošto je u Alfi imao skoro novo sintetičko ulje, bila je šteta, pa smo ga izlili i spremili (kasnije vratili unutra). Kupili smo najjeftinije ulje (ne sjećam se koje) i ulili u motor zajedno sa limenkom TEC 2000, nakon pola sata i nakon izlijevanja ulje je bilo tamno smeđe kao da je prešlo 20.000 km. Znači stvar djeluje, otopi naslage i poveća kompresiju.
Jedino je bila preporuka da se ne stavlja u turbo motore, jer mu padne viskozitet pa da ne bi centralni ležaj od turbo punjača platio. Moglo bi se i to riješiti sa viskoznijim uljem recimo SAE 20W50.
gdje ima tog aditiva za kupiti i kolko košta   :?:

Offline Viktor

• Global moderator
  • Trade Count: (+21)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GT
    • Solin
« Odgovori #13 u: 27-01-2009, 16:22:29 »
gdje ima tog aditiva za kupiti i kolko košta   :?:

To je bilo prije 8-9 godina i limenka je koštala 65 kn. Evo stavio sam u Google, i drugi traže  http://www.forum.hr/showthread.php?t=359331 .
I ostali su aditivi TEC 2000 odlični, npr. onaj za čišćenje injektora, otapa sve živo. Uliješ u rezervar, ali treba računati sa obaveznom promjenom filtera poslije. Ima i opcija da se direkno spoji da motor radi na 100% TEC 2000 dok ne potroši 375 ml, ali za to treba imati poseban uređaj.

Offline reddevill

• Ovisnik o alfistima
  • 147 1.6 TS , BMW E60
    • Njemacka - Stuttgart
« Odgovori #14 u: 27-01-2009, 22:19:09 »
To je bilo prije 8-9 godina i limenka je koštala 65 kn. Evo stavio sam u Google, i drugi traže  http://www.forum.hr/showthread.php?t=359331 .
I ostali su aditivi TEC 2000 odlični, npr. onaj za čišćenje injektora, otapa sve živo. Uliješ u rezervar, ali treba računati sa obaveznom promjenom filtera poslije. Ima i opcija da se direkno spoji da motor radi na 100% TEC 2000 dok ne potroši 375 ml, ali za to treba imati poseban uređaj.
hvala na odgovoru  :ok:

Offline Isus

• Trade Count: (+9)
  • Ovisnik o alfistima
  • 156
    • ZG Pešča
« Odgovori #15 u: 27-01-2009, 22:28:30 »
TEC2000 je izvrstan i kao čistač injektora, no jako je agresivan nije za vožnju s njime, već se ulije na skoro prazan rezrvar i to s epotroši onda se ulije nova benga i vozi dalje.

isto bi preporučio Liqui Moly motor clean, ja sam s time isprao motor na QV i nakon toga je blistao nigdje naslaga, a i inače sma čuo dosta dobrog o njemu.
Kockasti auto, najbolji auto.

Offline reddevill

• Ovisnik o alfistima
  • 147 1.6 TS , BMW E60
    • Njemacka - Stuttgart
« Odgovori #16 u: 27-01-2009, 22:30:27 »
mene interesira gdje TEC-a ima u Zagrebu za kupiti  :?:

Offline Isus

• Ovisnik o alfistima
  • 156
    • ZG Pešča
« Odgovori #17 u: 27-01-2009, 22:37:12 »
neznam, no kad sam svoh diganostičara pitao za to, a on preporuča TEC mi je rekao da se TEC koristi kod IZRAZITO začepljenih injektora.

Da je za ovo obično čišćenje dobar liqui molyev, STPov i Flashlube.

Z ačišćenje motora iznutra Liqui Moly motor clean, preporuku za njega sam dobio od čovjeka iz mercedesa.

Offline Isus

• Ovisnik o alfistima
  • 156
    • ZG Pešča
« Odgovori #18 u: 27-01-2009, 23:01:12 »
fora je u tome kaj se NE voziš s time. to se ulije u motor i pusti da radi u LERU bez dodavanja gasa 10 minuta onda s ugasi i izlije van sa starim uljem. Uspješno otapa naslage.

Sve ostalo tipa keramički aditivi i ostalo, anti smoke, oil leak stop itd. je porez na budale.

Kemija za čišćenje injektroa je druga priča to je slaiej koncentriani od onoga s čiem s ekemijski čiste injektori.

Offline Isus

• Ovisnik o alfistima
  • 156
    • ZG Pešča
« Odgovori #19 u: 27-01-2009, 23:22:54 »
i onda ti se naslaga odlomi i završi u magistrali...

Mirko

• Gost
« Odgovori #20 u: 27-01-2009, 23:30:41 »
Nema boljeg aditiva za čiščenje motora od 10-ak krugova na grobniku, posli toga motor radi ko singerica. Isprobano na t.s i na boxeru

Offline zdravka

• Administrator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Spol: Ženski
  • TY
    • Zagreb
« Odgovori #21 u: 28-01-2009, 11:04:54 »
kod našeg sponzora

vrhunski aditivi SINTOFLON
za benzince,dieselase i automobile na plin na bazi,teflona
za pročistit rezervar,motor,vitalne dijelove motora i za povecavane oktana
za plin dodatno podmazivanje motora s obzirom da plin ne podmazuje kao i benzin
sprej za pročišćavanje usisnih kolektora i od plastike i posebno za dizelase kada dime
aditivi za pročistit motor pred servisom takozvani sampon
ulje za klima uredaje
aditivi za skutere,motore
Sintoflon Srl

...tko nije naučio gledati nebo u potoku, ne zna što su ribe na drveću...

Andrić

cico38

• Gost
« Odgovori #22 u: 17-06-2009, 14:58:27 »
Pročital sam negdje dal tu na forumu ili drugdje :?: da je moguče očirstit motor kemijski tj.kemijsko čišćenje motora!
Pa dal mi može netko objasniti dal to postoji i kakva je to procedura i koliko to košta? :ok:

Offline yedwy

• Trade Count: (+1)
  • Ovisnik o alfistima
  • Ford C-Max 1.8 duratec
    • Sesvete Zagreb
« Odgovori #23 u: 17-06-2009, 15:12:56 »
Misliš na injektore? Moguće je, trebaš si nać dobrog mehaničara koji nudi te usluge, tamo se skine lajtung za benzin s motora i umjesto njega se priključi lajtung s uređaja u kojem je sredstvo za ispiranje injektora, on pod tlakom sipa to u motor koji na leru mora radit određeno vrijeme na to sredstvo i poslje ti vrate normalni lajtung i vozi dalje... :)

Kolko košta ti neznam parsto kuna mislim da je cifra al vjerojatno i varira od mehe do mehe...

cico38

• Gost
« Odgovori #24 u: 17-06-2009, 15:42:34 »
Ista stvar je sa dizelom?

Offline yedwy

• Trade Count: (+1)
  • Ovisnik o alfistima
  • Ford C-Max 1.8 duratec
    • Sesvete Zagreb
« Odgovori #25 u: 17-06-2009, 16:06:43 »
AFAIK princip je isti za benzince ili dizele samo pretpostavljam da je smjesa za čišćenje drugačija i naravno tlakovi i ostali parametri rada motora i uređaja ovise o samom modelu auta i motoru koji je u pitanju... :da:

cico38

• Gost
« Odgovori #26 u: 17-06-2009, 16:12:09 »
A sad tko to radi!? Mislim majstori u Varaždinu i okolici!

colin

• Gost
« Odgovori #27 u: 04-07-2009, 20:29:57 »
Pozdrav svima,
ima li tko kakva iskustva sa takvim proizvodima ili se radi o čistom "hoax"-u?
dobio sam reklamu od tp autosport-a, (Ceracoat keramički aditivi za motor i gorivo samo su dio širokog proizvodnog programa ove švicarske kompanije,
vodeće u razvoju svjetske nano tehnologije....)

http://www.ceracoat-ceramic.info/index_files/Page1067.htm

unaprijed zahvaljujem

Offline sale67

• Starosjedioc
  • Alfa 156 2.4 20v SW
    • Osijek
« Odgovori #28 u: 05-07-2009, 07:59:43 »
Meni se dobro pokazala keramika likvi moly(nemam slovo kve na tipkovnici)CERATEC oko170kn za 5litara ulja,a drži 70000km.
Još mi se odličnim pokazao i Motor Kote,a prodaje ga Šepić komerc u Zg,ali tu na 5lit. idu dvije bočice,a svaka košta 200-tinjak kn.
Još sam probao i neku keramiku što je prodavao neki tip u ZD,ali tu za razliku od ovih nisam primjetio ni razliku u radu motora ni razliku u potrošnji.
Za ovu keramiku u TP-u ne znam kakva je i koliko košta.
Ako je isprobaš javi kakva je.

Offline Alfa_gtv

• Global moderator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GTV V6 TB, GIULIETTA, Z750, SF1098S
    • ZG
« Odgovori #29 u: 05-07-2009, 09:15:57 »
samo pazite da vam se ne dogodi kao i oni prijašnji aditivi za ulje kad na kraju moraš sipat taj aditiv ili moš bacit motor u smeče jer stvori talog koji opet samo taj aditiv može razbit.....  nemojte sipat bilo kaj u motore....  :ok:
moja AR GTV 2.0 V6 TB

"Many of the technical solutions you'll find in a Ferrari, are also often used in an Alfa Romeo"