Imaš i alternativu, LM Ceratec za oko 150Kn (a navodno je isto kao i taj CPL), evo ja upravo danas izmjenio ulje i filtere i nalio taj Ceratec pa me baš zanima hoću li osjetiti ikakvu razliku :rolll:
Ajde ako primijetiš kakvu razliku javi, javi i ako ne primijetiš. Ne očekujem ja nekakve turbo promjene, da mi smanji potrošnju ulja na tipu za pola i odgodi generalku ja super zadovoljan
, i da produži vijek trajanja motora Alfe ja još zadovoljniji.
Evo nakon dva dana baš i ne osjetim nešto, dobro motor malo mirnije radni, ali to je uvjek tako kad stavim friško ulje, ali da se nešto spektakularno dogodilo, pa baš i nije :rolll:
Što se tiče odgađanja generalke mislim da ti taj aditiv nebude pomogao, a za povećanje kompresije (smanjenje potrošnje ulja...), imaš onaj LM Oil Smoke STOP, taj je vrlo vrlo gust i ljepljiv i zbilja smanji dimljenje i potrošnju ulja na lošim motorima, a u kombinaciji sa nekim gušćim mineralnim uljem (recimo neko 15w40) mislim da bi dobio ono što želiš na tom Tipu 1.7D

Samo ima i to svojih nedostataka pogotovo po zimi jer je ta kombinacija ulja/aditiva vrlo gusta i auto teže pali (susjed mi ima takve borbe svake zime pa stavlja grijalicu ispod kartera), što znači da bi možda bilo najbolje uzeti neko 10W40 ulje (recimo onaj Valvoline Maxlife) i taj LM Oil Smoke STOP...