23-06-2026, 21:33:57

Autor Tema: Ceramic power liquid  (Posjeta: 5812 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Marko21

• Gost
  • Trade Count: (0)
Ceramic power liquid
« u: 03-06-2007, 16:38:17 »
Zanimaju me vaša iskustva. Naime, na alfi sam napravio generalku (imam ju u planu zadržati još jako, jako dugo) i još imam tipo 1.7D koji je spreman za generalku. Da li ima ikakve koristi od toga da ga stavim u alfu (čuvanje motora), i u tipo za prolongiranje generalke (na stranicama cpl-a kažu naravno da ima). Zanimaju me iskustva onih koji su ga koristili, pošto baš nije jeftin.

Offline LOŠA

• Trade Count: (+22)
  • Ovisnik o alfistima
  • Spol: Muški
  • Alfa Romeo Brera 2.0 JTDM
    • BJELOVAR
Odg: Ceramic power liquid
« Odgovori #1 u: 03-06-2007, 17:59:19 »
Imaš i alternativu, LM Ceratec za oko 150Kn (a navodno je isto kao i taj CPL), evo ja upravo danas izmjenio ulje i filtere i nalio taj Ceratec pa me baš zanima hoću li osjetiti ikakvu razliku  :rolll:

Sipekius

• Gost
« Odgovori #2 u: 04-06-2007, 08:09:57 »
Stavio sam CPL u svoju 146 2.0 td kad je imala 250 tkm i motor je nakon toga osjetnije mirnije radio. Drugih nekih popratnih pojava nisam primjetio jer auto nije trošio ulje, potrošnja mu je bila od 5, 5 do 9 litara i tu se nije osjetila razlika.
Čini mi se da je auto linearnije ubrzavao.. no mozda je to bio čisto subjektivan osjećaj.

U 33 1,5 sam stavio LM i nisam primjetio nikakvu razliku. Auto ima 160 tkm.

CPL je skuplji ali mu je vijek trajanja duži (oko 100 tkm), LM je oko 50 000 km, tako da razlika u cijeni i nije tako velika.

Ako bih stavljao aditiv onda svakako CPL.

Marko21

• Gost
« Odgovori #3 u: 04-06-2007, 23:39:17 »
Imaš i alternativu, LM Ceratec za oko 150Kn (a navodno je isto kao i taj CPL), evo ja upravo danas izmjenio ulje i filtere i nalio taj Ceratec pa me baš zanima hoću li osjetiti ikakvu razliku  :rolll:
Ajde ako primijetiš kakvu razliku javi, javi i ako ne primijetiš. Ne očekujem ja nekakve turbo promjene,  da mi smanji potrošnju ulja na tipu za pola i odgodi generalku ja super zadovoljan :happ:, i da produži vijek trajanja motora Alfe ja još zadovoljniji.
« Zadnja izmjena: 04-06-2007, 23:40:55 od Marko21 »

Offline LOŠA

• Trade Count: (+22)
  • Ovisnik o alfistima
  • Alfa Romeo Brera 2.0 JTDM
    • BJELOVAR
« Odgovori #4 u: 05-06-2007, 06:16:24 »
Ajde ako primijetiš kakvu razliku javi, javi i ako ne primijetiš. Ne očekujem ja nekakve turbo promjene,  da mi smanji potrošnju ulja na tipu za pola i odgodi generalku ja super zadovoljan :happ:, i da produži vijek trajanja motora Alfe ja još zadovoljniji.

Evo nakon dva dana baš i ne osjetim nešto, dobro motor malo mirnije radni, ali to je uvjek tako kad stavim friško ulje, ali da se nešto spektakularno dogodilo, pa baš i nije  :rolll:

Što se tiče odgađanja generalke mislim da ti taj aditiv nebude pomogao, a za povećanje kompresije (smanjenje potrošnje ulja...), imaš onaj LM Oil Smoke STOP, taj je vrlo vrlo gust i ljepljiv i zbilja smanji dimljenje i potrošnju ulja na lošim motorima, a u kombinaciji sa nekim gušćim mineralnim uljem (recimo neko 15w40) mislim da bi dobio ono što želiš na tom Tipu 1.7D  :da:
Samo ima i to svojih nedostataka pogotovo po zimi jer je ta kombinacija ulja/aditiva vrlo gusta i auto teže pali (susjed mi ima takve borbe svake zime pa stavlja grijalicu ispod kartera), što znači da bi možda bilo najbolje uzeti neko 10W40 ulje (recimo onaj Valvoline Maxlife) i taj LM Oil Smoke STOP...

Offline Viktor

• Global moderator
  • Trade Count: (+21)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GT
    • Solin
« Odgovori #5 u: 09-06-2007, 17:30:17 »
Tek sad vidim temu. Znam jednoga koji trguje sa rabljenim autima i kaže da dizelu nikakva kemija ne pomaže (probao je sve što postoji). Kada mu treba generalka, radi se generalka.