Moj prijatelj je radio u firmi koja je bila zastupnik za TEC 2000 aditive za ulja i goriva. Ima TEC 2000 za pranje motora iznutra. Ulije se limenka u ulje i auto radi pola sata, izlije se i ulije se normalno ulje poslije. U par navrata sam mu mjerio kompresiju prije tretmana i poslije. Poslije tretmana bi se digao tlak za 1 bar u prosjeku. recimo sa 11 bi skočio na 12.
Baš smo radili eksperiment na šurjakovoj alfi 155 2.0 T.S. (stariji tip mortora), prešla je bila 220.000 km, kompresija je prije tretmana bila 11,5 i digla se na 12,5 poslije tretmana. Najintersantnije od svega mi je bila boja ulja. Pošto je u Alfi imao skoro novo sintetičko ulje, bila je šteta, pa smo ga izlili i spremili (kasnije vratili unutra). Kupili smo najjeftinije ulje (ne sjećam se koje) i ulili u motor zajedno sa limenkom TEC 2000, nakon pola sata i nakon izlijevanja ulje je bilo tamno smeđe kao da je prešlo 20.000 km. Znači stvar djeluje, otopi naslage i poveća kompresiju.
Jedino je bila preporuka da se ne stavlja u turbo motore, jer mu padne viskozitet pa da ne bi centralni ležaj od turbo punjača platio. Moglo bi se i to riješiti sa viskoznijim uljem recimo SAE 20W50.