27-05-2026, 18:35:24

Autor Tema: Alfe u oglasima  (Posjeta: 3352015 vremena)

sasa.baska i 5 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline M.P.

• Trade Count: (0)
  • Ovisnik o alfistima
  • Spol: Muški
    • Zadar
Odg: Alfe u oglasima
« Odgovori #24450 u: 05-02-2016, 15:10:47 »
A da pišete o autima koje ste stvarno vidjeli uživo, jer nagađanje o nečemu nema nikakvog smisla te ne pomaže ni eventualnom kupcu, a ni prodavatelju.
Pratim ovu temu i u njoj još nisam naletio na nešto pozitivno.
Ako je dobro onda je precijenjeno jer se uspoređuje cijena takvog auta u odnosu na kramu koja nije ni za Metis.
Ako ima malo km onda su vraćeni - 99.99% se nagađa, a možda je samo 0.01% stvarno provjereno.
Ako je lak u dobrom stanju onda je ili polirano ili komplet farbano - čitaj: bilo karambolirano
Onom će možda puknuti glava, ovom će se možda razletit turbina, onome bi mogao biti truli prag....itd...itd
..........................

:good post

I sam sam već u nekoliko navrata pisao o besmislenosti teme, svi sve znaju a nitko ništa ne zna, tema je obično kafansko laprdanje. Evo Kuzma ode svako malo vidit neki auto i napiše detaljan osvrt, to bi trebalo bit pravilo ovdje pa bi ova tema i imala nekog smisla  :ok:

Sve ostale komentare brisat , jer ovako ako je i nešto korisno napisano, za par dana je već 15 stranica iza zbog smeća koju većina piskara
« Zadnja izmjena: 05-02-2016, 15:13:55 od M.P. »

Silver72

• Gost
« Odgovori #24451 u: 05-02-2016, 15:33:18 »
Slažem se s ovim što je napisao Citat: ck1976 - Danas u 09:25:08 kao i dosta nas ovdje al je trebalo dodati ˝čast izuzecima˝  :respect:

Offline Brkati Pionir

• Sa stažom
  • Spider 916
    • Zagreb
« Odgovori #24452 u: 05-02-2016, 15:35:49 »
Ne dirajte jedinu dinamicnu temu na forumu.

Offline Boki

• Starosjedioc
  • Brera Spider Tbi
    • Kraljevica
« Odgovori #24453 u: 05-02-2016, 15:46:24 »
Krivi su oni što postavljaju pitanja, jer ne paze na izbor riječi   :song:
Često se pita npr. "što mislite o tom i tom autu", onda ja mogu pisat što god mislim o njemu, a to može i ne mora biti točno.
S druge strane kada netko pita "Zna li netko nešto više o tom i tom autu" šutim ko' zaliven kad ne znam ništa više od onoga što svi vide u oglasu.
 :cool-smiley-027:

Offline Kuzma

• Sa stažom
  • Moskvitch 412 - Kredenc Plavi
    • Sesvete
« Odgovori #24454 u: 05-02-2016, 16:02:24 »
Slazem se u potpunosti da masa ljudi ovdje samo nagadja i to bez ikakvog iskustva, gruvaju bez veze ovako na "oko" tek tolko da bi nesto napisali. A kamol i da odu vidjeti auto pa napisu nesto ovdje.

Na prste jedne ruke se moze nabrojati one koji su otisli vidjet neki auto i napisali nesto ovdje, a bez da se ode pogledati tesko se moze nesto konkretno reci, samo se moze nagadjati.

Ima i onih koji odu vidjeti pa nece nista podjeliti, vjerojatno iz razloga iz kojeg niti ja u zadnje vrjeme ne zelim vise pisati, a to je izmedju ostaloga da i kad napisem o nekom autu nesto, odma ima dezurnih "keyboard warriors-a" (istih tih "experata") koji su spremni sto odmah iznest svoje misljenje koje uopce nisam niti trazio, tipa zast je nesto tolke cijene ili ovolke, sta ti ocekujes od ovog ili od onog, ak je pohabano ovo nije dobro ili je dobro itd...

Ali opet ocekivati od foruma da vecina odgovora i rasprava bude "na mjestu" je malo suludo  :Crazy.

Offline dic

• Pripravnik
  • **
  • 159 1.9 JTS,Giulietta 2.0 JTD
    • ZG
« Odgovori #24455 u: 05-02-2016, 16:06:07 »
Iso sam ju ja vidjet neki dan...
Na slici sam kao pravi vidoviti milan vidio da luftovi napred ne pasu i da fali onaj cep kao i plastika ispod ljevog tocka.
No svakako sam otisao pogledati, jer bas hocu 16v a oni su rijetki, pa nebud ljen AJMOOOOOOO...
Nakon par stvari koji mi se nisu svidjele auto je za mene i po mojim kriterijima prekrizen, ali to ne znaci da nekome drugom nece biti OK.
Pa da pocnemo, auto je slikan tako da se nevidi da je prednja desna(suvozaceva) strana udarena, znaci puko branik dobrano, napred izgleda ko da je sve "rastreseno" tj ko da je netko slozio pokrpo da se moze vozit, pa tak i ti luftovi ne zatvaraju doro, a moze se skuziti i po zastiti koja fali ispod ljevog blatobrana koji je cijeli farban(zafarban i mortic i kabal), motor slini na par mjesta. Auto fino/nelose ide ali nist spektakularno u odnosu na 120 konjica,  imam osjecaj kao da je ovjes rijesen "podmazivanjem" a ne zamjenom djelova, mortici isto slabiji. Unutra je dosta zapusteno(opet ponavljam po mojim standardima). Kaze lik da ga je kupio u D i da je "unfallfrei" pisalo, tj uvjerava me da je auto top topova(preko telefona) i kad sam doso tamo u oci me gleda i to prica, ja kazem fali ti plastika ova ispod blatobrana  i zafarbane su oprige i kabal, kaze on neznam nisam vidio, pa kao gleda to.. Zadnja desna vrata mozebitno udarena sajba iz druge godine(molim ove teoreticare mogucnosti da ne skoce sad na zadnje noge) i tak ima jos kojekakvih sitnica, no vise nisam zagledo i mozak mi se iskljucio tak da se niti ne sjecam sta ima tj nema.

E sad da odgovorim za ove vidovote Milane, u zivotu sam pregledo puuuuno auta i motora i nagledo ih se u servisima i lakirnicama od prijatelja, a bio sam i pomagao/visio i radio iz zajebancije kao klinac kod tih frendova, tako da ja za sebe mogu reci da neke stvari mogu vidjeti preko slika pa donesti zakljucke na osnovu svega sto sam do sad dozivio i proso, naravno nikad nije nista 100% sigurno. Ja zakljucujem i odlucujem za sebe a drugi za sebe, tj. kak sam vec reko svako kak zna i umije.
Jesi ga vozio?

Constantine

• Gost
« Odgovori #24456 u: 05-02-2016, 16:23:01 »
Slazem se u potpunosti da masa ljudi ovdje samo nagadja i to bez ikakvog iskustva, gruvaju bez veze ovako na "oko" tek tolko da bi nesto napisali. A kamol i da odu vidjeti auto pa napisu nesto ovdje.

Na prste jedne ruke se moze nabrojati one koji su otisli vidjet neki auto i napisali nesto ovdje, a bez da se ode pogledati tesko se moze nesto konkretno reci, samo se moze nagadjati.

Ima i onih koji odu vidjeti pa nece nista podjeliti, vjerojatno iz razloga iz kojeg niti ja u zadnje vrjeme ne zelim vise pisati, a to je izmedju ostaloga da i kad napisem o nekom autu nesto, odma ima dezurnih "keyboard warriors-a" (istih tih "experata") koji su spremni sto odmah iznest svoje misljenje koje uopce nisam niti trazio, tipa zast je nesto tolke cijene ili ovolke, sta ti ocekujes od ovog ili od onog, ak je pohabano ovo nije dobro ili je dobro itd...

Ali opet ocekivati od foruma da vecina odgovora i rasprava bude "na mjestu" je malo suludo  :Crazy.

Nemoj se ljutiti ali ja mislim da ti nikad nećeš kupit Alfu, ok ideš pogledat i napišeš osvrt ali vjerovatno jer nemaš pametnijeg posla a isto tako kolega Silver sa potragom 159, znači oboje tražite aute koji ne postoje s time da Silver odgovara zasebo svaku rečenicu u novi post tako da nekad je cijela strana njegovih zahvala pojedine rečenice.

Uglavnom da hoćete alfu kupili bi je jer ponuda nije tako loša, to što vi tražite ima u salonu po cijeni od 30 tisuća eura.
Bez uvrede.

Offline dic

• Pripravnik
  • **
    • ZG
« Odgovori #24457 u: 05-02-2016, 16:27:29 »
Nemoj se ljutiti ali ja mislim da ti nikad nećeš kupit Alfu, ok ideš pogledat i napišeš osvrt ali vjerovatno jer nemaš pametnijeg posla a isto tako kolega Silver sa potragom 159, znači oboje tražite aute koji ne postoje s time da Silver odgovara zasebo svaku rečenicu u novi post tako da nekad je cijela strana njegovih zahvala pojedine rečenice.

Uglavnom da hoćete alfu kupili bi je jer ponuda nije tako loša, to što vi tražite ima u salonu po cijeni od 30 tisuća eura.
Bez uvrede.
Pazi ovo vidi po slikama da je u banani,ode vidit auto i stvarno je u banani.
Pa zasto si  ga onda isao vozit kad si znao da ga neces kupit?Strasno!

Offline Role 156

• Trade Count: (+9)
  • Ovisnik o alfistima
  • Alfa 159 2.2JTS SS Ti Beverly tourer 300 ie
    • Požega
« Odgovori #24458 u: 05-02-2016, 16:40:35 »

Bez uvrede.
Varijator sekta

Online Big D

• Trade Count: (+1)
  • Ovisnik o alfistima
  • GTV 2.0 TS Grigio Chiaro
    • Čakovec
« Odgovori #24459 u: 05-02-2016, 16:45:34 »
Mislim ono, čovjek je jedan od rijetkih koji stvarno ode pogledati auto, napiše svoje mišljenje po njemu i onda dobi porciju tu na forumu... Dao je svoe mišljenje i zapažanja koja bi mogla pomoći potencijalnim kupcima u temi "alfe u oglasima". Stvarno ne kužim zašto ga kritizirate.

Offline cava

• Trade Count: (+8)
  • Starosjedioc
    • Split
« Odgovori #24460 u: 05-02-2016, 17:05:20 »
A jos postoji ova tema?!
Behind the red line

Constantine

• Gost
« Odgovori #24461 u: 05-02-2016, 17:15:07 »
Mislim ono, čovjek je jedan od rijetkih koji stvarno ode pogledati auto, napiše svoje mišljenje po njemu i onda dobi porciju tu na forumu... Dao je svoe mišljenje i zapažanja koja bi mogla pomoći potencijalnim kupcima u temi "alfe u oglasima". Stvarno ne kužim zašto ga kritizirate.
Ma znaš šta mislim, nije porcija nego znaš ono da oćeš kupit nešto kupio bi, to je moje moje mišljenje-možda je i krivo.
Nije kritika, ja sam maloprije opet kupio Alfu jer ne znam jesam glup ili šta ali nije salonsko stanje jer nemre ni bit 10 godina stara.
Bez ljutnje.

Offline Kuzma

• Sa stažom
  • Moskvitch 412 - Kredenc Plavi
    • Sesvete
« Odgovori #24462 u: 05-02-2016, 17:18:49 »
Jesi ga vozio?

Naravno, vec sam objanio da uvjek probam auto i zasto, a i kak bi znao kak vuce i za viljuske i mortice inace...

Bez uvrede.

Ne ljutim se, ali sta ti znas sta cu ja kupit, jel ti poznajes mene da mozes iznosit takve tvrdnje? Isto tako od kud ti znas cim se ja bavim i kakvog "pametnog" posla ja imam ili nemam... Niit me znas kako rekoh niti znas cim se ja bavim i sta radim, a tu laprdas(bez ljutnje) da nemam pametnije posla, neznam stab reko na ovo...

Sto se tice kakav ja auto trazim, pa trazim bar slican onome kakav sam prodo,  tj onakav kakav imam, vec sam pisao o tome, pa se necu ponavljat.
Zasto bi ja sad morao kupiti auto koji mi ne pase, samo da bi tebe i jos par dusebriznika na forumu zadovoljio??
Nije mi zurba za auto i kad imam vremena odem pogledat i napisem tu nebili pomogo nekome u kupnji(a ocito sam krivo shvatio bit ove teme), a onda dodju likovi ko ti i to fino poseru(bez ljutnje) tak da sam odlucio da vise necu pisat, ako netko pita o nekom autu ovdje, a ako znam napisat cu mu na PM.

Pazi ovo vidi po slikama da je u banani,ode vidit auto i stvarno je u banani.
Pa zasto si  ga onda isao vozit kad si znao da ga neces kupit?Strasno!

Ja sam vidio da desni luft na haubi ne stima preko slika(moze biti i varka dok ne vidis u zivo), a to sto je blatobran farban mene ne sekira. Izmedju ostaloga vec sam reko da probam auto uvjek kako bi imo sto vise iskustva vezano za taj model koji gledam.

Silver72

• Gost
« Odgovori #24463 u: 05-02-2016, 17:23:16 »
Ispričavam se ako sam koga uvrijedio ali ja nisam kritizirao nikoga već dao svoj komentar na post i napisao da je trebalo staviti čast izuzecima :respect:
A i napisao sam ovdje da sam da nešto naučim pošto nemam iskustva s AR i da ju neću kupovati prije 4. mjeseca 2016.

Evo da ne bude na cijeloj stranici! Koji savjet da poslušam?Došao sam s namjerom uzet 1.9 8V 120 KS,poslušao savjet da joj fali snage zbog težine i prešao na 1.9 16V 150 KS i sad čitam da je bolja 8V jer nema problem s swirlovima.Pošto ja nemam iskustva s tim molim iskreni savjet bez filozofiranja... unaprijed hvala
« Zadnja izmjena: 05-02-2016, 18:11:50 od Silver72 »

Offline skuky156

• Trade Count: (+5)
  • Ovisnik o alfistima
  • Alfa 159 1.9JTDm 16v 110kw,
    • Slunj
« Odgovori #24464 u: 05-02-2016, 17:46:58 »
Sad ću ja malo.....  Deeebeli   :off   :off   :off   Da se radi i o nagađanjima,sad bi ova tema bolje izgledala i donekle nebi bila u off-u...   jer je ponekad dobro čuti i vidjet nečijaa nagađanja,mišljenja i na kraju krajeva savjet onoga tko je uživo vidio...  aj bok....   :mah:
:ar:  
http://alfisti.hr/forum/index.php?topic=69963.0
EX:http://alfisti.hr/forum/index.php?topic=56880.0

Offline pips

• Sa stažom
  • AlfaRomeo 156 SW 1.9JTD & AlfaRomeo 159 SW 1.9JTDm
    • Virovitica
« Odgovori #24465 u: 05-02-2016, 18:27:33 »
http://www.njuskalo.hr/auti/alfa-romeo-147-1.9-jtd-140ks-oglas-17978485
Neki info?
Kolega kupuje 147 JTD  do 3000eur.
Zna netko neku?
« Zadnja izmjena: 05-02-2016, 18:28:11 od pips »
Without heart we would be mere machines

Offline FAN

• Moderator
  • Trade Count: (+4)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GT
    • Zagreb
« Odgovori #24466 u: 05-02-2016, 18:34:39 »
Fascinantno je kako sve alfe iz uvoza imaju izmedju 150 i 180 tkm...
:cigara: :cigara:

Silver72

• Gost
« Odgovori #24467 u: 05-02-2016, 18:37:00 »

Postoji li mogućnost da ih firme mijenjaju na toj kilometraži?? Ako netko zna :?

Offline robertsk

• Član Alfa Kluba 6
  • Sa stažom
  • *
  • Alfa Romeo 147 1.9 JTD; Alfa Romeo GTV 2.0 TS x2
    • Velika Gorica
« Odgovori #24468 u: 05-02-2016, 18:38:19 »
to sam i ja danas pricao sa starim :D
da vecini vrate na 150 do 180 tkm  :respect:

Offline Robertino

• Trade Count: (+2)
  • Ovisnik o alfistima
    • Pazin
« Odgovori #24469 u: 05-02-2016, 18:41:14 »
Postoji li mogućnost da ih firme mijenjaju na toj kilometraži?? Ako netko zna :?

pa obicno ih mjenjaju...na kojih 200.000 i 3 godine koristenja :D

Silver72

• Gost
« Odgovori #24470 u: 05-02-2016, 18:42:28 »
pa obicno ih mjenjaju...na kojih 200.000 i 3 godine koristenja :D

:thanks

Offline dic

• Pripravnik
  • **
    • ZG
« Odgovori #24471 u: 05-02-2016, 18:43:19 »
to sam i ja danas pricao sa starim :D
da vecini vrate na 150 do 180 tkm  :respect:
Preko 200tkm ruzno izgleda a ispod 150 je sumnjivo :clap:

Offline Dexter

• Predsjedništvo
  • Starosjedioc
  • *
  • Veloce 280
    • Zagreb
« Odgovori #24472 u: 05-02-2016, 19:09:05 »

Evo da ne bude na cijeloj stranici! Koji savjet da poslušam?Došao sam s namjerom uzet 1.9 8V 120 KS,poslušao savjet da joj fali snage zbog težine i prešao na 1.9 16V 150 KS i sad čitam da je bolja 8V jer nema problem s swirlovima.Pošto ja nemam iskustva s tim molim iskreni savjet bez filozofiranja... unaprijed hvala

Maknes swirlove i na miru si, ista stvar s egr-om i dpf-om
Potpis

Silver72

• Gost
« Odgovori #24473 u: 05-02-2016, 19:11:31 »
Maknes swirlove i na miru si, ista stvar s egr-om i dpf-om

To i mislim napraviti kod Seba al sam postavio upit radi kontradiktornosti nekih osoba. Hvala na savjetu i :respect:

Offline Danko

• Sa stažom
  • AR 159SW 1.9 JTDM 16V
    • Rijeka
« Odgovori #24474 u: 05-02-2016, 19:20:52 »
Ako te brine ona stvar oko originalnih postavki,mozes staviti i novu usisnu granu,cca 3500kn+ruke i na miru si daljnjih 120-150 t km...

Offline Božen

• Koordinator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • St_Q4 2021. Giulietta 1.6 1982. Giulietta 1.6 2014
    • Split
« Odgovori #24475 u: 05-02-2016, 19:30:00 »
Ako te brine ona stvar oko originalnih postavki,mozes staviti i novu usisnu granu,cca 3500kn+ruke i na miru si daljnjih 120-150 t km...

... ili kupiti auto mlađe od 10/2008  :hap:

"Some cars take your breath away"

Silver72

• Gost
« Odgovori #24476 u: 05-02-2016, 19:35:57 »
... ili kupiti auto mlađe od 10/2008  :hap:

Što je s tim mlađe od 10/2008 :?

Constantine

• Gost
« Odgovori #24477 u: 05-02-2016, 19:38:23 »
Naravno, vec sam objanio da uvjek probam auto i zasto, a i kak bi znao kak vuce i za viljuske i mortice inace...

Ne ljutim se, ali sta ti znas sta cu ja kupit, jel ti poznajes mene da mozes iznosit takve tvrdnje? Isto tako od kud ti znas cim se ja bavim i kakvog "pametnog" posla ja imam ili nemam... Niit me znas kako rekoh niti znas cim se ja bavim i sta radim, a tu laprdas(bez ljutnje) da nemam pametnije posla, neznam stab reko na ovo...

Sto se tice kakav ja auto trazim, pa trazim bar slican onome kakav sam prodo,  tj onakav kakav imam, vec sam pisao o tome, pa se necu ponavljat.
Zasto bi ja sad morao kupiti auto koji mi ne pase, samo da bi tebe i jos par dusebriznika na forumu zadovoljio??
Nije mi zurba za auto i kad imam vremena odem pogledat i napisem tu nebili pomogo nekome u kupnji(a ocito sam krivo shvatio bit ove teme), a onda dodju likovi ko ti i to fino poseru(bez ljutnje) tak da sam odlucio da vise necu pisat, ako netko pita o nekom autu ovdje, a ako znam napisat cu mu na PM.

Ja sam vidio da desni luft na haubi ne stima preko slika(moze biti i varka dok ne vidis u zivo), a to sto je blatobran farban mene ne sekira. Izmedju ostaloga vec sam reko da probam auto uvjek kako bi imo sto vise iskustva vezano za taj model koji gledam.
Nisam ja tvoj dušebrižnik i nemoj se molim te ljutiti ali ti prvenstveno tražiš dobar auto i to bilo koje firme a gledaš i alfe, to što ti tražiš nećeš naći kod alfe osim u salonu ili eventualno neka koja je duplo skuplja od ostalih i vozio ju je neki pacijent ali onda ti cijena neće odgovarat.
Ne trebaš se furit jer nisi dijete da ti sad nećeš pisat odjedom ako netko napiš nešto što ti se ne sviđa.
Isprika još jednom ali mislim da sam u pravu.
Pozdrav!

Offline Božen

• Koordinator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • St_Q4 2021. Giulietta 1.6 1982. Giulietta 1.6 2014
    • Split
« Odgovori #24478 u: 05-02-2016, 19:46:03 »
Što je s tim mlađe od 10/2008 :?

Drugačija usisna grana i još 100 sitnica (otvaranje gepeka, osvjetljenje instrument table, mekši mjenjač, ...). Inače su mlađe od 06/2008 zvali "serie 2", ali se nisu usudili raditi FL (osim unutrašnjosti).

"Some cars take your breath away"

Silver72

• Gost
« Odgovori #24479 u: 05-02-2016, 19:48:03 »
Drugačija usisna grana i još 100 sitnica (otvaranje gepeka, osvjetljenje instrument table, mekši mjenjač, ...). Inače su mlađe od 06/2008 zvali "serie 2", ali se nisu usudili raditi FL (osim unutrašnjosti).

Hvala na konkretnom odgovoru :respect: