27-05-2026, 19:34:56

Autor Tema: Alfe u oglasima  (Posjeta: 3352099 vremena)

0 Članova i 8 Gostiju pregledava ovu temu.

Online danko0013

• Član Alfa Kluba 12
  • Trade Count: (+7)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Spol: Muški
  • GT 1600 Junior X2 Berlina 1750
    • Bjelovar
    • AutoServisJunior
Odg: Alfe u oglasima
« Odgovori #24300 u: 31-01-2016, 12:10:25 »
Kod nas je manji bazen za pecanje i ako sam mozes otici po auto mozes usparati 1000€ na autu preko 10

Npr gia 2012 kod nas su oko 12 uvozne dok su toliko vani uredne kad nanto stavis uvoz i pizdarije eto te na 15 a kod nas za 15 nemas sta kupiti od gie da valja

Poslano sa mog SM-N910C koristeći Tapatalk

Nije bolest sve što boli

Offline FAN

• Moderator
  • Trade Count: (+4)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GT
    • Zagreb
« Odgovori #24301 u: 31-01-2016, 12:11:48 »
Ja da kupujem bi otisao pogledat ovu crvenu... Po slikama izgleda ok... Jedino mi je cudno da se toliko dugo prodaje...
:cigara: :cigara:

Constantine

• Gost
  • Trade Count: (0)
« Odgovori #24302 u: 31-01-2016, 12:16:41 »
Ja sam našao jednu koju mislim uzet, al vidjet ćemo danas, sutra

Offline LOŠA

• Trade Count: (+22)
  • Ovisnik o alfistima
  • Alfa Romeo Brera 2.0 JTDM
    • BJELOVAR
« Odgovori #24303 u: 31-01-2016, 12:22:07 »
ne znam..nazovi pa pitaj..ili odi pogledat auto
prije 3 tjedna da je bila išao bi ju detaljno pregledati i uzeo možda...a još bi mi i ostalo nešto sitno love od Getejke

iako nakon što sam vozio 159 danas nisam baš siguran koliko bi bio sretan :)

Kaze lik:
-Auto je kupljen u AC Rijeka i mehanicki je ispravan
-Nikada nije udaran/lakiran (iako sam ga pitao kako to cudno stoji hauba i lak se ljusti pa mora biti drugi ispod) no kaze da auto ima svuda dosta cvrcki od parkinga pa bi ga trebalo cijelog lakirati (spremni su zbog toga skinuti cijenu sto i nije lose)
-Za suvozacev sic kaze da nije tapeciran (sto je mali cudno jer meni izgleda da je) i kaze da zadnja klupa ima ostecenje (i spremni su za korekcije cijene za tapeciranje :tooth )

Ako budem imao koji dan u ZG lufta otici cu to pogledati, teoretski bi se auto mogao dovesti u red ako bi cijena bila dobra.

Offline -164-

• Trade Count: (+19)
  • Ovisnik o alfistima
  • ex. 33 1.3V, 164 V6 Turbo, 156 JTD 20V, Gt 3.2 V6
    • Zagreb
« Odgovori #24304 u: 31-01-2016, 12:25:08 »
Kaze lik:
-Auto je kupljen u AC Rijeka i mehanicki je ispravan
-Nikada nije udaran/lakiran (iako sam ga pitao kako to cudno stoji hauba i lak se ljusti pa mora biti drugi ispod) no kaze da auto ima svuda dosta cvrcki od parkinga pa bi ga trebalo cijelog lakirati (spremni su zbog toga skinuti cijenu sto i nije lose)
-Za suvozacev sic kaze da nije tapeciran (sto je mali cudno jer meni izgleda da je) i kaze da zadnja klupa ima ostecenje (i spremni su za korekcije cijene za tapeciranje :tooth )

Ako budem imao koji dan u ZG lufta otici cu to pogledati, teoretski bi se auto mogao dovesti u red ako bi cijena bila dobra.
Javi se kad bi isao pogledati pa mozemo skupa

Online danko0013

• Član Alfa Kluba 12
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Bjelovar
    • AutoServisJunior
« Odgovori #24305 u: 31-01-2016, 12:25:20 »
DrAngelo operira i na mobil.de

Hallo,

Preis ist verhandelbar.
Danke für Ihre Nachricht und Ihr Interesse . Das Auto ist immer noch zu verkaufen zurzeit. Es ist nach draußen und
drinnen in ausgezeichnetem Zustand, wie auf den Bildern gesehen ,keine Beulen, Rost oder Unfälle,Ich nie im Auto
rauchen . 
Mechanisch ist das Auto in sehr gutem Zustand ,Reifen sind in guter Form, liefert sehr gute Treibstoffwirtschaft .Ich
Ihnen aufrichtig sagen, dass dieses Auto kein Problem haben und ich gebe Ihnen mein Wort, dass ich es nie gezwungen
und ich habe alle Service-Öl auf Zeit .Ich bin sicher, nachdem Sie anzeigen und das Auto testen Sie zustimmen würden,
dass es in sehr gutem Zustand für sein Alter und es perfekt fährt.Es hat Deutsche Registrierung und kommen mit allen
Papieren (deutsche Kfz-Kennzeichen "Fahrzeugschein", "Fahrzeugbrief", TÜV-Zertifikat inklusive COC-Bescheinigung der
Konformität, full-Service-Buch)
Ich habe in Deutschland für das letzte Jahr gearbeitet und ich habe das Auto von dort bezogen. Ich habe gerade mein
Projekt und ich kam wieder zu Hause in Großbritannien. Das Auto ist jetzt in Großbritannien.
Ich habe versucht, das Auto hier zu verkaufen, scheint aber niemand interessiert ist, es zu kaufen (Lenkrad auf der
linken Seite und es ist sehr schwierig für alle, um es in Großbritannien fahren, auch das Register Steuer zu teuer ist
hier in UK).
Entscheiden Sie sich für mein Auto zu kaufen Ich schicke es an Ihre Adresse mit einem Versandunternehmen .Natürlich
wird der Versand von mir gezahlt.Der Prozess ist einfach, die Firma wird alles kümmern und Sie haben die Möglichkeit,

das Auto zu testen, bevor ich das Geld dafür zu bekommen.
Ich bin sicher, dass Sie jedes andere ähnliches Auto im Internet mit dieser Qualität zu diesem Preis finden können.
Also bitte zögern Sie nicht, mich mit Ihren Fragen zu kontaktieren So kann ich mehr Informationen über das Auto und
wie der Prozess der Kauf/Export funktioniert so einfach wie möglich geben.
Ich biete und erwarte 100% Ernst! Hoffentlich können wir zu einer Einigung kommen und finden eine Lösung für den
Prozess der Verkauf!
Natürlich werden Sie die Gelegenheit, um das Auto und ihr Dokument zu prüfen, bis Sie mein Auto zu kaufen. Das
Transportunternehmen wird Sie mit der Registrierung auf Ihren Namen in Ihrem Land zu helfen.
Weitere Fragen?

HINWEIS:  Ich verwende eine Online-Übersetzungsprogramm Deutsch zu schreiben, wenn Sie Englisch sprechen, wenden Sie
sich bitte zurück zu mir in Englisch.

Mit freundlichen Grüßen
Nije bolest sve što boli

Offline Brkati Pionir

• Sa stažom
  • Spider 916
    • Zagreb
« Odgovori #24306 u: 31-01-2016, 12:32:48 »
Kuzma je u pravu, auto je sklepan za prodaju i to u roku 10 dana. :D

http://www.njuskalo.hr/auti/alfa-romeo-156-1.9-jtd-oglas-17234199
« Zadnja izmjena: 31-01-2016, 12:34:12 od Brkati Pionir »

Online maXonja

• Ovisnik o alfistima
  • 159 SW 2.0 JTDm | GTV 3.0 V6 | Spider 2.0 TS
« Odgovori #24307 u: 31-01-2016, 12:44:10 »
Po čemu to zaključuješ?

Jer je čovjek oprao auto i poslikao ga kako spada za oglas?

S obzirom da sam već pisao da je ovo po opremi identična mojoj, mogu primjetiti da je volan izlizan i to dosta, što je za 213 000km kako piše vrlo vjerovatno, pogotovo ako je više gradske vožnje.
Lijeva bočnic sica je također u malo lošijem stanju, što je isto za očekivati jer je tu sic najslabiji i svako ulaženje/izlaženje iz auta znači habanje bočnice.

Sve drugo mi izgeda OK, ako ništa vrijedi ga otić pogledat.

In your face  :D

Offline Big D

• Trade Count: (+1)
  • Ovisnik o alfistima
  • GTV 2.0 TS Grigio Chiaro
    • Čakovec
« Odgovori #24308 u: 31-01-2016, 12:48:14 »
Dobro sad, nije baš da je spajan od tri auta...

Ivan0047

• Gost
« Odgovori #24309 u: 31-01-2016, 12:58:55 »
Kakve gluposti se daju procitati vamo...
Kao da je bio na krovu,a ne trosak 500e limarije i farbanja.....
Sve veliki znalci i majstori,kao da svi voze mint primjerke a ne mozda i gore od ovoga s oglasa aute...

Offline Antonio

• Član Alfa Kluba 12
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • 159 2.4 JTDm TI
    • Crikvenica
« Odgovori #24310 u: 31-01-2016, 13:01:17 »
In your face  :D
Što jest jest, CSI Alfisti su opet dokazali svoje...

ali svejedno, ne valja auto prekrižit samo zbog toga, iako ovo saznanje baca sjenu

Constantine

• Gost
« Odgovori #24311 u: 31-01-2016, 13:34:22 »
Sve veliki znalci i majstori,kao da svi voze mint primjerke a ne mozda i gore od ovoga s oglasa aute...
To je stvarno malo oštećenje, vjerovatno ga je kupio za ispod 3 tisuće i vjerovatno će spustit na 4 tisuće i to je tisuću eura u par tjedana oglašavanja.
Vjerovatno treba veliki servis, pitanje kakav je kuplung i vilice, gume i uskoro je registracija tako da i sa nekom spuštenom cijenom na kraju će kupca koštati preko 5 sa prijenosom.
Loša je napisao da bi ga trebalo lakirat i da bi za to spustio cijenu pa sad ako bi spustio 1000e onda je to druga priča.

Offline robertsk

• Član Alfa Kluba 6
  • Sa stažom
  • *
  • Alfa Romeo 147 1.9 JTD; Alfa Romeo GTV 2.0 TS x2
    • Velika Gorica
« Odgovori #24312 u: 31-01-2016, 13:42:02 »
Jbt,ne mogu vjerovat kakvo je vrijeme doslo sto se prodaje auta tice.kupujes auto svjestan skinute kilometraze i to je sasvim ok...ono,dobar dan,auto ima to i to od opreme,skinuto samo 60 t km ali je zato promijenjeno ulje i filteri,zato vam je tako velika cijena...nema cijenkanja jer cu vam povecat kilometrazu e...
to je postala javna tajna.
prodavač: znam da sam skinuo ali necu priznat jer ne moze dokazat
kupac: znam da je skidana ali necu pitat jer ce mi lagat

a što se tice siska. ma nije bas tak strasno.

btw. 2 frenda prodaju alfe. jedna je 147 pFL a druga je GT. obje orginal km. prvi vlasnik. (u hr).
http://www.njuskalo.hr/auti/alfa-romeo-gt-1.9-jtd-m-jet-oglas-17870515
http://www.njuskalo.hr/auti/alfa-romeo-147-1.9-jtd-top-stanje-reg-god-dana-alu-klima-5vrata-oglas-17969015

Ivan0047

• Gost
« Odgovori #24313 u: 31-01-2016, 13:47:21 »
To je stvarno malo oštećenje, vjerovatno ga je kupio za ispod 3 tisuće i vjerovatno će spustit na 4 tisuće i to je tisuću eura u par tjedana oglašavanja.
Vjerovatno treba veliki servis, pitanje kakav je kuplung i vilice, gume i uskoro je registracija tako da i sa nekom spuštenom cijenom na kraju će kupca koštati preko 5 sa prijenosom.
Loša je napisao da bi ga trebalo lakirat i da bi za to spustio cijenu pa sad ako bi spustio 1000e onda je to druga priča.

Znaci pricas nesto sto ne znas...
Ok,ovo za farbanje ako je kolega vidio,sve 5.
Ali praviti oko 2 elementa stvar kao da je kroviran bio,meni cista glupost...auto ima 10+ godina..o cemu mi pricamo,svaki je imao barem takav udes.

Offline Brkati Pionir

• Sa stažom
  • Spider 916
    • Zagreb
« Odgovori #24314 u: 31-01-2016, 13:50:25 »
Ima i AC tablice. Dakle ili je kupljen tamo ili prodavan kao rabljeni. Ne znam jesu li i na servisima mjenjali.

Constantine

• Gost
« Odgovori #24315 u: 31-01-2016, 14:03:14 »
Znaci pricas nesto sto ne znas...
Ok,ovo za farbanje ako je kolega vidio,sve 5.
Ali praviti oko 2 elementa stvar kao da je kroviran bio,meni cista glupost...auto ima 10+ godina..o cemu mi pricamo,svaki je imao barem takav udes.
Pa čovjek ga je prije toga prodavao za 3100 i napisao da je ostao bez posla tako da je kupljen sigurno za ispod 3.
A velim da je radio veliki servis ili bilo kakvi veći zahvat od servisa to bi i napisao a ne bi ko idijot nabrajao opremu koja ionako piše ispod.
Auto ljepo izgleda na slikama i ja sam ga uzeo u obzir za pogledat ali mi je naišlo nešto drugo.
Što se tiče ta dva elementa to za mene nije nikakv problem i ako je auto dobar ne bi trebao bit razlog da ga netko ne kupi

Offline Kuzma

• Sa stažom
  • Moskvitch 412 - Kredenc Plavi
    • Sesvete
« Odgovori #24316 u: 31-01-2016, 14:42:02 »
DrAngelo operira i na mobil.de

Hallo,

Preis ist verhandelbar.
Danke für Ihre Nachricht und Ihr Interesse . Das Auto ist immer noch zu verkaufen zurzeit. Es ist nach draußen und
drinnen in ausgezeichnetem Zustand, wie auf den Bildern gesehen ,keine Beulen, Rost oder Unfälle,Ich nie im Auto
rauchen . 
Mechanisch ist das Auto in sehr gutem Zustand ,Reifen sind in guter Form, liefert sehr gute Treibstoffwirtschaft .Ich
Ihnen aufrichtig sagen, dass dieses Auto kein Problem haben und ich gebe Ihnen mein Wort, dass ich es nie gezwungen
und ich habe alle Service-Öl auf Zeit .Ich bin sicher, nachdem Sie anzeigen und das Auto testen Sie zustimmen würden,
dass es in sehr gutem Zustand für sein Alter und es perfekt fährt.Es hat Deutsche Registrierung und kommen mit allen
Papieren (deutsche Kfz-Kennzeichen "Fahrzeugschein", "Fahrzeugbrief", TÜV-Zertifikat inklusive COC-Bescheinigung der
Konformität, full-Service-Buch)
Ich habe in Deutschland für das letzte Jahr gearbeitet und ich habe das Auto von dort bezogen. Ich habe gerade mein
Projekt und ich kam wieder zu Hause in Großbritannien. Das Auto ist jetzt in Großbritannien.
Ich habe versucht, das Auto hier zu verkaufen, scheint aber niemand interessiert ist, es zu kaufen (Lenkrad auf der
linken Seite und es ist sehr schwierig für alle, um es in Großbritannien fahren, auch das Register Steuer zu teuer ist
hier in UK).
Entscheiden Sie sich für mein Auto zu kaufen Ich schicke es an Ihre Adresse mit einem Versandunternehmen .Natürlich
wird der Versand von mir gezahlt.Der Prozess ist einfach, die Firma wird alles kümmern und Sie haben die Möglichkeit,

das Auto zu testen, bevor ich das Geld dafür zu bekommen.
Ich bin sicher, dass Sie jedes andere ähnliches Auto im Internet mit dieser Qualität zu diesem Preis finden können.
Also bitte zögern Sie nicht, mich mit Ihren Fragen zu kontaktieren So kann ich mehr Informationen über das Auto und
wie der Prozess der Kauf/Export funktioniert so einfach wie möglich geben.
Ich biete und erwarte 100% Ernst! Hoffentlich können wir zu einer Einigung kommen und finden eine Lösung für den
Prozess der Verkauf!
Natürlich werden Sie die Gelegenheit, um das Auto und ihr Dokument zu prüfen, bis Sie mein Auto zu kaufen. Das
Transportunternehmen wird Sie mit der Registrierung auf Ihren Namen in Ihrem Land zu helfen.
Weitere Fragen?

HINWEIS:  Ich verwende eine Online-Übersetzungsprogramm Deutsch zu schreiben, wenn Sie Englisch sprechen, wenden Sie
sich bitte zurück zu mir in Englisch.

Mit freundlichen Grüßen

hahahah  :D :lol taj hara vec preko 10 godina kad sam ja nekad davno gledo neki e46 kupe isti sam takav odgovor dobio.... sam mu ja kazem da imam u londonu frenda koji bi pogledo onda se nejavlja vise.... :tooth
Jel to ovaj auto?
http://ww3.autoscout24.de/classified/274203873

Online maXonja

• Ovisnik o alfistima
  • 159 SW 2.0 JTDm | GTV 3.0 V6 | Spider 2.0 TS
« Odgovori #24317 u: 31-01-2016, 14:43:59 »
Tko kaze da je auto los?
Ispalo je tako kako je j kolega rekao, kupljen i slozen za prodaju... Prijasnji vlasnik je trazio 3100 eura i bilo mu hitno, mozda ga je nakraju za 2500 dao
Novi vlasnik ulozi 500 eura da pokrpa limariju i prodaje ga za toliko koliko ga prodaje, uglavnom cisti preprodavac, cisto sumnjam da je ulozio u ista drugo osim tog limarijskog popravka da moze prodati auto

Offline M.P.

• Ovisnik o alfistima
    • Zadar
« Odgovori #24318 u: 31-01-2016, 15:20:29 »

Baš sam to htio napisat, svaka čast  :clap:

Svi odreda sitničavi, ko da se pregledava auto od 6 mjeseci, a ne krametina od 3000 eura i milijon godina. Mogu mislit kakve drle se voze. Na autoforumima sam skoro 10g, i svaka čast entuzijastima i njihovim primjercima, al isto tako i najveće drle sam vidio upravo od vlasnika sa autoforuma, koje su u temama dizali u nebesa

Cro-Alfa

• Gost
« Odgovori #24319 u: 31-01-2016, 16:02:33 »
Baš sam to htio napisat, svaka čast  :clap:

Svi odreda sitničavi, ko da se pregledava auto od 6 mjeseci, a ne krametina od 3000 eura i milijon godina. Mogu mislit kakve drle se voze. Na autoforumima sam skoro 10g, i svaka čast entuzijastima i njihovim primjercima, al isto tako i najveće drle sam vidio upravo od vlasnika sa autoforuma, koje su u temama dizali u nebesa
pravi Hrvati :craz

Offline Mariner

• Pripravnik
  • **
    • Zagreb
« Odgovori #24320 u: 31-01-2016, 17:51:14 »
http://www.njuskalo.hr/auti/alfa-romeo-159-1.9-jtdm-oglas-17942902

par ljudi je pitalo za ovu alfu da kažem par činjenica o autu:
- auto cijeli treba prelakirati (zguljen sa svih strana)
- zadnja lijeva lampa ima rupu tj. treba nova
- nedostaje zadnji desni poklopac za auspuh
- ne rade ni prednji ni zadnji parkirni senzori
- prednje desne štrcaljke (ne znam službeni izraz) za pranje svjetala ne rade
- plastika scudetta potrgana
- kopče koje drže plastiku na motoru su potrgane
- čini se da motor slini (po mojoj procjeni) jer je prostor oko motora čist a vide se tragovi ulja na motoru
- kad sam palio auto osjetio se jak udarac (jači nego na mojoj 147-ici 1.9 jtd 8v) pa bi to moglo nositi dodatne probleme (zamašnjak možda), ali napominjem da je ovo isključivo moj osjećaj te ne mora biti tako
- prednji lijevi blatobran spigan
- lijevi prag potrgan
- hauba ne stoji u liniji s autom nego je skoro 1 centimetar u zraku
- na prednjem desnom limu auta su čudni varovi (kao da je nešto krpano, ali jako loše napravljeno)
- gume su zimske te su prednje nove (2015) a zadnje stare (2009), a ljetne gume ne dolaze s autom
- sve felge oštećene po rubovima (poprilično)
- zadnji lijevi sic pogreban
- zadnji desni sic rasparan (viri spužva)
- središnja konzola sa strane vozača je oštećena (kao da ju je neko ispikao s kemijskom tj. puna mini udubljenja)

Prodaje ga mlađi gospodin, u ime sestra i šogora. jako ljubazan ali nažalost ne zna sve detalje oko vozila.
auto kupljen nov u autokomercu rijeka te tamo servisiran a kad su došli u zg, auto je servisiran kod Mrkše
Za jednu ili dvije godine, auto nema žig u servisnoj knjižici

Prijatelj je htio kupiti auto (ja sam se već predbolježio za otkup za koju godinu), te vam ne mogu opisati koliko mi je žao što je auto u takvom stanju da ga nije htio kupiti.
Ne znam što se događalo s tim autom, ali mi je žao što je neka alfa (pogotovo 159 TI) završila u ovakvom stanju.

Također, provozao sam auto te mogu reći da ne vuče na nijednu stranu pri kočenju i ubrzanju.

pozz

Offline Big D

• Trade Count: (+1)
  • Ovisnik o alfistima
  • GTV 2.0 TS Grigio Chiaro
    • Čakovec
« Odgovori #24321 u: 31-01-2016, 18:13:04 »
Jbt, na toj kilometraži bi trebao biti ko nov... Vjerojatno negdje spucan i ofrlje pokrpan. Na dijagnostiku ga nisi spajao?

Offline Mariner

• Pripravnik
  • **
    • Zagreb
« Odgovori #24322 u: 31-01-2016, 18:59:48 »
Jbt, na toj kilometraži bi trebao biti ko nov... Vjerojatno negdje spucan i ofrlje pokrpan. Na dijagnostiku ga nisi spajao?
Nakon svega sto smo frend i ja vidjeli, odustao je od kupnje tako da nismo išli na dalje preglede.
A sto se dogodilo autu znaju samo vlasnici ali njih nije bilo da kažu.
Za kilometražu čak i vjerujem da nije skidana.
Zaključak mi je bio da taj auto nije voljen niti pažen od trenutka kada je kupljen, nažalost.

Offline sparco

• Sa stažom
  • AR 145QV
    • Gračac
« Odgovori #24323 u: 31-01-2016, 19:14:02 »
Evo moja iskustva sa trazenjem auta koja sam imao u njemačkoj a radi se o 159 SW jtd.
Za auto sam namjeravao dati di max 8500€. Tamo sa tim novcem nisam uspio naći ni jednu urednu 159ku.
Najmlađa koju sam gledao je bila 2009g i imala je 230tkm ove starije su sve bile blizu 300tkm ili daleko preko toga.
Što se održavanja tiče kod svih su manje više bili stavljeni novi diskovi i pločice i ulje kočnica na što njemici puno paze dok su izmjene ulja u motoru  druga priča. Čak one koje su imale i uredne servisne knjige interval je većinom bio 30-40tkm.
Cijenom se kreću od 4500€ pa na više. Te za male novce su većinom bile socijala oprema sa manualnom klimom, bez maglenki itd ili auti u doslovce raspadnom stanju.
159ke sa manje od 200tkm su bili samo benzi.nci. TBI ispod 10000€ se nije moglo naći, 2.0jtd isto preko deset €
TI paket opreme je od 11€ pa na dalje.
Moj zaključak je da sve alfe koje su uvezene iz DE a( prodaju ih autokuce i šverceri) su im kilometri dobrano vraćeni a u nekim slučajevima i preko 250tkm.
Ja sama auto tražio par mjeseci i obilazim razno razne gradove i potrošio lijepu svotu novaca da bi se na kraju vratio bez auta a svu su u oglasima bili u top stanju a po slikama kao iz salona.
Moj zaključak je da auti iz njemačke i nisu uvijek bolji nego oni iz Italije jer i ovdje aute voze i ganjaju i ubijaju balkanci,turci, marokanci...

Ne znam zašto nisi uspio naći alfu po želji. Brat je prije pola godine kupio 159 2.4jtd 2006 u bielefeldu za 5300€. Alfa je imala oko 180000 km,  ne sjećam se točno. Prvi vlasnik, nove ljetne gume, unutrašnjost je kao nova, od opreme skoro sve koža, navigacija, tempomat, bixenon, senzori naprijed nazad itd. Poslije kupnje je napravio veliki servis, stavio nove diskove, novu posudu ulja za servo i zeleno ulje i alfa radi bez greške. Tako da se može još uvijek dobrih primjeraka gore naći.
AR 145 QV

Online danko0013

• Član Alfa Kluba 12
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Bjelovar
    • AutoServisJunior
« Odgovori #24324 u: 31-01-2016, 19:38:34 »
http://www.njuskalo.hr/auti/alfa-romeo-159-1.9-jtdm-oglas-17942902

par ljudi je pitalo za ovu alfu da kažem par činjenica o autu:
- auto cijeli treba prelakirati (zguljen sa svih strana)
- zadnja lijeva lampa ima rupu tj. treba nova
- nedostaje zadnji desni poklopac za auspuh
- ne rade ni prednji ni zadnji parkirni senzori
- prednje desne štrcaljke (ne znam službeni izraz) za pranje svjetala ne rade
- plastika scudetta potrgana
- kopče koje drže plastiku na motoru su potrgane
- čini se da motor slini (po mojoj procjeni) jer je prostor oko motora čist a vide se tragovi ulja na motoru
- kad sam palio auto osjetio se jak udarac (jači nego na mojoj 147-ici 1.9 jtd 8v) pa bi to moglo nositi dodatne probleme (zamašnjak možda), ali napominjem da je ovo isključivo moj osjećaj te ne mora biti tako
- prednji lijevi blatobran spigan
- lijevi prag potrgan
- hauba ne stoji u liniji s autom nego je skoro 1 centimetar u zraku
- na prednjem desnom limu auta su čudni varovi (kao da je nešto krpano, ali jako loše napravljeno)
- gume su zimske te su prednje nove (2015) a zadnje stare (2009), a ljetne gume ne dolaze s autom
- sve felge oštećene po rubovima (poprilično)
- zadnji lijevi sic pogreban
- zadnji desni sic rasparan (viri spužva)
- središnja konzola sa strane vozača je oštećena (kao da ju je neko ispikao s kemijskom tj. puna mini udubljenja)

Prodaje ga mlađi gospodin, u ime sestra i šogora. jako ljubazan ali nažalost ne zna sve detalje oko vozila.
auto kupljen nov u autokomercu rijeka te tamo servisiran a kad su došli u zg, auto je servisiran kod Mrkše
Za jednu ili dvije godine, auto nema žig u servisnoj knjižici

Prijatelj je htio kupiti auto (ja sam se već predbolježio za otkup za koju godinu), te vam ne mogu opisati koliko mi je žao što je auto u takvom stanju da ga nije htio kupiti.
Ne znam što se događalo s tim autom, ali mi je žao što je neka alfa (pogotovo 159 TI) završila u ovakvom stanju.

Također, provozao sam auto te mogu reći da ne vuče na nijednu stranu pri kočenju i ubrzanju.

pozz

strašno  :fp

tako sam ja jednog gledao 2010 2 g stara i samo sam čekao kad će miš ispod sjedala istrčati a u autu je toliko smrdilo da ga nisam ni probao voziti  :kosa:
Nije bolest sve što boli

Offline allroad

• Ovisnik o alfistima
    • Travnik, BiH
« Odgovori #24325 u: 31-01-2016, 19:40:20 »
http://www.olx.ba/artikal/20282609/alfa-romeo-147-fl-jtdm-16v/

evo i moja alfica na prodaju.. jel mislite da puno trazim? izgleda bjeze od nje cim se pomene da je motor mjenjan  :? imam racune od servisa i djelova, ovjes nov, al dzaba, ljudi kupuju golf 4 sdi za tu lovu  :ne2: :tooth

Offline SALE-82

• Trade Count: (+2)
  • Ovisnik o alfistima
    • Mainz (DE)
« Odgovori #24326 u: 31-01-2016, 19:52:06 »
Ne znam zašto nisi uspio naći alfu po želji. Brat je prije pola godine kupio 159 2.4jtd 2006 u bielefeldu za 5300€. Alfa je imala oko 180000 km,  ne sjećam se točno. Prvi vlasnik, nove ljetne gume, unutrašnjost je kao nova, od opreme skoro sve koža, navigacija, tempomat, bixenon, senzori naprijed nazad itd. Poslije kupnje je napravio veliki servis, stavio nove diskove, novu posudu ulja za servo i zeleno ulje i alfa radi bez greške. Tako da se može još uvijek dobrih primjeraka gore naći.
Uvijet je bio SW. 1.9 jtd motorizacija bez obzira dali 120 ili 150ks i nije smio biti automatski mjenjač .
 2.4 nisu dolazile u obzir tako da njih nisam ni gledao. Sve što sam gledao je bilo u krugu do 250km čak sam zbog jedne potrgao i u Ingolstadt.
Bile su dvije limuzine koje su bile u vrhunskom stanju i to 10km od mene ali nisam uzeo jer sam tražio isključivo SW.
Napravio sam barem 1500 kilometara gledajući razno razne alfe i uvijek se vratio bez auta. Limarski nisam išao u detalje dali imaju ogrebotine ili ne jer se to da riješiti ali su motori i samo održavanje bili koma.
Znači nakon par mjeseci sam jednostavno odustao dalje tražiti alfu i igrom slučaja naletio na bmw e91 koji je bio dvije ulice dalje od mene.
Njega sam kupio od drugog vlasnika sa urednom servisnom, stvarnim kilometrima, svakim računom kada je šta rađeno na njemu i provjerio ga u ovlaštenom servisu. Znači nisam tražio auto od prvog vlasnika
već da je auto uredno odrzavan

Poslano sa mog D6503 koristeći Tapatalk

Meni kad krene u životu, toliko se zalaufa, da krene bez mene.

Offline Robertino

• Trade Count: (+2)
  • Ovisnik o alfistima
    • Pazin
« Odgovori #24327 u: 31-01-2016, 19:58:37 »

cuj auto ima 6 godina, ako je stalno drzan po javnim parkinzima, ako ga je uglavnom zenska vozila i to pretezno po gradu, nista cudno da je daleko od novog.

Jedino cudno da su kupili takav auto,  a imaju takav odnos prema automobilu (puko prijevozno sredstvo)

Vjerojatno se ima love, a "taj im je bio bas ljepi"

Offline sparco

• Sa stažom
  • AR 145QV
    • Gračac
« Odgovori #24328 u: 31-01-2016, 20:04:15 »
Uvijet je bio SW. 1.9 jtd motorizacija bez obzira dali 120 ili 150ks i nije smio biti automatski mjenjač .
 2.4 nisu dolazile u obzir tako da njih nisam ni gledao. Sve što sam gledao je bilo u krugu do 250km čak sam zbog jedne potrgao i u Ingolstadt.
Bile su dvije limuzine koje su bile u vrhunskom stanju i to 10km od mene ali nisam uzeo jer sam tražio isključivo SW.
Napravio sam barem 1500 kilometara gledajući razno razne alfe i uvijek se vratio bez auta. Limarski nisam išao u detalje dali imaju ogrebotine ili ne jer se to da riješiti ali su motori i samo održavanje bili koma.
Znači nakon par mjeseci sam jednostavno odustao dalje tražiti alfu i igrom slučaja naletio na bmw e91 koji je bio dvije ulice dalje od mene.
Njega sam kupio od drugog vlasnika sa urednom servisnom, stvarnim kilometrima, svakim računom kada je šta rađeno na njemu i provjerio ga u ovlaštenom servisu. Znači nisam tražio auto od prvog vlasnika
već da je auto uredno odrzavan

Poslano sa mog D6503 koristeći Tapatalk
E da, zaboravio sam napisati da je i njegova sw.  Mislim da je sve stvar sreće. On je isto nekih mjesec dana tražio i ovu je zadnju našao.
AR 145 QV

Offline ivan149

• Ovisnik o alfistima
  • 159 2,4, 159 2,4sw gtv 3.0 V6 turbo
    • BiH
« Odgovori #24329 u: 31-01-2016, 20:08:23 »
Gladam danas na vox alfasud sa 270 kilometara na satu 78000 € nova

Poslano sa mog SM-G925F koristeći Tapatalk

#drobipare