Evo moja iskustva sa trazenjem auta koja sam imao u njemačkoj a radi se o 159 SW jtd.
Za auto sam namjeravao dati di max 8500€. Tamo sa tim novcem nisam uspio naći ni jednu urednu 159ku.
Najmlađa koju sam gledao je bila 2009g i imala je 230tkm ove starije su sve bile blizu 300tkm ili daleko preko toga.
Što se održavanja tiče kod svih su manje više bili stavljeni novi diskovi i pločice i ulje kočnica na što njemici puno paze dok su izmjene ulja u motoru druga priča. Čak one koje su imale i uredne servisne knjige interval je većinom bio 30-40tkm.
Cijenom se kreću od 4500€ pa na više. Te za male novce su većinom bile socijala oprema sa manualnom klimom, bez maglenki itd ili auti u doslovce raspadnom stanju.
159ke sa manje od 200tkm su bili samo benzi.nci. TBI ispod 10000€ se nije moglo naći, 2.0jtd isto preko deset €
TI paket opreme je od 11€ pa na dalje.
Moj zaključak je da sve alfe koje su uvezene iz DE a( prodaju ih autokuce i šverceri) su im kilometri dobrano vraćeni a u nekim slučajevima i preko 250tkm.
Ja sama auto tražio par mjeseci i obilazim razno razne gradove i potrošio lijepu svotu novaca da bi se na kraju vratio bez auta a svu su u oglasima bili u top stanju a po slikama kao iz salona.
Moj zaključak je da auti iz njemačke i nisu uvijek bolji nego oni iz Italije jer i ovdje aute voze i ganjaju i ubijaju balkanci,turci, marokanci...