Mislim da bi ipak triba uzet u obzir da kupuješ dizela starog 10 godina i da je teško pronaći auto koji je 100% ispravan i u top stanju.
Imam ja 147 iz 2007 god koju prodajem i kakvi ljudi mi dolaze točno ću je maknut sa interneta. Gornje vilice minjane prije god dana, desna proškripila. Čim sidnu unutra, ajme što je ovo. Odma ruše cijenu za 500 eura. Svi znamo koliko ta vilica košta. U oglasu lipo piše da ima 200tkm, auto je iz hr, sve je provjerljivo, znaju što dalze viditi, i onda tu cijena odma pada za još 500 eura. Da skinem sat na 50.000 km proda bi je odma jer auto stvarno izgleda kao i da ima 50 tkm. Neko vrime sam je dava za 4500 eura i opet sve neke bedevije dolaze koji neznaju uopće ni što žele ni što kupuju. Auto je kod mene napravilo 4.000 km u god dana, zapravo žena je to napravila, leži od 1.10. nek leži dalje jer kad vidim da za te novce ni daciju logan nemožeš kupit iz te godine smuči mi se.
Naravno, nikad nisam to napisao, cak naprotiv, par puta sam naglasio da cu radje uzet malo jeftiniji (normalnom cijenom) auto pa sam promjeniti neke stvari koje treba. Ali ne mogu uzeti auto koji je lupan, kome to ne smeta nek uzima, ja necu.
Takodjer ako mi se auto ne svidi necu ga uzet, jer zelim kad udjem u auto da mu se nasmijem, da mu kazem dobro jutro da malo poricamo

... da mi nije muka kad idem negdje nego da mi je zao kad izadjem iz auta... tak da mislim da svi za svoje novce i vreme imaju pravo da rade (skoro) sta hoce...
E sad da ti odgovorim na 10 godina stanje auta, ja svoj auto kad sam prodavo bio je star 11 godina, kad smo dosli u BMW na pregled, stari neki mestar je reko da skoro nije vidio auto u takvom stanju, a prodo sam ga za novce za koje su vecina u oglasu bili otprilike negdje u sredini, sigurno nije bio najskuplji... kod mene je bio 5 godina, za skoro sve radjeno sam imo racune i slike, potvrde kilometraze... sad da nepricam dalje... Takvi su mi i klijo i motor i vjerujem svaki auto koji cu imat nadalje.
Ja ovdje ne trazim nikakvu pomoc, niti auto s foruma, niti pisem ovo kako bi se pozalio/jadikovo, vec sam samo podjelio svoje iskustvo da nekoga ustedim vremena, posto sam ja vec isao vidjeti.
U konacnici svako zna najbolje kak ce i sta ce...kak ona stara kaze "Svakom njegovo"