27-05-2026, 16:16:24

Autor Tema: Alfe u oglasima  (Posjeta: 3351861 vremena)

piquet i 3 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline cava

• Trade Count: (+8)
  • Starosjedioc
  • Spol: Muški
    • Split
Odg: Alfe u oglasima
« Odgovori #23640 u: 20-01-2016, 12:45:14 »
ako si nadobudan kao neki,pa ocekujes dobiti takvu za 2000eura, onda definitivno bude  :ok:
Kad bi ti ja reka kakvih sam ja auta kupija za nikakve novce jer je nekima bilo hitno, nebi virova.. Tako da nebi dalje o tome..
Behind the red line

Offline FAN

• Moderator
  • Trade Count: (+4)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GT
    • Zagreb
« Odgovori #23641 u: 20-01-2016, 12:56:09 »
Nabavio sam sebi auto. Sada je na red dosao drugi za curu. Gledam neke 147ice 1.9 8v prva serija. Oprema nije nesto bitna. Bitno je da je odrzavan i ispravan. Bojim se da to bude teška potraga.  :D

Ma za tu cijenu joj uzmi neki Grande Punto i miran si...
:cigara: :cigara:

Offline Robertino

• Trade Count: (+2)
  • Ovisnik o alfistima
    • Pazin
« Odgovori #23642 u: 20-01-2016, 12:57:05 »
sve 5. kupija sam i ja hrpu stvari na njuskalu za duplo manje love od stvarne vrijednosti, ali naravno treba cekat i brzo reagirat. Ja sam se nadovezao na ono "bit ce to teska potraga". Bit ce, ako trazis nesto sto je tiptop a kosta malo. Samo trebas u tom slucaju bit spreman da ces mozda proci stotine kilometara i nagledati se u međuvremenu smeća, i ne poslje pljuvat po vlasnicima jed njihovo tip-top nije ekvivalentno tvome.

Silver72

• Gost
  • Trade Count: (0)
« Odgovori #23643 u: 20-01-2016, 12:59:56 »
Može li mi netko objasniti ovaj pogon Q2 :? Jeli to stalni(konstantni )pogon na sva 4 ili elektronski koji se uključuje po potrebi??  :thanks

Offline Role 156

• Trade Count: (+9)
  • Ovisnik o alfistima
  • Alfa 159 2.2JTS SS Ti Beverly tourer 300 ie
    • Požega
« Odgovori #23644 u: 20-01-2016, 13:02:47 »
Može li mi netko objasniti ovaj pogon Q2 :? Jeli to stalni(konstantni )pogon na sva 4 ili elektronski koji se uključuje po potrebi??  :thanks
Nije to pogon na sva 4 vec sper diferencial  :tooth
Varijator sekta

Offline IvanGT

• Administrator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • - -
    • Zagreb
« Odgovori #23645 u: 20-01-2016, 13:03:56 »
¸

nije to pogon na 4, pogona ne 4 je Q4.
Q2 je špera na prednjem pogonu.
na giulietti i mitu Q2 nije više špera nego elektronska kontrola pogona kotača.

Silver72

• Gost
« Odgovori #23646 u: 20-01-2016, 13:08:46 »
¸

:thanks :ok:

Silver72

• Gost
« Odgovori #23647 u: 20-01-2016, 13:09:11 »
Nije to pogon na sva 4 vec sper diferencial  :tooth

:thanks

Offline draak

• Trade Count: (+1)
  • Ovisnik o alfistima
  • LD 12
    • Bruxelles
« Odgovori #23648 u: 20-01-2016, 14:43:50 »
Na nekim modelima ima "original" spera, a na druge pak moras staviti recimo Quaifeov LSD, kao npr. na 166

Sent from my Samsung Galaxy Note 4 using Tapatalk

:ar:

Offline -164-

• Trade Count: (+19)
  • Ovisnik o alfistima
  • ex. 33 1.3V, 164 V6 Turbo, 156 JTD 20V, Gt 3.2 V6
    • Zagreb
« Odgovori #23649 u: 20-01-2016, 15:15:14 »
Na nekim modelima ima "original" spera, a na druge pak moras staviti recimo Quaifeov LSD, kao npr. na 166

Q2 original špera ide na puno alfinih modela uključujući i 166
jedino ne paše na 2.4 JTD20V getribu

Offline DOVLA

• Ovisnik o alfistima
  • 156 sw 1.9jtd Ti
    • zagreb,đubrava
« Odgovori #23650 u: 20-01-2016, 15:17:07 »
Nabavio sam sebi auto. Sada je na red dosao drugi za curu. Gledam neke 147ice 1.9 8v prva serija. Oprema nije nesto bitna. Bitno je da je odrzavan i ispravan. Bojim se da to bude teška potraga.  :D
Gledaj prvu seriju redizajna jel sa starim modelom kao samo problemi i to sa hrđom pogotovo ako je znemačke auto,ili neki fiat i još mogućnost redizajna 147 ali benzin to je jeftinija varijanta...
PRODAJEM DOBAR FRIŽIDER.Dobro hladi i ima ostavu za jaja,malo boli kad zalupiš vrata

Offline Vasko

• Moderator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • 147 FL 1.9 JTDm 8V
    • Pula
« Odgovori #23651 u: 20-01-2016, 15:18:31 »
¸

Elektronska kontrola pogona kotača kao ASR ili kao "kočim kotač koji proklizava pa glumim šperu"?

Offline IvanGT

• Administrator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • - -
    • Zagreb
« Odgovori #23652 u: 20-01-2016, 15:24:22 »
Elektronska kontrola pogona kotača kao ASR ili kao "kočim kotač koji proklizava pa glumim šperu"?

ovo drugo u kombinaciji s ASR, VDC...  :)

Offline ALFA145QV

• Ovisnik o alfistima
  • Ferrari...Subaru i Micek evoIX
    • PAZIN
« Odgovori #23653 u: 20-01-2016, 18:45:22 »
Večer svima, je možda gledao neko ovu 159-tku u Riječke tablice.
Je od nekog sa foruma?

http://www.njuskalo.hr/auti/alfa-romeo-159-sw-1.9-jtdm-oglas-15849323

edit:
Našao  :redf: :redf: :redf:
« Zadnja izmjena: 20-01-2016, 18:49:17 od ALFA145QV »
Ko pročita, otpala mu kita.

Offline draak

• Ovisnik o alfistima
  • LD 12
    • Bruxelles
« Odgovori #23654 u: 20-01-2016, 18:49:30 »
Q2 original špera ide na puno alfinih modela uključujući i 166
jedino ne paše na 2.4 JTD20V getribu
Vidis, to nisam znao. Mislio sam da posto je nema ni u dodatnoj opremi da je drugacija

:ar:

Offline Kuzma

• Sa stažom
  • Moskvitch 412 - Kredenc Plavi
    • Sesvete
« Odgovori #23655 u: 20-01-2016, 19:39:21 »
Bio opet danas u pohodima... :tooth

Ja ne znam sta je, el mi nije sudjena Alfa il jednostavno nemam srece u zadnje vrijeme, nikad prije nisam tolko trazio  auto... cak nisam vjerovo kad su mi drugi pricali neke price...

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=10520768&show=1
Vec sam bio na vagi da li da idem ovu gledat, jer sam na slici vidio da je ljevi far noviji i zadnja hauba nesjeda dobro, no sjecajuci se kako je netko prokomentiro da se ne treba obazirati previse na alfine luftove, nagovorim sam sebe i ...

Krenem ranom zorom poslje  :cofe2: tam oko 7 za Slo...  :drive: ... Nenajavljen dolazim u auto kucu... lik neki mladac, otvori mi auto pokaze odma unutrasjnost, nelose ocuvano, cak fino, ljepo... Kak je auto zaledjen struzem stakla da bi vidio godinu na sajbama i dve 2008, zadnja 2006, pa reko jebem ti... ne opet... sagnem se dole, a ono...  :o000:  To sam jos samo vidio na jednom kliju u dubravi dok sam staroj trazio auto. Znaci ispod varova/šavova/kemija kolko volis, a na ljevoj strani, tj cijeli pod od bunkera tam di ide guma je "napravljena" modelirana od nekog crnog sranja, nesto ko plastika/bitumen/glina..., ispod sve takodjer zafarbano crnom bojom, otvorim gepek ono tam di guma, naravno sve od tog crnog cuda napravljeno, a sa desne ona zvucna izolacija preko lima..., fali par plastikica na gepeku, naravno od branika one kopce ajme majko...
Pitam lika pa ovo je udaran auto(na oglasu pise "vozilo ni bilo karambolirano")?, kaze neznam ja to... :dontno:
Kak sam i mislio(uvjek se uspostavi da intuicija ima pravo) desni far original, ljevi neki žnj, cijeli vezni farban i branik malo poljepjen selotejpom nekakvim iznutra... prednja sajba mislim 2002, lose poljeplena s unutarnje strane. Dalje gledam vise onako "iz zajebancije" ... Motor radi OK, turbina slinava vec se skorilo...gume nema... a i plocice su pri kraju, motor vuce, kvacilo tvrdo, mjenjac OK, ovjes tak tak... Jednom rijecju  :fp

http://www.njuskalo.hr/auti/alfa-romeo-147-1.9-jtd-120-oglas-16924700
Krecem prema Čakovcu... Dolazim kod lika na radno mjesto, vizualno OK, nije opran pa se bas i ne vidi dobro sve.
Unutra onako, fali ovo fali ono, pomalo zapusten... takodjer tri sajbe razlicite, desne 2 iz 2006,  :kosa:,  od ispod se cini sve original, gume neke nove kikironke zimske, kocnice tak. Kvacilo je tolko tvrdo da kad sam sjeo u klijana, par puta sam nabio papucicu u pod... Isto tako kvacilo odvaja na samom vrhu, pa sam kretao ko neke starija gospođa, motor plese ko da kolo igra, reko nosac ti je u banani, pokazem mu u voznji kak cuka, kaze on majstor nist nije reko, a ja njemu vjerujem, zast su oni tu onda?, Ma da reko, imas pravo... Ovjes i nije nest, a mortici ljujaju... uglavnom ima dosta posla...  :mehanic

http://www.njuskalo.hr/auti/alfa-romeo-147-1.9-jtd-oglas-17676541
Ovaj mi je nekako najvise zapeo za oko  :love: i sutra sam isplanirao da idem u Split, no taman kak sam doso kuci, javlja prik alfista iz Splita da je auto prodan.  :mah:

I tako... eto zato ne volim ic recimo u Dubrovnik vidjet auto...
Za sad jos imam zivaca dalje cekat i trazit, jer mi zapravo (ruku na srce) auto niti ne treba nesto pretjerano, pogotovo kad dodje ljepo vreme  :tooth,   pa se potraga nastavlja za sad, dakle pecam dalje... 

Offline NikolaIMRS

• Pripravnik
  • **
    • Zagreb
« Odgovori #23656 u: 20-01-2016, 20:10:49 »
Ja ne da mi se nejde, nego mi ne bi palo na pamet ići u Split vidjeti alfu. Najdalje je 80 km od kuće i amen

Silver72

• Gost
« Odgovori #23657 u: 20-01-2016, 20:12:30 »

Offline Dexter

• Predsjedništvo
  • Starosjedioc
  • *
  • Veloce 280
    • Zagreb
« Odgovori #23658 u: 20-01-2016, 20:15:46 »
Sve je moguce...

Ako se ne varam, prodavatelj je ovlasteni servis/zastupnik za talijanska vozila tako da sumnjam da bi isao riskirati s takvim podatkom, ionako ce svaki kupac odmah kod njega staviti auto na dizalicu i tvornicku dijagnostiku, i tu je odmah sve jasno....
Potpis

Offline borisri

• Ovisnik o alfistima
    • Rijeka
    • Gt 3.2 V6 24v
« Odgovori #23659 u: 20-01-2016, 20:21:01 »

Ja ne znam sta je, el mi nije sudjena Alfa il jednostavno nemam srece u zadnje vrijeme, nikad prije nisam tolko trazio  auto... cak nisam vjerovo kad su mi drugi pricali neke price...

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=10520768&show=1
Vec sam bio na vagi da li da idem ovu gledat, jer sam na slici vidio da je ljevi far noviji i zadnja hauba nesjeda dobro, no sjecajuci se kako je netko prokomentiro da se ne treba obazirati previse na alfine luftove, nagovorim sam sebe i ...

Krenem ranom zorom poslje  :cofe2: tam oko 7 za Slo...  :drive: ... Nenajavljen dolazim u auto kucu... lik neki mladac, otvori mi auto pokaze odma unutrasjnost, nelose ocuvano, cak fino, ljepo... Kak je auto zaledjen struzem stakla da bi vidio godinu na sajbama i dve 2008, zadnja 2006, pa reko jebem ti... ne opet... sagnem se dole, a ono...  :o000:  To sam jos samo vidio na jednom kliju u dubravi dok sam staroj trazio auto. Znaci ispod varova/šavova/kemija kolko volis, a na ljevoj strani, tj cijeli pod od bunkera tam di ide guma je "napravljena" modelirana od nekog crnog sranja, nesto ko plastika/bitumen/glina..., ispod sve takodjer zafarbano crnom bojom, otvorim gepek ono tam di guma, naravno sve od tog crnog cuda napravljeno, a sa desne ona zvucna izolacija preko lima..., fali par plastikica na gepeku, naravno od branika one kopce ajme majko...
Pitam lika pa ovo je udaran auto(na oglasu pise "vozilo ni bilo karambolirano")?, kaze neznam ja to... :dontno:
Kak sam i mislio(uvjek se uspostavi da intuicija ima pravo) desni far original, ljevi neki žnj, cijeli vezni farban i branik malo poljepjen selotejpom nekakvim iznutra... prednja sajba mislim 2002, lose poljeplena s unutarnje strane. Dalje gledam vise onako "iz zajebancije" ... Motor radi OK, turbina slinava vec se skorilo...gume nema... a i plocice su pri kraju, motor vuce, kvacilo tvrdo, mjenjac OK, ovjes tak tak... Jednom rijecju  :fp

Krecem prema Čakovcu... Dolazim kod lika na radno mjesto, vizualno OK, nije opran pa se bas i ne vidi dobro sve.
Unutra onako, fali ovo fali ono, pomalo zapusten... takodjer tri sajbe razlicite, desne 2 iz 2006,  :kosa:,  od ispod se cini sve original, gume neke nove kikironke zimske, kocnice tak. Kvacilo je tolko tvrdo da kad sam sjeo u klijana, par puta sam nabio papucicu u pod... Isto tako kvacilo odvaja na samom vrhu, pa sam kretao ko neke starija gospođa, motor plese ko da kolo igra, reko nosac ti je u banani, pokazem mu u voznji kak cuka, kaze on majstor nist nije reko, a ja njemu vjerujem, zast su oni tu onda?, Ma da reko, imas pravo... Ovjes i nije nest, a mortici ljujaju... uglavnom ima dosta posla...  :mehanic

Ovaj mi je nekako najvise zapeo za oko  :love: i sutra sam isplanirao da idem u Split, no taman kak sam doso kuci, javlja prik alfista iz Splita da je auto prodan.  :mah:

Za sad jos imam zivaca dalje cekat i trazit, jer mi zapravo (ruku na srce) auto niti ne treba nesto pretjerano, pogotovo kad dodje ljepo vreme  :tooth,   pa se potraga nastavlja za sad, dakle pecam dalje...  (Image removed from quote.)
Jbte Kuzma prolaziš kalvariju...pa zar nema neka poštena forumska 147? Ili GT 1,9.. Neka koja je dobra baza pa za fer iznos riješiš šta treba ili nešto skuplja ali prst u uho.. Ne vjerujem da ama baš nitko na cijelom forumu ne zna za neki ok auto!

Offline NikolaIMRS

• Pripravnik
  • **
    • Zagreb
« Odgovori #23660 u: 20-01-2016, 20:22:43 »
@Kuzma, ako je u igri i GT, slobodno se zaleti do mene. Slobodno se i na pm javiš prije  :)

Offline IvanGT

• Administrator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • - -
    • Zagreb
« Odgovori #23661 u: 20-01-2016, 20:24:48 »
pa zna se i sam služit forumum, oglasa ima..
eno Fenris prodaje urednu GT, 4 godine je kod njega, ako ga zanima...

Offline borisri

• Ovisnik o alfistima
    • Rijeka
    • Gt 3.2 V6 24v
« Odgovori #23662 u: 20-01-2016, 20:26:59 »
Pa evo i ova 159 je ok za tu lovu... Jest da na slikama izgleda sjajno kao i sve ostale što je linkao (pogotovo ona iz slo) i da ova ima doktorsku unutrašnjost  :dontno: ali who care

Offline Luka_ri

• Ovisnik o alfistima
    • Rijeka
« Odgovori #23663 u: 20-01-2016, 20:29:46 »
Ja ne da mi se nejde, nego mi ne bi palo na pamet ići u Split vidjeti alfu. Najdalje je 80 km od kuće i amen

A očekuješ da netko dođe tvoju pogledati i ne može je nigdje ni probati kako treba jer ne može na cestu sa njom?
Treba biti realan...
Aliis si licet, tibi non licet.

Offline Kuzma

• Sa stažom
  • Moskvitch 412 - Kredenc Plavi
    • Sesvete
« Odgovori #23664 u: 20-01-2016, 20:33:34 »
GT mi je daleko ljepsi od 147 i to bi bio izbor prije 147 100% ali da nema kindera, tak da... ostaje 147 FL 5 vrata dizlo... 159 sam otpiso, nije mi taj auto sjeo bas nekako (mozda bi trebo probat neki utegnutiji  :?) i ne bi sad tak veliki auto... ma da sam poceo razmisljat o nekim vecim švabskim kramama, ko neka baba se premisljam  :D :D

S ovaom 159 kutijom(karavan) nesto nestima... garant.. premalo je to para...

Offline DOVLA

• Ovisnik o alfistima
  • 156 sw 1.9jtd Ti
    • zagreb,đubrava
« Odgovori #23665 u: 20-01-2016, 20:36:19 »

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=10520768&show=1p

Za sad jos imam zivaca dalje cekat i trazit, jer mi zapravo (ruku na srce) auto niti ne treba nesto pretjerano, pogotovo kad dodje ljepo vreme  :tooth,   pa se potraga nastavlja za sad, dakle pecam dalje...  (Image removed from quote.)
Potrošiti ćeš vremena,love,żivaca umjesto da u Zagrebu kupiš pravi auto  :Crazy
Pogledaj u oglasnik imam ti ja sve što trażiš... 147jtd 2008.g. :mah:
« Zadnja izmjena: 20-01-2016, 20:36:56 od DOVLA »
PRODAJEM DOBAR FRIŽIDER.Dobro hladi i ima ostavu za jaja,malo boli kad zalupiš vrata

Offline borisri

• Ovisnik o alfistima
    • Rijeka
    • Gt 3.2 V6 24v
« Odgovori #23666 u: 20-01-2016, 20:37:37 »
GT mi je daleko ljepsi od 147 i to bi bio izbor prije 147 100% ali da nema kindera, tak da... ostaje 147 FL 5 vrata dizlo... 159 sam otpiso, nije mi taj auto sjeo bas nekako (mozda bi trebo probat neki utegnutiji  :?) i ne bi sad tak veliki auto... ma da sam poceo razmisljat o nekim vecim švabskim kramama, ko neka baba se premisljam  :D :D

S ovaom 159 kutijom(karavan) nesto nestima... garant.. premalo je to para...
Pusti predrasude...u formi si pa odi pogledaj...
I za kindere isto..moji su odrasli u kupeu, 147 3v i sad u GT.. Niko se nije požalio..niti jednom

Offline NikolaIMRS

• Pripravnik
  • **
    • Zagreb
« Odgovori #23667 u: 20-01-2016, 20:41:36 »
A očekuješ da netko dođe tvoju pogledati i ne može je nigdje ni probati kako treba jer ne može na cestu sa njom?
Treba biti realan...
Ne očekujem ja niš. Meni ionako nije sila za prodaju. Ko hoće dođe, ko ne nek traži dalje.
 Ali ako odeš na 5-6 puteva od 200-400km u jednom smjeru  zbog jednog auta, potrošiš pare za osiguranje za auto, možda i više.

Btw. on topic
http://www.njuskalo.hr/auti/alfa-romeo-147-1.6-ts-oglas-17858767
Ako ima koji mazohist nek nazove, cijena bi trebala dosta dolje ići.

Offline DOVLA

• Ovisnik o alfistima
  • 156 sw 1.9jtd Ti
    • zagreb,đubrava
« Odgovori #23668 u: 20-01-2016, 20:47:55 »
Treba biti realan...
Sve se może probati izvade se probe i gaaaas,bar je danas to dostupno

Silver72

• Gost
« Odgovori #23669 u: 20-01-2016, 20:57:43 »
Sve je moguce...

Ako se ne varam, prodavatelj je ovlasteni servis/zastupnik za talijanska vozila tako da sumnjam da bi isao riskirati s takvim podatkom, ionako ce svaki kupac odmah kod njega staviti auto na dizalicu i tvornicku dijagnostiku, i tu je odmah sve jasno....

:ok: :thanks