Osobno sam gledao ovu za jednog kolegu koji je očito odustao od nje pa da napišem par riječi, možda nekome bude interesantna.
http://www.njuskalo.hr/auti/alfa-romeo-156-1.8-ts-16v-oglas-15422059Auto je limarijski dobar, nema tragova karambola, hrđe ni u tragovima, krakovi šasije i mulde nisu dirani, kao ni dno prtljažnika. Boja je matirala, iako mi se čini da bi jedno dobro poliranje i voskiranje to rješilo, ima oštećenja po branicima (čini mi se da je zadnji već naknadno lakiran), ogreban luk blatobrana i manje udubljenje ispod desne štoplampe ali to je minorna stvar s obzirom na starost i cijenu.
Interijer je dosta očuvan i u ok stanju, koža na vozačevom sjedalu na bočnici lagano pokazuje tragove korištenja, uz jedan dobar detailing izgledala bi kao nova.
Vlasnik tvrdi da je prošle godine napravljen veliki servis prilikom kojeg je promijenjeno remenje i varijator faze. Auto vozio nisam, upalio sam ga na hladno jer auto par tjedana nije bilo paljeno i upalio je na zub, varijator se ne čuje, kao ni prisutnost bilo kakvih čudnih zvukova. Zdravo prima gas, jedino okretaji osciliraju, ali auto se ne gasi. Nisam pitao za potrošnju ulja.
Također, vlasnik tvrdi da je auto dobar što se tiče trapa i da nema nikakvih škripanja ni klapanja, to ne mogu potvrditi jer ga nisam vozio, ali nema razloga da mu ne vjerujem s obzirom da vlasnik kaže da može provjera u bilo kojeg mehaničara. Gume su za zamjenu, ali napomenuo mi je da uz auto daje i set zimskih kotača. Iskreno, nisam pitao za stanje istih.
Za servisnu knjižicu nisam pitao, ali auto je u Makarskoj od prvog dana, prvi vlasnik je bio osoba koja ima par Alfi u posjedu i bio je pažen i održavan, tako da mislim da s tim ne bi trebalo biti greške.
Kome ne smeta činjenica da se radi o prvoj seriji i benzinskom motoru, mislim da je ok prilika koja uz malo ulaganja može biti pristojan auto.