S obzirom da znam da par ljudi sa foruma trazi 156 SW JTD , napisat cu svoje misljenje o jednoj SW iz Zagreba koju sam danas gledao. Radi se o:
http://www.njuskalo.hr/auti/alfa-romeo-156-sw-1.9-jtd-automatska-klima-koza-alu-17-1-vlasnik-oglas-16584964Dakle, kako je čovjek dovozio auto pred mene u Fenoligi auto je sa 10 metara ko 159-ka, izgleda MRAK. Dva lika koja rade tamo su super i sve daju da provozaš okolo po Dubravi, da sve pregledaš, da spojiš dijagnostiku i slično..
Auto izvana izgleda super dobro, s obzirom na kišu izvana nisam uspio primjetiti ništa oštećeno osim mini ogrebotine na prednjem braniku, farovi obavezno poliranje, znak izblijedio naprijed, felge oštećene po obodu,gume koma, guma na vratima stražnjim ne dihta jer se razvlači pod prednja vrata pri otvaranju.
Podvozje nije trulo ali je jahano po rinzolima i nije baš naj naj ali ok je ajmo reć..
Unutrašnjost kompletna izgleda dosta ušćuvana, iznad očekivanja. Vrata se na jako fino otvaraju i zatvaraju, vozačka jedino škljocaju i unutarnja brava od njih nema klik, mislim da je mehanizam gotov..
Svi podizači rade, radi centralno, klimu nisam probao ,ali preko dijagnostike nisam uspio pokrenut rad klime, znači nešto je smrdano oko nje vjerovatno.
Auto vuče ko zmajčina, sa nas 4 unutra leti po Dubravi, da nije bilo kiše bilo bi i bolje, zbog loših guma proklizava u 2. brzini stalno..Iskreno mislim da je krivo napisana snaga 85 kW, mislim da je to prije 103 KW, iako tvrdi prodavac da je kako pise u oglasu, napamet nezna nista naravno....Auto ima servisnu al to meni izgleda prenamjesteno nista ne pise sta je rađeno po autu samo kilometri i žigovi, to sam sutra napravim, kaže uvoz Italija...
Kvačilo je mekano , vjerovatno ne tako davno mijenjano, auto ništa ne trese ni pri paljenju ni gašenju, nosči motora i zamašnjak izgleda da su ok.. Novi akumulator, crijeva zdrava izgleda, turbinu nisam baš čuo da fućka zbog kiše i buke prometa, pa ne znam baš za nju..
Otvaranjem čepa ulja dok auto radi ulje baca ko dezić, zalilo mene i frenda od glave do pete i cijeli motor, morat će ga prat opet
Kočnice lagano škripaju ali mislim da je to zbog stajanja tamo, diskovi su relativno loši i trebat će skoro mijenjat, podvozje lupka ali ne strašno, ali trebalo bi mijenjat poneke stvari odozdola skoro... Volan pušta neki zvuk otpora pri laganim okretima u stranu, ili ulje mijenjat u servu ili nešto gore od toga...
Spajanjem dijagnostike oddometar pokazuje 0km, znači brisano mu je sve, sat pokazuje 237 tkm, znači ima debelo puno više, ali unutrašnjost i mehanika vrata pokazuju da je ili sređivano i mjenjano nešto od toga ili da je vozač bio sam uglavnom u autu i radio puno km dnevno....
Senzori po dijagnostici svi rade, EGR radi kao novi, temperatura motora 82 stupnja nakon 10 min vožnje, na kazaljci u autu jedva na 45 stupnjeva...
Sve u svemu - auto je super s obzirom da ima sigurno preko 350 tkm, ali čovjek ne da eura dole cijenu, znači kažem uzimam odmah ali uz vašu korekciju cijene, kaže ne niti eura.. I tu je bio kraj susreta, dobar je ali utući još 1000 eura minimalno bez korekcije cijene neću.
Moj zaključak - odoh u Italiju po auto u roku par tjedana.
Nadam se da sam nekome pomogao,
Pozz