Svakih 3-6 kkm je novo ulje u motoru, mobil 10w40 full sint iz one 50 l bačve, pa nisam prezabrinut, ali da si rekao ranije bi to korigirali, taman danas odveo auto na izmjenu mjenjača i usput ulja i filtera pa da sam miran.
Dif sad imam jedan rezerve :hehe:
Što se zamašnjaka tiče, zadržao bih ga jer bi se možda u nekoj budućnosti igrao olakšavanja :grin:
A neda mi se vise ponavljati jednu te istu stvar...reko sam sebi, tocite ljudi i 0-30 u boxera ak hocete pa nakon 10k komentirajte "zadovoljan sam sa uljem"...sta da kazem :hehe:

Pravilo br.1 jest oduvijek bilo i bit ce, pravilna gradacija... dal pise na deklaraciji full sintetika je za everyday mašinu manje bitno, al ne i nebitno

Ak je neka (polu)racing masina, ili mislis derat po grobniku normalno da ide full sintetika odgovarajuce gradacije

Isto sa filterima, najbolje uzmi original, jest nesto skuplji ali ne bez razloga...imam si tu negdje zapisanu listu govanaca od filtera koje je bolje izbjegavati... Ne treba da mjenjas ulje svakih 3k osim ak ti auto nije stajao dulji period ili puno vozis kratke relacije, pogotovo Lika i sj. hrv.

I opet, sve to đabe ak ti je uljna istrosena, a to ne mozes znati bez otvaranja... Znaci, mozes opalit 300k, a moze ti i sutra zatuci...
Zasto bis olaksavao zamajac, cemu to? Rekla kazala homećuning? Nemoj dirat zamajac, pusti tak kak je