27-04-2026, 21:05:19

Autor Tema: Pitanja vezana za Alfu 145/6 Boxer  (Posjeta: 189550 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

ar145box

• Gost
  • Trade Count: (0)
Odg: Pitanja vezana za Alfu 145/6 Boxer
« Odgovori #1410 u: 27-11-2013, 14:18:10 »
imam pitanje u veci 145 boxera..

ovak, posto su mi pokiranje one sajle ili sta vec, od komandi grijanja.. znaci ne radi kotac za toplo hladno, nego moram ispod volana one polugice podesit.. zanima me, tamo imam 2 poluge.. kako one trebaju stojati da bi puhao topli zrak?? obje prema  gore ili?

ncindr54

• Gost
« Odgovori #1411 u: 27-11-2013, 14:23:04 »
kad das kontakt pumpa neradi na 1.6 box sa gm strujom, tek kad verglas ecu pali impuls za pumpu.

tako je neradi dok nezaverglaš tj sad sam ispitao da ima struje tek kad zaverglaš motor dobijem struju na pumpi ali pumpa ne baca gorivo odspojio sva crijeva na pumpi i ne baca gorivo dok vergla motor-----crkla pumpa---
e sad di ima zakupi polovno ili novo što jeftinije!!

Offline mane

• Ovisnik o alfistima
  • Spol: Muški
  • Na skuteru
    • Karlovac
« Odgovori #1412 u: 27-11-2013, 17:54:19 »
Možda je zaštopana, izvadi ju van pa vidi kakva je
Bolje umrijeti od litre nego od kapi

Još nitko nije umro od pive, a u vodi su se mnogi utopili

Tbird

• Gost
« Odgovori #1413 u: 28-11-2013, 02:30:53 »
Svake zime kad temp padne ispod nule ja zakljucam auto (centralno), on se automatski otkljuca i tako unedogled :wal:
Sta bi moglo stekati? Inace kad je temp ok sve radi tip-top  :da:

ar145box

• Gost
« Odgovori #1414 u: 28-11-2013, 02:48:00 »
zanima me gdje se na 145tici nalazi ovo sto je lik rucno podesio? tj taj sto otvara tu klapnu ili sta vec.. ak netko ima sliku od 145 nek pokaze

1994 Honda Accord NO HEAT

Offline kix

• Starosjedioc
    • Križevci
« Odgovori #1415 u: 28-11-2013, 14:22:14 »
Imaš na suvozačevoj strani ispod pretinca neki džek.Mene nekad zna drkati pa mi pumpa nekad ne radi ili mi neće očitati kod ključa.Malo ga zdrmam i dalje radi bez problema.Ak buš trebal pumpu,javi se na pp imam ja.Dam ti ju po sindikalnoj cijeni.
Ovak ti uzgleda taj džek.
Statistika je ko bikini-prikazuje vecinu al sakriva ono bitno.

Offline Stiv

• Trade Count: (+20)
  • Ovisnik o alfistima
  • 156 Busso SW & 147 1.9jtdM
    • Samobor
« Odgovori #1416 u: 28-11-2013, 15:48:34 »
nova zamjenska kosta oko 50eura u Tokicu
:mahm QVMember of  U B OQV

ncindr54

• Gost
« Odgovori #1417 u: 29-11-2013, 22:29:22 »
Riješeno, kupio kod Tokića novu pumpu sve isto jedino stavio druge stopice za struju spojio i smontirao i radi ko bobončić  :drive:  platio 390kn  :icon_cry:

:thanks svima na odgovorima  :thanks

Offline mane

• Ovisnik o alfistima
  • Na skuteru
    • Karlovac
« Odgovori #1418 u: 29-11-2013, 23:20:35 »
Svake zime kad temp padne ispod nule ja zakljucam auto (centralno), on se automatski otkljuca i tako unedogled :wal:
Skini obloge vrata i sve dobro podmaži, u bravu malo WD-a našpricaj.

Offline tipo 1.7d

• Sa stažom
  • 146 1.6 325tds
    • D.Lapac
« Odgovori #1419 u: 30-11-2013, 08:02:35 »

kod mene je obrnuto, da se zaključati ali kad otključavam otključa se i odma ponovo zaključa, tako da ga moram loviti između prije nego se zaključa da otvorim vrata
speed is a hazard addiction
drive diesel, be safe  :craz

Offline verde_tropico

• Trade Count: (+3)
  • Sa stažom
  • A Life Fulfilling Addiction
    • Brela
« Odgovori #1420 u: 30-11-2013, 11:03:05 »
hihi, tebi je bolje, bar znaš da je neprobojan :o000:, meni je to bilo lani, prblem je bio u mehanizmu brave, rasklimala se čitava, jer je polužje u njoj na rabatine,pa motorić nema snage za odvrtit do kraja, ai ona plastična vodilica one poluge od motorića do brave je bila pukla, pa je i tu bilo lufta, pa sam kemijao sa šarafima al ni to nije bilo dugog vijeka, nego triba nabavit ispravni mehanizam brave, i sve to provjerit i sredit, a može bit i do onog releja,triba ga otvorit pa vidit da nema kakvih smetnji slučajno
Life is like dick, seems to be short until starts to get hard

Offline dante

• Pripravnik
  • **
  • 146 1.7 16v
    • Isola di Krk
« Odgovori #1421 u: 30-11-2013, 11:42:04 »
Ja sam obje strane otvarao i spricao sve. Jednu bravu sam i zamjenio. I bilo je ok pa je opet pocelo zajebavat. Dok jednom slucajno nisam isao kod jednog mehanicara pitat ako ima sta dijelova i decko koji tamo radi ima staru deltu turbo i kaze ista stvar bila i njemu. Poludio zbog toga ali je nakraju to rjesio pa je i meni sredio. Problem je valjda bio negdje u kontaktu. Samo smo razmrdali zice koje idu u vrata i radilo je :wal:
 Talijani    :sado:
Probaj nemas sta izgubit

Offline tipo 1.7d

• Sa stažom
  • 146 1.6 325tds
    • D.Lapac
« Odgovori #1422 u: 30-11-2013, 16:41:05 »
gdje se nalazi relej klime na 1.6 boxeru
speed is a hazard addiction
drive diesel, be safe  :craz

Offline verde_tropico

• Sa stažom
    • Brela
« Odgovori #1423 u: 30-11-2013, 19:25:42 »
ispod haube bi trebao bit ovaj od kompresora

Sent from my HTC Desire C using Tapatalk

Offline verde_tropico

• Sa stažom
    • Brela
« Odgovori #1424 u: 30-11-2013, 19:26:56 »
Nac cu negdi shemu pa cu ti veceras sibnit ako hoces,samo daj neki email na pm

Sent from my HTC Desire C using Tapatalk

Offline Bero

• Trade Count: (+9)
  • Ovisnik o alfistima
  • 145 1.6 boxerača & 159 1.9 diZLO
    • Jastrebarsko
« Odgovori #1425 u: 30-11-2013, 21:36:54 »
gdje se nalazi relej klime na 1.6 boxeru

Releji (i centralina klime) ti se nalaze ispod posude za kočionu tekućinu
Biti će lima, ali nikad više kao alfa 33...

Tbird

• Gost
« Odgovori #1426 u: 01-12-2013, 01:24:38 »
Skini obloge vrata i sve dobro podmaži, u bravu malo WD-a našpricaj.

Roknuo sam wd-a u obje pa je zasad ok...

kod mene je obrnuto, da se zaključati ali kad otključavam otključa se i odma ponovo zaključa, tako da ga moram loviti između prije nego se zaključa da otvorim vrata

:o000: hahahaa kakve anegdote :funny: :funny:

Ja sam obje strane otvarao i spricao sve. Jednu bravu sam i zamjenio. I bilo je ok pa je opet pocelo zajebavat. Dok jednom slucajno nisam isao kod jednog mehanicara pitat ako ima sta dijelova i decko koji tamo radi ima staru deltu turbo i kaze ista stvar bila i njemu. Poludio zbog toga ali je nakraju to rjesio pa je i meni sredio. Problem je valjda bio negdje u kontaktu. Samo smo razmrdali zice koje idu u vrata i radilo je :wal:
 Talijani    :sado:
Probaj nemas sta izgubit

Dobro je i to znati, da ne bi i ja poludio u nekoj vukojebini :hehe:

Offline ledo

• Sa stažom
    • Rijeka, Krk
« Odgovori #1427 u: 02-12-2013, 17:27:08 »
Imam pitanje vezano uz boxer mjenjač i neku sitnu preradicu...
Znači boxer vrti na autoputu uvijek preko 4000 okretaja, troši masu i dere se. Osim toga mu je limitirana brzina brojem okretaja, ne snagom. E sad, može li se stavit neki drugi zupčanik pete brzine i ako da koji da ide recimo 120 na 3000 okretaja a ne na 4000 pa da malo manje troši i bude ugodnija na autoputu? Ionako bilo kakvo špananje ide u četvrtoj pa bi mi bilo zgodno  da je peta dulja.
Znači tražim plug n play dulju petu, po mogućnosti brzo i lako dobavljivu.  :pivo:

Offline sviby

• Pripravnik
  • **
  • 146 1.4 BOXER
    • Varaždin okolica
« Odgovori #1428 u: 03-12-2013, 14:02:52 »

A meni kad zahladi na vozačkoj strani zaključa-otključa,pa sam prešao na bravicu na desnoj strani.Tamo radi normalno.I tak do prolječa.  :speechless-smiley-016:

Tbird

• Gost
« Odgovori #1429 u: 04-12-2013, 10:44:16 »
A meni kad zahladi na vozačkoj strani zaključa-otključa,pa sam prešao na bravicu na desnoj strani.Tamo radi normalno.I tak do prolječa.  :speechless-smiley-016:

Meni je tak na suvozackoj zakljuca pa otkljuca, tak da se drzim vozacke strane :hehe:

E sad, može li se stavit neki drugi zupčanik pete brzine i ako da koji da ide recimo 120 na 3000 okretaja a ne na 4000 pa da malo manje troši i bude ugodnija na autoputu? Ionako bilo kakvo špananje ide u četvrtoj pa bi mi bilo zgodno  da je peta dulja.
Znači tražim plug n play dulju petu, po mogućnosti brzo i lako dobavljivu.  :pivo:

Eh...mislim da je svima ovdje poznat taj osjecaj, tak da znam kak ti je :grinning-smiley-044:
Ne znam, trebalo bi pitati nekoga tko se time bavi, ali tko ce ti piramide rastavljat? Sumnjam da ce ti to neki majstor radit...treba ti i specijalan alat... a i cemu to?!
Imaš jos onu prolupanu mašinu, trbebalo bi mi nesto?  :hap:
« Zadnja izmjena: 04-12-2013, 10:45:07 od Tbird »

Offline ledo

• Sa stažom
    • Rijeka, Krk
« Odgovori #1430 u: 04-12-2013, 11:07:01 »
Bilo bi mi zgodno da mogu pričat na autoputu i da ne brinem oce li mi zaribat jer je na 5000, a i pad potrošnje nebi bio loš.
Mislio sam ako nije neki problem, tipa pol sata posla ili nešto da se napravi. Govorio mi je majstor da će mi on presložit cijeli mjenjač ako ne nabavim novi pa je valjda sposoban stavit samo zupčanik od pete drugi. Neznam kako se to radi, sjećam se da sam sa 15 godina s prijateljem preslagivao mjenjač od peglice koju sam bio kupio i brda onih kuglica, polugica i podloškica, i da mi se sve to činilo tako strašno komplicirano da nisam nikad sam mislio rastavit mjenjač. Ali nekog specijalnog alata se ne sjećam, radapciger možda? Ali to nije nešto specijalnog. Osim toga, nije li peta kao najmanji zupčanik skroz na rubu pa se lako zamijeni?

Imam, leži mi u grabi. Šta trebaš, nebih je baš previše rastavljao jer možda zatreba opet, sigurno ima dobrih djelova u njoj jer je imala 130 kkm što je kod nas za boxera malo.

Offline kix

• Starosjedioc
    • Križevci
« Odgovori #1431 u: 04-12-2013, 12:34:58 »
To kaj pokušavaš s prijenosom radit,izvedivo je samo je pitanje koliko to je izvedivo.Moraš dobro pazit ak ćeš to odradit,da ti se nebi dogodilo da u gradu nemožeš šaltat u petu zbog preniskih okretaja.Možeš probat stavit od 1.9TD petu,ona ima duži prijenosni omjer.Ja imam 1.6boxer već 3 god,od 60tkm koliko sam napravio sa njom 80% je bilo na autoputu.Nije mi preglasna,vozim se između 3500-4000rpm.Pa ne voziš se stalno na 5000 okretaja.

Tbird

• Gost
« Odgovori #1432 u: 04-12-2013, 13:13:28 »
brinem oce li mi zaribat jer je na 5000
Sa onim rijetkim govnom od w40 mozes racunati na to... Stavljaj u boxera w50 hebemu kao sto je alfa u startu i sugerirala a ne kasnije ona fiatovska marketinska prodavanja magle...Pogotovo ak mislis jurit sat-dva po autoputu na 4500+  :da:
Na boxeru imas samo dva moguca scenarija, leteci ak ima preko 100+ i ne znaš tko je prije vozio ili dif, a letece je barem moguce predvidjeti...

Imam, leži mi u grabi. Šta trebaš, nebih je baš previše rastavljao jer možda zatreba opet, sigurno ima dobrih djelova u njoj jer je imala 130 kkm što je kod nas za boxera malo.
Mozda zamasnjak :hap:

...vozim se između 3500-4000rpm.Pa ne voziš se stalno na 5000 okretaja.

:o000: pa kolko se to vozis, 90-100 :shocked:

Offline mane

• Ovisnik o alfistima
  • Na skuteru
    • Karlovac
« Odgovori #1433 u: 04-12-2013, 19:18:17 »
U zadnje vrijeme sam primjetio da mi se prednji kraj auta zna nekad zatrest prilikom prebacivanja iz prve u drugu. Znači krećem u prvoj na semaforu i kad stisnem kvačilo prednji kraj malo zatrese, kao da se negdje nešto pomakne. Lufta u vilicama nema jer su nove, amortizeri jesu malo lošiji. Jel moguće da je do nosača getribe ili je nešto drugo u igri?

Offline kix

• Starosjedioc
    • Križevci
« Odgovori #1434 u: 04-12-2013, 19:30:36 »
Sa onim rijetkim govnom od w40 mozes racunati na to... Stavljaj u boxera w50 hebemu kao sto je alfa u startu i sugerirala a ne kasnije ona fiatovska marketinska prodavanja magle...Pogotovo ak mislis jurit sat-dva po autoputu na 4500+  :da:
Na boxeru imas samo dva moguca scenarija, leteci ak ima preko 100+ i ne znaš tko je prije vozio ili dif, a letece je barem moguce predvidjeti...
Mozda zamasnjak :hap:

:o000: pa kolko se to vozis, 90-100 :shocked:
Ne,moja na 3500 ide 110 a na 4000 malo iznad 120.Meni dosta.

Offline sale 75

• Trade Count: (+4)
  • Ovisnik o alfistima
  • 156 JTDm Q2
    • aljmaš
« Odgovori #1435 u: 04-12-2013, 20:26:09 »
U zadnje vrijeme sam primjetio da mi se prednji kraj auta zna nekad zatrest prilikom prebacivanja iz prve u drugu. Znači krećem u prvoj na semaforu i kad stisnem kvačilo prednji kraj malo zatrese, kao da se negdje nešto pomakne. Lufta u vilicama nema jer su nove, amortizeri jesu malo lošiji. Jel moguće da je do nosača getribe ili je nešto drugo u igri?

lupi par puta nogom po prednim točkovima,ako se koji mrda znaš do koje strane je,pretpostavljam da je spona ovako na blef ali to se lako provjeri na kanalu

Offline mane

• Ovisnik o alfistima
  • Na skuteru
    • Karlovac
« Odgovori #1436 u: 04-12-2013, 20:33:05 »
Desna spona od volana ima neznatno lufta i to ću sad mijenjat, da se zbog toga prednji kraj tako zatrese nekako mi nema logike.

Offline sale 75

• Trade Count: (+4)
  • Ovisnik o alfistima
  • 156 JTDm Q2
    • aljmaš
« Odgovori #1437 u: 04-12-2013, 20:34:25 »
sad vidim da si rekao zatrese,ja sam nekako pročitao da lupi  ::)

Offline ledo

• Sa stažom
    • Rijeka, Krk
« Odgovori #1438 u: 04-12-2013, 20:52:55 »
Citat:
Moraš dobro pazit ak ćeš to odradit,da ti se nebi dogodilo da u gradu nemožeš šaltat u petu zbog preniskih okretaja.
Ako bih spustio okretaje da mi u petoj bude na 3000 na 120, na 1000 bi bila na 40. Na 40 sam ionako u trećoj ako ne i u drugoj pa mi ne radi neku razliku. Ali s obzirom na moj manjak vremena zadnjih dana, samo ću dat ugradit drugu getribu, ako je tvornica dala omjer brzina ne žalim se previše, drugi put možda stavim dulju petu.

Citat:
Nije mi preglasna,vozim se između 3500-4000rpm.

Strpljiv si   :ok:

Citat:
Pa ne voziš se stalno na 5000 okretaja.

Istina, uplašim se svako toliko za motor pa spustim na 4000. Jednostavno mi nije prihvatljivo vozit po ravnoj otvorenoj cesti sa super uvjetima 100 kada je ograničenje 130. Trudim se ne robovat autu preko određene mjere.

Citat:

Svakih 3-6 kkm je novo ulje u motoru, mobil 10w40 full sint iz one 50 l bačve, pa nisam prezabrinut, ali da si rekao ranije bi to korigirali, taman danas odveo auto na izmjenu mjenjača i usput ulja i filtera pa da sam miran.
Dif sad imam jedan rezerve  :hehe:

Što se zamašnjaka tiče, zadržao bih ga jer bi se možda u nekoj budućnosti igrao olakšavanja  :grin:

Tbird

• Gost
« Odgovori #1439 u: 04-12-2013, 22:33:12 »
Svakih 3-6 kkm je novo ulje u motoru, mobil 10w40 full sint iz one 50 l bačve, pa nisam prezabrinut, ali da si rekao ranije bi to korigirali, taman danas odveo auto na izmjenu mjenjača i usput ulja i filtera pa da sam miran.
Dif sad imam jedan rezerve  :hehe:

Što se zamašnjaka tiče, zadržao bih ga jer bi se možda u nekoj budućnosti igrao olakšavanja  :grin:

A neda mi se vise ponavljati jednu te istu stvar...reko sam sebi, tocite ljudi i 0-30 u boxera ak hocete pa nakon 10k komentirajte "zadovoljan sam sa uljem"...sta da kazem  :hehe:  :hap:
Pravilo br.1 jest oduvijek bilo i bit ce, pravilna gradacija... dal pise na deklaraciji full sintetika je za everyday mašinu manje bitno, al ne i nebitno :ok:
Ak je neka (polu)racing masina, ili mislis derat po grobniku normalno da ide full sintetika odgovarajuce gradacije :da:
Isto sa filterima, najbolje uzmi original, jest nesto skuplji ali ne bez razloga...imam si tu negdje zapisanu listu govanaca od filtera koje je bolje izbjegavati... Ne treba da mjenjas ulje svakih 3k osim ak ti auto nije stajao dulji period ili puno vozis kratke relacije, pogotovo Lika i sj. hrv. :ok:
I opet, sve to đabe ak ti je uljna istrosena, a to ne mozes znati bez otvaranja... Znaci, mozes opalit 300k, a moze ti i sutra zatuci...

Zasto bis olaksavao zamajac, cemu to? Rekla kazala homećuning? Nemoj dirat zamajac, pusti tak kak je  :da: