Bilo bi dobro da se napiše par savjeta kako vozit čipiran auto i šta izbjegavati....
da li ostale komponente mogu pratiti porast snage na duže staze il im se osjetno skraćuje vijek trajanja...
zanemarimo kuplung i zamašnjak koji se pojačano habaju al jel homokinetiči i ostali dijelovi prijenosa mogu sve izdržat na duže staze....
znam da su sigurno neki dijelovi i predimenzionirani al za svaki slučaj kako se voziti brzo i pametno, pod pametno mislim da sve to traje nekoliko godina a ne da, karikiram, tri puta stisnem gas i da mi pukne poluosovina...

Ili jednostavno to sve određuje u nekom dijelu kuplung tj kad on nemre prenjet snagu dalje na prijenos samim time su ostale komponente "zaštićene"....
normalno do sada u praksi primjenjujem neke stvari, izbjegavam nagle startove ili ih radim s "napetim" autom pomoću ručne i osjećajnim dodavanjem gasa, općenito osjećajno doziranje gasa, šaltanje niže a ne podiranje gasa na 1000okr/min.... plniram remapirat auto pa da se znam pripremit i pomogućnosti izbjegavat i pripazit na još neke štetne stvari...
ako može par riječi iskusnihijih ili onih koji se tako osjećaju :hehe:.....