13-05-2026, 14:42:40

Autor Tema: Problemi s klima uređajem  (Posjeta: 104883 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

dugiKA

• Gost
  • Trade Count: (0)
Odg: Problemi s klima uređajem
« Odgovori #450 u: 28-05-2016, 11:59:36 »
evo pregledao osigurace unutar kabine i svi ok (dva osiguraca) ali onaj osigurac kod motora (kompresora klime) opet pregorio (zamjenim i opet?!).

Offline kovar

• Ovisnik o alfistima
  • Spol: Muški
  • AR 156 SW 2,4 JTD
    • Raša-Istra
« Odgovori #451 u: 28-05-2016, 15:33:53 »
evo pregledao osigurace unutar kabine i svi ok (dva osiguraca) ali onaj osigurac kod motora (kompresora klime) opet pregorio (zamjenim i opet?!).
Nesto ti ne stima u krugu di je taj osigurac-ostecena instalacija,kakav senzor,el. kvacilo,rele... Vidi po knjizi sta je spojeno na taj osigurac. Osigurac pregori jer nesto vuce puno vecu struju nego sta treba

Tapatalk

dugiKA

• Gost
« Odgovori #452 u: 10-06-2016, 05:26:59 »
Priblem je špula na kompresoru.
E sada posto ima vise vrsti kompresora  i ako nabavim drugi kompresor (isto sa ar147) dali ce mi pasati?
Jer koliko vidim tesko da ce mi netko prodati samo špulu (morat cu kuliti komplet)

Offline jonnygitara

• Pripravnik
  • **
  • Alfa 156 sw 2.4 jtd
    • Rovinj
Klima ne radi
« Odgovori #453 u: 16-06-2016, 22:25:30 »
Pozdrav,

Imam problem s klimom, lampica svjetli kao da radi, al ne hladi skoro nista, tek kad je stavim na najnize nesto kao malo hladi al sve skupa nista.
Cuje se i remen stalno da skripi...dali je to problem mozda?

Offline Alfa166DA

• Starosjedioc
    • Daruvar
Odg: Klima ne radi
« Odgovori #454 u: 16-06-2016, 23:05:47 »
Kada se upali klima moraju raditibi ventilatori ili ventilator na hladnjaku motora a moze biti svasta probaj vidjeti kako se vrtibremenica na kompresoru klime i vidi dali ima plina u sistemu, lamica sama po sebi nista ne govori moze biti milion stvari
098 871 798

Offline bibimrn

• Učim polako
    • Zagreb-Dubrava
alfa 159 - problem s klimom
« Odgovori #455 u: 17-06-2016, 14:45:44 »
Tek sam se priključio Forumu, no imam problem sa klimom na mojoj 159, 1,9 JTD, SW, 120 KS, koji ni nakon 3 servisa nije otklonjen. Dakle klima na autu je prošle godine (ljeti....!) promjenila zvuk i prestala hladiti. Nakon otvaranja poklopca motora ustanovio sam da je plin za hlađenje izbačen kroz sigurnosni ventil na kompresoru. Prvi odlazak na jako dobar klima servis u Zagrebu.... i čovjek nije napravio ništa, samo je napunio klimu i rekao da se nakon nekog vremena povisuje tlak u sustavu iznad normale. Do dolaska kući kompresor je ponovo izbacio plin... Potom odlazak kod drugog razvikanog servisera klime u Zagrebu, on tvrdi da treba isprati sustav... napravio, naplatio 500kn i do kuće je plin ponovo izletio na sigurnosnom ventilu. Treći klimaš, čovjek u blizini, opet napunio sustav i sustav radio bez problema sat vremena. Provjeravao je tlakove i sve 5. Taj dan ja se ponovo vozim, sav sretan i nakon nekog vremena opet se čuje zvuk let plina izvan kompresora... Nazvao čovjeka i on kaže da je gotovo 100 % siguran kako se radi o releju koji uključuje ventilator za hlađenje hladnjaka klime, koji ponekad zašteka i ne uključi se, pa se događa porast tlakova u sustavu koji su daleko iznad normale, zato plin leti kroz sigurnosni ventil na kompresoru van...(i meni se to dopalo kao najlogičnija posljedica...) Ventilator je jedan i on hladi i hladnjak motora i hladnjak klime. Motor se nikada nije pregrijao i normalno se hladi. Tražio sam relej ventilatora klime, no na mjestu gdje bi trebao biti (kutija pored akumulatora), nema ničega, ima samo relej ventilatora, ali mi se čini da je to za hlađenje motora... Zna li netko gdje se nalazi isti, možda se skriva negdje drugdje....?  Pomoć bi jako dobro došla jer temperature rastu....
Veliki Pozz!

dugiKA

• Gost
« Odgovori #456 u: 17-06-2016, 17:48:26 »
Cek moze edbo OT pitanje.
Pa jesi se javio ovim majstorima koji su ti kao popravili klimu a naplatili?

Offline Dejan

• Na probi
  • *
    • Klostar Ivanic
« Odgovori #457 u: 22-06-2016, 14:56:25 »
Čim upalim klimu.
Motor control system failure (il tak nekaj).

I ventilator na kileru se zaletava, ko da se pali i gasi i tak non stop.
I onda nakon minutu auto izgubi cca 60 konja, pa moram ugasit klimu.

WTF?

Jel ima itko približno ideju kaj bi to moglo bit?
A za dan i pol moram za Makarasku (500 km stare ceste).

Offline mmmotion

• Učim polako
    • Koprivnica
« Odgovori #458 u: 24-06-2016, 15:11:48 »
Hoj, unatrag 2-3 mjeseca sam skužio da mi LCDi na klimi titraju - pale se i gase, a zajedno s njima i klima prestane raditi.
Nakon nekog vremena klima je u potpunosti krepala, i počeli su titrati kilometri na kontrolnoj tabli. Zamijenio sam klima sklop sa klimom iz starijeg modela (ja imam novi model 1,9 JTD iz 2005), i preko OBDa resetirao grešku da kilometri ne blinkaju (ovo je napravljeno kod poznanika od frenda koji radi u servisu).

Nakon nekih 2.000 km je i DRUGA klima na sličan način krepala. Probao sam preko njuskala naći zamjenski sklop, ali nakon instalacije tog zamjenskog klima i dalje ne radi. Tip od kojeg sam ju htio kupiti kaže da je moguće da je otišao neki čip koji njome upravlja kod motora.

Dajte mi preporučite nekoga ko bi mi ovo mogao popraviti: Koprivnica/Vž/Čakovec.

HVALA UNAPRIJEDDDDD!!!  QV :hat:

Offline sime22

• Sa stažom
    • Zagreb
« Odgovori #459 u: 26-06-2016, 15:24:33 »
Dakle klima mi nekako čudno radi, hladila je super - sad je slabije (vjerojatno ispustila plin ). Ono Šta mi je čudno na leru radi dobro i onda samo u jednom trenu okretaji počnu skakati za 300-400 (ne dešava se na leru kad je klima iskljucena) stisnem gas malo (cca 1000 okretaja) i tako ga držim to se ne dešava.  Nadalje u vožnji kad pustim auto da klizi u 3-4 brzini ositim kako cuka -kao da se opterećenje  kompresora u jednom trenu poveća pa se smanji i tako nekoliko puta za redom. I treća stvar kompresor klime mi je pozelenija  :?.
Sve je na motoru 2.4 jtd 100 kw
« Zadnja izmjena: 26-06-2016, 15:25:47 od sime22 »

Offline DOVLA

• Trade Count: (+8)
  • Ovisnik o alfistima
  • 156 sw 1.9jtd Ti
    • zagreb,đubrava
« Odgovori #460 u: 27-06-2016, 13:23:41 »
to je vjerovatno zelena boja koja se ubaci sa plinom da se vidi ako popusti neko crijevo, gas u servis pa nek vide koja je shema spasa
PRODAJEM DOBAR FRIŽIDER.Dobro hladi i ima ostavu za jaja,malo boli kad zalupiš vrata

Offline Argor

• Administrator
  • Trade Count: (+3)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Giulietta QV_line + 33 Imola
    • Koprivnica
« Odgovori #461 u: 27-06-2016, 16:37:21 »
Dakle klima mi nekako čudno radi, hladila je super - sad je slabije (vjerojatno ispustila plin ). Ono Šta mi je čudno na leru radi dobro i onda samo u jednom trenu okretaji počnu skakati za 300-400 (ne dešava se na leru kad je klima iskljucena) stisnem gas malo (cca 1000 okretaja) i tako ga držim to se ne dešava.  Nadalje u vožnji kad pustim auto da klizi u 3-4 brzini ositim kako cuka -kao da se opterećenje  kompresora u jednom trenu poveća pa se smanji i tako nekoliko puta za redom. I treća stvar kompresor klime mi je pozelenija  :?.
Sve je na motoru 2.4 jtd 100 kw

Meni je zacukavalo kad su dodali previše plina u sustav klime, pa se je kompresor uključivao i isključivao u radu.
Mislim da moraš otići do majstora za klime.

Offline sime22

• Sa stažom
    • Zagreb
« Odgovori #462 u: 27-06-2016, 17:33:50 »
Malo mi je sve kontradiktorno - prije je hladila super ali nisam obraca pažnju na zacukavanje jer mi je maf bija los a onda nakon toga i pukla cijev usisa  (stavljena inox od viktora). E onda se nastavilo zacukavati i počela je slabije hladiti- sve se to nekako paralelno dogodilo. Ali mi je ubrzo nakon punjenja kompresor pozelenija pa me u biti zanima je li boja sto se dodaje zelena ili?
Postoji li mogućnost da nešto ne valja sa instalacijom pa mi auto ne digne automatski okretaja kad se klima upali?

Offline maXonja

• Trade Count: (+7)
  • Ovisnik o alfistima
  • 159 SW 2.0 JTDm | GTV 3.0 V6 | Spider 2.0 TS
« Odgovori #463 u: 28-06-2016, 08:41:52 »
Da, boja koja se dodaje sa plinom je zelena

Offline xGAZDAx

• Pripravnik
  • **
  • Alfa Romeo 147 1.9 JTD 16v M-Jet, 103kW
    • Čakovec
« Odgovori #464 u: 28-06-2016, 16:36:26 »
Da ne otvaram novu temu, evo isto problem sa ventilacijom i klimom. Kad sam kupio auto, ventilacija je radila čulo se da vrti, ali nije ništa puhalo van, tako sam promjenio filter kabine i radila ventilacija normalno. Klima mi jedva da hladila, znaci trebalo ju je napunit, a sad sve krepalo. Kad vrtim kotačić za jačinu ili program kud da puše, začuje se kralo zujanje, ali ništa, pogledao osigurač, on je uredu
Speed has never killed anyone, suddenly becoming stationary....that's what gets you! - Jeremy Clarkson

Exhaust gasses go into the turbocharger and spin it, witchcraft happens and you go faster. - Jeremy Clarkson

Offline sime22

• Sa stažom
    • Zagreb
« Odgovori #465 u: 28-06-2016, 21:57:21 »
Možda su ju prepunili a za smjer je vjerojatno motoric provrtija i ne usmjerava zrak kuda bi tribalo.  Čuje li se da se kompresor pali?

Meni ventilatoru nije radila druga brzina tako da sad opet čekam paklenu vrućinu da vidim hoće li bolje raditi.
« Zadnja izmjena: 28-06-2016, 21:57:55 od sime22 »

Offline ar_jurki

• Starosjedioc
  • Giulietta Veloce 1.8 tbi tct
    • Dubrovnik
« Odgovori #466 u: 28-06-2016, 21:59:29 »
Evo i kod mene problema.... pušta na označenom spoju... Ima li ko saznanja gdje nabavit dio? A kao drugo, na jedan ventilacijski otvor kad hladi hladi kako treba, na drugi slabije. Isti je slučaj i zimi, grije na jedno jako dobro, na drugo slabije.

Sport i elegancija

Offline xGAZDAx

• Pripravnik
  • **
    • Čakovec
« Odgovori #467 u: 28-06-2016, 22:02:19 »
Možda su ju prepunili a za smjer je vjerojatno motoric provrtija i ne usmjerava zrak kuda bi tribalo.  Čuje li se da se kompresor pali?

Meni ventilatoru nije radila druga brzina tako da sad opet čekam paklenu vrućinu da vidim hoće li bolje raditi.

Nisu mi punili klimu, necu sad punit prije nego slozim ventilaciju. A velim, kad ju štelam, začuje se kratko zujanje i dalje mrtva tišina...

Sent from my iPhone using Tapatalk
Speed has never killed anyone, suddenly becoming stationary....that's what gets you! - Jeremy Clarkson

Exhaust gasses go into the turbocharger and spin it, witchcraft happens and you go faster. - Jeremy Clarkson

Offline sime22

• Sa stažom
    • Zagreb
« Odgovori #468 u: 28-06-2016, 22:13:15 »
Provrtija zupčanik. Koliko sam cita- sritno sa popravkom toga xD

Offline xGAZDAx

• Pripravnik
  • **
    • Čakovec
« Odgovori #469 u: 28-06-2016, 22:14:17 »
Provrtija zupčanik. Koliko sam cita- sritno sa popravkom toga xD

Dobra utjeha, nema šta :D
Zajebano popravit ili?

Offline sime22

• Sa stažom
    • Zagreb
« Odgovori #470 u: 28-06-2016, 22:15:58 »
Ako me sicanje dobro služi ima dosta rastavljanja - ali to ti mora reći netko tko ima alfu i tko je to radio.

Offline xGAZDAx

• Pripravnik
  • **
    • Čakovec
« Odgovori #471 u: 28-06-2016, 22:20:33 »
Ako me sicanje dobro služi ima dosta rastavljanja - ali to ti mora reći netko tko ima alfu i tko je to radio.

Ok. Hvala ti. Sad bar znam kamo gledat i na čemu sam...morat ću to čim prije riješit, jer ovdje sparina kad krene, nema toga prozora koji može rashladit...

Offline xGAZDAx

• Pripravnik
  • **
    • Čakovec
« Odgovori #472 u: 06-07-2016, 22:06:40 »
Apdejt teme. Ovako, do mehaničara u vezi klime i ventilacije idem u subotu. Pošto mi ventilacija ne radi, kad ostavim regulator na 1,2,3 ili 4, taj dio ploče mi se počne užasno grijat ( profesionalno označeno žutom bojom ),skoro pa nemožeš prst gore držat. Možda to pomogne u otkrivanju problema!?  :Hm

Offline MarinoGt

• Pripravnik
  • **
    • Rijeka
« Odgovori #473 u: 07-07-2016, 00:04:02 »
200 kuna u vulkalu  punjenje i provjera propusnosti te ako pusta vakumiranje i to sve +44 kune za dezinfekciju... kad puse a toplo je je plin ,kad ne puse je ventilator ili klapne  kad zaglavi u jednoj brzini su relej i botuni..
postao sam doktor nauke za klime koliko sam se nadrkao da svoju popravim i eto je puse ko tajfun  :Rock:
Alfa Romeo GT

Offline danijel1750

• Na probi
  • *
    • Rijeka, Viskovo
« Odgovori #474 u: 08-07-2016, 18:39:52 »
Problem sa klimom alfa 159. Ujutro stisnem dugme i kompresor se ne pali. Ne pali niti vanjske ventilatore. U voznji stisnem dugme jos jedno 7-8 puta onda upali i sve super hladi i radi. I tako svaki put borba. Lampica se uvijek upali na dugmetu. Sta bi mogao biti problem?

Offline draak

• Trade Count: (+1)
  • Ovisnik o alfistima
  • LD 12
    • Bruxelles
« Odgovori #475 u: 10-07-2016, 00:06:34 »
Relej od kompresora?

Sent from my HTC One_M8 dual sim using Tapatalk

:ar:

Offline danijel1750

• Na probi
  • *
    • Rijeka, Viskovo
« Odgovori #476 u: 10-07-2016, 13:08:44 »
Moze pomoc oko pronalaska tog releja? Jutros upalim auto, na mjestu stisnem dugme par puta i proradi. Isprve nikad nece

Offline Nino Pavić

• Učim polako
  • Alfa romeo 156 2.4jtd+33
    • Vrbovec
Klima problem
« Odgovori #477 u: 11-07-2016, 19:51:18 »
Pozdrav
Ovako imam problem s klimom dok je auto npr u garazi(u hladu) klima sve super radi hladi savrseno,a dok je auto na suncu par sati klimu upalim i kompresor se svakih 5-10sec ugasi pa se upali na par sec i tako stalno i onda polijem hladnom vodom naprijed kiler od klime i klima radi... Na dijagnostici dok stavim da gledam mjerenje senzora svi pokazivaju oke a senzor za evaporator temp. Pokazuje -40deg/c

Offline Igor-jts

• Trade Count: (+3)
  • Pripravnik
  • **
  • GT 1.9 JTD 16V
    • Zagreb
« Odgovori #478 u: 12-07-2016, 20:52:12 »
Pozdrav,

imam problem sa klimom. Radi se o Alfi 156 1.9 jtd 16v 2004.godina. Imam dvozonsku digitalnu automatsku klimu, problem je u tome kaj je klima napunjena, promjenjeni filteri i radi ALI lijeva ili ti vozačeva strana puše mlaki zrak a suvozačeva hladan tj kako bi trebalo. Hvala

Offline IvanGT

• Administrator
  • Trade Count: (+2)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • - -
    • Zagreb
« Odgovori #479 u: 12-07-2016, 20:57:27 »
Pozdrav,

imam problem sa klimom. Radi se o Alfi 156 1.9 jtd 16v 2004.godina. Imam dvozonsku digitalnu automatsku klimu, problem je u tome kaj je klima napunjena, promjenjeni filteri i radi ALI lijeva ili ti vozačeva strana puše mlaki zrak a suvozačeva hladan tj kako bi trebalo. Hvala

pa ako ti je uključeno da radi kao MONO da je ista temp u cijelom autu onda bi rekao da ti je zaglavila
neka od klapni za vozačku stranu auta pa miješa zrak i ne puše hladan..