Tek sam se priključio Forumu, no imam problem sa klimom na mojoj 159, 1,9 JTD, SW, 120 KS, koji ni nakon 3 servisa nije otklonjen. Dakle klima na autu je prošle godine (ljeti....!) promjenila zvuk i prestala hladiti. Nakon otvaranja poklopca motora ustanovio sam da je plin za hlađenje izbačen kroz sigurnosni ventil na kompresoru. Prvi odlazak na jako dobar klima servis u Zagrebu.... i čovjek nije napravio ništa, samo je napunio klimu i rekao da se nakon nekog vremena povisuje tlak u sustavu iznad normale. Do dolaska kući kompresor je ponovo izbacio plin... Potom odlazak kod drugog razvikanog servisera klime u Zagrebu, on tvrdi da treba isprati sustav... napravio, naplatio 500kn i do kuće je plin ponovo izletio na sigurnosnom ventilu. Treći klimaš, čovjek u blizini, opet napunio sustav i sustav radio bez problema sat vremena. Provjeravao je tlakove i sve 5. Taj dan ja se ponovo vozim, sav sretan i nakon nekog vremena opet se čuje zvuk let plina izvan kompresora... Nazvao čovjeka i on kaže da je gotovo 100 % siguran kako se radi o releju koji uključuje ventilator za hlađenje hladnjaka klime, koji ponekad zašteka i ne uključi se, pa se događa porast tlakova u sustavu koji su daleko iznad normale, zato plin leti kroz sigurnosni ventil na kompresoru van...(i meni se to dopalo kao najlogičnija posljedica...) Ventilator je jedan i on hladi i hladnjak motora i hladnjak klime. Motor se nikada nije pregrijao i normalno se hladi. Tražio sam relej ventilatora klime, no na mjestu gdje bi trebao biti (kutija pored akumulatora), nema ničega, ima samo relej ventilatora, ali mi se čini da je to za hlađenje motora... Zna li netko gdje se nalazi isti, možda se skriva negdje drugdje....? Pomoć bi jako dobro došla jer temperature rastu....
Veliki Pozz!