23-07-2026, 16:27:37

Autor Tema: Savjet kod kupovine polovnog automobila Alfa Romeo & (ostali automobili)  (Posjeta: 66233 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Vele

• Član Alfa Kluba 11
  • Trade Count: (0)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Spol: Muški
  • 156 1.9 JTDm 16 V Sportwagon
    • Split
    • www.designquarto.eu
Da stvarno alo ti legne čovjek koji prodaje auto stvar je gotova, ja kada sam odvozio svoju alfu od prvog vlasnika vidio sam čovjeku suzu u oku! :cry: :da:

Sve se bojim da će potencijalni kupci moje Crnke (ako jednog dana do toga i dođe) pri ruci morat imat paketić Paloma maramica. Za mene naravno  :sad:
Plava s efektom

...i zato pjevam da ne pojede me mrak...

BigSaint

• Gost
Da stvarno alo ti legne čovjek koji prodaje auto stvar je gotova, ja kada sam odvozio svoju alfu od prvog vlasnika vidio sam čovjeku suzu u oku! :cry: :da:

Sve se bojim da će potencijalni kupci moje Crnke (ako jednog dana do toga i dođe) pri ruci morat imat paketić Paloma maramica. Za mene naravno  :sad:

Ma Zewa Vele, za tebe samo najbolje :crazy:, kažu da se nije dobro vezati za stvari! :da:

Offline veron

• Starosjedioc
  • GLTT + Smart EQ
    • Zagreb

Ma Zewa Vele, za tebe samo najbolje :crazy:, kažu da se nije dobro vezati za stvari! :da:

Ma "Softis" vele, sam se ti veži....  :hap:

sokre

• Gost
Ja sam sve moguće salone prošel, ali najbolje alfe su defintivno u HD auto. Dobiješ garanciju na mehaniku i cijene su ok. Prodavač ti veli to, to i to ti ravnano, zamjenjeno i zato ti je cijena ova. Stvarno koretni i ok.
Ako ko kupuje nek mi se javi pa dogovorimo dobru cijenu.
« Zadnja izmjena: 03-05-2007, 14:13:31 od sokre »

Offline LOŠA

• Trade Count: (+22)
  • Ovisnik o alfistima
  • Alfa Romeo Brera 2.0 JTDM
    • BJELOVAR
A gdje je taj HD auto, nikad čuo  :?:

I jesi išao po lizing kućama, jel ima kod njih što dobro za ubosti  :?:

sokre

• Gost
Samoborska cesta, čini mi se broj 106. Sad su zastupnici za ovaj novi punto od zastave.
Išel sam, ali nitko nema ništ pametnog(trebalo bi, možda u dolasku i slično), u biti nežele imati s tim posla i upute me k dilerima kojima oni prosljeđuju aute.

Offline AR

• Pripravnik
  • **
  • 156 V6
    • Pula
kunjado mi kupuje uskoro alfu 146 1.4ts  :happ:  negdje 7 god staru pa da zna šta se na tom autu posebno treba pripaziti, još namajerrava LPG montirat naknadno pa me interesira i kako se plin u njemu snalazi dal ima naknadnih komplikacija :?:

Offline Zvonimir

• Predsjedništvo
  • Trade Count: (+1)
  • Starosjedioc
  • *
  • Stelvio Q4
    • Zagreb zapad
kunjado mi kupuje uskoro alfu 146 1.4ts  :happ:  negdje 7 god staru pa da zna šta se na tom autu posebno treba pripaziti, još namajerrava LPG montirat naknadno pa me interesira i kako se plin u njemu snalazi dal ima naknadnih komplikacija :?:

nije 1.4 malo slab :?:, bolje 1.6 pa plin :da:
Alfa Romeo is something special. It occupies a place apart. It is a kind of disease, this passion for a means of transport. It is a way of life, a very special way of thinking about a powered vehicle."

Offline AR

• Pripravnik
  • **
  • 156 V6
    • Pula
možda i je ali prilika je bila jer ga je vozio stariji čovjek koji ju je full čuvo pa tako da ju je uzo i eto sad je malo gazi da vidi koliko troši pa kad se uvjeri da malkice više pije znam koja če mu bit sljedeča odluka plinaru unutra :rol:

Offline reddevill

• Trade Count: (+2)
  • Ovisnik o alfistima
  • 147 1.6 TS , BMW E60
    • Njemacka - Stuttgart
mislim da je 146-tica 1.8 motor isplativiji,samo je malo skuplja ugradnja plina,moj izbor je 1.8 motor :ok:
C2H5OH U KRVI/ THE VARIATOR GANG

Offline Viktor

• Global moderator
  • Trade Count: (+21)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GT
    • Solin
Prije 2 dana sam odlučio kupiti Alfu 156 JTD, rabljenu godište 98-99. iz uvoza (NL), sa dobrom opremom, alu felge, sa kukom po mogućnosti. To je tek odluka, a traženje je počelo od sinoć. Najvjerojatnije će to potrajati par mjeseci, pa ću ovdje prenijeti iskustva. Treba mi auto za svaki dan, ponekad da vuče prikolicu, da nije spuštena (imam jednu zemlju do koje ne mogu doći sa svojom Alfom jer je niska). Čip tuning odmah nakon kupovine ( Seb, evo mušterije).
« Zadnja izmjena: 12-01-2007, 10:06:26 od Viktor »

Offline Vele

• Član Alfa Kluba 11
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • 156 1.9 JTDm 16 V Sportwagon
    • Split
    • www.designquarto.eu
E, pa sretno stari  :)))

A kao dodatnu opremu (za)traži još jednu takvu za mene maloga  :redf:
Plava s efektom

...i zato pjevam da ne pojede me mrak...

Offline Viktor

• Global moderator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GT
    • Solin
Hvala stari.
Ima i za tebe nešto, kao npr. ova. Ne može se linkati, pa sam radio Print Scrn

Merk: Alfa Romeo
Model: Alfa-156
Bouwjaar: 1999
Carrosserie: Sedan 4-deurs
Brandstof: Diesel
Gewicht: 1245 kg
Kleur: Zwart
Vermogen: 77kW
Cylinderinhoud: 1910cc
SPORTPAKKET
RADIO MET MP3(NIEUW)
220.000 KM

Cijena: 4000 eura tamo

Nema kuku, pa mi ne odgovara, inače se cijene kreću oko 4000-4500 eura za 98/99 godište. Kilometraže 200.000-250.000 km. Možda će nekome izgledati puno, ali 30.000 km na godinu za dizela je normalna kilometraža, jedino kod naših trgovaca prelaze 3x manje.
« Zadnja izmjena: 13-01-2007, 18:12:24 od Viktor »

Offline LOŠA

• Ovisnik o alfistima
    • BJELOVAR
E, to, to, prenesi nam sva iskustva, gdje je budeš tražio (koja država, privatni oglasi ili hendleri), kako ćeš kontaktirati prodavače, imaš li koga tamo gdje ćeš kupovati ili ideš sam, koliko će te koštati put, smještaj, prijevoz auta, papirologija, trošarine, carina...

Planiram i ja za oko godinu dana kupovati tako nešto pa me baš zanima isplati li se sve to skupa, jer koliko sam gledao ako želim dobar auto sa manje Km, kad se sve preračuna ispadne me skuplje nego tu. Jedino što bi tamo bi osigurniji da sam kupio dobar auto, a kod nas u moru muljaža, skinutih kilometraža i sl. je teško naći nešto dobro.

Mene zanima ovako nešto:
AR 156 1.9 JTD 115ks
2002 god. na dalje
max 160k Km
redizajn iznutra
crvena, crvena metalik, siva ili nebesko plava
Sport pack (dakle pragovi i telefonke sa 5 rupa obavezni)

Eventualno bi prošla:
1.9 JTD 110ks, 2001 god., stara linija, ali da je u pic pic stanju.

Offline Viktor

• Global moderator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GT
    • Solin
Mene stvarno zanima Alfa 156 JTD 16v (140 ili 150 ks) ili 20v (175 ks) iz 2003. godine i mlađa, ali ne mogu dati toliko love. Planiram ovo što mogu (oko 6500 eura) i onda voziti 2-3 godine, pa poslije kupiti onu po želji.

Troškove već znam unaprijed jer sam jednom sve to prošao: put do tamo, privremena registracija, gorivo, cestarina i tunelarina, špediter na granici, špediter na carini u Splitu, carinsko skladište, homologacija i možda koji sitni trošak sve skupa oko 750 eura. Trošarina i pdv zajedno oko 1700-2400 eura ovisno o modelu (1.9 ili 2.4) i godištu (97-99).
Ovdje se uopće ne radi o tome da nešto uštedim, nego što su auti u NL iznadprosječno očuvani. Cijela NL je puna auto cesta, ograničenje na 120 km/h, a kazne za prekoračenje rigorozne. Servisnu knjižicu ima 95% auta, a održavanje u ovlaštenom servisu je uobičajeno. Rabljeni su orginalni do zadnjeg vijka ako imaju servisnu knjižicu. Treba tražiti one koji izgledaju doslovno kao novi i nema greške.

vins

• Gost
zanima me da li je netko pogledao i pregledao ove dvije alfe? mene realno zanima ova 147-ica, a 156-ica Giugaro je prekrasna, altromare blu sa presijavanjem :love:

http://www.vozila.com.hr/details.asp?id=23123&cat=1&nameCat=Auto&idLang=1

http://www.vozila.com.hr/details.asp?id=23240&cat=1&nameCat=Auto&idLang=1

sokre

• Gost
Mislim da je ovo ipak bolja opcija od one 147: Prijava  :)))

vins

• Gost
Mislim da je ovo ipak bolja opcija od one 147: Prijava  :)))
mora biti bolja, sad sam baš bio do salona i pogledao je, zgužvani blatobrani i hauba, getriba razj***na - dok je bila u brzina mjenjač se miče kao u leru :ne:
ali stvar je u tome da nema šanse da uzmem 1.6 sa 105 ks, ja bi onu od 120  :da:

antun_156

• Gost
evo iz NL:   - AutoWeek.nl

Alfa 156 2.5 V6 24V

Offline LOŠA

• Ovisnik o alfistima
    • BJELOVAR
Navodno da se od 4. mjeseca više neće moći uvesti auti koji ne zadovoljavaju Euro3 standarde.

Dakle što se alfi tiče 2001 ->, zato trk u Italiju po neko groblje dok se još može  :mah:

Offline Pero156TS

• Predsjedništvo
  • Trade Count: (+13)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Spider
    • Zagreb
Navodno da se od 4. mjeseca više neće moći uvesti auti koji ne zadovoljavaju Euro3 standarde.

Dakle što se alfi tiče 2001 ->, zato trk u Italiju po neko groblje dok se još može  :mah:

Loša ti si genije, zašto bi auto iz Italije bio groblje, ili si mislio opčenito na alfe
Spider 115

Offline Marin krk

• Trade Count: (+1)
  • Ovisnik o alfistima
    • KRK

Loša ti si genije, zašto bi auto iz Italije bio groblje, ili si mislio opčenito na alfe
zašto groblje iz italije :?: :?:
i tamo ima odličnih alfi :da:

Offline Viktor

• Global moderator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GT
    • Solin

Pitao sam se kad će doći taj trenutak, jer se sad npr. može uvesti Uno iz 1995. Volio bih da je ostalo ovako, ali nema veze.
Šta ti smeta talijansko tršište? Po meni najbolje aute možeš otamo uvesti, samo naravno treba dobro gledati.

Offline Pero156TS

• Predsjedništvo
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Spider
    • Zagreb

Pitao sam se kad će doći taj trenutak, jer se sad npr. može uvesti Uno iz 1995. Volio bih da je ostalo ovako, ali nema veze.
Šta ti smeta talijansko tršište? Po meni najbolje aute možeš otamo uvesti, samo naravno treba dobro gledati.

samo me zanima od kud ti ta informacija :?:

Uno od 01.05.1996
« Zadnja izmjena: 21-01-2007, 10:08:39 od Pero156TS »
Spider 115

Offline Pero156TS

• Predsjedništvo
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Spider
    • Zagreb
ALFA ROMEO

Modeli 145, 146, 147, 156, 166 udovoljavaju od početka proizvodnje.
Model 155, udovoljavaju varijante 167A2D, 167A2E, 167A1G, 167A2G, 167A3B, 167A4N, 167A6, 167A4P i 167A6A, uz uvjet da je VIN-oznaka unutar serije od: ZAR16700001040000 do ZAR16700001999999, ili od: ZAR16700000140000 do ZAR16700000199999.
Model 164, udovoljavaju varijante 164H3 i sve varijante koje počinju s 164K1F, 1641H i 1641G, uz uvjet da im je VIN-oznaka unutar ZAR1640000633000 do ZAR16400009999999.
Model Romeo Spider-GTV, udovoljavaju sve varijante koje počinju s 916

ovaj popis vrijedi do 01.04.2007 što neznači da če se nešto promjeniti nakon tog datuma jer popis vozila koja udovoljavaju
izlazi svakih 6mj.

Spider 115

Offline Pero156TS

• Predsjedništvo
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Spider
    • Zagreb
Model UNO - udovoljavaju samo varijante 146EE, 146EW, 146EX, 146EI i 146E4 (proizvedene nakon 01.05.1996).

Spider 115

Offline Viktor

• Global moderator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GT
    • Solin

samo me zanima od kud ti ta informacija :?:

Uno od 01.05.1996

Valjda greška, nisam sad gledao, čini mi se da je tako bilo prije par godina kada sam gledao, a propisi su ostali isti.

Offline Pero156TS

• Predsjedništvo
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Spider
    • Zagreb

samo me zanima od kud ti ta informacija :?:--ovo ide Loši

Uno od 01.05.1996

Valjda greška, nisam sad gledao, čini mi se da je tako bilo prije par godina kada sam gledao, a propisi su ostali isti.

Spider 115

Offline LOŠA

• Ovisnik o alfistima
    • BJELOVAR

zašto groblje iz italije :?: :?:
i tamo ima odličnih alfi :da:

Joj što ste navalili, nisam mislio da su talijani općenito ni auti iz italije groblja  :ne2:
Nego sam mislio da tko misli uvesti nešto starije (jer se sada može uvesti zbilja svašta, čak i za par stotina Eur) neka iskoristi još ovih par mjeseci dok se može i kupi nešto za sitne pare jer ni vani nema baš puno jeftinih Euro3 automobila...

Ovu informaciju sam pročitao u Autoklubu, Blicu, MotoriSportu, ne sjećam se više točno gdje i svi bruje o tome...

Evo i na HAK-ovoj stranici gdje su navedeni auti koji udovoljavaju za uvoz, piše da to vrijedi do 01.04.2007 a za dalje...
http://www.hak.hr/page.aspx?PageID=84

Offline Pero156TS

• Predsjedništvo
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Spider
    • Zagreb
čisto sumljam da bu došlo do toga, a što se tiče popis automobila koji udovaljavaju on izlazi svakih 6mj. zato piše do 01.04.2007
Spider 115