23-07-2026, 15:34:54

Autor Tema: Savjet kod kupovine polovnog automobila Alfa Romeo & (ostali automobili)  (Posjeta: 66218 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

alfetta

• Gost
  • Trade Count: (0)
Meni žena vozi 145 1.8 T.Spark, istina s klimom, ali bez šibera i toliko airbagova. Starija je, 1997. godište. Auto ima baš oko 140.000 km. Sve O.K.

Nemoj se puno mislit, ako ti klima nije presudna. Tih auta neznam je li u Hrvatskoj ima 5. Ukupno ih je proizvedeno manje od 4.500 komada. Češće su 145 2.0 T.Spark i 146 1.8 T.Spark.

Cijena je po meni vrlo fer.

vins

• Gost
I svi znamo da u salonima (ponekad) skidaju kilometre, i dalje saloni prodaju te aute, koji se voze po našim cestama, i svi ti auti traju još neko vrijeme, i svi su sretni i zadovoljni. Najvažnije je kako je auto održavan, pa takav može preći i 300.000 km uz redovne servise. Ja sam kupio svoju bivšu 145-icu u salonu i mislim da nije ništa skidano i u jako dobrom stanju je bio auto (osim varijatora na kojem sam dobio popust). Sve ovisi o čovjeku koji ga je vozio i o tome da li je i koliko je bio razbijan auto.

sokre

• Gost
Danas sam bio u jednom salonu(160 km od mene udaljen), alfu 156 1.8 i bravo jtd pogledat. I pitam jel su ok, veli on ko novi, full oprema.
Dojdem ja tam, kad ono alfa i bravo se skidaju s šlepera. Alfa sa svih strana udarana, ne jako, ali oko 1000 eura(bez pdv) popravak. Ja lud!  :mad: Rekel je sve super kad ono jad i bijeda. E da, a full oprema my ass, jer nije imala ni maglenke!  :wal:  :wal:
Smirim se, mislim si tip je kreten, nije si on kriv. Gledam ja bravo, ima par sitnica, prodavač mi prije rekel orginal 113000 km i stvarno kaj se tiče siceva i papučica bi mu max dal 150, otvorim ja haubu kad ono masno pol mašine, al otvorim kutiju za osigurače(glavne), a kad tamo kartica od servisa u 2. mjesecu 2006.g.  u italiji sa 240 000 km!!!  :gun:  :gun:  :gun:
Mislim da me porota nebi osudila za ubojstvo ...

Mookie

• Gost
Zovi ako bude trebalo  :gun:  jer i ja se jezim na takve stvari.

Offline deko

• Sa stažom
  • Spol: Muški
    • Dubrovnik/Zagreb
i kolika je bila cjena te alfe 1.8 ?

sokre

• Gost
5500 eura

Offline deko

• Sa stažom
    • Dubrovnik/Zagreb
kad si vidio da je udarena nisi je gledo mislim na motor

sokre

• Gost
Nisam. Samo površno ...
 Ovo treba: - prednji lijevi baltobran i vrata zamjena
                  - desna prednja i zadnja vrata te zadnji blatobran ravnanje
                  - odbojnik prednji krpanje,a zadnji novi, eventualno bi se mogao pokrpat ali teško
                  - prednja hauba ogrebana
                  - guma na poklopcu prtljažnika nova
                  - sve 4 gume su gotove
                  - nema radio
                  - klima manualna
                  - ima 80 000km(valjda) malo se čuje varijator kad se upali
                  - iznutra tak prljava da bi ja trebal ići na kemijsko čiščenje da sam sjel unutra, UŽAS!  :mad:
Zakaj pitaš?
« Zadnja izmjena: 27-11-2006, 21:15:17 od sokre »

Offline Neven

• Član Alfa Kluba 11
  • Trade Count: (+2)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • 147 JTDm
    • Varaždin
    • Naljepnice - dizajn, izrada i prodaja
Stvano ima svakakvih lopova kod nas. Ja se te sve salone izbjegavam u širokom luku.

Inače, kad sam ja pred nekih 6 godina kupovao Tipo, išao sam pogledat jedan u Zg. Isto mi ženska rekla da je auto kao nov, samo malo nešto prag oštećen. I dođem ja, a ona kaže da mi je zaboravila reći da je pred par godina auto tuča istukla.  :wal: I to izgleda poštena tuča jer su udubine bile veličine oraha

A najgore mi je kad ljude pitaš (ne salone, nego vlasnike) dal sigurno auto nije bio udaren da ne dolazim bezveze 100,200 km jer me neki karamboliran ne zanima. I onda kad mu pokažeš gdje je lakiran se prave ludi, to je možda bivši vlasnik isl...

sokre

• Gost

A najgore mi je kad ljude pita¹ (ne salone, nego vlasnike) dal sigurno auto nije bio udaren da ne dolazim bezveze 100,200 km jer me neki karamboliran ne zanima. I onda kad mu poka¾e¹ gdje je lakiran se prave ludi, to je mo¾da biv¹i vlasnik isl...

e da, točno to.
Bil sam u nedelju na sajmu u zg i bože sačuvaj kakve kante su tam.
Ništ kaj bi mi privuklo pažnju ...

JTD_Hunnter

• Gost
Jesi palio šta taj Bravo JTD, kako mu je mašina radila i to...lopovi jedni ne mogu vjerovati kako kradu...

sokre

• Gost
Upalil ga je on kad sam ja bil kod alfe, neznam kak je upalila, ali relativno je dobro radila ... rad motora, onak na uho je bil ok. sva sreća kaj sam došel prije nego je stigel ih "ušminkati" ...

Offline mareo

• Administrator
  • Trade Count: (+33)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GT Blackline Q2
    • Zgb
prodavač mi prije rekel orginal 113000 km i stvarno kaj se tiče siceva i papučica bi mu max dal 150, otvorim ja haubu kad ono masno pol mašine, al otvorim kutiju za osigurače(glavne), a kad tamo kartica od servisa u 2. mjesecu 2006.g.  u italiji sa 240 000 km!!!  :gun:  :gun:  :gun:
Mislim da me porota nebi osudila za ubojstvo ...

...ma nevjerojatno kako su blentavi i bahati ti nashi uvoznici rabljenih vozila... :rolll:

...moje iskustvo: kada sam kupovao proshli auto (laguna) u jednom od takvih salona auta, dogovor je bio: u cijeni njegov prijenos, registracija 1 godinu i servis izmjena ulja i filtera...josh mu napomenem da mi spusti za 100€, pa chu ja sam napraviti servis, poshto imam u firmi i servis, ali ne, bude on to rijeshio...reko ok, sam ti daj...i dodjem ja sa lovom na dan isporuke auta, pitam ga jel napravljen servis, veli ovaj ma nemash frke, sve sredjeno...i odem ja do svoje firme i odmah kod kolega u servis, a ono filteri i ulje stari... :mad: :mad: :mad:
...skinem filter peludi, a unutra flora i fauna, samo kaj mrtvih shtakora nije bilo unutra... :puke:
...istog trena sjedam u auto i dodjem do salona i ni 5 ni 6 nego onak zmazani, pun zhivotinjskog svijeta filter mu bacim na stol i reko jel tak izgledaju izmjenjeni filteri (ja lud ko pushka  :gun:, a u salonu mu sjede josh 2-3 mushterije)...
...ovaj se zacrvenio, pa znash...pa mislio sam...mehanichar mi je rekao da netreba mjenjati filtere...da su u dobrom stanju... :redf:...ma boli me kiki kaj ti je mehanichar rekao...pa da su filteri mjenjani 5 dana prije, ako je dogovor izmjena, onda ih mjenjaj...
...odmah smo ishli u oblizhnji duchan, kupio on filtere i ulje + ruke, i ispalo ga preko 1000kn...reko jesi budala, a mogao sam ti ja to srediti za 100€...pa nemresh mene zaje......
...mislim koji su to lihvari...ali lihvarit mogu samo papke koji si to dopuste...

...inache auto je imao na pokazivachu 122000km i bio u odlichnom stanju (stvarno nikakvih problema nije bilo, i full ochuvan auto, pogotovo iznutra), ali kasnije sam se domogao kompjutera u ovlashtenom renault servisu i provjerio povijest auta...auto je bio 2 godine prije toga u ovlashtenom servisu u Austriji sa 120000km... :)))

*ebo mene mali pas, kak' si? pa tak'...

Offline deko

• Sa stažom
    • Dubrovnik/Zagreb
Nisam. Samo povrąno ...
 Ovo treba: - prednji lijevi baltobran i vrata zamjena
 - desna prednja i zadnja vrata te zadnji blatobran ravnanje
 - odbojnik prednji krpanje,a zadnji novi, eventualno bi se mogao pokrpat ali teąko
 - prednja hauba ogrebana
 - guma na poklopcu prtljaľnika nova
 - sve 4 gume su gotove
 - nema radio
 - klima manualna
 - ima 80 000km(valjda) malo se čuje varijator kad se upali
 - iznutra tak prljava da bi ja trebal ići na kemijsko čiąčenje da sam sjel unutra, U®AS! :mad:
Zakaj pitaą?
pa eto mislio sam da bar motor valja:)

Offline deko

• Sa stažom
    • Dubrovnik/Zagreb

Auto oglasnik - Auti.hr   

sto mislite jeli preniska cjena  ili je to ipak cjena koja bi bila onako realna :?: :?: :?: :?:

Offline Neven

• Član Alfa Kluba 11
  • Trade Count: (+2)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • 147 JTDm
    • Varaždin
    • Naljepnice - dizajn, izrada i prodaja

Auto oglasnik - Auti.hr   

sto mislite jeli preniska cjena  ili je to ipak cjena koja bi bila onako realna :?: :?: :?: :?:

Treba vidjeti, ovak na slici jedino kaj vidim da mu je znak napred oksidirao.

Mookie

• Gost
malo tkm za '99 godiste.Valjalo bi ga dobro provjeriti :?:

Offline deko

• Sa stažom
    • Dubrovnik/Zagreb

Suhara

• Gost
Po slici reko bi da je auto kompletno lakirano, najlakše bi se moglo vidjet po pragovima i gumicama pored prozora. 95 000 km sigurno nema, cjena ovog modela bi bila negdje između 4700-4900 Eura, jer imao sam ponudu 99.god. 2.0 TS s orginalnih 180 000 km za 5000 Eura iz uvoza. Ako želiš dat 1000-1200 Eura više od realne cjene to je na tebi
« Zadnja izmjena: 03-12-2006, 09:22:31 od Suhara »

Offline LOŠA

• Trade Count: (+22)
  • Ovisnik o alfistima
  • Alfa Romeo Brera 2.0 JTDM
    • BJELOVAR
Neznam zašto se čudite, davno smo o tome raspravljali, da domaći uvoznici rabljenih uvoze samo naj jeftinije aute, a ti su redovito izubijani pa onda domaći limari kitaju i farbaju vrata, hraube i blatobrane, a skidanje kilometraže je potpuno normalno (jer je redovito 250k ->), jer da netko i prodaje auto sa 180k Km to nikad ne bi prodao zahvaljujući vrlo inteligentnim kupcima  :wal:
Da nije tako, i da uvoze uredne aute sa realnom kilometražom, nerazbijene, uščuvane, servisirane, bili bi skuplji i oni ne bi ništa zaradili.

Kada se i kupi takav rabljenac, obavezno se radi veliki servis, jer prodavaču ne treba ništa vjerovati  :ne2:

Upravo zato je nekada bolje uvesti auto sam, ili još bolje uzeti od prvog vlasnika u HR, i platiti više od tržišne cijene pa si koliko toliko miran  :rolll:

Offline veron

• Starosjedioc
  • GLTT + Smart EQ
    • Zagreb

Offline kemo146

• Pripravnik
  • **
  • Alfa 146 1.6ie
    • Crikvenica
Pogotovo se slažem ovo za veliki servis, kada sam kupio auto u auto kući lopov je rekao da je velki servis napravljen prije 2000km (neznam samo otkud njemu taj podatak) i da je njegov mehaničar pregledao auto od glave do pete. Ulje sam prmijenio odmah predostrožnosti radi, remenje je bilo ko novo osim klime. Kad sam mjesec dana kasnije išao pregledat filter zrak ustanovio sam da je prešo barem 50000km, nakon toga sam zamijenio sve što je bilo za mijenjat. :saded:
Puno buke nizašto

Offline Viktor

• Global moderator
  • Trade Count: (+21)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GT
    • Solin
Evo ja sam prije 3 godine htio ući u biznis sa uvozom rabljenih, dobro sam sve proučio i evo malo zapažanja koja se nisu promijenila ni sad.
1. Rabljeni vani sa malo km je skuplji nego kod nas i uvest će ga samo budala.
2. Rabljeni vani sa puno km (200-300 t. km) može se naći povoljno, može ispasti na kraju jeftinije nego kod nas (a ne mora)
3. Ne možeš kod nas prodati auto sa npr. 230.000 km, iako je sve tip-top, izgleda kao nov, svi bježe od njega
4. Kupci zavaravaju sami sebe zatvarajući oči pred činjenicama 1. i 2. i traže npr. dizela starog 8 godina koji je prešao 80.000 km za malu lovu

Uvezao sam Lanciu Kapu 2.4 TD sa 232.000 km staru 7 godina, full oprema, nove gume, servisna knjižica. Izgled, mehanika i sve ostalo je bilo san snova, sve kao novo, moglo se komodno staviti 70.000 km i nitko ne bi posumnjao. Ali pošto nisam takav tip, prodavao sam je sa 235.000 km na satu. U Splitu na pazaru auta (bio 4 puta), non-stop je netko gledao, na momente i gužva, ali kad kad kažeš 235.000 km, kupac ode. Na kraju je kupio jedan moj prijatelj koji je imao nešto u glavi i shvatio je da ta Kappa sa 235.000 km ima hrapavi volan, a ona u jednom salonu rabljenih izlizani sa navodnih 70.000 km.
Poslije toga sam i ja shvatio da to nije posao za poštene ljude, ako nećeš skidati kilometražu, propadaš. S time ne opravdavam takve trgovce, nego upravo njih krivim što su uveli takvu praksu i doveli do ovakvih smiješnih situacija.

alfetta

• Gost
Davno, kada sam studirao (90-ih) bio je, ako se sjećate, slobodan uvoz bez obzira na godine. Imao sam nešto para što mi je ostalo s broda i krenili ja i frend u "bussines".
Dovodili smo Ascone, Kadette, Fieste iz Italije na gladno hrvatsko tržište. Što se tada uvozilo?????!!!! Krš. Mislim da u to vrijeme tko je imao hrabrosti ući s većom lovom i onaj tko je znao muljati s km i ostalim natukao je dobru lovu. Sada je situacija drastično čistija, ali muljanja uvijek ima i biti će ga. Treba se makniti se od malih preprodavačkih kuća, tu nema dobrih auta za male novce. Pustite priče o "leasing" autima ili sl., takvi se prodaju puno prije nego dođu u Hrvatsku.

Viktorova priča je 100% točna.

Moj savjet za kupovinu rabljenih:
1. bitno je da ti auto legne "iz daleka",
2. dojam o prodavatelju (osobi) mora biti pozitivan,
3. po mogućnosti da je prvi vlasnik ili da je auto duže u istog,
4. čisti papiri,
5. tek onda se tehnički gleda auto

Alfu 155 (sada u oca) sam kupio prije nego sam sjeo u auto. Dobro, radilo se o maloj lovi.....

I kad kupuješ ALFU, vodi sa sobom nekog tko ih baš ne voli. Da te srce ne povuče. Ljubav je slijepa.

Offline gte

• Pripravnik
  • **
  • boxer power, Stelvio
    • Zadar
Sve ovo što je Viktor napisao je istina, surova ali realna istina...
Za pravog alfistu ravna cesta je smetnja između dva zavoja...

sokre

• Gost

I kad kupuješ ALFU, vodi sa sobom nekog tko ih baš ne voli. Da te srce ne povuče. Ljubav je slijepa.
Istina ...   :)))
« Zadnja izmjena: 06-12-2006, 21:59:44 od sokre »

Offline Viktor

• Global moderator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GT
    • Solin

Istina ...   :)))

Kupci obično idu u parovima. Plašljivi i neodlučni kupac vodi nekoga, jer 2 para očiju vide više od 1 para. Tipični kupac se boji svega i ako prodavač stekne njegovo povjerenje, auto je prodano. Do sad sam u životu prodao 5 auta i mogu reći da to meni dobro ide, primjetio sam da mi kupci vjeruju.
Na zadnja dva (Prisma TD i Kappa TD) sam dao garanciju na motor 1 godinu uz neograničenu kilometražu. Inzistirao sam da se u ugovor unese da dajem garanciju godinu dana na motor uz neograničenu kilometražu, ali da se garancija ne odnosi na kvarove i havarije, nego na generalku. Ako motoru bude potrebna generalka obavezao sam se da ću je napraviti o svom trošku. Mislio sam dati 2 godine, ali žena na mene: "Jesi li lud?" . Poanta je u tome što su motori stvarno bili odlični i mogli su bar po 200.000 km svaki. ali na taj način sam ubio i najmanju sumnju u aute i kupci su mi vjerovali, auti prodani i to po iznadprosječnoj cijeni.
Ovo bi više spadalo u temu: "Prodaja rabljene Alfe", ali i to će alfistima trebati jednoga dana.

BigSaint

• Gost
Da stvarno alo ti legne čovjek koji prodaje auto stvar je gotova, ja kada sam odvozio svoju alfu od prvog vlasnika vidio sam čovjeku suzu u oku! :cry: :da:

Offline tvatavuk

• Pripravnik
  • **
  • 33 S 16v Permanent4 GMo & 166 V6 3.2
    • Split
Isto je bilo i sa mojom Permanenticom kad sam je kupovao, samo kod suza nikad ne znas jedu od tuge ili radosti. :?:

Offline Viktor

• Global moderator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GT
    • Solin
Isto je bilo i sa mojom Permanenticom kad sam je kupovao, samo kod suza nikad ne znas jedu od tuge ili radosti. :?:

Od tuge. I ovaj šta je prodao meni Q4 je pustio suze na oba oka kad smo potpisivali kod bilježnika. Izgleda da je to samo kod Alfi, kod drugih nisam primjetio.