Da ja sada kupujem novi rabljeni auto zbilja bi teško našao nešto da mi je po volji.
U Subotu sam imao malo vremena pa sam obišao 10-ak salona rabljenih automobila u ZG da vidim što se konkretno nudi i po kojim cijenama.
Kad ono imao sam što i vidjeti, gledao sam u principu samo 156-ice i to nije normalno u kakvom jadnom stanju su ti auti, kladim se da ni jedna (unatoč nazivnih 120-130t Km) nema manje od 250-300t Km
Unutrašnjost izlizana, zaništena, na nekima doslovno klopoću poklopci airbaga čak i na volanu, da sam se imao vremena igrati sa el. prekidačima, klimom, staklima, vjerujem da bi naišao na još štošta.
Limarija je druga priča, nema ni jedne kojoj nisu farbani branici (ne bi rekao ništa da je to napravljeno korektno nego ko da ih je pekar farbo) nisu se trudili ni da zazori branika soje kako spada, većini su farbana vrata, farba se ljušti po ćoškovima oko stakala, oštećenja od kamenčića, razne ogrebotine...
Razvaljene plastike ispod brisača, na većini brisači i gume u redovito raspadajućem stanju, akumulatori valjda sa starih fićeka stavljeni tek toliko nešto stavljeno da uspije upalit, branici očigledno vareni...
Da sam imao vremena svaku provozat nesmijem si ni zamislit u kakvom stanju je ovjes, kvačilo, kočnice, pogotovo jer ih većina već dulje vrijeme stoji i hrđa.
A cijene uglavnom bombastiče, pa kad još izračunaš koliko tu još treba uložit
Najgora stvar je što sam vidio par naivaca koji navaljuju na auto koji ja sa 50m vidim da je u koma stanju