15-04-2026, 01:04:56

Autor Tema: Savjet kod kupovine polovnog automobila Alfa Romeo & (ostali automobili)  (Posjeta: 65340 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

GOST

• Gost
  • Trade Count: (0)

Dajte pokoji savjet ljudima koji misle kupiti rabljenu Alfu ili neko drugo vozilo  :ok:
« Zadnja izmjena: 05-05-2017, 11:31:27 od a.m.alfa »

Offline veron

• Starosjedioc
  • Spol: Muški
  • GLTT + Smart EQ
    • Zagreb
Nek ne kupuju u Salonima, čast iznimkama koje su rijetke!
Kupiti od 1. vlasnika staru 2-3 god, a prodati kad je 4-5 g stara.....

Offline Irvine159

• Trade Count: (+4)
  • Ovisnik o alfistima
  • Možda Giulia
    • Istra
    • bučino ulje iz istre
Sa jtd motorima netreba imat straha ni nakon 200 tkm,uredno održavani naprave još toliko!  :hello:

Offline Gordan

• Na probi
  • *
  • Giulietta 2.0 JTDm2
    • Zagreb
Tesko je kupiti dobru alfu (rabljenu).
Svakako provijeriti km ili traziti nekog da ide sa Vama.... :crazy:
ŽIVOT JE LIJEP AKO VOZIŠ TWIN SPARK (al jos bolje jtd)

iva147

• Gost
A koja je razlika izmedju one u autosalonu i one od prvog vlasnika, i jedan i drugi mi mogu svasta uvaljat...Npr. ja nikad ne bi prodala nekom auto koji ne valja, ali znam da ima i takvih i to jako puno, i smo svoj uvaljali autosalonu pa nek se oni vesele s tim  :hap:

Offline Shoei

• Ovisnik o alfistima
  • 156 GTA
    • Velika Gorica
A koja je razlika izmedju one u autosalonu i one od prvog vlasnika, i jedan i drugi mi mogu svasta uvaljat...Npr. ja nikad ne bi prodala nekom auto koji ne valja, ali znam da ima i takvih i to jako puno, i smo svoj uvaljali autosalonu pa nek se oni vesele s tim  :hap:

to ti je ono: od 2 zla izabrati manje, tražiš svoj primjerak dok ga ne nađeš
With my attitude, I could be by myself and still enjoy company...

iva147

• Gost
 a da, treba imati i puno srece da naletis na tak nesto...

Offline Vž-GTV

• Pripravnik
  • **
  • BMW 2002 '72
    • Varaždin
Evo i moje iskustvo pošto već neko prodajem svoje 2 Alfe. Uglavnom se razlikuju 2 tipa kupca: oni koji žele baš i isključivo Alfu i točno znaju koji model i koje su joj vrline i boljke. Takvi dođu i pogledaju auto i manje im je važno da li je 2 ili 3 ili 5 vlasnik već kupuju isključivo temeljem stanja auta a što je po mojem mišljenju najvažnije. Ponekad kupovina od prvog vlasnika ne znači dobru kupnju. Drugi bi kupili bilo što i bitna im je samo cijena a ako nije Alfa biti će Opel ili nešto treće.

Prema tome kod kupnje se voditi prvenstveno dobrim pregledom auta, pokušati utvrditi stvarno porijeklo što za sobom vuće i utvrđivanje broja kilometara i ostalog što se s autom događalo. I da: ne biti nerealan. Auto star 2, 3 ili 6 godina nemože biti novi i ne može se očekivati da mu je lak i sve ostalo besprijekorno.

Offline Lepi

• Trade Count: (+5)
  • Ovisnik o alfistima
  • BMW F30, MINI COOPER
    • Zagreb, Šestine
treba imat srece u potrazi,,,ja sam svoju kupio u salonu prije vise od dvije godine i nisam imao nikakvih nepredviđenih ulaganja  :da:

Offline Irvine159

• Ovisnik o alfistima
  • Možda Giulia
    • Istra
    • bučino ulje iz istre
Pa naravno da se može kupit polovni DOBAR auto,međutim treba znat di gledat i šta vidit jer naravno klopke uvijek se nalaze na sve strane.jasno treba pazit ali uvijek imaljepih autića na prodaji bili oni od prvog vlasnika ili kod nekog preprodavača!

Offline deko

• Sa stažom
    • Dubrovnik/Zagreb
moze ko reci konkretno za određeni model naprimjer alfa 156

Offline Irvine159

• Ovisnik o alfistima
  • Možda Giulia
    • Istra
    • bučino ulje iz istre
moze ko reci konkretno za određeni model naprimjer alfa 156
:?: objasni pitanje pliz! :mah:

Offline deko

• Sa stažom
    • Dubrovnik/Zagreb
mislim na sto se treba posebno obratiti pozornost kod kupovine bas alfe 156 procito sam negdje da se kvare brzo

Offline deko

• Sa stažom
    • Dubrovnik/Zagreb
imaju li neki posebni detalji ili je sve isto ko kod drugih modela???

Offline Irvine159

• Ovisnik o alfistima
  • Možda Giulia
    • Istra
    • bučino ulje iz istre
Nebi se baš slagao sa tim da se brzo kvare! Mislim da se največi problemi javljaju kod lošeg održavanja,makar da,alfe traže malo više pažnje kad servisiranja ali napr, imao sam Themu TD sa ohoho 350 tkm i bila je fantastična,156 če brzo okrenat 200 i nema nikakvih pojava ni iznenađenja do sad. Nemojte slušat sve riječi koje se šire naokolo,po mojim mišljenju auti se tu i tamo podjednako kvare (naravno ima izuzetaka,da ne nabrajam),alfa je več puno desetlječe povisila kvalitetu svojih vozila da ne odskače po ničemu (negativnom) od ostalih proizvođača!

Što se tiče same kupnje polovnog,nema se na nešto posebno obračat pažnju. Jednostavno treba pogledat temeljito cijeli auto kolko god je to moguče. Jest da na našim cestama 156 pati od bolesti na ovjesu,ali po onom šta čitam na taljanskim forumima nije ni kod njih niš bolje. Dok za ostale stvari nije u ničemu izuzetak! Nažalost skrpanih,ušminkanih,i zakamufliranih auta ima na svakom kutu,bila to alfa ili bilo kaj drugo!

Offline Pero156TS

• Predsjedništvo
  • Trade Count: (+13)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Spider
    • Zagreb
Svakako prije kupnje treba dobro pregledat auto,otpeljat kod mehaničara
dići auto na dizalicu i fino popisat kaj nevalja ili kaj je pri kraju.
Onda sjest i dogovorit, treba to to i to,to je tolko kn i cijenu srušit za tolko
i još malo.
naravno to podrazumjeva da nije motor u banani, nije udaren(jako),itd..

Spider 115

Offline deko

• Sa stažom
    • Dubrovnik/Zagreb
zahvaljujem na odgovorima iako neznam da bi ti vlasnik auta kojeg kupujes dopustio da ga odvedes mehanicaru da ga on pregleda jer bi mu skino cjenu:)

sokre

• Gost
zahvaljujem na odgovorima iako neznam da bi ti vlasnik auta kojeg kupujes dopustio da ga odvedes mehanicaru da ga on pregleda jer bi mu skino cjenu:)
To mi se čini ko najnormalnija stvar ...
Naime, ja prodajem svoju i nebi imal ništ protiv da se ide ovlaštenom servisu da se sve provjeri, jer nebi htel da mi se poslije javi nezdovoljan kupac.

Offline Gordan

• Na probi
  • *
  • Giulietta 2.0 JTDm2
    • Zagreb
Onaj koji ti neda da auto otpeljas svom mehanicaru, bjež od toga!
ŽIVOT JE LIJEP AKO VOZIŠ TWIN SPARK (al jos bolje jtd)

berbard

• Gost
evo ja si oduvijek želim neku alfu i sada se ukazala prilika. Želja mi je voziti nešto malo a brzo, kao drugi auto u familiji. Što bi to moglo biti ?

Offline deko

• Sa stažom
    • Dubrovnik/Zagreb
neznam mozda alfa 147

sokre

• Gost
145 ....  :)))

Offline Vž-GTV

• Pripravnik
  • **
  • BMW 2002 '72
    • Varaždin
Što se tiče mehaničara, ja svakom kupcu sugeriram da idemo kod mehaničara, odnosno nek ili sam dovede istog ili idemo nekom po njegovom izboru.

sokre

• Gost
Dobro, sad bilo kakvom smehu nebi dal da mi dira alficu, ali normalni servis, još bolje onaj koji je za alfu može ...

berbard

• Gost
neznam mozda alfa 147
147 ima probleme sa mjenjačkom kutijom ??? nije li???  ili to samo neki modeli ???

Offline deko

• Sa stažom
    • Dubrovnik/Zagreb
Što se tiče mehaničara, ja svakom kupcu sugeriram da idemo kod mehaničara, odnosno nek ili sam dovede istog ili idemo nekom po njegovom izboru.

POSTENO:)tako bi i tribalo

Offline Pero156TS

• Predsjedništvo
  • Trade Count: (+13)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Spider
    • Zagreb

takav auto ne kupuješ
Spider 115

Offline LOŠA

• Trade Count: (+22)
  • Ovisnik o alfistima
  • Alfa Romeo Brera 2.0 JTDM
    • BJELOVAR
147 ima probleme sa mjenjačkom kutijom ??? nije li???  ili to samo neki modeli ???

147 nema nikakvih posebnih problema sa mjenjačem, ili ti je netko napričao gluposti ili si jednostavno naišao na lošu.

Činjenica je jedino da FIAT/Alfa/Lancia mjenjači baš i nisu remek djelo, pa nakon određenog broja kilometara (što naravno ovisi i o vozaču i o načinu korištenja) počnu zapinjati kod prebacivanja, što je posljedica trošenja sinhrona u mjenjaču i poluga/sajli/piksi na biraču brzina.

Offline Dama 166

• Ovisnik o alfistima
  • AR 166 2,4/159ti 2,4/Spider 3.0 24V/ 159ti 1750tbi
    • Njemacka, Stuttgart
Po mom misljenju je svaka kupnja Lutrija, samo to se neki ograniceni dio da izolirati i rizik smanjiti. kao sto je vec neko reko izabrati manje "zlo".
 Meni je frend kupio 147 GTA i problema sa diskovima da boli glava, a ima nekuih 15000Km. vec je dobio nove na garanciju i druge mu jako vibriraju pri kocenju sa nekih 180 na 100.
Da bude najljepse kad smo isli po njega imao je nekih 300 km.

Offline tvatavuk

• Pripravnik
  • **
  • 33 S 16v Permanent4 GMo & 166 V6 3.2
    • Split
Dama to mi sve mirise na poznati GTA kljesta sindrom, podpretpostavkom da nije uzareni disk maltretirao i sl.
Koliki je promjer diskova? (305?)