30-08-2026, 05:56:33

Autor Tema: AR 33 16V-iskustva, problemi, rješenja...  (Posjeta: 53546 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline golfkiller

• Trade Count: (0)
  • Pripravnik
  • **
  • Spol: Muški
  • 33 1.7 16v QV
    • Zlatar-Bistrica
Odg: AR 33 16V-iskustva, problemi, rješenja...
« Odgovori #210 u: 25-01-2009, 19:19:08 »
 ..uglavnom slozil sam auto i sad je ok...sad se trebam   sramit jer je greska bila u tome sto mi se omaknuo konektor koji ide na maf i nije dobro sjeo  :redf:...na pocetku je strasno radila vjeroatno jer sam zalijao kablove...znaci uvjek prvo provjerit banalne stvari... :wal:

Offline golfkiller

• Pripravnik
  • **
  • 33 1.7 16v QV
    • Zlatar-Bistrica
« Odgovori #211 u: 25-01-2009, 19:23:05 »
Bila je jedna crvena 17 16v između Zaboka i Bedekovčine preko puta nekog servisa u dvorištu možda netko zna nešto o njoj gdje je sad . Bila je nekad moja pa bi volio znati di je.

vidio sam taj auto u garazi... ali mislim da vise nije tam...znaci ipak je bila 16v....

Offline Radge

• Trade Count: (+9)
  • Starosjedioc
  • alfa u mislima, golf u garaži
    • Đurđenovac
« Odgovori #212 u: 25-01-2009, 19:38:22 »
..uglavnom slozil sam auto i sad je ok...sad se trebam   sramit jer je greska bila u tome sto mi se omaknuo konektor koji ide na maf i nije dobro sjeo  :redf:...na pocetku je strasno radila vjeroatno jer sam zalijao kablove...znaci uvjek prvo provjerit banalne stvari... :wal:

bitno da je sve ok!

:wz :drive: :wz
Ljudska zavist, zloba i glupost su totalno nenadjebivi...

Offline newalfaowner

• Na probi
  • *
    • Novi Zagreb
« Odgovori #213 u: 02-02-2009, 16:32:52 »
posto mi rikava akumulator doslo je vrijeme za novi.mene zania kaj vi imate od koliko ampera??ja za sad imam bosh 12v 45ampera i poceo me je zajebavati nakon ugradnje muzike.... sad ako neko jos uz to zna i cijene   :care

Offline newalfaowner

• Na probi
  • *
    • Novi Zagreb
« Odgovori #214 u: 04-02-2009, 15:46:11 »
kaj nitko nema akumulator u autu  :smijeh :smijeh

Offline sven

• Sa stažom
  • 33
    • ZG
« Odgovori #215 u: 04-02-2009, 16:16:05 »
Ne, nego ti stavljaš post u krivu rubriku. Za takva pitanja postoji ona općenita tema o 33 gore  :ok:

Stavi akumulator od 55Ah. Često znaju bit akcije staro za novo u Metrou, ako ti je ovaj stari aku. stvarno dao svoje. Tamo su dosta povoljni bili, točnu cijenu ne znam.
Il silenzio della notte è stato brutalmente disturbato dalla musica del mio Alfa Romeo...

Offline Raziel

• Trade Count: (+3)
  • Ovisnik o alfistima
  • 01' Mazda MX-5 (NB) 1.6 16V 94' AR 146 1.7 16V
    • Sv. Klara, Kutina
« Odgovori #216 u: 31-03-2009, 00:09:21 »
Evo jedna situacija...

Znači, sad kak smo složili makinu događa mi se da puca iz auspuha na abgasanju... Ne uvijek, ali dosta često...
Prije se to nije dešavalo...

Što može biti razlog? I koliko je to štetno, ako uopće je?

Uglavnom, lijepo ju je za čut...  :craz
    "...if in doubt, flat out..."   

Offline nezdr4v

• Ovisnik o alfistima
  • Hyundai Accent
    • Split
« Odgovori #217 u: 31-03-2009, 00:26:35 »
ništa čudno za boxere da pucaju iz auspuha, vjerojatno ima i neke povezanosti sa smjesom goriva
Alfom kontra zdravog razuma :)

Offline igor_pu

• Na probi
  • *
  • 33 16v BOXER & Alfa 156 1.9JTD & Suzuki TL1000S
    • Pula
« Odgovori #218 u: 31-03-2009, 21:16:33 »
Evo jedna situacija...

Znači, sad kak smo složili makinu događa mi se da puca iz auspuha na abgasanju... Ne uvijek, ali dosta često...

Ma nista cudno moja to radi redovno jedino se vise desava ako je auspuh negdje probijen, cak zna i plamen baciti od kada sam stavio zadnji protocni lonac (rucni rad),nema ljepse stvari nego kada se vozis negdje po mraku i pustis gas a ona pukne i na trenutak sve iza tebe zasvijetli     :craz

Offline 156 sp1 rosso

• Trade Count: (+1)
  • Ovisnik o alfistima
  • Giulia Veloce
    • ZAGREB
« Odgovori #219 u: 31-03-2009, 21:18:55 »
     Ma nista cudno moja to radi redovno jedino se vise desava ako je auspuh negdje probijen, cak zna i plamen baciti od kada sam stavio zadnji protocni lonac (rucni rad),nema ljepse stvari nego kada se vozis negdje po mraku i pustis gas a ona pukne i na trenutak sve iza tebe zasvijetli     :craz
To sam i ja okusio i super je :drive:
Gubila il dobila......zauvijek si moja voljena. Volim te Hrvatska.

Offline stararaga

• Ovisnik o alfistima
  • The Night Rider
    • Pula
« Odgovori #220 u: 31-03-2009, 22:38:03 »
Lijepo ti se čuje Alfica! :ok:
I am The Night Rider. I am a fuel injected suicide machine. I am the rocker, I am the roller, I am the out-of-controller!

http://marsildoo.wix.com/marsil

Offline Alfa_gtv

• Global moderator
  • Trade Count: (+7)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GTV V6 TB, GIULIETTA, SF1098S
    • ZG
« Odgovori #221 u: 31-03-2009, 22:52:34 »
Evo jedna situacija...

to je do lonca i smjese goriva, meni isto sad kad sam ju složil ponekada zna u šaltanju iz 2. u 3. puknut iz auspuha, ali bez plamena, sve u svemu dobro se čuje  :craz  ali i dalje mi je draže kada ne puca  :ok:
moja AR GTV 2.0 V6 TB

"Many of the technical solutions you'll find in a Ferrari, are also often used in an Alfa Romeo"

Offline Raziel

• Ovisnik o alfistima
  • 01' Mazda MX-5 (NB) 1.6 16V 94' AR 146 1.7 16V
    • Sv. Klara, Kutina
« Odgovori #222 u: 31-03-2009, 22:54:35 »
A nemam pojma... Ide najnormalnije tak da se neću previše brinut...  :clap: :clap:
    "...if in doubt, flat out..."   

Offline Alfa_gtv

• Global moderator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • ZG
« Odgovori #223 u: 31-03-2009, 23:01:15 »
 :ok:  to ti je nebitna stavka, kad ju malo bolje raspušeš moguče ti je da če ti skroz prestat pucat iz auspuha  :ok:
moja AR GTV 2.0 V6 TB

"Many of the technical solutions you'll find in a Ferrari, are also often used in an Alfa Romeo"

ian

• Gost
« Odgovori #224 u: 31-03-2009, 23:46:12 »
to je do smjese i lonca...
npr. kad sam imo sportski zadnji lunac...pucalo ko iz kalaša a sad stavio normalan zadnji lonac...tu i tamo na hladno malo pucne ma jedva da se čuje  :ok: :hehe:

Offline Alfa_gtv

• Global moderator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • ZG
« Odgovori #225 u: 31-03-2009, 23:53:00 »
to je do smjese i lonca...
npr. kad sam imo sportski zadnji lunac...pucalo ko iz kalaša a sad stavio normalan zadnji lonac...tu i tamo na hladno malo pucne ma jedva da se čuje  :ok: :hehe:

:hehe:  pročitaj 3 posta iznad svoga  :ok: 
moja AR GTV 2.0 V6 TB

Offline igor_pu

• Na probi
  • *
    • Pula
« Odgovori #226 u: 01-04-2009, 00:16:58 »
Lijepo ti se čuje Alfica! :ok:
Jedino tako mozes dobiti zvuk koji oces kada sam radis lonac jer ono drugo sta kupis je samo bacanje para,u stvari cuo si i vidio na mojoj, ako ces cemo na tvojoj sprintici to napraviti ali ce ti jeb.... sve po spisku susedi kada ujutro u nedilju dojdes pjan doma,svaki put ista prica ali drugi sused. :henker:

Offline stararaga

• Ovisnik o alfistima
  • The Night Rider
    • Pula
« Odgovori #227 u: 01-04-2009, 22:54:28 »
Jedino tako mozes dobiti zvuk koji oces kada sam radis lonac jer ono drugo sta kupis je samo bacanje para,u stvari cuo si i vidio na mojoj, ako ces cemo na tvojoj sprintici to napraviti ali ce ti jeb.... sve po spisku susedi kada ujutro u nedilju dojdes pjan doma,svaki put ista prica ali drugi sused. :henker:
Moja Sprintica nema zadnji lonac...odnosno ima samo grane i jedan ''prednji'' protočni lonac, a iza njega ništa...za sada. :song:
I am The Night Rider. I am a fuel injected suicide machine. I am the rocker, I am the roller, I am the out-of-controller!

Offline Alfa_gtv

• Global moderator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • ZG
« Odgovori #228 u: 01-04-2009, 23:40:03 »
je samo do kad bus to tak imal prije nego te kak zagy kaze "imbusi" haltaju...
moja AR GTV 2.0 V6 TB

Offline stararaga

• Ovisnik o alfistima
  • The Night Rider
    • Pula
« Odgovori #229 u: 02-04-2009, 17:07:29 »
je samo do kad bus to tak imal prije nego te kak zagy kaze "imbusi" haltaju...
Dok ide, ide... :ok:

Offline igor_pu

• Na probi
  • *
    • Pula
« Odgovori #230 u: 02-04-2009, 21:10:08 »
Moja Sprintica nema zadnji lonac...odnosno ima samo grane i jedan ''prednji'' protočni lonac, a iza njega ništa...za sada. :song:
Porko dio ti kako i na Kawasakiu, svi normalni ljudi imaju 4-2-1 ili 4-1 ali ti jedini 4 u nista ali to se cijeni :clap: :pivo:

Ali ko da san ja bolji kada je u pitanju ona moja oklopnjaca    :bic:

Offline stararaga

• Ovisnik o alfistima
  • The Night Rider
    • Pula
« Odgovori #231 u: 02-04-2009, 22:59:38 »
Porko dio ti kako i na Kawasakiu, svi normalni ljudi imaju 4-2-1 ili 4-1 ali ti jedini 4 u nista ali to se cijeni :clap: :pivo:

Ali ko da san ja bolji kada je u pitanju ona moja oklopnjaca    :bic:
:ok: :ok: :ok:

Offline golfkiller

• Pripravnik
  • **
  • 33 1.7 16v QV
    • Zlatar-Bistrica
« Odgovori #232 u: 25-04-2009, 15:37:27 »
ajde mi netko reci kaj bi ovo moglo biti...znaci kad smotam volan skroz u desno ili u ljevo i krenem cuje se skripanje dosta jako...isto tak dok motam volan cuje se onak knap,knap,knap...jesu to mozda oni lezajevi amortizera??dal ih je ko mjenjao i kak se mjenjaju???

Offline stararaga

• Ovisnik o alfistima
  • The Night Rider
    • Pula
« Odgovori #233 u: 25-04-2009, 15:53:45 »
ajde mi netko reci kaj bi ovo moglo biti...znaci kad smotam volan skroz u desno ili u ljevo i krenem cuje se skripanje dosta jako...isto tak dok motam volan cuje se onak knap,knap,knap...jesu to mozda oni lezajevi amortizera??dal ih je ko mjenjao i kak se mjenjaju???
Prije nekih mjesec dana je bio netko na forumu sa tim problemom, pa potraži malo...

Offline golfkiller

• Pripravnik
  • **
  • 33 1.7 16v QV
    • Zlatar-Bistrica
« Odgovori #234 u: 01-05-2009, 19:14:17 »
ovak sad sam nanovo regal 33 16v pa ga odfural valencicu da ga malo nastela jer mi se tresel motor u odnosu na onaj kaj sam imal u prosloj 16v...i tak on meni nastela auto...nesto je malo bolje ali jos se trese...uzeo mi 2oo kn ..imam osjecaj da mu se bas nije dalo zaje... sa  tim ili je mislil da nemam para da ga slazem kak spada.. rekel je da je to stari auto pa da jos dobro radi s obzirom na godine..pa idem ja vidjet kolko ce ici na autoputu...i evo ga max 195 po satu...znaci realno malo preko 180... sat je ispravan za 33 i laze za tih 15km/h kod te brzine ko i svaki... inace okrecu sat na 215 ,220 ...totalno sam se razocaral...auto vuce prva ,druga donekle ajde i u trecoj nesto potegne do nekih 130 i poslje neide i neide...nabrao je tih 195 ali su mu trebale valjda tri godine...stari motor je na 160 vukao skoro ko ovaj na 130... ima ko kakvu ideju auto ima kompresije ne dimi ni malo nit na stangicu ni na cep od ulja....ulja ne trosi...podizaci se necuju ...zasto bi se tresao??stavil sam glanc nove kablove, nove ngk pfr6b svjecice,injektore je rekao da netreba cistit...auto je na 195 gumama...sumnjam da bi ga one bas toliko kocile...najcudnije mi je sto ovaj motor vuce dosta u niskom ali nekak nema one snage poslje 5500 rpm...katalizator sam stavil sa  bivse 33 zamjenski... inace bivsi vlasnik mi je rekao da su na ovom motoru 2 puta preskakali remeni  :o000:....sad auto su slagali ali dal su mogli kaj slozit tak nabrzaka pa  da auto radi a da ima ove simptome ko moj???ajde  radge, boxer i ostali majstori...help please  :care
« Zadnja izmjena: 01-05-2009, 19:16:34 od golfkiller »

Offline Radge

• Starosjedioc
    • Đurđenovac
« Odgovori #235 u: 01-05-2009, 19:39:10 »
ovak sad sam nanovo regal 33 16v pa ga odfural valencicu da ga malo nastela jer mi se tresel motor u odnosu na onaj kaj sam imal u prosloj 16v...i tak on meni nastela auto...nesto je malo bolje ali jos se trese...uzeo mi 2oo kn ..imam osjecaj da mu se bas nije dalo zaje... sa  tim ili je mislil da nemam para da ga slazem kak spada.. rekel je da je to stari auto pa da jos dobro radi s obzirom na godine..pa idem ja vidjet kolko ce ici na autoputu...i evo ga max 195 po satu...znaci realno malo preko 180... sat je ispravan za 33 i laze za tih 15km/h kod te brzine ko i svaki... inace okrecu sat na 215 ,220 ...totalno sam se razocaral...auto vuce prva ,druga donekle ajde i u trecoj nesto potegne do nekih 130 i poslje neide i neide...nabrao je tih 195 ali su mu trebale valjda tri godine...stari motor je na 160 vukao skoro ko ovaj na 130... ima ko kakvu ideju auto ima kompresije ne dimi ni malo nit na stangicu ni na cep od ulja....ulja ne trosi...podizaci se necuju ...zasto bi se tresao??stavil sam glanc nove kablove, nove ngk pfr6b svjecice,injektore je rekao da netreba cistit...auto je na 195 gumama...sumnjam da bi ga one bas toliko kocile...najcudnije mi je sto ovaj motor vuce dosta u niskom ali nekak nema one snage poslje 5500 rpm...katalizator sam stavil sa  bivse 33 zamjenski... inace bivsi vlasnik mi je rekao da su na ovom motoru 2 puta preskakali remeni  :o000:....sad auto su slagali ali dal su mogli kaj slozit tak nabrzaka pa  da auto radi a da ima ove simptome ko moj???ajde  radge, boxer i ostali majstori...help please  :care

može biti više situacija

prvo i po mom defintivno treba naštelati motor sa onim uređajem s kojim sam ga i ja slagao
da sva 4 cilindra rade jednako, i da jednako primaju, istu količinu zraka

e sad 33ojci se na samoj elektronici isto može štelovati smjesa
pitanje je kako je to naštelano, za početak
i kut paljenja jesu li ti poštelali?

ako je na samom megatajleru raštelano jako onda isto može biti problema...

Offline golfkiller

• Pripravnik
  • **
  • 33 1.7 16v QV
    • Zlatar-Bistrica
« Odgovori #236 u: 01-05-2009, 19:49:26 »
nastelao mi je leptire...rekao je da je stelao na tom stroju jer sam mu bas  dosadivao oko toga i zvao 5 puta ali da nema to nekakve veze sa tim sto se trese motor...megatajleru??mislis maf??paljenje mislim da je nastelao nesto jer vidim da malo bolje upali...

Offline Radge

• Starosjedioc
    • Đurđenovac
« Odgovori #237 u: 01-05-2009, 19:57:54 »
nastelao mi je leptire...rekao je da je stelao na tom stroju jer sam mu bas  dosadivao oko toga i zvao 5 puta ali da nema to nekakve veze sa tim sto se trese motor...megatajleru??mislis maf??paljenje mislim da je nastelao nesto jer vidim da malo bolje upali...

po mojem iskustvu ima to veze s time koliko trese motor
i to velike veze, barem iz mojih osobnih iskustava...

da mislim na maf....

i upitna je i lambda sonda
pitanje je kakve ona informacije daje motoru...

Offline Dalibor-L

• Ovisnik o alfistima
  • Alfa Romeo 145 2.0TS Quadrifoglio Verde
    • Sisak
« Odgovori #238 u: 01-05-2009, 20:24:43 »
Pogledaj si paljenje i provjeri kak je razvodnik naštelan, da li u dobrom trenutku daje iskru. Druga stvar je da bi trebalo pregledat bregaste, možda su pojedene.
…senza cuore saremmo solo macchine…
http://www.alfisti.hr/forum/index.php/topic,9175.0.html

Offline golfkiller

• Pripravnik
  • **
  • 33 1.7 16v QV
    • Zlatar-Bistrica
« Odgovori #239 u: 01-05-2009, 21:52:30 »
imam jos jedan maf...probat cu opet promjenit,,,mislim da su ok bregaste...da su one pojedene culi bi se podizaci kaj ne??moglo bi biti do lambde jer imam osjecaj da mi pusta na diftunzima na ispusnim granama ...to bi isto moglo zajebavat lambdu ???hvala na pomoci...