Može jedno pitanje Vama iskusnima

Slućaj slijedeći: kod nas u Sarajevu napadalo 110 cm snijega i ja upalim auto zatrpano snijegom

radio je nekih pet min. dok sam ja otrpao auspuh ali auto se ugasi vjerovatno nakupio ispusnih gasova (dim je oko kotaca čak izlazio). Kasnije jedva upalio tek kad sam skinuo crijevo turba sa glave sastavio je, u međuvremenu zamijenio sam i akumulator nije imao struje nekih 4-5 sati. Akumulator zamijenjen opet jedva upalim i auto cim dam gas dimi ko lud ko da sam cumura nalozio :hehe:. Spojimo na dijagnostiku ima nekih desetak gresaka, ponistimo to (jer se i akumulator mijenjao kao da nije i do toga) i ja ocistim MAF upalim auto ide skoro normalno ne kao prije ali ne dimi hajd reko super, rijesen problem.
Ali nista od toga kad se ohladio opet belaj dimi nije normalno nemoze da vuce pa skoro nikako. Ponovo spojimo na dijag. greske su bile MAF i greska prednabijanja turba. E sad ima li neko prijedlog sta da radim??? pokusavao sam i otkopcati MAF ali ista stvar
a cini me se kad ga ugasim pa ponovo upalim dok je vruc ide donekle normalno. Kao da je nesto zacepljeno fali mu zraka ili je neki senzor temperature ispusnih plinova (ako to ima) zaprljan
Hilfe

susjedi jer kod nas su sve nekakvi nadri ljekari za Alfe.
- Dali je moguce voziti sa otkopcanim MAF-om u nekom safemodu ?
P.S. 1.9 JTD 77kw 2001
Na dva mjesta sam postavio pitanje kod SEB-a i ovdje pa gdje prije dobijem odgovor