15-06-2026, 19:22:59

Autor Tema: benzinac i dizelaš (prednosti, mane, prošlost, sadašnjost i budućnost)  (Posjeta: 96310 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Pekar

• Trade Count: (0)
  • Sa stažom
  • Spol: Muški
  • više dobrih ljudi
    • Đakovo
Kaže on " ja sam ekonomista pa se ne razumijem u auto, samo sjednem i vozim"
Ima sreće što je bilo u pola grada, a šta da je na otvorenom  :mad: ili da je bilo  :bomb:
Nisam ovo napisao da bih nekoga blatio, već da netko može iz ovoga izvući pouku.
Kao što rekoh, sreća pa se to desilo u gradu, a ne sinoć u 22 h kada je prolazio preko krndije sa ženom i djetetom.

Tbird

• Gost
Kaže još mu neki viće šta je stao na semaforu i zar nevidi zeleno .

:smijeh :smijeh :smijeh

život je prekratak da bi se vozio dizel  :cool-smiley-027: :mahm

A neki bi rekli: zivot je preskup da bi se vozio benzinac  :craz
Jebena nedoumica  :kokice:
« Zadnja izmjena: 25-06-2013, 01:39:26 od Tbird »

Offline Mike20

• Trade Count: (+5)
  • Ovisnik o alfistima
  • Lancia Delta t-jet
    • Varaždin-Zagreb
Jedan zanimljiv podatak:od 4 zapaljenja vozila u koja sam bio osobno uključen u ZG, 4 su bila dizla i samo jedan benzinac i to nova Impreza.

Offline Pekar

• Sa stažom
  • više dobrih ljudi
    • Đakovo
Osim ovo audija i stilo 1.6 mu se bio zapalio prije koju godinu , baš nema sreće.

Offline counter

• Trade Count: (+1)
  • Pripravnik
  • **
  • JTD
    • Pakrac
Osim ovo audija i stilo 1.6 m :spamu se bio zapalio prije koju godinu , baš nema sreće.
Automobili mu rade samoubojstvo  :hehe: Šalu na stranu, glavno da je njemu ok valjda je sada izvukao neku pouku.

Offline Pekar

• Sa stažom
  • više dobrih ljudi
    • Đakovo
Mislim da je kod njega više pitanje održavanja.Ako ne platiš prije manje ( mislim na uredno održavanje i pogotovo ako nemaš pojma o autima) platiti češ kasnije više.Samo sreća kada svi ostanu živi i zdravi.

Tbird

• Gost
Jedan zanimljiv podatak:od 4 zapaljenja vozila u koja sam bio osobno uključen u ZG, 4 su bila dizla i samo jedan benzinac i to nova Impreza.

Jesi ti to majk kao neki piroman  :?:  :hehe:
Jel ta supreza bila na plinu kad je planula?  :hehe: :clap:

Offline Mike20

• Ovisnik o alfistima
  • Lancia Delta t-jet
    • Varaždin-Zagreb
Jesi ti to majk kao neki piroman  :?:  :hehe:
Jel ta supreza bila na plinu kad je planula?  :hehe: :clap:

Ne, ja sam držao fotoaparat u ruci i došao sam kad je već bilo sve gotovo :craz

Da je bila na plin, nebi se to dogodilo možda  :smijeh

Offline Marin krk

• Ovisnik o alfistima
    • KRK
zato i ide kao traktor, a poslije i dobije zvuk fergusona

Offline chakija

• Ovisnik o alfistima
  • AR 159 SW 2.4 JTDm
    • Bjelovar/Zaprešić
zato i ide kao traktor, a poslije i dobije zvuk fergusona
jtd na 4500-5000 okr uopće nema loš zvuk :D
"There is absolutely no reason for anyone to own a Peugeot!"

"Ja po kočnici, kočnica ne radi... Ja po ručnoj, ručna ne radi... Ja u birtiju, birtija radi!!"

Offline Marin krk

• Ovisnik o alfistima
    • KRK
jtd na 4500-5000 okr uopće nema loš zvuk :D
znam ja to, ono sam mislio na T.S.  :craz

Offline jelena13

• Pripravnik
  • **
  • Fiat Bravo 1.9jtdm
    • ZAGREB;ZAPAD
Uh uh traktoristi, :hehe: ::)
Uvijek u mislima hm Alfa a sta drugo

Offline skuky156

• Ovisnik o alfistima
  • Alfa 159 1.9JTDm 16v 110kw,
    • Slunj
Evo,dat ću ti računicu oko TS-a sa plinom. Imao sam 156 1.6 TS samo benzin,gutao je na moju kombiniranu vožnju u prosjeku 10-11 l/100km,nakon tog sam imao sad bivšu 156 2.0 TS(plin) koju sam tankao punu plina oko 180kn=35l plina i s tim sam maximum prešao,ali samo 2 puta u 4 godine 330km,ostalo sve je bilo do 300km jer je pretežno bilo gradska vožnja,sad si izračunaj dali ti to odgovara u odnosu na dizelašicu. I još da,minimalno 150kn(zimi i do 200kn) mjesečno potrošio sam na benzin jer je palila na bengu pa automatski kad je postigla 40 stupnjeva prebacivala na plin...  A i nekad ju treba malo i na benzin propuhati... Plin isušuje pa znaju i injektori dobit a uz to i gumice ventila + servis plina (imao sam 3 servisa do sad i 2 su bila po 750kn i jedan od 1100kn) nemam više u sebe račune-ošli sa alfom pa neznam što je mjenjano i štelano... Kolega mi ima TS benzin pa znam i da imam oko 550kn skuplji tehnički od njega...  Stavi sve na papir pa vidi što ti je isplativije i bolje.... Da još napomenem-benzina u prosjeku troši manje od plina za cca 1-1.5l /100km...   :ok:
« Zadnja izmjena: 11-11-2013, 00:55:37 od skuky156 »
:ar:  
http://alfisti.hr/forum/index.php?topic=69963.0
EX:http://alfisti.hr/forum/index.php?topic=56880.0

Offline chakija

• Ovisnik o alfistima
  • AR 159 SW 2.4 JTDm
    • Bjelovar/Zaprešić
malo jači je offtopic al ću napisat potrošnju za mog jtd-a kad je već skuky spomenuo
..dakle...u zadnje vrijeme pošto je murja posvuda sam potrošnju  uspio spustit na 4,5-5 litara... zvuči nerealno al se stvarno ko mimoza vozim, na niskim okretajima, lagano dajem gas... ni sam nisam mogao vjerovat kad sam sa 300kn prešao 650km (točeno kad je kazaljka bila na crvenoj crti i 650kn je bilo na toj crti opet) ... a kad se malo jače vozim, usput ju ispušem u 3. na autoputu nekoliko kilometara na 4 tis okr, potrošnja mi je oko 6,5-7... riječ je o 1.9 8v načipanom 6 brz getriba :D a onako naaaajopćenitija potrošnja u zadnje pola godine mi je 5,8 litara po svim izračunima :D
"There is absolutely no reason for anyone to own a Peugeot!"

"Ja po kočnici, kočnica ne radi... Ja po ručnoj, ručna ne radi... Ja u birtiju, birtija radi!!"

Offline buzz11

• Trade Count: (+3)
  • Ovisnik o alfistima
  • This time, next year, will be millionaire
    • Rapperswil, Switzerland
    • Personal web site
Uh uh traktoristi, :hehe: ::)

Pravi traktoristi voze cilindara 5 pa na više. Taj zvuk nema veze nit s dizlom nit s traktorom. Ti TS piskutavci od 4 cilindra djeluju ko igračke kraj 2.4 pa da je ne znam kakav lonac gore  :hehe:
Ja sam još namjerno sa svog skinuo zaštitu na haubi. Preticao nekog golfa tricu i stisnuo gas kraj njega. Vozač se skoro zabio u stup od rike traktorskog petaka   :funny: :smijeh
Ex: AR 33 1.7 16V, Fiat Brava 1.4 12V, AR 156 2.4 JTD, AR Giulietta 1.4 TB, A3 2.0 TFSI, AR 147 1.9 JTDm Q2
Trenutno: AR 147 1.9 JTD, Fiat Bravo 1.4TB MultiAir Sport

Offline plavi156

• Ovisnik o alfistima
  • Giulietta 1.4 TB
    • Zagreb
Pravi traktoristi voze cilindara 5 pa na više. Taj zvuk nema veze nit s dizlom nit s traktorom. Ti TS piskutavci od 4 cilindra djeluju ko igračke kraj 2.4 pa da je ne znam kakav lonac gore  :hehe:
Ja sam još namjerno sa svog skinuo zaštitu na haubi. Preticao nekog golfa tricu i stisnuo gas kraj njega. Vozač se skoro zabio u stup od rike traktorskog petaka   :funny: :smijeh

Da si ikad probao TS-a nebi nikad uspoređivao njegov zvuk sa svojim traktorom, pa imao on i 5 cilindra, i dalje je traktor :grinning-smiley-044: I TS-u nije potreban nikakav lonac, sav zvuk dolazi iz motora, za razliku od traktora kojem treba ekstreman lonac da nadjača traktorski zvuk.

Nemam ništa protiv traktora, ali uspoređivat ga po zvuku sa alfinim benzincem, to mora da si na nekom žešćem tripu ili ti je previsoka koncentracija čađe u krvi :hehe:

p.s. jesi se našo na pravoj makini iživljavat - golf 3 :metak
« Zadnja izmjena: 11-11-2013, 09:03:46 od plavi156 »
EX: 156 1.8TS|156 1.9 JTD|164 TS|156 1.6TS|159 1.9 JTS|166 2.0TS LPG|156 2.0 JTS|147 1.6 TS

Fiuman

• Gost
uz dužno poštovanje kolega piskutavci s 4 cilindra idu izuzetno dobro s obzirom na svoje godište konstrukcije , jer kad je prva QV izašla 95te godine i imala s 2000cm 150ks tada je taj 2.4jtd imao 136ks (kolko ja znam)
s takvim činjenicama dolazimo do današnjih 2.4jtd koji su se godinama razvijali i snaga im se penjala a TS je ostao u zaboravu (osim pokušaja s JTSom) stoga svaka čast JTD ali ne kakaj i pitaj Antona zašto se uz 159 dizlo svakodnevno spušto iz Delnica u RI s 1.4TS  :funny: :funny:

Offline sasa.baska

• Ovisnik o alfistima
  • Giulia 🍀
    • Baška ' Krk
ja kolko pratim alfe zadnjih par godina dobio sam ovakav utisak oko alfinih benzinaca i svrstao bih ih u 3 kategorije...

1. neidu nikako....to mislim na ove manjih kubikaza
2. ugradjen plin ( tolko o pricama o benzinu  ::) )...jer ko to moze tankat
3. stoje po garazama i voze se vikendom samo...opet potrosnja u pitanju, a vlasnici nece stavljat plin, jer je to ko PRAVI alfin motor, pa je grijeh stavljat plin  ::)

A ovi traktori idu ko sumanuti, ne trose nista, stalno su na cesti i voze se do besvjesti i gustiraju svaki dan  :da:  :ok:

Ovo je samo moje osobno i skromno misljenje, pa neka se niko ne uvrijedi  :mah:

Offline Tomislav 1

• Ovisnik o alfistima
  • 147jtdm
    • Zadar
ja kolko pratim alfe zadnjih par godina dobio sam ovakav utisak oko alfinih benzinaca i svrstao bih ih u 3 kategorije...

3. stoje po garazama i voze se vikendom samo...opet potrosnja u pitanju, a vlasnici nece stavljat plin, jer je to ko PRAVI alfin motor, pa je grijeh stavljat plin  ::)

A ovi traktori idu ko sumanuti, ne trose nista, stalno su na cesti i voze se do besvjesti i gustiraju svaki dan  :da:  :ok:

:care :funny: :ok:
E!

Offline plavi156

• Ovisnik o alfistima
  • Giulietta 1.4 TB
    • Zagreb

Nemoj se ni ti uvrijedit ali mišljenje ti je za objesit mačku o rep. Nikakvi argumenti, nikakve činjenice, samo puste fraze, naklapanja i otrcane foskule..
EX: 156 1.8TS|156 1.9 JTD|164 TS|156 1.6TS|159 1.9 JTS|166 2.0TS LPG|156 2.0 JTS|147 1.6 TS

Online Alfista145

• Trade Count: (+2)
  • Ovisnik o alfistima
  • 147 1.6 TS 2001 - Volvo V60 RD4 2018
    • Istra

:ok: :ok:
Alfa u srcu, Volvo u garazi.

Offline mote kariola

• Ovisnik o alfistima
  • GT, Piaggio 50
    • Labin

Ja sam kod Boyskog htio ugraditi plin u 33 16v ali samo što mi nije uputnicu  za psihijatra napisao ..... tamo ne stane ni šrafciger u motorni prostor a kamo li LPG instalacija  :hehe:
功夫大师.

Anton

• Gost
stoga svaka čast JTD ali ne kakaj i pitaj Antona zašto se uz 159 dizlo svakodnevno spušto iz Delnica u RI s 1.4TS  :funny: :funny:

spustanje nije bilo neki gust ali zato uspon je bio vrhunski....  :craz

druga...vrtiiiiiiiiiiiiiii  BUM, treca......vrtiiiiiiiiiii..... Gust totalni!
Sa JTD preteknem 2 kamiona odjednom u 5-toj i jos pricam na mobitel. ( beze mi oprosti )

Offline Sinke

• Član Alfa Kluba 16
  • Trade Count: (+4)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Alfa Romeo 156 GTA
    • Čakovec

:good post

Offline GTzadar

• Ovisnik o alfistima
  • Gt 1.9 jtdm
    • Zadar
spustanje nije bilo neki gust ali zato uspon je bio vrhunski....  :craz

druga...vrtiiiiiiiiiiiiiii  BUM, treca......vrtiiiiiiiiiii..... Gust totalni!
Sa JTD preteknem 2 kamiona odjednom u 5-toj i jos pricam na mobitel. ( beze mi oprosti )

:good post  ..

:hehe:  :ok:
.... sempre gilles ....

Offline Argor

• Administrator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Giulietta QV_line + 33 Imola
    • Koprivnica

:good post    :care

Offline SALE-82

• Ovisnik o alfistima
    • Mainz (DE)
evo da i ja kažem svoje mišljenje jer sam imao i ts a sad imam jtd.
JTD je daleko jači od 1.6ts kojeg sam posjedovao i to se ne može mjeriti al da ću ponovo kupiti diesela,sigurno neću.
ide diesel al mi je dosta monoton i daleko sam više uživao sa slabijim benzincem nego sa traktorom.
da mi je potrošnja presudna važnost i nije.
Slijedeće godine je moja 156ica na prodaju i sa 99% sigurnošću ću reći da diesel u moj dvorište više neće.
Nisam imao problema i kvarova sa traktorom al me poslije monotone vožnje u dieselu najviše smeta to kad odem na benzinsku da još dva sata poslije tankiranja smrdim po nafti.

Na diesel se grije na plin se kuha a na benzin se vozi  :drive:
Meni kad krene u životu, toliko se zalaufa, da krene bez mene.

Offline jakov

• Član Alfa kluba 14
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • 156 2.0 JTS & 75 3.0 12v & 595 Comp. & Abarth 124
    • Losinj
 :hehe:

onako iskreno, iz srca  :craz

Online Alfista145

• Ovisnik o alfistima
  • 147 1.6 TS 2001 - Volvo V60 RD4 2018
    • Istra
 :hehe: :grinning-smiley-043:
Alfa u srcu, Volvo u garazi.

Online danko0013

• Član Alfa Kluba 12
  • Trade Count: (+7)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GT 1600 Junior X2 Berlina 1750
    • Bjelovar
    • AutoServisJunior
ja da radim do 7-8000km godišnje bih vozio maserati quatroporte a pošto radim 30-ak tkm vozim JTD

volim benzin ali fore tipa smrdim po dizelu ne pušim, jer ako smrdiš po dizelu ne znaš kako se pravilno toči i drugi put zamoli nekoga da ti to netko učini  :ok:

konkretno šta kupiti kod 159 da je benzin osim V6 da ide da ne troši 17l po gradu, tbi , koliko ih je kod nas na forumu 0

Nije bolest sve što boli